Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά έχω κάνει μία παραγγελία που έχει κολλήσει στο ίδιο σημείο περίπου 25 μέρες!Το περίεργο είναι ότι μου κάνανε παράταση ημερομηνίας αυτόματης επιβεβαίωσης χθές και τώρα λέει ξανά 90 μέρες!Μπορώ να κάνω κάτι εκτός από το να περιμένω? Επικοινωνήσα σήμερα στο chat με εκπρόσωπο και μου είπαν ότι το βάλανε σε γραμμή προτεραιότητας!

IMG_20250925_213501.jpg

IMG_20250925_213231.jpg

IMG_20250925_214706.jpg

• Απαντ. 8,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Ntaril07 είπε

Γειά σας παιδιά έχω κάνει μία παραγγελία που έχει κολλήσει στο ίδιο σημείο περίπου 25 μέρες!Το περίεργο είναι ότι μου κάνανε παράταση ημερομηνίας αυτόματης επιβεβαίωσης χθές και τώρα λέει ξανά 90 μέρες!Μπορώ να κάνω κάτι εκτός από το να περιμένω? Επικοινωνήσα σήμερα στο chat με εκπρόσωπο και μου είπαν ότι το βάλανε σε γραμμή προτεραιότητας!

IMG_20250925_213501.jpg

IMG_20250925_213231.jpg

IMG_20250925_214706.jpg

Καλησπέρα, Το δέμα σου ειναι με Cainiao Heavy Parcel Line και πάει πρώτα Ολλανδία (το NL στο τέλος) πριν έρθει Ελλάδα. Αυτά τα δέματα καθυστερούν πάντα, θα έλεγα κανονικά πάει το δέμα σου.

Αν δεις εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/535/#findComment-60712919

Γραφω: Τα "Cainiao Heavy Parcel Line" είναι για βαριά και ογκώδη δέματα. Είναι συστημένα (trackable) παίρνουν tracking number της μορφής LA*********HU  και έρχονται με τα ΕΛΤΑ, με παράδοση σε περίπου 45-60 μέρες.

4 ώρες πριν, kakofonixx είπε

Οποίο από τα δικά μου και να βάλω το βρίσκει μόνο με μεταφορική Cainiao και πάντα η τελευταία ενημέρωση είναι "Το δέμα έφτασε στο κέντρο της τοπικής εταιρείας παράδοσης"

Έκτοτε τίποτα...

Άρα, λογικά το ίδιο ισχύει και για εσένα. Ελπίζω με το + να λύθηκε το πρόβλημά σου. Ίσως και μέσω του αριθμού τηλεφώνου να εντοπίζεται η χώρα προορισμού και να καθορίζεται έτσι η επόμενη μεταφορική εταιρεία μετά την Cainiao – δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά.

Σε κάθε περίπτωση, αν θέλεις, ενημέρωσέ μας για την εξέλιξη της επόμενης παραγγελίας σου.

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπερα παιδες.

Σε παραγγελια απο ebay που ερχεται απο Κινα για μια στολη cosplay, εχει αρχικη τιμη 124 ευρα περιπου και στο checkout προσθετει vat και παει στα 159 (κανονικα συμφωνα με τους υπολογισμους μου θα επρεπε να πηγαινει στα 153 αλλα τεσπα ας πουμε οτι αγνοουμε τα 6 ευρα γιατι δεν μπορεις να τα βρεις απο αλλου) . 

Λεει οτι στελνει με Free Economy Shipping from Greater China to worldwide. Η απορια ειναι πως υπολογιζουμε το τελωνειο? Φορο υποτιθεται οτι εχει πληρωθει αρα δεν πληρωνουμε λογικα. Ρωταω γιατι ξεπερναμε τα 150 ως κοστος ΜΑΖΙ με το ΦΠΑ. 

Αν σπασουμε την αποστολη σε 2 κομματια βγαινει το ενα 135 και το αλλο 40 περιπου αρα 175 συνολο και παλι ΜΕ ΦΠΑ αλλα σπασμενο σε 2 αποστολες με 2 αποδειξεις απο paypal.

Τι μας συμφερει? Μια αποστολη με συνολικο κοστος ανω των 150 με ΦΠΑ ή 2 αποστολες με συνολικο κοστος παλι ανω των 150 με ΦΠΑ αλλα σπασμενο σε 2 αποστολες και αποδειξεις? 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ashaman είπε

Καλησπερα παιδες.

Σε παραγγελια απο ebay που ερχεται απο Κινα για μια στολη cosplay, εχει αρχικη τιμη 124 ευρα περιπου και στο checkout προσθετει vat και παει στα 159 (κανονικα συμφωνα με τους υπολογισμους μου θα επρεπε να πηγαινει στα 153 αλλα τεσπα ας πουμε οτι αγνοουμε τα 6 ευρα γιατι δεν μπορεις να τα βρεις απο αλλου) . 

Λεει οτι στελνει με Free Economy Shipping from Greater China to worldwide. Η απορια ειναι πως υπολογιζουμε το τελωνειο? Φορο υποτιθεται οτι εχει πληρωθει αρα δεν πληρωνουμε λογικα. Ρωταω γιατι ξεπερναμε τα 150 ως κοστος ΜΑΖΙ με το ΦΠΑ. 

Αν σπασουμε την αποστολη σε 2 κομματια βγαινει το ενα 135 και το αλλο 40 περιπου αρα 175 συνολο και παλι ΜΕ ΦΠΑ αλλα σπασμενο σε 2 αποστολες με 2 αποδειξεις απο paypal.

Τι μας συμφερει? Μια αποστολη με συνολικο κοστος ανω των 150 με ΦΠΑ ή 2 αποστολες με συνολικο κοστος παλι ανω των 150 με ΦΠΑ αλλα σπασμενο σε 2 αποστολες και αποδειξεις? 

Καλησπέρα,

Το όριο ειναι 150€ χωρίς Φ.Π.Α. δλδ με Φ.Π.Α ειναι 186€

Δεν ξέρω αν με Free Economy Shipping ερχεται με τα ΕΛΤΑ η κάποια courier. (μάλλον με ΕΛΤΑ αλλά δεν είμαι σίγουρος)

Αν έρχεται με τα ΕΛΤΑ θα πληρώσεις 15€ τέλη εκτελωνισμού μόνο.

Αν η μεταφορά του γίνεται μέσω ιδιωτικής Courier, όπως DHL, UPS, TNT, κτλ, τότε οι χρεώσεις αλλάζουν, αφού τα έξοδα εκτελωνισμού είναι διαφορετικά για την κάθε εταιρία, ενώ υπάρχουν και έξτρα χρεώσεις όπως τα αποθήκευτρα κ.α. υπολόγισε + - κανένα 60€

Δεν υπάρχει λόγος να σπάσεις την παραγγελία διότι όπως έγραψα και πιο πάνω, δεν ξεπερνάει το όριο και αν το σπάσεις σε 2 θα βγει πιο ακριβά (ειδικά αν έρθει με ιδιωτική courier) διότι θα πληρώσεις τέλη εκτελωνισμού για δυο δέματα.

Αυτό που πραγματικά σε συμφέρει (για να είμαστε και on topic) ειναι αν το βρίσκεις από Aliexpress να το πάρεις από εκεί με κλειστά μάτια. Δεν θα περάσει τελωνείο στην Ελλάδα (αν η τιμή ειναι κάτω από τα 186€ με Φ.Π.Α.) Αν το βρίσκεις και θέλεις να το πάρεις από Aliexpress, δες εδώ τι να προσέξεις https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/535/#findComment-60712919

Αν θέλεις να το πάρεις από ebay, ρώτα και μια εδώ, η ψάξε χρησιμοποιώντας την Αναζήτηση πάνω δεξιά, τι γράφουν για το " Free Economy Shipping" 

• Like 2
Δημοσ.
5 minutes ago, sakisgri said:

Καλησπέρα,

Το όριο ειναι 150€ χωρίς Φ.Π.Α. δλδ με Φ.Π.Α ειναι 186€

Δεν ξέρω αν με Free Economy Shipping ερχεται με τα ΕΛΤΑ η κάποια courier. (μάλλον με ΕΛΤΑ αλλά δεν είμαι σίγουρος)

Αν έρχεται με τα ΕΛΤΑ θα πληρώσεις 15€ τέλη εκτελωνισμού μόνο.

Αν η μεταφορά του γίνεται μέσω ιδιωτικής Courier, όπως DHL, UPS, TNT, κτλ, τότε οι χρεώσεις αλλάζουν, αφού τα έξοδα εκτελωνισμού είναι διαφορετικά για την κάθε εταιρία, ενώ υπάρχουν και έξτρα χρεώσεις όπως τα αποθήκευτρα κ.α. υπολόγισε + - κανένα 60€

Δεν υπάρχει λόγος να σπάσεις την παραγγελία διότι όπως έγραψα και πιο πάνω, δεν ξεπερνάει το όριο και αν το σπάσεις σε 2 θα βγει πιο ακριβά (ειδικά αν έρθει με ιδιωτική courier) διότι θα πληρώσεις τέλη εκτελωνισμού για δυο δέματα.

Αυτό που πραγματικά σε συμφέρει (για να είμαστε και on topic) ειναι αν το βρίσκεις από Aliexpress να το πάρεις από εκεί με κλειστά μάτια. Δεν θα περάσει τελωνείο στην Ελλάδα (αν η τιμή ειναι κάτω από τα 186€ με Φ.Π.Α.) Αν το βρίσκεις και θέλεις να το πάρεις από Aliexpress, δες εδώ τι να προσέξεις https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/535/#findComment-60712919

Αν θέλεις να το πάρεις από ebay, ρώτα και μια εδώ, η ψάξε χρησιμοποιώντας την Αναζήτηση πάνω δεξιά, τι γράφουν για το " Free Economy Shipping" 

Ευχαριστω πολυ για την αναλυση φιλε μου,

θα διαβασω και τον οδηγο, μου ειχε διαφυγει αυτο το post. 

Δυστυχως δεν υπαρχει μαλλον σε aliexpress αλλα θα το ξαναψαξω.

Και παλι ευχαριστω

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Ashaman είπε

Ευχαριστω πολυ για την αναλυση φιλε μου,

θα διαβασω και τον οδηγο, μου ειχε διαφυγει αυτο το post. 

Δυστυχως δεν υπαρχει μαλλον σε aliexpress αλλα θα το ξαναψαξω.

Και παλι ευχαριστω

Τπτ, να σαι καλά!

Δοκίμασε στο Aliexpress και με αναζήτηση με φώτο. Μέσα στο search bar έχει εικόνα από μια φωτογραφική μηχανή, πατάς εκεί.

• Like 1
Δημοσ.

Έκανα δύο παραγγελίες πριν από λίγες μέρες και και οι δύο παρέμεναν για αρκετές μέρες στο ίδιο στάδιο της αποστολής, χωρίς να υπάρχει πρόοδος.

Η πρώτη παραγγελία περιλάμβανε 3 προϊόντα Choice και έγινε στις 15/9/2025. Από τις 22/9/2025, η παραγγελία είχε κολλήσει στο στάδιο "Export customs clearance complete", δηλαδή ήταν έτοιμο να φύγει από Κίνα, αλλά δεν υπήρξε καμία κίνηση για αρκετές μέρες.

Η δεύτερη παραγγελία, επίσης με 3 προϊόντα Choice, αλλά ειδικά αγαθά (special goods), έγινε στις 3/9/2025 και παρέμεινε κολλημένη στο στάδιο "Departed from departure country/region" από τις 15/9/2025, που σημαίνει ότι είχε φύγει ήδη από Κίνα, αλλά δεν είχε καμία άλλη ενημέρωση.

Θεωρώ ότι οι μέρες που πέρασαν χωρίς να γίνει καμία πρόοδος είναι αρκετές, οπότε αποφάσισα να το ερευνήσω λίγο παραπάνω για να δω αν μπορεί να λυθεί το θέμα.

Έτσι, μπήκα στις παραγγελίες μου και πάτησα πάνω στο πιο ακριβό προϊόν από κάθε παραγγελία. Στη συνέχεια, πάτησα στο "Help Center" (με την εικόνα που είχε μία φατσούλα πάνω δεξιά) και από τις ερωτήσεις που εμφανίστηκαν, διάλεξα την ερώτηση "What if I haven't received my goods?".

Ανέφερε κάποιες λεπτομέρειες για την αποστολή και στο τέλος με ρώτησε αν ήθελα να ζητήσω επιτάχυνση της αποστολής από την Eva ("Would you like Eva to expedite shipping for you?), οπότε επέλεξα την απάντηση "Yes, please deliver the package as soon as possible".

Λίγες ώρες αργότερα, η πρώτη παραγγελία πήρε ενημέρωση και μεταφέρθηκε στο στάδιο "Leaving from departure country/region".

Η κίνηση μου φαίνεται να είχε αποτέλεσμα, καθώς η πρώτη παραγγελία προχώρησε στο επόμενο στάδιο μέσα σε λίγες ώρες. Παρόλο που δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αν ήταν καθοριστική ή αν απλώς συνέπεσε, πιστεύω ότι αξίζει να προσπαθήσει κάποιος αν το δέμα του είναι κολλημένο σε κάποιο στάδιο.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στο forum 

Έχει κανείς εικόνα αποστολή απο AliExpress με standard shipping και tracking number της μορφής CNG00ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ με ποια μεταφορική παραδίδεται Ελλάδα (acs, elta, elta courier)?

Ευχαριστώ 

ΥΓ με αναζήτηση είδα ότι έχει καλυφθεί το θέμα. Αφορά εσωτερική μεταφορική /logistics στην Κίνα και αναμένω νέο tracking... 

Επεξ/σία από humanoid
Δημοσ.

Δυστυχώς μάλλον το +30 δεν έχει σχέση.. Ξαναείχα θέματα με χαμένες παραγγελίες...

Το κυνήγησα το θέμα όπως μπορούσα με τις δυνατότητες που μου δίνει το αλιεξπρες, και παρόλα τα ευχολόγια και διαβεβαιώσεις ότι το πρόβλημα διορθώθηκε και ότι όλα θα πάνε καλά από εδώ και στο εξής, είχα πάλι προβλήματα.. Τόσο από speedy, dpd όσο και από acs μου επανέλαβαν ότι δεν έχουν ευθύνη ή αρμοδιότητα, το πρόβλημα είναι στην cainiao και μόνο.

Τους εξήγησα λοιπόν στο ali ότι το πρόβλημα οφείλεται στο ότι επιτρέπουν σε ένα δέμα να συνεχίσει την πορεία του προς το τελωνείο πριν ληφθεί η επιβεβαίωση "shipment data received" από τον βουλγαρικό forwarder, που με τη σειρά του επιβεβαιώνεται στο τράκιγκ της cainiao με το μήνυμα "Last-mile delivery forecast". Μάλλον πρόκειται δηλαδή για ανθρώπινο λάθος από κάποιον που βιάζεται να διώξει τα δέματα..

Έχω απηυδήσει πάντως, από τον Μάιο έχω 25 παραγγελίες χαμένες σε 7 αποστολές έναντι 22 σε 6 που τελικά παρέλαβα. Πάνω από 50% απώλειες.. Πέρασα πάλι σήμερα που είδα το μήνυμα καναδυό από αυτές που αποζημιώθηκα ώστε να δω αν διορθώθηκε κάτι... Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση πάντως που δεν αντιμετωπίζουν άλλοι παρόμοια προβλήματα ενώ είναι κάτι που στην περίπτωσή μου συμβαίνει κατ εξακολούθηση.

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, japetus είπε

Δυστυχώς μάλλον το +30 δεν έχει σχέση.. Ξαναείχα θέματα με χαμένες παραγγελίες...

Το κυνήγησα το θέμα όπως μπορούσα με τις δυνατότητες που μου δίνει το αλιεξπρες, και παρόλα τα ευχολόγια και διαβεβαιώσεις ότι το πρόβλημα διορθώθηκε και ότι όλα θα πάνε καλά από εδώ και στο εξής, είχα πάλι προβλήματα.. Τόσο από speedy, dpd όσο και από acs μου επανέλαβαν ότι δεν έχουν ευθύνη ή αρμοδιότητα, το πρόβλημα είναι στην cainiao και μόνο.

Τους εξήγησα λοιπόν στο ali ότι το πρόβλημα οφείλεται στο ότι επιτρέπουν σε ένα δέμα να συνεχίσει την πορεία του προς το τελωνείο πριν ληφθεί η επιβεβαίωση "shipment data received" από τον βουλγαρικό forwarder, που με τη σειρά του επιβεβαιώνεται στο τράκιγκ της cainiao με το μήνυμα "Last-mile delivery forecast". Μάλλον πρόκειται δηλαδή για ανθρώπινο λάθος από κάποιον που βιάζεται να διώξει τα δέματα..

Έχω απηυδήσει πάντως, από τον Μάιο έχω 25 παραγγελίες χαμένες σε 7 αποστολές έναντι 22 σε 6 που τελικά παρέλαβα. Πάνω από 50% απώλειες.. Πέρασα πάλι σήμερα που είδα το μήνυμα καναδυό από αυτές που αποζημιώθηκα ώστε να δω αν διορθώθηκε κάτι... Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση πάντως που δεν αντιμετωπίζουν άλλοι παρόμοια προβλήματα ενώ είναι κάτι που στην περίπτωσή μου συμβαίνει κατ εξακολούθηση.

Αν μιλάς για τις παλιές παραγγελίες, αυτές και να έβαλες τώρα το + μπροστά από το 30 δεν θα βοηθήσει, διότι είχαν φύγει χωρίς αυτό.

Το θέμα ειναι η καινούργια παραγγελία που έκανες αν εμφανίζεται το "shipment data received" από την speedy.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...