Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απλη ενημέρωση. Το τελευταίο post που έκανα για ali ανω των 150 ευρώ (1000 ευρώ κοντά ) πλήρωσα ΦΠΑ στην ali (δεν γίνονταν αλλιως, δεν εχει επιλογή να μην πληρώσεις) πήγε από Ολλανδία  και πέρασε λιγο γρήγορα τελωνείο εδώ Ελλάδα και ηρθε με χαράτσι 9,5 ευρώ κάπου, 0 ΦΠΑ. 

Αρα λογικά αυτό ειναι μόνο η αμοιβή τελωνείου και πέρασε IOSS κανονικά.

• Απαντ. 8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδιά να κάνω μια ερώτηση; Ίσως θα βρω απάντηση αν ανατρέξω στις σελίδες του thread, αλλά επειδή είναι 188 σελίδες, είπα να ρωτήσω κι αν γνωρίζει κάποιος μου απαντάει. 

Εάν αγοράσω κάτι από Ελβετία (εκτός τελωνειακής ένωσης), η αξία του οποίου ανέρχεται στα 300-400 ευρώ, γνωρίζουμε πόσο θα είναι οι τελωνειακοί δασμοί πάνω κάτω;

Επίσης, θα καθυστερήσει πάρα πολύ (λόγω τελωνείου), ακόμα κι αν βάλω την γρήγορη αποστολή;  

Ευχαριστώ προκαταβολικώς. 

ΥΓ: Έναν upscaler retrotink θέλω να αγοράσω. 

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά ξέρει κανείς άμα παίζει τελωνείο για κάτι πράγματα που θέλω να πάρω από AliExpress που θα τα στείλουν από Τουρκία;είναι η μόνη χώρα που δεν εχω πάρει κάτι εδώ και χρόνια 

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια,

θελω να παρω απο aliexpress  mia 2din οθονη για αυτοκινητο.

Βλεπω οτι ο seller junsun στελνει μεσω poland. Το περιεργο ειναι οτι ενω στο cart μου λεει 270 με included vat, οταν τελικα παω να πληρωσω εχει 214. Σα να αφερει το vat? αυτο τι σημαινει? υπαρχει περιπτωση να πληρωσω τελωνειο η φπα οταν ερθει?

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Eki_13 Απ' ό,τι έχω καταλάβει, σου αφαιρούν τον εκτιμώμενο ΦΠΑ και τον πληρώνεις στην πορεία στο τελωνείο, το πληρώνεις δηλαδή αποφορολογημένο. Δεδομένου ότι 214 x 1,24 = 265,36 είσαι ΟΚ

Επεξ/σία από Orestis_G
Δημοσ.

Αφού όμως είναι από Πολωνία, γιατί να τον πληρώσω μετά τελωνείο ; αυτό δε γίνεται μόνο για εκτός ΕΕ?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Έτσι κι αλλιώς θα τον πληρώσεις. Απλά ο πωλητής μάλλον δεν κάνει τη διαδικασία απόδοσης ΦΠΑ για τον α ή β λόγο, οπότε θα το πληρώσεις στην Ελλάδα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Orestis_G είπε

Έτσι κι αλλιώς θα τον πληρώσεις. Απλά ο πωλητής μάλλον δεν κάνει τη διαδικασία απόδοσης ΦΠΑ για τον α ή β λόγο, οπότε θα το πληρώσεις στην Ελλάδα.

To Junsun France store το έχει 214 και στην αρχή και στο καλάθι. Μου λες δηλαδή πως παρόλο που το στέλνει από Γαλλία και δε θα περάσει τελωνείο, θα πληρώσω κι εκεί ΦΠΑ?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αν σου λέει VAT included και δεν σου αφαιρεί κάτι, τότε δεν θα πληρώσεις ΦΠΑ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Mr_Terror είπε

Το 3ο και τελευταιο δεματακι που περιμενα παραγγελια 9/2021, ηρθε σημερα και πληρωσα και τελη εκτελωνισμου 2,98 ευρω.

Τι ηταν; Και ποσο εκανε; Εγω που θελω RAM 30€ποσο θα πληρωσω;

https://www.aliexpress.com/item/32872631875.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.266e47d3GgrT5w&algo_pvid=3b554ff5-3185-4f05-8896-f5aa6fbc7b00&algo_exp_id=3b554ff5-3185-4f05-8896-f5aa6fbc7b00-1&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"66891681661"}&pdp_pi=-1%3B5.81%3B-1%3B-1@salePrice%3BEUR%3Bsearch-mainSearch

Επεξ/σία από Vault13
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Mr_Terror είπε

Το 3ο και τελευταιο δεματακι που περιμενα παραγγελια 9/2021, ηρθε σημερα και πληρωσα και τελη εκτελωνισμου 2,98 ευρω.

Έχω και εγώ ένα που έχει μπει Ελλάδα από τον Οκτώβριο και αγνοείται η τύχη του, έχει γούστο να εμφανιστεί 😂

Δημοσ.

2 προϊόντα, που μετά την Ουγγαρία τα στείλανε μαζί, ήρθαν σε 33 μέρες χωρίς κόστος με AliExpress Saver Shipping. Αξία 5 ευρώ σύνολο

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...