Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Paragontas-x είπε

Τελικά βρέθηκε τρόπος να αγοράζουμε πράγματα χωρίς να πληρώνουμε τελωνείο?

Πλέον από τρίτες χώρες όπως είναι η Κίνα μέχρι τα 150 ευρώ προπληρώνεις το φπα στο Aliexpress (είναι μέσα στη τιμή VAT λέγεται) και όσο ο τρόπος αποστολής είναι ένα από τα παρακάτω θα πάει το δέμα πρώτα Ουγγαρία η Ολλανδία θα περάσει εκεί τελωνείο θα το στείλουν Ελλάδα θα το παραλάβουν τα ΕΛΤΑ και θα στο φέρουν σπίτι με καμιά επιπλέον χρέωση από την αρχική τιμή.

AliExpress Selection Saver

AliExpress Saver Shipping

Aliexpress Selection Standard

AliExpress Standard Shipping

AliExpress Premium Shipping

Cainiao Super Economy Global

Cainiao Super Economy

Cainiao Standard For Special Goods

Cainiao Heavy Parcel Line

Αν είναι πάνω από 150 ευρώ περνάει τελωνείο Ελλάδα και θα πληρώσεις  στα ΕΛΤΑ το φπα  μαζί με έξοδα εκτελωνισμού (ανάλογα το κόστος του δέματος) δες εδώ πόσο είναι https://www.elta.gr/el-gr/ιδιώτες/αλληλογραφίαδέματα/εκτελωνισμός.aspx 

Πάτα εκεί που γράφει Τιμοκατάλογο Ειδικών Τελών Εκτελωνισμού

Προσοχή στο Cainiao Super Economy for Special Goods δεν είναι ασφαλές πλέον όπως έχουν αναφέρει κάποιοι χρήστες παραπάνω.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Απαντ. 8,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
13 ώρες πριν, NeCrOmAnCeR19 είπε

Προσωπικά , οτιδήποτε εχω παρει απο AliExpress απο 1 ευρω μεχρι και 10 ευρω παντα με χρεωνουν το 2.50 ευρω !!! 

Στις μικρές αξιες δεν μπαίνω καν στον κόπο να παω να τα πάρω . Ας τα πετάξουν .... 

Κατι κανείς λάθος

Δημοσ.

Πάμε τώρα να δούμε κάτι που είναι πολύ πιο 'ψαγμένο'.... έχω κάνει μια παραγγελία με αυτά τα τζελ τουαλέτας.....

Ο Κινέζος, αποφάσισε να το στείλει με Cainiao super economy, που ουσιαστικά είναι το ίδιο με το Aliexpress saver shipping (UA651818722HU tracking number)....

Για πάμε να δούμε το tracking number.... Το δέμα επιστρέφει πίσω, γιατί περιέχει μέσα υγρό προϊόν. Είναι αυτό που έχω πει.... ότι δεν μπορείς να στείλεις 'ειδικά προϊόντα' με 'κανονικούς' τρόπους αποστολής.

Του έχω στείλει μήνυμα τώρα για να δω αν μου γυρίσει τα λεφτά πίσω, ή, αν θα τα ξαναστείλει (και να δω τον νέο τρόπο αποστολής, πάντα σε συνοεννόηση μαζί του πλέον)!!! :)

1.png

2.png

Χωρίς τίτλο.png

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά.

Θέλω να παραγγείλω κάτι θήκες και ένα καλώδιο από το ali και μου βγαίνει σύνολο 28.99 εκ των οποίων τα 11.18 είναι μεταφορικά όλα με aliexpress saver. Δύο ερωτήσεις:

1. Σαν τελικό κόστος είναι με τα  μεταφορικά (28.99 euro) ή χωρίς τα μεταφορικά (17,82 euro)?

2. Θα περάσει τελωνείο το πακέτο?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, sxetikos13 είπε

Καλημέρα παιδιά.

Θέλω να παραγγείλω κάτι θήκες και ένα καλώδιο από το ali και μου βγαίνει σύνολο 28.99 εκ των οποίων τα 11.18 είναι μεταφορικά όλα με aliexpress saver. Δύο ερωτήσεις:

1. Σαν τελικό κόστος είναι με τα  μεταφορικά (28.99 euro) ή χωρίς τα μεταφορικά (17,82 euro)?

2. Θα περάσει τελωνείο το πακέτο?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Καλημέρα. Ναι είναι με μεταφορικά η τιμή και με το φπα (VAT) πληρωμένο, με aliexpress saver και aliexpress standard θα πάει Ουγγαρία το δέμα εκεί θα περάσει τελωνείο και μετά θα έρθει Ελλάδα θα παραλάβουν τα ΕΛΤΑ και θα στο φέρουν σπίτι χωρίς κανένα επιπλέον κόστος από την αρχική τιμή.

Πιο πιθανών τα δέματα σου να σταλούν σε ενοποιημένη αποθήκη και να γίνει combined delivery δλδ θα γίνουν όλα ένα δέμα και θα αναβαθμιστεί η αποστολή σε Aliexpress standard shipping.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα !

Μία σύντομη ερώτηση καθώς πρόκειται να πάρω ίσως για πρώτη φορά από Aliexpress:

Στο παρακάτω το Aliexpress Standard Shipping μπλέκει με τελωνεία 24% επί του 33ε + 2,5ε ή θα είμαι εντάξει;

Ευχαριστώ!

image.png.101dfd08eb4d7b92a8c9acda61ae73ab.png

Επεξ/σία από Tetix
Δημοσ.
2 ώρες πριν, sakisgri είπε

Καλημέρα. Ναι είναι με μεταφορικά η τιμή και με το φπα (VAT) πληρωμένο, με aliexpress saver και aliexpress standard θα πάει Ουγγαρία το δέμα εκεί θα περάσει τελωνείο και μετά θα έρθει Ελλάδα θα παραλάβουν τα ΕΛΤΑ και θα στο φέρουν σπίτι χωρίς κανένα επιπλέον κόστος από την αρχική τιμή.

Πιο πιθανών τα δέματα σου να σταλούν σε ενoπoιοιμενη αποθήκη και να γίνει combined delivery δλδ θα γίνουν όλα ένα δέμα και θα αναβαθμιστεί η αποστολή σε Aliexpress standard shipping.

Eυχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Είχα μείνει στο όριο των 22 ευρώ και δεν ήμουν σίγουρος τι ισχύει με το τελωνείο.

Αυτό που λες με την ενοποιημένη αποθήκη ισχύει. Πρόσφατα είχα παραγγείλει πάλι 2-3 πράγματα μικρότερης αξίας και μου ήρθαν όλα μαζί σε ένα φάκελο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Tetix είπε

Καλησπέρα !

Μία σύντομη ερώτηση καθώς πρόκειται να πάρω ίσως για πρώτη φορά από Aliexpress:

Στο παρακάτω το Aliexpress Standard Shipping μπλέκει με τελωνεία 24% επί του 33ε + 2,5ε ή θα είμαι εντάξει;

Ευχαριστώ!

image.png.101dfd08eb4d7b92a8c9acda61ae73ab.png

Καλησπέρα. Στην τιμή είναι ήδη το ΦΠΑ, κάτω από την τιμή θα δεις που γράφει "Price includes VAT" που σημαίνει στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το ΦΠΑ. Με αυτόν τον τρόπο αποστολής το δέμα σου θα πάει πρώτα Ουγγαρία θα περάσει εκεί τελωνείο θα έρθει Ελλάδα θα το παραλάβουν τα ΕΛΤΑ και θα στο φέρουν σπίτι με κανένα επιπλέον κόστος από ότι πληρώσεις στο Aliexpress δλδ 32,59 (προϊών) + 2,40 (μεταφορικά) = 34,99

8 ώρες πριν, sxetikos13 είπε

Eυχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Είχα μείνει στο όριο των 22 ευρώ και δεν ήμουν σίγουρος τι ισχύει με το τελωνείο.

Αυτό που λες με την ενοποιημένη αποθήκη ισχύει. Πρόσφατα είχα παραγγείλει πάλι 2-3 πράγματα μικρότερης αξίας και μου ήρθαν όλα μαζί σε ένα φάκελο.

Τώρα πλέον μέχρι τα 150€ προπληρώνεις το ΦΠΑ και δεν περνάει τελωνείο. Πάνω από τα 150€ θα πληρώσεις το ΦΠΑ στην Ελλάδα ( αφαιρείται αυτόματα από την τιμή όταν πατήσεις Buy now στο Aliexpress) συν έξοδα εκτελωνισμού ανάλογα με την τιμή του προϊόντος.

Επεξ/σία από sakisgri
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, sakisgri είπε

Καλησπέρα. Στην τιμή είναι ήδη το ΦΠΑ, κάτω από την τιμή θα δεις που γράφει "Price includes VAT" που σημαίνει στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το ΦΠΑ. Με αυτόν τον τρόπο αποστολής το δέμα σου θα πάει πρώτα Ουγγαρία θα περάσει εκεί τελωνείο θα έρθει Ελλάδα θα το παραλάβουν τα ΕΛΤΑ και θα στο φέρουν σπίτι με κανένα επιπλέον κόστος από ότι πληρώσεις στο Aliexpress δλδ 32,59 (προϊών) + 2,40 (μεταφορικά) = 34,99

Τώρα πλέον μέχρι τα 150€ προπληρώνεις το ΦΠΑ και δεν περνάει τελωνείο. Πάνω από τα 150€ θα πληρώσεις το ΦΠΑ στην Ελλάδα ( αφαιρείται αυτόματα από την τιμή όταν πατήσεις Buy now στο Aliexpress) συν έξοδα εκτελωνισμού ανάλογα με την τιμή του προϊόντος.

Αυτό ότι αφαιρείται αυτόματα ο εκάστοτε ΦΠΑ πάνω από τα 150€ πατώντας το buy now δεν το έχω δει σε ένα προϊόν που έχει αξία 165€.Λέει vat included και πατώντας το να το αγοράσω συνεχίζει να έχει την ίδια τιμη.Μηπως τυχαίνει να το εφαρμόζει κάποιο συγκεκριμένο μαγαζί αυτό που λες και όχι γενικότερα το Ali? 

Επεξ/σία από grip
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, grip είπε

Αυτό ότι αφαιρείται αυτόματα ο εκάστοτε ΦΠΑ πάνω από τα 150€ πατώντας το buy now δεν το έχω δει σε ένα προϊόν που έχει αξία 165€.Λέει vat included και πατώντας το να το αγοράσω συνεχίζει να έχει την ίδια τιμη.Μηπως τυχαίνει να το εφαρμόζει κάποιο συγκεκριμένο μαγαζί αυτό που λες και όχι γενικότερα το Ali? 

Σε οποίο μαγαζί το έχω δοκιμάσει το κάνει, και τώρα μόλις το ξανά δοκίμασα και γράφει συγκεκριμένα  Price Adjustmenent  -€ 83.08.   Το προϊών που δοκίμασα έκανε €418,05 στο σύνολο γράφει All Total €346,20. αλλά πάλι γράφει VAT included και ας έχει αφαιρεθεί.

edit. Μόλις ξανά δοκίμασα και είδα ότι σε κανένα κάτω από τα 180€ δεν αφαιρείται το φπα, πάνω από τα 180€ σε όλα αφαιρέθηκε. Μάλλον πρέπει να επικοινωνήσεις με τον πωλητή για κάτω από 180€. Αν ξέρει κάποιος κάτι να μας ενημερώσει.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα,

Δυστυχώς δεν εντόπισα το συγκεκριμένο θέμα πριν κάνω την πρώτη μου παραγγελία από AliExpress .

Αγόρασα στις 16/05 προϊόντα αξίας 6 ευρώ και με την έκπτωση νέου μέλους πλήρωσα 1,90€ με την ένδειξη VAT included. Η αποστολή έγινε με Cainiao super economy global και το δέμα έφτασε σήμερα στη Βουδαπέστη.

Τι πιθανότητες έχω για τελωνείο ;

Σε περίπτωση τελωνείου  η απόδειξη που έχω από το κατάστημα θα μου χρησιμεύσει σε κάτι; 

Ευχαριστώ πολύ 

Επεξ/σία από a16
Δημοσ.
4 ώρες πριν, s93060 είπε

Καλησπέρα μόλις μου ήρθε να πληρώσω 2.81€ τελωνείο είναι φυσιολογικό αφού έχω πληρώσει το vat 

5139F4D9-F336-4F7E-980A-818A9E9C6499.jpeg

Από ποια πλατφόρμα ειναι αγορασμένο; με τι τρόπο αποστολής; κανονικά δεν θα έπρεπε να πληρώσεις με την προϋπόθεση ότι είναι δηλωμένος σωστά ο φόρος στο σύστημα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...