Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Τελωνείο περνάνε στο linhaul office, Budapest δλδ Ουγγαρια. Μετά απ' ότι έχω καταλάβει το παίρνει το δέμα η dpd και το παραδίδει στην ACS στην Βουλγαρία, και από εκεί μπαίνει Ελλαδα.

αρα υπάρχει περίπτωση να τα κρατάει η dpd η να τα έχει δώσει στην acs και απλά να μην τα σκάναρε ακόμα για να φανούν οτι ειναι στην Ελλάδα? 

• Απαντ. 8,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, dimitrisd87 είπε

αρα υπάρχει περίπτωση να τα κρατάει η dpd η να τα έχει δώσει στην acs και απλά να μην τα σκάναρε ακόμα για να φανούν οτι ειναι στην Ελλάδα? 

Έτσι φαινεται. Γιατι εμένα γράφει "Departed from customs, Leaving customs" Αν δεν κάνω λάθος σε αυτή την φάση η dpd παρέλαβε το δέμα και το πήγε στην Βουλγαρία. Εκεί μπορεί να τα πετάξαν στην αποθήκη και μπήκαν άλλα πολλά μετά μπροστά που ήρθαν π.χ από BF και Cyber Monday και να στέλνουν αυτά πρώτα μεχρι να φτάσουν στα δικά μας.

• Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, dimitrisd87 είπε

και η dpd έχει καθυστερήσεις, εκτός από AliExpress παραλαμβάνω και δέματα από Banggood και TEMU που χρησιμοποιούν την dpd.

• Like 1
Δημοσ.

Γενικα ενα μπαχαλακι γινεται τελευταια .
Standard shipping πακετο combined που εφυγε 2023-11-29 το παρελαβα σημερα .
Πακετο που εφυγε 2023-11-15 εχει κολλησει στο 25/11 Arrive at transit country or facility 
Αλλο που εφυγε 2023-11-16 εχει κολλησει στο 23/11  Import customs clearance complete

Δημοσ.

Καλησπερα μια βοηθεια αν μπορειτε σκεφτομαι να αγορασω ενα κοντερ για μοτοσυκλετα

απο aliexpress απο κινα μαλλον απο οτι βλεπω ειναι..τι πρεπει να προσεξω 

με τι μεταφορικη θα το στειλει κατι αλλο?? διαβασα λετε κατι για αποθηκες που εχουν στην ευρωπη πως το βλεπω αυτο?? να σας πω εχω ασχοληθει μονο με ebay

δεν ειμαι καν γραμμενος στο αλι εξπρεςς..Paypal εχω κτ.λ..

Δημοσ.
2 ώρες πριν, gsxr1100 είπε

Καλησπερα μια βοηθεια αν μπορειτε σκεφτομαι να αγορασω ενα κοντερ για μοτοσυκλετα

απο aliexpress απο κινα μαλλον απο οτι βλεπω ειναι..τι πρεπει να προσεξω 

με τι μεταφορικη θα το στειλει κατι αλλο?? διαβασα λετε κατι για αποθηκες που εχουν στην ευρωπη πως το βλεπω αυτο?? να σας πω εχω ασχοληθει μονο με ebay

δεν ειμαι καν γραμμενος στο αλι εξπρεςς..Paypal εχω κτ.λ..

Για ασφαλής τρόποι αποστολής από Κίνα δες σελίδα 294 ανάρτηση μου, τα γράφω όλα αναλυτικά. Αν εχεις κάποια απορία ρώτα.

Βασικά αν το προϊόν κοστίζει κάτω από 186€ και έχει ως τρόπο αποστολής "Aliexpress standard shipping", επιλέγεις αυτό και είσαι οκ.

Για Ευρωπαϊκές αποθήκες θα κάνεις αναζήτηση το προϊόν στο search, ακριβώς από κάτω δεξιά θα δεις Filter πατάς εκεί και μετά στο Shipping from θα επιλεξεις μια Ευρωπαϊκή χώρα, θα δεις αν υπάρχει το προϊόν, μετά ξανά πατάς Filter επιλέγεις άλλη Ευρωπαϊκή χώρα και πάει λέγοντας.

Το Aliexpress δεν υποστηρίζει paypal για Ελλαδα. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, sakisgri είπε

Για ασφαλής τρόποι αποστολής από Κίνα δες σελίδα 294 ανάρτηση μου, τα γράφω όλα αναλυτικά. Αν εχεις κάποια απορία ρώτα.

Βασικά αν το προϊόν κοστίζει κάτω από 186€ και έχει ως τρόπο αποστολής "Aliexpress standard shipping", επιλέγεις αυτό και είσαι οκ.

Για Ευρωπαϊκές αποθήκες θα κάνεις αναζήτηση το προϊόν στο search, ακριβώς από κάτω δεξιά θα δεις Filter πατάς εκεί και μετά στο Shipping from θα επιλεξεις μια Ευρωπαϊκή χώρα, θα δεις αν υπάρχει το προϊόν, μετά ξανά πατάς Filter επιλέγεις άλλη Ευρωπαϊκή χώρα και πάει λέγοντας.

Το Aliexpress δεν υποστηρίζει paypal για Ελλαδα. 

σε ευχαριστω και πως πληρωνεις με χρεωστικη?γιατι εγω ebay paypal Πληρωνω αλλα μου δινει και την επιλογη κατευθειαν με την καρτα μου

2 λεπτά πριν, gsxr1100 είπε

σε ευχαριστω και πως πληρωνεις με χρεωστικη?γιατι εγω ebay paypal Πληρωνω αλλα μου δινει και την επιλογη κατευθειαν με την καρτα μου..κατι ακομα vat πληρωνεις στο aliexpress για να μην φας τελωνειο?Στο ebay οτι ειναι εκτος ευρωπης πληρωνεις vat συν στην τιμη

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, gsxr1100 είπε

σε ευχαριστω και πως πληρωνεις με χρεωστικη?γιατι εγω ebay paypal Πληρωνω αλλα μου δινει και την επιλογη κατευθειαν με την καρτα μου

Τπτ, να σαι καλά. Ναι χρεωστική, προπληρωμένη, revolut ότι εχεις. Φτιάχνεις λογαριασμό και βάζεις τα στοιχεία της κάρτας. 

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Τπτ, να σαι καλά. Ναι χρεωστική, προπληρωμένη, revolut ότι εχεις. Φτιάχνεις λογαριασμό και βάζεις τα στοιχεία της κάρτας. 

vat πληρωνεις στο αλι εξπρες?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, gsxr1100 είπε

vat πληρωνεις στο αλι εξπρες?

Μέχρι το όριο που ειναι 186€, ειναι μέσα στη τιμή. θα δεις ότι γράφει Vat Included (με Φ.Π.Α)

Πάνω από τα 186€ αφαιρεί τον Φ.Π.Α στο checkout και περνάει τελωνείο στην Ελλαδα για να εισπράξουν τον Φ.Π.Α μαζί με τέλη εκτελωνισμού και δασμοί. https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio

Αν χρειαστεί ποτέ να πάρεις κάτι πάνω από 186€ γράψε εδώ να σε βοηθήσουμε. Γιατι θα πρέπει να έρθει με τα ΕΛΤΑ για να πληρωσεις τα λιγότερα.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, sakisgri είπε

Τελωνείο περνάνε στο linhaul office, Budapest δλδ Ουγγαρια. Μετά απ' ότι έχω καταλάβει το παίρνει το δέμα η dpd και το παραδίδει στην ACS στην Βουλγαρία, και από εκεί μπαίνει Ελλαδα.

Συμφωνώ. Και εγώ έτσι έτσι έχω καταλάβει. Το γράφει άλλωστε οτι φτάνει Βουδαπέστη και αμέσως εισέρχεται στο τελωνείο. 

Για αυτό σκέφτηκα και πρότεινα νωρίτερα όσοι έχουν θέμα να στείλουν ενα μαιλ στην dpd για να φανεί το πρόβλημα.

Εμένα μου απάντησαν σε 1 εργάσιμη ημέρα.

Επειδή δεν μου έχει τύχει ξανά με aliexpress, η εκτίμηση παράδοσης έχει περάσει καθώς ανέφερε 13 Δεκεμβρίου. Ο πωλητής με παραπέμπει στην dpd και δεν μπαίνει στην διαδικασία να το ψάξει και εκείνος. Έχει νόημα να πάμε με dispute για να πιεστούν καταστάσεις ή απλά θα φάμε άκυρο και τσάμπα η ενασχόληση;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, wasd είπε

Συμφωνώ. Και εγώ έτσι έτσι έχω καταλάβει. Το γράφει άλλωστε οτι φτάνει Βουδαπέστη και αμέσως εισέρχεται στο τελωνείο. 

Για αυτό σκέφτηκα και πρότεινα νωρίτερα όσοι έχουν θέμα να στείλουν ενα μαιλ στην dpd για να φανεί το πρόβλημα.

Εμένα μου απάντησαν σε 1 εργάσιμη ημέρα.

Επειδή δεν μου έχει τύχει ξανά με aliexpress, η εκτίμηση παράδοσης έχει περάσει καθώς ανέφερε 13 Δεκεμβρίου. Ο πωλητής με παραπέμπει στην dpd και δεν μπαίνει στην διαδικασία να το ψάξει και εκείνος. Έχει νόημα να πάμε με dispute για να πιεστούν καταστάσεις ή απλά θα φάμε άκυρο και τσάμπα η ενασχόληση;

στην παραγγελία σου δείχνει σε πόσες ημέρες λήγει η προθεσμία, συνήθως είναι 90 ημέρες αν έρχεται από Κίνα και λιγότερο αν είναι απο Ευρώπη,ο πωλητής είναι καλυμμένος αν δεν έχει περάσει η προθεσμία.Γενικα υπάρχει μεγάλος αριθμός δεμάτων στην DPD αυτή την περίοδο οπότε απλά περιμένεις 

Δημοσ.

Έχει κανείς update; 

Εμένα είναι στάσιμο. Άλλα δέματα προχωράνε σιγά σιγά. 

Διάβασα στο reddit και άλλη περίπτωση λίγους μήνες πριν που το status του γύρισε σε 

Transshipment delay : Cargo not Mentioned, Airline Under Investigation”

Και μετά ενημέρωσαν ότι τα δέματα αυτού του shipment χάθηκαν και πήρε refund. 

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα γίνει refund γιατί θα βγούμε χαμένοι.. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι εμένα κολλημένο μετά το customs clearance - attransit country  στις 25/11 και 28/11 αντίστοιχα.
(Βλέπε στο τέλος τις πληροφορίες από το tracking της Cainiao, και screenshot από parcelapp.)

Έστειλα μήνυμα μέσα από το Aliexpress όπου  η εκπρόσωπος ισχυρίστηκε πως το δέμα έφτασε στο τοπικό κατάστημα και μου έδωσε ενα τηλέφωνο να καλέσω να το ζητήσω. Το τηλ αυτό είναι από τα ΕΛΤΑ της περιοχής μου!
Η παραγγελία είχε γίνει με "choice", μια φορητή κονσόλα SF2000.
Με βάση όσα διάβασα εδώ σε προηγούμενες σελίδες, αλλά και με βάση το parcelapp, θα πρέπει να παραλάβω με DPD-ACS και όχι με ΕΛΤΑ. Btw το link της acs που φαίνεται στο screenshot δίνει "Shipment not found". Στο elta portal λέει "no tracking history".

Να τους ενοχλήσω στο ταχυδρομείο όπως μου είπαν από aliexpress? Φοβάμαι ότι, με βάση τα tracking sites, δεν το έχουν ακόμα στα χέρια τους και θα τους βάλω σε τζάμπα κόπο, ενώ ταυτόχρονα πιστεύω όταν έρθει Ελλάδα θα είναι στην acs-dpd.
Έχει παραλάβει κανείς από όσους τους είχε κολλήσει 25-28 Νοεμβρίου?
Καμιά ιδέα πώς να κινηθώ?
Υπάρχει περίπτωση να είναι όντως στην Ελλάδα όπως μου είπε η εκπρόσωπος της Aliexpress, αλλά να δείχνει 20+ μέρες τώρα "attransit country" σε timezone GMT+1, δηλαδή κάπου Ευρώπη αλλά όχι Ελλάδα?

Από to site της Cainiao:
======================================
Parcel status:Delivering
nation:Mainland China -> Greece

2023-11-28 09:57:59 (GMT+1)    Arrive attransit country or district.
2023-11-25 23:09:13 (GMT+1)    Import customs clearance complete
2023-11-25 23:09:13 (GMT+1)    Leaving customs
2023-11-25 16:52:14 (GMT+1)    Import clearance start
2023-11-25 16:52:04 (GMT+1)    Arrived at customs
2023-11-24 23:30:00 (GMT+1)    Arrived at linehual office
2023-11-24 00:54:00 (GMT+8)    Left from departure country/region
2023-11-22 17:00:00 (GMT+8)    Leaving from departure country/region
2023-11-18 03:40:45 (GMT+8)    Arrived at departure transport hub
2023-11-18 00:57:54 (GMT+8)    Outbound in sorting center
2023-11-17 23:11:26 (GMT+8)    Accepted by carrier
2023-11-17 23:11:26 (GMT+8)    Inbound in sorting center
2023-11-17 03:28:43 (GMT+8)    Leave the warehouse
2023-11-17 03:27:32                     Package finished
2023-11-16 12:06:34                     Order received successfully
======================================

Έξτρα info από το parcelapp:

parcelapp.PNG.92825794e2de7b86005033f9fe75e0ec.PNG

Επεξ/σία από ptaf

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...