Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 minutes ago, sakisgri said:

Δυστυχώς με τα ΕΛΤΑ η καθυστέρηση σε κάθε περίπτωση ειναι λογική.

Είναι τελωνειο το δέμα. Ήταν πάνω από τα 186€?

Ναι.. Πλήρωσα 300 ευρό περίπου (χωρίς vat).. Εντωμεταξύ ο πωλητής το έσπασε σε 2 δέματα (λόγο βάρους από τι είπε)... Δεν μού είναι ξεκάθαρο το τελωνείο. Υπάρχει περίπτωση να πληρώσω και για τα 2 δέματα?? 

• Απαντ. 8,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, eri77 είπε

Ναι.. Πλήρωσα 300 ευρό περίπου (χωρίς vat).. Εντωμεταξύ ο πωλητής το έσπασε σε 2 δέματα (λόγο βάρους από τι είπε)... Δεν μού είναι ξεκάθαρο το τελωνείο. Υπάρχει περίπτωση να πληρώσω και για τα 2 δέματα?? 

Δεν νομίζω γιατι αν πλήρωσες 300€ δεν γίνεται και τα 2 να ειναι πάνω από το όριο. Αλλά αν δεν πληρώθηκε ο Φ.Π.Α για κανένα από τα 2, μάλλον ναι.

Η διαφορά ειναι αν περάσουν και τα 2 θα σου βγει 10-20€ παραπάνω από το να ερχόταν σαν ένα. Γιατι με 2 δέματα θα πληρωσεις 2 φορές Τέλη εκτελωνισμού, τα υπόλοιπα το ίδιο βγαίνει είτε ειναι ένα δέμα είτε 2.

Όταν παραλαβεις αν θες γράψε πόσα πλήρωσες.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1
Δημοσ.

Ναι, θα ενημερώσω. Κανένα πρόβλημα.. Πώς λειτουργεί όλη η φάση?? Πώς ξέρουν τα ΕΛΤΑ τήν αξία του δέματος?? Το γράφει από πάνω ο πωλητής?? Η θα πρέπει να στείλω εγώ κάποια απόδειξη?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, eri77 είπε

Ναι, θα ενημερώσω. Κανένα πρόβλημα.. Πώς λειτουργεί όλη η φάση?? Πώς ξέρουν τα ΕΛΤΑ τήν αξία του δέματος?? Το γράφει από πάνω ο πωλητής?? Η θα πρέπει να στείλω εγώ κάποια απόδειξη?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Όχι συνήθως δεν στέλνεις τπτ, μόνο αν έχουν αμφιβολίες και ζητηθεί.

Αν ειναι με πληρωμένο Φ.Π.Α ο πωλητής (Aliexpress στην περίπτωση μας) καταβάλει τον Φ.Π.Α μέσω μιας πλατφόρμας που λέγεται IOSS, έτσι ξέρουν αν έχει πληρωθεί ο Φ.Π.Α.

Την τιμή και τι περιέχει το δέμα το δηλώνει ο πωλητής. Πολλές φορές βάζουν χαμηλότερη τιμή, έτσι πληρώνεις λιγότερο Φ.Π.Α, δασμοί και τέλη εκτελωνισμού.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/1/2024 στις 5:50 ΜΜ, sakisgri είπε

Δεν έπρεπε να ρωτήσεις τπτ αφού ήταν κάτω από 186€ χωρίς τα μεταφορικά και ήταν Vat Included στο checkout και τρόπος αποστολής ήταν "Aliexpress standard shipping" που ειναι ασφαλής, τοτε ήσουν οκ.

Τζάμπα σου έφαγε το 1€ εντάξει λίγο το κακό, αλλά φοβάμαι μη άλλαξε τρόπο αποστολής και έρθει με άλλον τρόπο και καθυστερήσει πολύ.

Αν θέλεις τον ρωτάς αν ο τρόπος αποστολής παραμένει Aliexpress standard shipping. Αν σου πει άλλαξε σε κάτι άλλο, δες μετά στην σελίδα 425 σε πόσο καιρό θα έρθει.

Βέβαια αν άλλαξε τρόπο αποστολής και δεν έχει στείλει το δέμα ακόμα (δεν εχεις πάρει tracking number), μπορεις να ακυρώσεις την παραγγελία και να την ξανά κάνεις με τρόπο αποστολής Aliexpress standard shipping.

Αν έγινε shipped τοτε από την εφαρμογή στο κινητό πατάς τέρμα κάτω δεξιά στο ανθρωπάκι μετά πάτα εκεί που γράφει "Shipped" και θα δεις το προϊόν, πατάς πάνω στο προϊόν και μετά πατάς κάτω στο "Track order", εκεί κάτω από το "Logistics info" θα δεις τον τρόπο αποστολής. Αν δεν το έχει στείλει ακόμη δεν θα ειναι στο "Shipped" αλλά στο "To ship"

Δεν θέλω να σε τρομάξω απλώς γράφω τι μπορεί να έχει συμβεί, μακάρι να έστειλε με standard να παραλάβεις γρήγορα και χαλάλι του το ευρώ.

Δεν βλέπω κάτι το ανησυχητικό, αφού ειναι κάτω από 186€ και Vat Included εισαι οκ.

Να γράψω και εγώ τα καλά. Παραγγελία Flux με τρόπο αποστολής "Cainiao standard for special goods" που παλιά με τα ΕΛΤΑ κάνανε 70+ μέρες, ήρθε σε 26 μέρες με την ACS.

Επειδή βλέπω ειναι κάμποσα τα άτομα που ασχολούνται με ηλεκτρονικά εδώ, θα βάλω και link από το Flux, 10 σήραγγες μόνο 12€ και πολύ καλή ποιότητα.  https://www.aliexpress.com/item/1005002325704522.html

Καλημέρα.Τελικά το έστειλε με global.cainiaio.com.Standard shipping έχει στο tracking όμως.Καλά είμαστε;

Επεξ/σία από keyman2000
Δημοσ.
13 ώρες πριν, ptaf είπε

Ναι! Μου ήρθε σπίτι στις 10/1/24, σχεδόν 2 μήνες πήρε εκείνο το δέμα.
Περιμένεις ακόμα δέμα από αυτά που είχαν περάσει τελωνείο 25/11/23 και είχαν κολλήσει μετά?

Είναι μακρύυυς ο δρόμος από Ουγγαρία ως το hub Thessaloniki :lol:
Αλλά εσένα είναι ήδη στο δρόμο, άρα από μέρα σε μέρα θα φτάσει Ελλάδα ακόμα και με μουλάρι να έρχεται.

Πάντως μην ανησυχείς, αφού, ακόμα  και 1-1,5 μήνα να κολλήσει όπως μας είχε τύχει με παραγγελίες από Νοέμβριο που εμφανίστηκαν να κινούνται πάλι τον Ιανουάριο, δεν μπορείς να κάνεις κάτι.
Μόνο υπομονή!

Όχι η παραγγελια που είχα κάνει ήταν 15 Νοεμβρίου ακόμα τίποτα 

Τα φώτα σας γίνεται να έχει χαθεί ; Το τοπικό κατάστημα τον ΕΛΤΑ δεν έχει τίποτα λέει τα κεντρικά τον ΕΛΤΑ λένε έχει φύγει ρωτήστε την περιοχή σας 

IMG_8188.png

Δημοσ.
16 minutes ago, Viviandg said:

Τα φώτα σας γίνεται να έχει χαθεί ; Το τοπικό κατάστημα τον ΕΛΤΑ δεν έχει τίποτα λέει τα κεντρικά τον ΕΛΤΑ λένε έχει φύγει ρωτήστε την περιοχή σας 

IMG_8188.png

Στο κατάστημα δυστυχώς δεν θα έχουν ιδέα για τα απλά, και στα κεντρικά επίσης βλέπουν μόνο ότι έφτασε νομίζω. Αν θέλεις ρώτησε απευθείας στη μονάδα διαλογής που είναι οι ταχυδρόμοι, εγώ μόνο έτσι είχα βγάλει άκρη με τα απλά παλαιότερα. 

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, keyman2000 είπε

Καλημέρα.Τελικά το έστειλε με global.cainiaio.com.Standard shipping έχει στο tracking όμως.Καλά είμαστε;

Καλημέρα, Λογικά ναι, το tracking number θα ειναι 10ψηφιο της μορφής 758*******.

53 λεπτά πριν, Viviandg είπε

IMG_8188.png

Δεν νομίζω να χάθηκε, πάρα πολύ σπάνια χάνονται δέματα από τα ΕΛΤΑ.

Το τελευταίο UA*******HU που παρέλαβα είχα το "Arrived at local delivery center" στις 19/12/23 και παρέλαβα στις 17/1/24.

Ισχύει ότι σου έγραψε ο φίλος πιο πάνω.

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, iliata2410 είπε

παιδιά στην σελίδα σο facebook εμφνιστηκε αυτο.ειναι μουφα να φανταστώ;

Απόκρυψη περιεχομένων

2024-01-27124701.png.5a773856112785f6d55ae3455a916583.png

Ναι απάτη ειναι, υπάρχουν και άλλα για skroutz κτλ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Viviandg said:

Έχω κι εγώ ένα με ουγγρικό tracking (Aliexpress Selection Super Economy Global), αγνοείται από 14 Νοεμβρίου. H βλακεία μ'αυτά τα μικροδέματα είναι πως μόλις σκαναριστεί ο σάκος στο κέντρο διαλογής, το εμφανίζει στο tracking της cainiao ότι έχει φτάσει στο τοπικό υποκατάστημα (arrived at local delivery center).

Έκανα προχτές dispute (οριακά πριν κλείσει το protection). Eν τω μεταξύ έχουν αλλάξει τη πλατφόρμα του dispute και δε μπορείς να ανεβάσεις evidence εξαρχής (έχω μια υποτυπώδη απάντηση των elta μεσω mail ότι δεν έχουν τρόπο να αναζητήσουν τα unregistered τα δέματα).

Οπότε έκανα dispute (full refund) αρχικά μόνο με λόγια... ότι δεν έχω παραλάβει, ότι έχω πάει στο τοπικό υποκατάστημα και δε μπορούν να βρούνε το δέμα, κι ότι ο κεντρικός διανομέας δε γνωρίζει που βρίσκεται το parcel.

Σήμερα απάντησε ο πωλητής να περιμένω κι άλλο. Σ'αυτό το σημείο βγάζει 2 επιλογές... 1) Reject την πρόταση του πωλητή ή 2) μεσολάβηση του Ali.

Πρέπει να πατήσετε Reject την πρόταση του πωλητή, και θα σας ανοίξει μετά επιλογή να ανεβάσετε evidence (το έμαθα εκ των υστέρων στο chat)

Εγώ έκανα βλακεία και πάτησα μεσολάβηση του Ali... και το σύστημα πρότεινε αυτοματοποιημένα No Refund. Εστάλη και email ότι ο λόγος που έκανα dispute είναι invalid: The tracking information shows that the package has arrived at your local post office and waited for your collection. We warmly suggest that you can contact the shipping company Customer Care Center and you will get this package as soon as possible.

Eυτυχώς το dispute δεν έκλεισε...αρνήθηκα το No Refund... και ανέβασα evidence το mail των Elta... μαζί με αναδιατύπωση των παραπάνω. Ελπίζω o agent που θα το αναλάβει,να να δώσει Refund... αλλιώς δε ξαναπαραγγέλνω από Ali με unregistered. 

Ευτυχώς είναι προϊόν αξίας 2-3 ευρώ (κάρτα ήχου), αλλά αν ήταν σημαντικό ποσό θα τα'χα πάρει στο κρανίο.

Επεξ/σία από ekrepali
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Έχω κι εγώ ένα με ουγγρικό tracking (Aliexpress Selection Super Economy Global), αγνοείται από 14 Νοεμβρίου. H βλακεία μ'αυτά τα μικροδέματα είναι πως μόλις σκαναριστεί ο σάκος στο κέντρο διαλογής, το εμφανίζει στο tracking της cainiao ότι έχει φτάσει στο τοπικό υποκατάστημα (arrived at local delivery center).

Έκανα προχτές dispute (οριακά πριν κλείσει το protection). Eν τω μεταξύ έχουν αλλάξει τη πλατφόρμα του dispute και δε μπορείς να ανεβάσεις evidence εξαρχής (έχω μια υποτυπώδη απάντηση των elta μεσω mail ότι δεν έχουν τρόπο να αναζητήσουν τα unregistered τα δέματα).

Οπότε έκανα dispute (full refund) αρχικά μόνο με λόγια... ότι δεν έχω παραλάβει, ότι έχω πάει στο τοπικό υποκατάστημα και δε μπορούν να βρούνε το δέμα, κι ότι ο κεντρικός διανομέας δε γνωρίζει που βρίσκεται το parcel.

Σήμερα απάντησε ο πωλητής να περιμένω κι άλλο. Σ'αυτό το σημείο βγάζει 2 επιλογές... 1) Reject την πρόταση του πωλητή ή 2) μεσολάβηση του Ali.

Πρέπει να πατήσετε Reject την πρόταση του πωλητή, και θα σας ανοίξει μετά επιλογή να ανεβάσετε evidence (το έμαθα εκ των υστέρων στο chat)

Εγώ έκανα βλακεία και πάτησα μεσολάβηση του Ali... και το σύστημα πρότεινε αυτοματοποιημένα No Refund. Εστάλη και email ότι ο λόγος που έκανα dispute είναι invalid: The tracking information shows that the package has arrived at your local post office and waited for your collection. We warmly suggest that you can contact the shipping company Customer Care Center and you will get this package as soon as possible.

Eυτυχώς το dispute δεν έκλεισε...αρνήθηκα το No Refund... και ανέβασα evidence το mail των Elta... μαζί με αναδιατύπωση των παραπάνω. Ελπίζω o agent που θα το αναλάβει,να να δώσει Refund... αλλιώς δε ξαναπαραγγέλνω από Ali με unregistered. 

Ευτυχώς είναι προϊόν αξίας 2-3 ευρώ (κάρτα ήχου), αλλά αν ήταν σημαντικό ποσό θα τα'χα πάρει στο κρανίο.

Κάνετε μια προσπάθεια αν και προσωπικά πιστεύω την ίδια απάντηση θα πάρεις, αφού βλέπουν το έχει παραλάβει τα ΕΛΤΑ και ειναι semitrackable.

Ξέρουν ότι με τα untracked τα ΕΛΤΑ δεν έχουν τρόπο να αναζητήσουν την πορεία του δέματος. Το γράφουν και με κόκκινα γράμματα όταν κάνεις παραγγελία με untracked τρόπο αποστολής. Αυτό που εχεις από τα ΕΛΤΑ δεν θα βοηθήσει σε τπτ. Μονο αν σου δώσουν χαρτί/email που να λέει δεν έχουν παραλάβει το δέμα με το τάδε tracking number ειναι evidence, αλλά δεν πρόκειται να σου δώσουν κάτι τέτοιο γιατι φαινεται ότι το έχουν παραλάβει.

Η βλακεία με αυτά τα δέματα ειναι ότι ακόμα και να γίνει παράδοση, δεν φαινεται πουθενά, βλέπεις στο tracking για όσο καιρό θα υπάρχει ακριβώς το ίδιο που έβλεπες πριν παραλαβεις. 2 φορές (μάλλον κατά λάθος) σκαναρισαν semitrackable δέματα μου πριν την παράδοση και όταν παραδόθηκε, φάνηκε κανονικά στο σύστημα. Μάλλον κάτι τέτοιο πρέπει να απαιτήσει το Aliexpress για να μη υπάρχουν προβλήματα.

Αν δίνανε ετσι refund πάρα πολλά άτομα παγκοσμίως θα έκαναν abuse και θα ζητούσαν refund ενώ έχουν παραλάβει.

Προσωπικά πιστεύω θα τα παραλάβετε κάποια στιγμή. Έχω πάρει καμιά 50αρια semitrackable όλα τα έχω παραλάβει, άλλα σε 22 μέρες τα πιο πολλά στο μήνα και πολύ λίγα συνήθως σε περίοδο γιορτών σε 60-72 μέρες. Να σημειώσω ότι όλα ήταν με "Alixpress saver shipping"

Αν δεν παραλαβεις σε 90 μέρες από τοτε που εστάλη το δέμα ο μοναδικός τρόπος να πάρεις τα χρήματα σου πίσω ειναι με αμφισβήτηση συναλλαγής από την τράπεζα. Δεν χρειάστηκε ποτέ να κάνω αλλά βλέπω ότι υπάρχει η επιλογη και μέσα από το ibanking.

Επισης αν ήταν σημαντικό ποσό δεν θα ήταν untracked τρόπο αποστολής, θα ήταν συστημένο.

Επεξ/σία από sakisgri
Δημοσ.
15 hours ago, eri77 said:

ειναι λογική αυτη η καθυστερηση ??image.jpeg.1110167c3c37417b598cb9b349e8225e.jpeg

Και εγω 17 δεκ και "εφτασε" με ACS που εκανε το κλασσικο οτι και καλα ηρθαν σημερα κ δν ημουν σπιτι και το ακομα πιο κλασσικο "ο κουριερ αυτος ερχεται αργα και επειδη ειναι σαββατο θα εχουμε φυγει εμεις οποτε απο δευτερα ελατε να το παρετε, οχι δεν μπορουμε να το ξαναστειλουμε(???)" Το aliexpress δεν εχει 15day delivery guarantee? τουλαχιστον αυτο θυμαμαι οταν παρηγγειλα αυτο το αντικειμενο. Τους εκανα και dispute case και μου απαντησε το support σημερα οταν εκανε step in σημερα "Το αντικειμενο σας εφτασε πατε να το παρετε" 

Δημοσ.
23 ώρες πριν, omokas είπε

Έφυγε από Ουγγαρία και σε μια - δυο μέρες θα εμφανιστεί ACS εφόσον είναι από 17/1 σε αυτό το status, μην αγχώνεσαι έτσι γίνεται εκεί κολλάει λίγο και μετά εμφανίζεται Ελλάδα 

Αν δεν κάνω λάθος πρώτα πάει Ουγγαρία και μετά Βουλγαρία....πρέπει το δέμα να πέρασε τελωνείο Ουγγαρία και τώρα να είναι Βουλγαρία κολλημένο μια 10αρια μέρες....Σωστά δεν έχω καταλάβει?

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, nermain είπε

Και εγω 17 δεκ και "εφτασε" με ACS που εκανε το κλασσικο οτι και καλα ηρθαν σημερα κ δν ημουν σπιτι και το ακομα πιο κλασσικο "ο κουριερ αυτος ερχεται αργα και επειδη ειναι σαββατο θα εχουμε φυγει εμεις οποτε απο δευτερα ελατε να το παρετε, οχι δεν μπορουμε να το ξαναστειλουμε(???)" Το aliexpress δεν εχει 15day delivery guarantee? τουλαχιστον αυτο θυμαμαι οταν παρηγγειλα αυτο το αντικειμενο. Τους εκανα και dispute case και μου απαντησε το support σημερα οταν εκανε step in σημερα "Το αντικειμενο σας εφτασε πατε να το παρετε" 

Όταν δεν βρίσκουν κάποιον σπίτι μετά υπάρχει επιλογη να επιλεξεις μέρα παράδοσης, δεν θυμάμαι πως το είχα κάνει, αν δεν κάνω λάθος μου είχαν στείλει κάποια ειδοποίηση ότι δεν μας βρήκαν σπίτι και εκεί είχε την επιλογη να επιλέξω μέρα παράδοσης. Εγώ είχα βάλει την επόμενη μέρα και ήρθαν κανονικά. 

Αν δεν το βρεις δες και μια από το site η το app της ACS.

15 day delivery guarantee ειναι όταν έρχεται από Ευρώπη, από Κίνα ειναι 90μερες.

Σε καμία περίπτωση μη αφήνεις να φύγει πίσω το δέμα στην Κίνα, 15 μέρες το κρατάει η ACS. Δύσκολα θα βγάλεις άκρη μετά για να πάρεις τα χρήματα πίσω, θα τρέχεις στην ACS να σου δώσουν χαρτί ότι δεν το παρέδωσαν, και άμα δώσουν, θα πάρει καιρό και μπορεί να μη βγάλεις άκρη. Μετά θα πρέπει να κάνεις αμφισβήτηση συναλλαγής από την τράπεζα σου, πάλι παίρνει καιρό να ολοκληρωθεί

3 λεπτά πριν, Babis1098 είπε

Αν δεν κάνω λάθος πρώτα πάει Ουγγαρία και μετά Βουλγαρία....πρέπει το δέμα να πέρασε τελωνείο Ουγγαρία και τώρα να είναι Βουλγαρία κολλημένο μια 10αρια μέρες....Σωστά δεν έχω καταλάβει?

Έτσι ειναι. Transit country ειναι η ενδιάμεση χώρα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...