Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 8,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, npapagri_xtra είπε

παιδια αν και το ρωτησα κι σε αλλο θεμα (sorry) δεν φοβαστε για αγορες απο ali χωρις paypal για πληρωμη ?  ή εχει και το εχω χασει ? θελω να κανω μια αγορα 600+ ευρω και το φοβαμαι .

Έγραψα πως έχει πλέον paypal και το Aliexpress. Αλλά αν το πάρεις από εκεί, δες και τρόπο αποστολής, εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/535/#findComment-60712919 εκεί που γράφω  "ΓΙΑ ΔΕΜΑΤΑ ΑΞΙΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 186€" για να δεις τι πρέπει να προσέξεις.

Επίσης, επειδή είδα και την ερώτηση στο άλλο θέμα, από το Aliexpress θα περάσει τελωνείο το δέμα, θα αφαιρεθεί ο Φ.Π.Α. από το Aliexpress στο checkout και θα το χρεωθείς στην Ελλάδα στα ΕΛΤΑ (αν ο τρόπος αποστολής είναι ένα από αυτά που γράφω στο link) μαζί με 25€ τέλη εκτελωνισμού, και περίπου 20€ δασμοί.

Από το Banggood δεν θα χρεωθείς τελωνείο, διότι χρησιμοποιεί DDP (Delivered Duty Paid) δλδ, ο πωλητής καλύπτει όλα τα έξοδα: αποστολή, δασμούς και φόρους, και δεν πληρώνεις κάτι παραπάνω από αυτό στο checkout.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, sakisgri είπε

Έγραψα πως έχει πλέον paypal και το Aliexpress. Αλλά αν το πάρεις από εκεί, δες και τρόπο αποστολής, εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/535/#findComment-60712919 εκεί που γράφω  "ΓΙΑ ΔΕΜΑΤΑ ΑΞΙΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 186€" για να δεις τι πρέπει να προσέξεις.

Επίσης, επειδή είδα και την ερώτηση στο άλλο θέμα, από το Aliexpress θα περάσει τελωνείο το δέμα, θα αφαιρεθεί ο Φ.Π.Α. από το Aliexpress στο checkout και θα το χρεωθείς στην Ελλάδα στα ΕΛΤΑ (αν ο τρόπος αποστολής είναι ένα από αυτά που γράφω στο link) μαζί με 25€ τέλη εκτελωνισμού, και περίπου 20€ δασμοί.

Από το Banggood δεν θα χρεωθείς τελωνείο, διότι χρησιμοποιεί DDP (Delivered Duty Paid) δλδ, ο πωλητής καλύπτει όλα τα έξοδα: αποστολή, δασμούς και φόρους, και δεν πληρώνεις κάτι παραπάνω από αυτό στο checkout.

ευχαριστω πολυ. εισαι κατατοπιστικοτατος.

Διαβαζοντας τον οδηγο ειδα να γραφειις οτι αποστολες απο ευρωπη  δεν περνανε τελωνειο. ετσι ειναι γι αυτο που θελω ?  Απο Γαλια θα το στειλουν. Σημαινει οτι οτι ποσο βλεπω στην πληρωμη παραμενει ιδιο ? Επισης οταν παω να επιλεξω πληρωμη μου βγαζει μονο καρτα. παιζει ρολο ο πωλητης πως θελει να πληρωθει ?

Clipboard01.jpg

Clipboard012.jpg

Επεξ/σία από npapagri_xtra
  • Like 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, npapagri_xtra είπε

ευχαριστω πολυ. εισαι κατατοπιστικοτατος.

Διαβαζοντας τον οδηγο ειδα να γραφειις οτι αποστολες απο ευρωπη  δεν περνανε τελωνειο. ετσι ειναι γι αυτο που θελω ?  Απο Γαλια θα το στειλουν. Σημαινει οτι οτι ποσο βλεπω στην πληρωμη παραμενει ιδιο ? Επισης οταν παω να επιλεξω πληρωμη μου βγαζει μονο καρτα. παιζει ρολο ο πωλητης πως θελει να πληρωθει ?

Clipboard01.jpg

Clipboard012.jpg

Ναι, από Ευρωπαϊκή χώρα σε Ευρωπαϊκή δεν υπάρχει τελωνείο, είναι το ίδιο σαν να ψωνίζεις από μια άλλη πόλη από την Ελλάδα. Ότι βλέπεις θα πληρώσεις, τπτ παραπάνω.

Αλλά όπως γράφω και στον οδηγό, στείλει ένα μήνυμα στον πωλητή πριν παραγγείλεις και ρώτα αν το συγκεκριμένο προϊόν είναι διαθέσιμο από Γαλλία.

Μάλλον δεν δέχεται paypal ο πωλητής, το δοκίμασα και εγώ και ούτε έμενα με βγάζει με paypal. Αλλα μη σε απασχολεί, αν κάτι πάει στραβά και το αποδείξεις, το Aliexpress θα σε καλύψει.

Το κατάστημα αν και καινούργιο (από 5/3/25) έχει πάρα πολύ καλές αξιολογήσεις και έχει πωλήσει αρκετά προϊόντα. Θα έλεγα είναι safe να προχωρήσεις στην αγορά, μόνο μη ξεχάσεις αυτό που γράφω στον οδηγό τέρμα κάτω, δλδ βίντεο το unboxing.

Δημοσ.
5 hours ago, japetus said:

Μόνο εγώ περιμένω από 21 Μαϊου;

Σήμερα ξεκόλλησε δέμα μου που ήταν από 31 Μαϊου όποτε είναι θέμα χρόνου να ξεκολλήσει και το δικό σου 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμενα η αγορα απο 16 Μαιου που ηταν κολλημενη στο Package left transit country/region απο τις 23 εφτααε εχτες.

Επεξ/σία από mecanomecano

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...