nikx Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες (επεξεργασμένο) Παντως αν και γραφουν καποια προιoντα ΧΙΑΟΜΙ στις φωτο και στον τιτλο, απο κατω στην περιγραφη λενε οτι δεν γραφει πανω στο προιον ΧΙΑΟΜΙ και οτι ειναι απο θυγατρικη εταιρια για να ειναι καλυμενoι . Εμενα προς το παρον καλα με παει το αλι ,για μικροπραγματα σε 14 μερες ερχονται και κατα 99% ειναι κομπλε. edit: Το 1% ειναι το παρακατω refund το οποιο τα λεφτα δεν μπηκαν ποτε μεσα. Επεξ/σία πριν από 18 ώρες από nikx 1
legomike Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες καλησπερα! να κανω μια ερωτηση περιμενω δεμα απο αλι οπου εφτασε στον τοπικο διανομεα αλλα εχει αυτο το τρακ πρωτη φορα το βλεπω ECSC00A εχουμε ιδεα τι ειναι? σιγουρα οχι acs επισης ειναι ολα choice
sakisgri Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, nikx είπε Παντως αν και γραφουν καποια προιoντα ΧΙΑΟΜΙ στις φωτο και στον τιτλο, απο κατω στην περιγραφη λενε οτι δεν γραφει πανω στο προιον ΧΙΑΟΜΙ και οτι ειναι απο θυγατρικη εταιρια για να ειναι καλυμενoι . Καμια φορά συμβαίνει και το αντίθετο, π.χ. αυτό το προϊόν (Formovie S5 Laser Projector) https://vi.aliexpress.com/item/1005006007760403.html αν και δεν γράφει Xiaomi, η Formovie είναι θυγατρική της Xiaomi. Αν π.χ. ρωτήσεις το ChatGPT "who owns formovie" η απάντηση είναι: Formovie is a private company that originates from China, co‑founded in 2016 by Appotronics Corporation and Xiaomi Technology as part of Xiaomi's Mi‑Ecosystem pitchbook.com+12formovie.com+12formovies.com.au+12. Ownership is structured approximately as follows: 60 % held by Appotronics, a leader in professional and cinema-grade laser projection technology. 40 % owned by the Xiaomi ecosystem tracxn.com+8insightconvey.com+8formovie.com+8. So, while Xiaomi contributes its smart-home and consumer electronics expertise, Appotronics brings core laser projection technology to the table—together forming the brand “Formovie,” positioned in the high-end home cinema market. Τώρα για το προϊόν που πήρε ο φίλος, δεν μπορούμε να ξέρουμε χωρίς κάποιο link. Αλλά από όσα έχω δει εδώ και 4 χρόνια που ψωνίζω και παρακολουθώ το θέμα εδώ και σε ξένα site όπως το reddit, έχω δει πως το Aliexpress υποστηρίζει την πλευρά που έχει δίκιο. Κάτι μου λέει πως στην περίπτωση του φίλου, ίσως ο πωλητής κάπου να έγραφε κάτι σαν αυτό που γράφεις, και έτσι να ήταν καλυμμένος, αλλιώς είμαι σχεδόν σίγουρος το Aliexpress θα υποστήριζε τον αγοραστή. 4 ώρες πριν, nikx είπε Εμενα προς το παρον καλα με παει το αλι ,για μικροπραγματα σε 14 μερες ερχονται και κατα 99% ειναι κομπλε. Μια από τα ίδια, και έχω κάνει εκατοντάδες παραγγελίες. 2 φορές που ήρθε ελαττωματικό προϊόν (αξίας περίπου 50€ το κάθε ένα) ζήτησα και πήρα το 90% πίσω χωρίς να στείλω το προϊόν (δεν ξέρω αν υπάρχει σήμερα αυτή η επιλογή) Άλλη μια φορά που πήρα fake tracking number από Ευρωπαϊκό κατάστημα (μαϊμού), πήρα όλο το ποσό πίσω (περίπου 60€) χωρίς δεύτερη κουβέντα. Και μια φορά που παράγγειλα 2 λουριά για ρολόι και αντί αυτού ήρθαν 2 θήκες για iphone (μάλλον μπερδευτήκαν οι παραγγελίες (ήταν combined) με κάποιον άλλον), πήρα τα χρήματα πίσω κρατώντας και τις θήκες. Και για να μη νομίζει κανείς πως υποστηρίζω το Aliexpress, για όσα έχω γράψει πάνω, τα έχω γράψει σε αυτό το θέμα και με screenshots να δείχνει ότι ακριβώς γράφω. 3 ώρες πριν, legomike είπε καλησπερα! να κανω μια ερωτηση περιμενω δεμα απο αλι οπου εφτασε στον τοπικο διανομεα αλλα εχει αυτο το τρακ πρωτη φορα το βλεπω ECSC00A εχουμε ιδεα τι ειναι? σιγουρα οχι acs επισης ειναι ολα choice Καλησπέρα, έχω και εγώ ένα τέτοιο τώρα, αλλά είναι πιο πίσω, το δικό μου σήμερα έφτασε Ουγγαρία. Απ' ότι ξέρω τα ΕΛΤΑ θα το αναλάβουν στην Ελλάδα, το θέμα είναι δεν ξέρω πότε (και αν) θα πάρουμε tracking number για τα ΕΛΤΑ που (μάλλον) θα πρέπει να είναι LA********HU, με βάση αυτή την απάντηση https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/500/#findComment-60425548 Πίστευα θα το πάρει στην Ουγγαρία πριν έρθει Ελλάδα, αλλά λες το δικό σου έφτασε Ελλάδα..... εκτός αν δεν έφτασε, γιατι και το δικό μου έτσι λέει (εμαιλ που μου έστειλαν γράφει "In your country/region") αλλά ξέρω είναι Ουγγαρία. Αν θέλεις ανέβασε ένα screenshot από το https://parcelsapp.com/, η στείλε μου pm το tracking number να το δω. Επίσης, τι κόστος είχε το δέμα, είναι trackable η semitrackable, η παραγγελία ήταν από Choice, global seller η 3 items for...? ρωτάω γιατί σαν να κατάλαβα πως μπορούμε να το αποφύγουμε αυτό, αλλά θέλω να σιγουρευτώ πριν το γράψω. Το δικό είναι με Aliexpress selection standard και από 3 items for.... Περιμένω να πάρει tracking number μια άλλη παραγγελία που έκανα πάλι από 3 items for... για να δω κάτι και μετά θα ενημερώσω τι κατάλαβα. Επεξ/σία πριν από 15 ώρες από sakisgri 2
iliata2410 Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες επειδή μιλάτε για απατεώνες στο ali υπάρχουν,οντως .σας αναφέρω ένα παράδειγμα με usbstik 2 tera.καταρχήν πουθενά στον πλανήτη γή δέν υπάρχει 2 terra stik προφανώς ειναι παραπλανητικό. το ωραιο της υπο΄θεσης είναι ότι όταν τα βάζεις στο pc ενώ δεινη 2 terra διαπιστωνεις οτι στην πραγματικοτητα οτι ειναι πχ 32 giga.κατι κανουν αυτοι οι απατεωνες με καποιο λογισμικο.αν καποιος ξερει κατι ας πει λιγακι. https://vi.aliexpress.com/item/1005007870534199.html?spm=a2g0o.productlist.main.32.4ba719feLXPxlx&algo_pvid=fb0f98e1-e06a-4a10-979b-90fa84cf491b&algo_exp_id=fb0f98e1-e06a-4a10-979b-90fa84cf491b-31&pdp_ext_f={"order"%3A"1144"%2C"eval"%3A"1"}&pdp_npi=4%40dis!EUR!5.26!4.99!!!5.98!5.67!%4021010c9a17528620586547747e5d7c!12000042627341779!sea!GR!4882242155!X&curPageLogUid=m43Cc8Wzz5ed&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A 1
sakisgri Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες 41 λεπτά πριν, iliata2410 είπε επειδή μιλάτε για απατεώνες στο ali υπάρχουν,οντως .σας αναφέρω ένα παράδειγμα με usbstik 2 tera.καταρχήν πουθενά στον πλανήτη γή δέν υπάρχει 2 terra stik προφανώς ειναι παραπλανητικό. το ωραιο της υπο΄θεσης είναι ότι όταν τα βάζεις στο pc ενώ δεινη 2 terra διαπιστωνεις οτι στην πραγματικοτητα οτι ειναι πχ 32 giga.κατι κανουν αυτοι οι απατεωνες με καποιο λογισμικο.αν καποιος ξερει κατι ας πει λιγακι. https://vi.aliexpress.com/item/1005007870534199.html?spm=a2g0o.productlist.main.32.4ba719feLXPxlx&algo_pvid=fb0f98e1-e06a-4a10-979b-90fa84cf491b&algo_exp_id=fb0f98e1-e06a-4a10-979b-90fa84cf491b-31&pdp_ext_f={"order"%3A"1144"%2C"eval"%3A"1"}&pdp_npi=4%40dis!EUR!5.26!4.99!!!5.98!5.67!%4021010c9a17528620586547747e5d7c!12000042627341779!sea!GR!4882242155!X&curPageLogUid=m43Cc8Wzz5ed&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A Είναι γνωστό για fake ssd η usb sticks από Aliexpress και όχι μόνο, θα τα βρεις σχεδόν παντού, ebay, amazon, temu κτλ. ακόμα και στην Ελλάδα, παράδειγμα στο vendora. Αν δεν κάνω λάθος είχες ρωτήσει και πιο παλιά και σου έγραψα πως υπάρχει αυτός ο κίνδυνος, βέβαια θα βρεις και καλά ssd στο Aliexpress αλλά θέλει ψάξιμο, η τιμή όμως δεν θα έχει και τεράστια διαφορά να αξίζει αντί να πάρεις ένα επώνυμο από Ελλάδα. Αν πάρεις κάποιο, για να δεις και να αποδείξεις ότι είναι fake και να πάρεις τα χρήματα πίσω, χρησιμοποιείς αυτό το πρόγραμμα https://h2testw.org/ Πραγματοποιεί πλήρη εγγραφή/ανάγνωση του δίσκου, ώστε να μπορεί να προσδιορίσει εάν η χωρητικότητά είναι σωστή.
legomike Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, sakisgri είπε Καμια φορά συμβαίνει και το αντίθετο, π.χ. αυτό το προϊόν (Formovie S5 Laser Projector) https://vi.aliexpress.com/item/1005006007760403.html αν και δεν γράφει Xiaomi, η Formovie είναι θυγατρική της Xiaomi. Αν π.χ. ρωτήσεις το ChatGPT "who owns formovie" η απάντηση είναι: Formovie is a private company that originates from China, co‑founded in 2016 by Appotronics Corporation and Xiaomi Technology as part of Xiaomi's Mi‑Ecosystem pitchbook.com+12formovie.com+12formovies.com.au+12. Ownership is structured approximately as follows: 60 % held by Appotronics, a leader in professional and cinema-grade laser projection technology. 40 % owned by the Xiaomi ecosystem tracxn.com+8insightconvey.com+8formovie.com+8. So, while Xiaomi contributes its smart-home and consumer electronics expertise, Appotronics brings core laser projection technology to the table—together forming the brand “Formovie,” positioned in the high-end home cinema market. Τώρα για το προϊόν που πήρε ο φίλος, δεν μπορούμε να ξέρουμε χωρίς κάποιο link. Αλλά από όσα έχω δει εδώ και 4 χρόνια που ψωνίζω και παρακολουθώ το θέμα εδώ και σε ξένα site όπως το reddit, έχω δει πως το Aliexpress υποστηρίζει την πλευρά που έχει δίκιο. Κάτι μου λέει πως στην περίπτωση του φίλου, ίσως ο πωλητής κάπου να έγραφε κάτι σαν αυτό που γράφεις, και έτσι να ήταν καλυμμένος, αλλιώς είμαι σχεδόν σίγουρος το Aliexpress θα υποστήριζε τον αγοραστή. Μια από τα ίδια, και έχω κάνει εκατοντάδες παραγγελίες. 2 φορές που ήρθε ελαττωματικό προϊόν (αξίας περίπου 50€ το κάθε ένα) ζήτησα και πήρα το 90% πίσω χωρίς να στείλω το προϊόν (δεν ξέρω αν υπάρχει σήμερα αυτή η επιλογή) Άλλη μια φορά που πήρα fake tracking number από Ευρωπαϊκό κατάστημα (μαϊμού), πήρα όλο το ποσό πίσω (περίπου 60€) χωρίς δεύτερη κουβέντα. Και μια φορά που παράγγειλα 2 λουριά για ρολόι και αντί αυτού ήρθαν 2 θήκες για iphone (μάλλον μπερδευτήκαν οι παραγγελίες (ήταν combined) με κάποιον άλλον), πήρα τα χρήματα πίσω κρατώντας και τις θήκες. Και για να μη νομίζει κανείς πως υποστηρίζω το Aliexpress, για όσα έχω γράψει πάνω, τα έχω γράψει σε αυτό το θέμα και με screenshots να δείχνει ότι ακριβώς γράφω. Καλησπέρα, έχω και εγώ ένα τέτοιο τώρα, αλλά είναι πιο πίσω, το δικό μου σήμερα έφτασε Ουγγαρία. Απ' ότι ξέρω τα ΕΛΤΑ θα το αναλάβουν στην Ελλάδα, το θέμα είναι δεν ξέρω πότε (και αν) θα πάρουμε tracking number για τα ΕΛΤΑ που (μάλλον) θα πρέπει να είναι LA********HU, με βάση αυτή την απάντηση https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/500/#findComment-60425548 Πίστευα θα το πάρει στην Ουγγαρία πριν έρθει Ελλάδα, αλλά λες το δικό σου έφτασε Ελλάδα..... εκτός αν δεν έφτασε, γιατι και το δικό μου έτσι λέει (εμαιλ που μου έστειλαν γράφει "In your country/region") αλλά ξέρω είναι Ουγγαρία. Αν θέλεις ανέβασε ένα screenshot από το https://parcelsapp.com/, η στείλε μου pm το tracking number να το δω. Επίσης, τι κόστος είχε το δέμα, είναι trackable η semitrackable, η παραγγελία ήταν από Choice, global seller η 3 items for...? ρωτάω γιατί σαν να κατάλαβα πως μπορούμε να το αποφύγουμε αυτό, αλλά θέλω να σιγουρευτώ πριν το γράψω. Το δικό είναι με Aliexpress selection standard και από 3 items for.... Περιμένω να πάρει tracking number μια άλλη παραγγελία που έκανα πάλι από 3 items for... για να δω κάτι και μετά θα ενημερώσω τι κατάλαβα. καλημερα και ευχαριστω για το ενδιαφερον ολα ειναι choice και δυο χρονια τωρα ερχονται με acs. Πρωτη φορα αυτο εδω ειναι το τελευταιο τρακ που εκανα. ειναι καπου στα 20 ευρω το κοστος μια απλη παραγγελια εκανα για καποιο λογο επειδη εγιναν δυο διαφορετικες το 10 ευρω τις ενωσαν και μου εκαναν refund τα δυο απο τα 4 αντικειμενα που εβαλα για να συμπληρωσω το ποσο τον 10 ευρω αντιστοιχα δεν εχω ιδεα τι παιχτηκε αλλα απο αλι εχω εμπειρια σιγουρα εχω ξοδεψει πανω απο 2κ τα τελευταια 3 χρονια και δεν εχω ξαναδει ποτε αυτο το τρακινκ. To ecsc ειναι ουγγαρικο με την ερευνα που εκανα οποτε μαλλον θα παει ελτα και παιζει να χαθει η να κανει 1 μηνα να φτασει απο την στιγμη που ερθει ελλαδα η να παω να το παρω εγω στα χειροτερα σεναρια. Εφτασε Ουγγαρια απο οσο καταλαβα απο το parcel οπως θα δεις στην φωτο Επεξ/σία πριν από 1 ώρα από legomike
sakisgri Δημοσ. πριν από 24 λεπτά Δημοσ. πριν από 24 λεπτά 1 ώρα πριν, legomike είπε καλημερα και ευχαριστω για το ενδιαφερον ολα ειναι choice και δυο χρονια τωρα ερχονται με acs. Πρωτη φορα αυτο εδω ειναι το τελευταιο τρακ που εκανα. ειναι καπου στα 20 ευρω το κοστος μια απλη παραγγελια εκανα για καποιο λογο επειδη εγιναν δυο διαφορετικες το 10 ευρω τις ενωσαν και μου εκαναν refund τα δυο απο τα 4 αντικειμενα που εβαλα για να συμπληρωσω το ποσο τον 10 ευρω αντιστοιχα δεν εχω ιδεα τι παιχτηκε αλλα απο αλι εχω εμπειρια σιγουρα εχω ξοδεψει πανω απο 2κ τα τελευταια 3 χρονια και δεν εχω ξαναδει ποτε αυτο το τρακινκ. To ecsc ειναι ουγγαρικο με την ερευνα που εκανα οποτε μαλλον θα παει ελτα και παιζει να χαθει η να κανει 1 μηνα να φτασει απο την στιγμη που ερθει ελλαδα η να παω να το παρω εγω στα χειροτερα σεναρια. Εφτασε Ουγγαρια απο οσο καταλαβα απο το parcel οπως θα δεις στην φωτο Καλησπέρα, το δικό σου είναι ένα βήμα πιο μπροστά από το δικό μου. Το δικό σου τώρα φεύγει από Ουγγαρία και πάει για Ελλάδα. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να πάρουμε next tracking number για τα ΕΛΤΑ, αλλιώς θα ψαχνόμαστε. Αν πάρει next tracking number δεν θα χαθεί και λογικά θα παραδοθεί σχετικά γρήγορα, διότι είναι συστημένα και δεν μπορούν να τα αγνοήσουν αυτά. Στο εξωτερικό διάβασα σε πολλές περιπτώσεις με ECSC να μη παίρνουν next tracking number, άλλοι ξαφνικά μια μέρα είδαν το δέμα στο σπίτι τους και άλλοι λένε δεν παρέλαβαν ποτέ. Με βάση το post που έκανα link πιο πάνω, μάλλον εμείς θα πάρουμε next tracking number. Η δική μου παραγγελία ήταν από 3 items for.... και είναι με Aliexpress selection standard όπως είναι και τα Choice και πολλές φορές αν γίνουν παραγγελίες μαζί γίνονται ενοποιήσει, άρα είναι το ίδιο. Η δική μου παραγγελία ήταν φτηνή, 3 προϊόντα σύνολο λίγο πάνω από τα 6€ υποψιάζομαι πως τα πιο φτηνά δέματα δλδ κάτω από 8,5€ που είναι με Aliexpress selection standard όπως τα 3 items for.... ίσως να παίρνουν πλέον αυτό το tracking number και να έρχονται με τα ΕΛΤΑ. Ίσως επειδή και η δική σου παραγγελία λόγο που ακυρωθήκαν τα 2 προϊόντα και έτσι έγινε και αυτό φτηνό, γιαυτό να πήρε και αυτό ECSC tracking number και να έρχεται με τα ΕΛΤΑ. Όταν είδα το δέμα μου πήρε το ECSC υποψιάστηκα αυτό που γράφω πιο πάνω και έκανα ακόμα μια παραγγελία αξίας 22€ (πάλι από 3 items for...), περιμένω να πάρει tracking number να δω αν είναι όντος έτσι. Μακάρι να είναι έτσι, απλώς οι παραγγελίες που θα κάνω δεν θα είναι κάτω από τα 10€. Τώρα αν έληξαν την συνεργασία με την dpd/ACS και πλέον έρχονται με ECSC/ΕΛΤΑ, μάλλον την βάψαμε. Επίσης έχω και ένα αξίας 83€ που είναι με Aliexpress standard shipping, περιμένω να πάρει tracking number, όταν πάρει θα ενημερώσω και γιαυτό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα