ioakim100 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 Καλησπερα παιδια θελω να φτιαξω εναν υπολογιστη καλουτσικο για ελαφρο gaming και αρκετο Browsing. Το μονο που εχω σκευτη ειναι οτι θελω τουλαχιστον μια 1050 ΤΙ πανω. Αλλα θα μου πειτε i) Το ποσό που διαθέτουμε: 600-700 ii) Tη χρήση του υπολογιστή (εάν πρόκειται για gaming pc, αναφέρετε τι είδους παιχνίδια παίζετε/θα παίξετε και δώστε από ένα παράδειγμα.) ελαφρο Gaming φαση λολ και τετοια iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν:Θα τρεξει καποια προγραμματα οπως visual studio και τετοια καθως σπουδαζω προγραμματιστης iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? (απαραίτητη η διευκρίνηση της οθόνης μας για κάθε είδος συστήματος και αναβάθμισης. Εάν δεν γνωρίζετε τον κωδικό μοντέλου, αναφέρετε τουλάχιστον μάρκα, ίντσες και ανάλυση.) Οχι v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση) το μονο που με νοιαζει ποιο πολυ ειναι ο επεξεργαστης με την μητρικη να ειναι απο το ιδιο μαγαζι για να μου τον βαλλουν πανω γιατι φοβαμε να το κανω μονος μου. Τα υπολοιπα μπορω να τα κανω. vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? μπορω και μονος μου viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? οχι ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού δεν νομιζω x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας δεν νομιζω xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού δεν νομιζω xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: Οχι
jeandoumpier Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Καλησπέρα. Μια σύνθεση από digitalmaster.gr που βρίσκεται στην Κρήτη. Επικοινώνησε μαζί τους για να συνεννοηθείς όσον αφορά στην συναρμολόγηση κ.α.
tanasen01 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Από το quickshop μια πρόταση: Εφόσον δεν έχεις σκοπό να αναβαθμίσεις σύντομα, σου έβαλα εξαρχής 16gb ram και δυνατότερη gpu που ήταν τα πρώτα που θα χρειάζονταν αναβάθμιση αν πήγαινες σε ισχυρότερο επεξεργαστή όπως ο R5 1600. υ.γ. Αν θεωρείς υπερβολική τη gpu (εκτός αν θες να παίξεις κάτι πιο απαιτητικό από lol) πας σε 1050ti και R5 1400 ή 1500Χ με +23€.
ioakim100 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Εγω σκευτομουν και για τον 1600 αλλα πρεπει να πεσω σε χρηματα απο μνημες και μητρικη για να ειμαι μεσα στο budget... Μπορουμε καπως να τα βολεψουμε ?
tanasen01 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Εγω σκευτομουν και για τον 1600 αλλα πρεπει να πεσω σε χρηματα απο μνημες και μητρικη για να ειμαι μεσα στο budget... Μπορουμε καπως να τα βολεψουμε ? Αν ανέβεις στα 750€. Εκτός και αν πας σε 8gb ram και αναβαθμίσεις αργότερα. Κάπως έτσι ας πούμε 1
ioakim100 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Νομιζω αυτο ειναι οτι καλυτερο μπορω να κανω... Απλα λεω να βγαλω τον ssd και να βαλω λιγο καλυτερο hdd
tanasen01 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Μην μείνει το pc χωρίς ssd. Κρίμα είναι. Βάλε έστω τον πιο φθηνό 120άρι, όπως τον UV400 που είχα βάλει παραπάνω. 1
jeandoumpier Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Για ssd, αν είναι να πας σε 120άρη, καλύτερα αυτόν --> http://www.quickshop.gr/ProductDetails.aspx?product=21ADFF3C-1D8D-490E-B0A2-FA1DD33DE439 Όπως έγραψε και ο tanasen, είναι κρίμα να φτιάξεις νέο σύστημα χωρίς ssd. Υ.Γ. @tanasen καλύτερα η 1050ti, η 1060 ήταν overkill του κερατά για τη χρήση που κάνει, αφού έχει σκοπό να παίξει τύπου lol κτλ. Επίσης, νομίζω πως και ο 1400 αρκεί στην περίπτωσή του άνετα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως αφού χωράει ο 1600 να μην μπει... 1
ioakim100 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δεν ειναι για εμενα ειναι για την κοπελα μου. Αλλα γενικα πιστευω θα ειναι πολυ overkill και με τον 1600 απλα μου ειπε 650-700 οτι θελει να δωσει οποτε με αυτα τα λεφτα ειναι το καλυτερο πιστευω ετσι... Αν θελω να παω σε καλυτερες ραμ που παμε μετα ?
jeandoumpier Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Μια χαρά είναι η ραμ. Πάντως, τον ssd σε καμία περίπτωση μην τον αφήσεις απ'έξω...Γνώμη μου. Βάλε έστω έναν 128άρη ssd --> http://www.quickshop.gr/ProductDetails.aspx?product=21ADFF3C-1D8D-490E-B0A2-FA1DD33DE439 + hdd αυτόν -> http://www.quickshop.gr/ProductDetails.aspx?product=92FBD679-5FA3-4D3B-AEC4-999E58E00185 και θα είναι ok.
ioakim100 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Αυτος ο hdd https://www.skroutz.gr/s/10136396/Seagate-Barracuda-1TB-ST1000DM010.html δεν ειναι ποιο καλος ?
jeandoumpier Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Μην διυλίζεις τον κώνωπα. Ίδιοι είναι. Και σε αξιοπιστία, και σε χαρακτηριστικά. Αγόρασε όποιον θες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα