Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρει κανείς αν μπορεί κάποιος να βάλει χρήματα σε έναν λογαριασμό και μετά να το ακυρώσει;

Πχ να το κάνει online και να πει δεν ήταν αυτός;

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 17/10/2017 at 21:12, bromiaris said:

Αυτό ακριβώς. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να προστατευτείς. Μόνο με συναλλαγή χέρι με χέρι, όπου ο ένας να δει ζωντανά αυτό που αγοράζει και ο άλλος να πάρει τα χρήματα του άμεσα.

Όλα τα άλλα είναι απλά να έχουν να λένε οι ίδιοι στους μεν «Γιατί έστειλες τα χρήματα πρώτα» και στους δε, «Μην στέλνεις το δέμα αν δεν σου στείλει τα χρήματα»!

Επίσης σε συναλλαγή χέρι χέρι κανείς δεν σε διασφαλίζει ότι η κάρτα γραφικών που βλέπεις μπροστά σου σπαρταράει από ζωντάνια. Ακόμα κανείς δεν σε διασφαλίζει ο άγνωστος που συναντάς δεν θα σε μαχαιρώσει και μετά δεν θα σε βιάσει.

Είναι θέμα οπτικής, τόσο το χέρι χέρι ενέχει ρίσκο, όσο και το «βάλτα και στο στέλνω». Όταν αγοράζεις κάτι μεταχειρισμένο από ιδιώτη, δεν έχεις τις εξασφαλίσεις του καινούριου (ή του μεταχειρισμένου) από κατάστημα.

Επεξ/σία από Malthador
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ΟΚ, βλέπω ότι ακόμα συνεχίζονται οι προσπάθειες για απάτες, ακόμα και εδώ μέσα.

Ελαβα χτες το παρακάτω μήνυμα, από άτομο με 1 θετική αξιολόγηση.

Προσοχή !!!

Αξιότιμε Κύριε,

Πρωτίστως σας εύχομαι καλησπέρα.

Επικοινωνώ μαζί σας διότι ενδιαφέρομαι για το ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ της επίμαχης αγγελίας.

Σας ενημερώνω ότι είμαι (δυστηχώς) κάτοικος εξωτερικού οπότε εφόσον συμφωνηθεί η πώληση επιθυμώ όπως σταλεί το laptop με τα παρελκόμενα σε διεύθυνση στην Αθήνα & επιπλέον επιθυμώ την κατάθεση του ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό της επιλογής σας.

Σχετικά με τα κόστη μεταφορικών ενημερώστε με για τον τρόπο πληρωμής τους εφόσον υπάρχουν.

Τέλος & εφόσον δεν σας κουράζω δύναται να μου προωθήσετε στο email μου (ΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ@hotmail.gr) φωτογραφία του επίμαχου laptop με την οθόνη ενεργοποιημένη ώστε να έχω πλήρης εικόνα του laptop;

Συνέχεια της φωτογραφίας θα σας ενημερώσω για την αποδοχή ή όχι της επίμαχης αγγελίας.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Βρίσκομαι στην διάθεση σας για οποιαδήποτε επιπλέον διευκρίνιση.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, qwerty99 είπε

ΟΚ, βλέπω ότι ακόμα συνεχίζονται οι προσπάθειες για απάτες, ακόμα και εδώ μέσα.

Ελαβα χτες το παρακάτω μήνυμα, από άτομο με 1 θετική αξιολόγηση.

Προσοχή !!!

Πολλα Επιχαμα πραγματα ρε παιδι μου....

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα και εγώ εχω βάλει ενα laptop αγγελεία. Με εχει πάρει κάποιος τηλ. (νουμερο που τελειώνει σε 4767) και μου λέει οτι ειναι απο Ναύπλιο. Μου ζήτησε να του στήλω το laptop με ΚΤΕΛ την ιδια μέρα γιατι του χαλασε το δικό του και καίγεται. Του είπα συγκεκριμένα οτι θέλω μεταφορά χρημάτων μέσα στην ίδια τράπεζα και οχι εμβασμα. Μου στέλνει ενα μυνημά και μου λεέι οτι τα εβαλε απο Εθνική. Μετά απο λίγο μου ερχεται μύνημα απο I-BANK NBG 😮γραφοντας την συναλλαγή αλλά μονο τα δικά μου στοιχεία. Πέρνω τηλ. στην Εθνική, ξεκαθαρίζω οτι δεν είμαι πελάτης και ζητάω να μάθω αν μπορεί να επαληθευτεί η συναλλαγή απο πλευράς τους. Αναφέρω οτι ελαβα μυνημα απο Ι-BANK NBG και μένουν κάγκελο. Μου λενε με λίγα λόγια οτι ειναι ατοπο το οτι ελαβα μυνημα χωρίς να ειμαι πελάτης και προσθέτουν οτι ακόμα και αν έγινε το εμβασμα, μέχρι να πιστωθεί ο λογαριασμός μου, ο αποστολέας έχει δικαίωμα να το ανακαλέσει. Εν το μεταξυ με ψάχνει ο τυπος να μάθει αν ελαβα το μυνημα. "Κατεβάζω ρολά" και του γράφω μεσώ Viber ευγενικά "No money μεσα στον λογαριασμό, no laptop" και μου απαντά, ΟΚ το ακυρώνω.

!!!Πολύ προσοχή. Τα χρήματα μέσα στον λογαρισμό αλλιώς δεν στέλνετε τίποτα!!!

Δημοσ.

Κάτι δεν πάει καλά με την ιστορία σου.

1. Ζήτησες "μεταφορά χρημάτων μέσα στην ίδια τράπεζα" και δεν έχεις λογαριασμό σ' αυτήν (ΕΤΕ); Πως θα μεταφερθούν τα χρήματα αν δεν έχεις λογαριασμό;

2. Σου ήρθε μήνυμα από την ΕΤΕ χωρίς να είσαι πελάτης και χρειάστηκε να πάρεις τηλέφωνο για να σου πουν ότι αυτό δεν γίνεται;

Ανέβασε, αν θέλεις, το μήνυμα που έλαβες.

• Like 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, [email protected] είπε

Καλησπέρα και εγώ εχω βάλει ενα laptop αγγελεία. Με εχει πάρει κάποιος τηλ. (νουμερο που τελειώνει σε 4767) και μου λέει οτι ειναι απο Ναύπλιο. Μου ζήτησε να του στήλω το laptop με ΚΤΕΛ την ιδια μέρα γιατι του χαλασε το δικό του και καίγεται. Του είπα συγκεκριμένα οτι θέλω μεταφορά χρημάτων μέσα στην ίδια τράπεζα και οχι εμβασμα. Μου στέλνει ενα μυνημά και μου λεέι οτι τα εβαλε απο Εθνική. Μετά απο λίγο μου ερχεται μύνημα απο I-BANK NBG 😮γραφοντας την συναλλαγή αλλά μονο τα δικά μου στοιχεία. Πέρνω τηλ. στην Εθνική, ξεκαθαρίζω οτι δεν είμαι πελάτης και ζητάω να μάθω αν μπορεί να επαληθευτεί η συναλλαγή απο πλευράς τους. Αναφέρω οτι ελαβα μυνημα απο Ι-BANK NBG και μένουν κάγκελο. Μου λενε με λίγα λόγια οτι ειναι ατοπο το οτι ελαβα μυνημα χωρίς να ειμαι πελάτης και προσθέτουν οτι ακόμα και αν έγινε το εμβασμα, μέχρι να πιστωθεί ο λογαριασμός μου, ο αποστολέας έχει δικαίωμα να το ανακαλέσει. Εν το μεταξυ με ψάχνει ο τυπος να μάθει αν ελαβα το μυνημα. "Κατεβάζω ρολά" και του γράφω μεσώ Viber ευγενικά "No money μεσα στον λογαριασμό, no laptop" και μου απαντά, ΟΚ το ακυρώνω.

!!!Πολύ προσοχή. Τα χρήματα μέσα στον λογαρισμό αλλιώς δεν στέλνετε τίποτα!!!

Αν δεν παρεις τα χρηματα στο χερι σου η δεν τσεκαρεις online οτι εχουν μπει στον λογαριασμο σου ΔΕΝ στελνεις ΠΟΤΕ τπτ, αυτα ειναι αυτονοητα πραγματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...