Επισκέπτης Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Καλησπερα, επειδη ειμαι εντελως ασχετος με τα δικτυα μπορει καποιος να με βοηθησει στο πως εγκαθιστω το xiaomi πανω στου ΟΤΕ speedport entry 2?Βημα βημα και οχι PPPOE σε WAN Mεχρι στιγμης εχω κανει αυτη τη συνδεση (δεν ξερω αν ειναι σωστη) και τρεχω το app απο το κινητο μου και δε βλεπει το xiaomi. Αλλαξα κ θυρα στο xiaomi και παλι το app δε το βλεπει.Eυχαριστω
timos71 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Βήμα 1: Συνδέεσαι στο wifi του xiaomi και οχι στο wifi του speedport(συνήθως έχει καποιο ονομα οπως xiaomi_xxxx και είναι ελεύθερο.Βήμα 2: Ανοίγεις την εφαρμογή και ακολουθείς τον οδηγό εγκατάστασης ο οποιος είναι αρκετά απλός. Βήμα 3:Έχεις τελειώσει και έχεις ίντερνετ κανονικά απο το mi router. Αν φτάσεις μέχρι αυτό το σημείο μπορεις να έρθεις εδώ και να σου προτείνουμε λύσεις με το speedport σε bridge mode ή ppoe passthrough και το xiaomi σαν ppoe client ανάλογα τη ταιριάζει περισσότερο σε εσένα(βεβαια αυτο δεν ειναι απαραιτητο μια χαρα θα λειτουργησει σαν ρουτερ πισω απο ρουτερ). Δυστυχώς το δικό μου δεν το έχω εδώ για να σου δώσω πιο αναλυτικές οδηγίες αλλα αν ψάξεις στο ιντερνετ υπαρχουν αρκετα guides που εξηγουν αναλυτικά πως να κανεις την εγκατάσταση. Για οποιαδήποτε απορία έχεις είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε.Υ.Γ Η σύνδεση με το speedport φαίνεται σωστή.
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Διοτι δεν καταλαβαινα ακριβως τι πρεπει να κανω. Επι του θεματος: Μπαινω στο wifi αλλα συνεχιζει κ μου γραφει αυτο στην εφαρμογη στο κινητο. Δεν το βλεπει στη εφαρμογη Παταω already connected δεν εχει τπτ αλλο εκει. Και δεν συμβαινει τπτ. Ξεκολλησε μετα απο 10 προσπαθειες κ uninistall και πατησα να παρω user/pass απο του OTE. Ελπιζω να δουλεψει... Θα επανελθω ευχαριστω πολυ Με το αυτοματο "import from existing router" δε μπαινει. Πως μπορω να βρω τα user/pass για να τα βαλω manually?
chios Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Με πια επιλογή δοκιμάζεις το lan repeater βάλε
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Ζηταει ISP user/pass και δεν ξερω πως να τα βρω. Υπαρχει τροπος χωρις να παρω τον ΟΤΕ? ( δεν εχω τηλεφωνο ολα σημερα ετυχαν χαχα)Διευκρινιση: αυτα τα στοιχεια τα ζηταει πριν καν μπω στην εφαρμογη. Με το που παω να μπω με WIFI. Αρα εφοσον δε τα εχω δεν προχωραει παρακατω? σωστα?
chios Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Για δοκίμασε να βάλεις το καλώδιο σε άλλη θύρα στο xiaomi και ξανά προσπάθησε Δεν έπρεπε να τα ζητάει αυτά πριν ανοίξει η εφαρμογή
poulinos Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 σου απαντησα στο αλλο θεμα σου πως μπορεις να το σεταρεις απλα σαν access point.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 σου απαντησα στο αλλο θεμα σου πως μπορεις να το σεταρεις απλα σαν access point. Ναι το ειδα thanx μολις μπηκα κ ξαναδοκιμαζω... "δ.η ευκολη λυση ειναι : αν το speedport ειναι 192.168.1.254 θα βαλεις το xiaomi 192.168.1.253 και θα του κλεισεις τον Dhcp.θα τα συνδεσεις μεταξυ τους απο Lan Σε lan και οχι απο Lan σε wan.και θα ειναι το xiaomi σαν ενα απλο access point και οχι σαν ρουτερ." Εαν μπορουσες να μου πεις πως τα κανω αυτα αναλυτικα διοτι δεν καταλαβαινω. Καταλαβαινω πως δεν πρεπει να το βαλω στην μπλε θυρα αλλα στις αλλες απο τα παραπανω. Απλα θελω καλυτερες ταχυτητες στο wifi, δεν με ενδιαφερει εαν θα ειναι router ή access. OK λοιπον επειδη χτες ειχε βλαβη ο ΟΤΕ..... Δεν μου εμφανιζε τπτ απο τις επιλογες που εχω τωρα και πλεον δε μου ζηταει τα στοιχεια του ISP. Η μια ειναι Repeater mode (extend existing wifi) αι η αλλη Mode(setup wifi network). Τι διαλεγω? Λοιπον... εχω την ΜΠΛΕ θυρα απο το xia στου ΟΤΕ. Πατησα το "Repeater" (στο 5G) μπηκα αφου μου ζητησε τα στοιχεια του wifi μου. Εκανα ενα τεστ οι ταχυτητες ειναι ακριβως οσο χαλια και πριν (ειμαι στο 1 μετρο)... Η εφαρμογη επισης μου λεει το ονομα του ΟΤΕ και εχει να πατησω PAIR. Με το που το παταω, "could not get router status"....
chios Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 μπορείς να το συνδέσεις στον υπολογιστή και με την 192.168.31.1 να μπεις και να κάνεις εύκολα όλες τις ρυθμίσεις .
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Εδω δεν εχω καταφερει να το κανω να δουλεψει ποιες ρυθμισεις χαχα.α) Ποιο καλωδιο που? Μπλε στο router? Αλλη θυρα στο router?β) Repeater η Mode setup?Ας ξεκινησουμε απο τα βασικα, ενα ενα thanks
poulinos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Ναι το ειδα thanx μολις μπηκα κ ξαναδοκιμαζω... "δ.η ευκολη λυση ειναι : αν το speedport ειναι 192.168.1.254 θα βαλεις το xiaomi 192.168.1.253 και θα του κλεισεις τον Dhcp.θα τα συνδεσεις μεταξυ τους απο Lan Σε lan και οχι απο Lan σε wan.και θα ειναι το xiaomi σαν ενα απλο access point και οχι σαν ρουτερ." Εαν μπορουσες να μου πεις πως τα κανω αυτα αναλυτικα διοτι δεν καταλαβαινω. Καταλαβαινω πως δεν πρεπει να το βαλω στην μπλε θυρα αλλα στις αλλες απο τα παραπανω. Απλα θελω καλυτερες ταχυτητες στο wifi, δεν με ενδιαφερει εαν θα ειναι router ή access. OK λοιπον επειδη χτες ειχε βλαβη ο ΟΤΕ..... Δεν μου εμφανιζε τπτ απο τις επιλογες που εχω τωρα και πλεον δε μου ζηταει τα στοιχεια του ISP. Η μια ειναι Repeater mode (extend existing wifi) αι η αλλη Mode(setup wifi network). Τι διαλεγω? Λοιπον... εχω την ΜΠΛΕ θυρα απο το xia στου ΟΤΕ. Πατησα το "Repeater" (στο 5G) μπηκα αφου μου ζητησε τα στοιχεια του wifi μου. Εκανα ενα τεστ οι ταχυτητες ειναι ακριβως οσο χαλια και πριν (ειμαι στο 1 μετρο)... Η εφαρμογη επισης μου λεει το ονομα του ΟΤΕ και εχει να πατησω PAIR. Με το που το παταω, "could not get router status".... a.καπου μεσα στο ρουτερ θα πρπεει να σου εχει να ρυθμισεις Lan ip και dhcp>αυτα πρεπει να φτιαξεις.λογικα σε καρτελλα Lan ¨η Network θα ειναι.το καλωδιο μετα θα το βαλεις οχι στην μπλε που γραφει Wan αλλα σε μια απο ολες τις αλλες που ειναι Lan. Η βλαβη δεν εχει σχεση με το τι σου εμφανιζει το xioami.απλα μπορει να βρηκε ιντερνετ και να μην σε πεταξε στο wizard. δεν θες να παιξεις Repeater>αν παιξεις Repeater ειναι να πιανει ασυρματα και να δινει ασυρματα οποτε θα παιζεις το ιδιο και χειροτερα απο πριν.μην τρεξεις το wizard και προσπαθησε να κανεις τα υπολοιπα.αλλιως μην βαλεις router στην αρχη αλλα Setup. Εδω δεν εχω καταφερει να το κανω να δουλεψει ποιες ρυθμισεις χαχα. α) Ποιο καλωδιο που? Μπλε στο router? Αλλη θυρα στο router? β) Repeater η Mode setup? Ας ξεκινησουμε απο τα βασικα, ενα ενα thanks δεν θα εκανα τις ρυθμισεις απο την εφαρμογη( δεν την εχω δει καν) αλλα απο το ρουτερ απευθειας με την Ip.το ρουτερ εχει μια μπλε wan και αλλες δυο.σε μια απο τις αλλες δυο ενα καλωδιο που θα παει στο speedport σε οποια θυρα θες εκτος απο την 4η που μπορει να γραφει Stb.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Τελεια, λοιπον, βαζω lan σε lan αυτο το καταλαβα.a) Απο εκει και περα, με το που μπαινω στο xiao (ανοιγει αυτοματα κατι σαν εφαρμογη...) διαλεγω Mode(setup wifi network).edit: Εδω υπαρχει ενα προβλημα. Με ρωταει πως να ονομασω το δικτυο κτλ μου ζηταει να ορισω pass ktl. Και καπακια κανει ενα reboot και μου βγαζει error. oτι δε μπορει να συνδεθει στο δικτυο. Δεν μπαινω καν στην εφαρμογη αλλα αυτο μου βγαζει ολα αυτα μονο του.Απλα θα βαλω καποιον να μου το φτιαξει δε παιζει αλλο τετοια ταλαιπωρια για κατι θεωρητικα τοσο simple. Μιλαμε το xiao δεν εχει μεσα καν καλωδια, δεν εχει καν οδηγιες σχεδον, λεει τυπου το βαζεις και παιζει.... ειναι τραγικο να παιρνεις ενα πραγμα και να μην γινεται να το σεταρεις αμα δεν εισαι δικτυας. Last effort πριν το πεταξω απο το μπαλκονι, το συνδεω στο pc με ethernet και θα προσπαθησω να βαλω την ip που ειπες κ να κλεισω το dchp (αγνωστο γιατι δεν συνδεεται στην τηλεφωνικη γραμμη κ εχει lan καλωδιο, δε το πιανω καν το concept)
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Εδω screenshots οταν ειμαι στο χιαο απο ehternet στο pc μου. Πως τα ρυθμιζω? Έχεις χρόνο να κάνουμε αυτό που σου είπα;; Εχω σημερα ναι. Απλα δεν θα ηθελα να δωσω remote access στο pc μου σε καποιον που δεν ξερω ευχαριστω για τη βοηθεια παντως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα