silve Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Γεια χαρά, Παιδιά έχω ένα θεματάκι στο illustrator. Σε έναν καμβά 10cm x 10cm φτιάχνω έναν κύκλο ή τέλος πάντων ένα οποιοδήποτε αντικείμενο. Πάω να κάνω μεγέθυνση, σμίκρυνση ή και να μεταφέρω το αντικείμενο και μου μετακινείται μερικά pixels στάνταρ. Σαν να έχει σκάλα σκάλα δηλαδή ένα πράγμα. Μετά φτιάχνω καμβά 50cm x 50cm και η κίνηση ένα μεν πιο smooth αλλά όχι απόλυτη. Υπάρχει κάποια ρύθμιση στο illustrator για αυτό το πράγμα; Έβαλα καινούργια έκδοση πλέον (CC 2017) ενώ πριν δεν είχα τέτοια θέματα.
XPHSTOS_ Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Τα αντικείμενα πάνω στο artboard μετακινούνται όπως τους πεις εσύ.Δηλαδή, από τα settings μπορείς να ρυθμίσεις ότι 1 πάτημα στο βελάκι = με 1 px ή με 10.Shit+Βελάκι συνήθως είναι 10 pixel.Εκτός από αυτό, τα elements μπορούν να κάνουν snap.που σημαίνει ότι από μόνα τους κολλάνε ή σταματάνε ανάλογα με μια από τις 3 ρυθμίσεις;(Όλες αυτές οι επιλογές είναι διαθέσιμες από το μενού view)1) Snap to grid.Αν έχεις ενεργοποιημένο το grid και settaρισμένα από τα preferences του προγράμματος, τα αντικείμενα μεταβάλλονται και μετακινούνται με βάση το grid.Αν για παράδειγμα έχεις grid 10x10, ένα αντικείμενο αυξάνεται το μέγεθος τους ανα 10 και μπορεί να μετακινείται ανα 10 πάνω στο artboard. (10pixel, 10points, 10cm... ότι του έχεις πει στα settings)2) Snap to pixel. Ένα αντικείμενο, μεταβάλετε & μετακινείται κάθε φορά ανα 1pixel. Δηλαδή δεν μπορεί ένα τετράγωνο να έχει διάσταση με δεκαδικά νούμερα όπως επίσης δεν μπορεί να έχει συντεταγμένες με δεκαδικά.3) Snap to point. Το ίδιο ακριβώς με το pixel μόνο που αφορά τα points.Δηλαδή τα ενεργοποιείς ανάλογα με το τι unit δουλεύεις.Όλα αυτά, είναι στο μενού view.Τα grids και οι υποδιαιρέσεις τους είναι στα preferences.* PS. Αν έχεις σπασμένη έκδοση, α) ντροπή σου , β) να ξέρεις ότι μπορεί να ευθύνεται αυτό για το πρόβλημα γιατί το έχω συναντήσει σε αρκετές σπασμένες εγκαταστάσεις ενώ στην δική μου που είναι επι πληρωμή δεν το έχω δει ποτέ. 1
silve Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Καλημέρα, Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε μου. Παλαιότερα είχα την CS6 έκδοση και πλέον με την CC μου έκανε αυτά τα περίεργα. Τελικά ήταν ένα κουμπάκι πάνω στα δεξιά το align art to pixel grid. Το απενεργοποίησα και βρήκα την υγεία μου! Ευχαριστώ για τις επιπλέον πληροφορίες! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα