nomes Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Καλημέρα, στη δουλειά προέκυψε ένα θέμα. Έχουμε ένα πίνακα μηχανημάτων ο οποίος είναι αρκετά μακριά από το router και χρειάζεται να μπει στο δίκτυο. Ο πίνακας δέχεται μόνο ethernet και δεν υποστηρίζει wifi Επειδή είναι μακριά το καλώδιο ethernet από το router μέχρι το πίνακα είναι η χειρότερη λύση. Αν πάρω κάτι τέτοιο https://www.asus.com/uk/Networking/RP-AC66/ Μπορεί να δέχεται σήμα από το wifi, να το στέλνει στο asus και αυτό με τη σειρά του μέσω ethernet να βάζει το πίνακα στο τοπικό δίκτυο; Έχω άλλη εναλλακτική; Ευχαριστώ
nomes Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Με ελεύθερο χώρο ανάμεσα τους 10 μέτρα και θα χρειαστώ 30 μέτρα καλώδιο τουλάχιστον αν πάω να το κολλήσω σε τοίχο.
isay Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 To συγκεκριμένο μηχανάκι ειναι απο τα καλύτερα του είδους του, αλλά εγω θα το ειχα σαν τρίτη λύση. Σιγουρα το καλώδιο ειναι η βέλτιστη λυση (και οικονομικά). Σταθερή σύνδεση και ελάχιστες πιθανότητες ασυμβατότητας. Μέχρι και 100 μέτρα θα εχεις αστείες απώλειες ποιότητας σήματος. Σαν δευτερη λύση θα σου προτεινα τα powerlines που θα μεταφέρουν το internet μεσω του ηλεκτρικου δικτύου. Πολύ καλή συμβατοτητα και σταθερότητα με το προσθετο όφελος οτι δε χρειαζεται να ρίχνεις καλώδια και αν αυριο μεθαυριο θες να αλλαξεις την πηγη-πρίζα του ιντερνετ, απλά αλλάζεις πριζα χωρίς να τραβάς πάλι καλώδια. Το μονο σοβαρά αποθαρυντικό ειναι στο χώρο να εχετε βαριά-βρώμικα μοτερ που ρίχνουν πολύ παράσιτο στο ηλεκτρικό δίκτυο. Π.χ. τόρνος, αντλίες, γενικά μεγάλα μοτερ. Σε τετοιες περιπτώσεις μονο με δοκιμή μπορεις να δεις αν παιζουν σωστά. Σαν τρίτη λύση θα χρησιμοποιούσα router σε clinet mode (η asus το ονομαζει media bridge mode) αλλά ουσιαστικά υπάρχουν δεκάδες άλλα μηχανάκια που υποστηρίζουν client mode. Δεν το συμπαθώ γιατί στατιστικά εχω ασχοληθε πολύ περισσότερο με πιθανά προβλήματα, σε σχέση με τις αλλες δυο λύσεις. Δε συμαθώ το client mode, αλλά όταν δεν υπάρχει αλλη πρακτική λύση, ειναι η βέλτιστη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα