Προς το περιεχόμενο

Η AMD επιστρέφει στην κερδοφορία το Q3 του 2017


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η AMD (Advanced Micro Devices) ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα πρόσφατα ανακοινώνοντας μάλιστα και καθαρά κέρδη το τρίτο τρίμηνο της εταιρείας, προφανώς χάρη στην εμπορική επιτυχία των επεξεργαστών Ryzen και Epyc.

Η αξία των μετοχών της μειώθηκε κατά περίπου 11% όταν η εταιρεία με έδρα στο Sunnyvale, στην California, προειδοποίησε ότι αναμένει λιγότερα έσοδα το τέταρτο τρίμηνο της χρονιάς. Παρόλα αυτά, η εταιρεία είχε να σημειώσει λειτουργικά κέρδη εδώ και τρία χρόνια. Στην αναφορά της η AMD έκανε λόγο για προσαρμογή 10 cents ανά μετοχή σε έσοδα 1,64 δις. δολαρίων
(με τα έσοδα αυξημένα κατά 26% σε σύγκριση με πέρυσι). Οι αναλυτές ανέμεναν 8 cents ανά μετοχή σε έσοδα $1,51 δισεκατομμυρίων για το τρίμηνο.

 

“Σημειώσαμε σημαντική πρόοδο το Q3” δήλωσε η CEO της AMD, Lisa Su, σε τηλεφωνική συνδιάσκεψη με αναλυτές καθώς οι επεξεργαστές Ryzen έφτασαν να κατέχουν μερίδιο αγοράς 40% με 50% σε στρατηγικά κανάλια e-tailer.
Φέτος, η AMD ανανέωσε τη γκάμα των επεξεργαστών με μοντέλα που βασίζονται στη νέα αρχιτεκτονική Zen και τα οποία έχουν 52% αυξημένη απόδοση ανά κύκλο ρολογιού σε σχέση με τη προηγούμενη γενιά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να κυκλοφορήσουν στην αγορά τα πλέον ανταγωνιστικά μοντέλα επεξεργαστών της AMD εδώ και μια δεκαετία. Η σειρά των επεξεργαστών Ryzen Threadripper μάλιστα ανταγωνίζεται τους ταχύτερους επεξεργαστές της Intel στην κορυφαία κατηγορία HEDT (High-End DeskTop) έχοντας μάλιστα συγκριτικά πολύ χαμηλότερο κόστος.

 

Η Dell, η Lenovo, η HP - και όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές υπολογιστών – έχουν τοποθετήσει επεξεργαστές Ryzen σε συστήματά τους ανέφερε η CEO της AMD, Lisa Su. Επιπλέον, τα έσοδα από το τμήμα computing και graphics της AMD αυξήθηκαν κατά 74% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

 

Η AMD παρουσίασε επίσης τη σειρά επεξεργαστών γραφικών Radeon RX Vega που ανταγωνίζονται στην αγορά τις GPUs της Nvidia. Η Su δήλωσε ότι η AMD παρουσίασε επίσης μία ισχυρή εικόνα τόσο στην αγορά του gaming όσο και στην αγορά blockchain, με το τελευταίο να αποτελεί ένας τομέας που η εταιρεία επιθυμεί να διαπρέψει (οι τελευταίοι της drivers ανεβάζουν σημαντικά την απόδοση στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων). Τα έσοδα της AMD αυξήθηκαν κατά 34% σε σχέση με το Q2, κυρίως λόγω των επιχειρησιακής κλάσης embedded chips και των custom chips (chips για κονσόλες κ.ά). Λάβετε υπόψη σας, ότι πριν από ένα χρόνο, η AMD σημείωσε απώλειες $406 εκατομμυρίων ή 50 σεντς ανά μετοχή το τρίτο τρίμηνο του 2016.

 

Αν και όπως αναφέραμε, η AMD εκτιμάει πως τα έσοδα της θα μειωθούν κατά 15% το Q4 σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, το αποτέλεσμα εξακολουθεί να είναι θετικό, αφού τα έσοδα θα παρουσιαστούν αυξημένα κατά 26% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο πέρυσι. Σύμφωνα με την Lisa Su, η εταιρεία βρίσκεται σε μακροπρόθεσμο πλάνο ανάπτυξης για να γίνει μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον χώρο της τεχνολογίας. Η Atari θα χρησιμοποιήσει custom chip της AMD για την επερχόμενη παιχνιδοκονσόλα της Ataribox ενώ στον ορίζοντα υπάρχει και ένας μεγάλος κατασκευαστής (OEM) για το Q4.

 

Link.png Site: VentureBeat

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οι κόποι απέδωσαν.

και πολλά Ευχαριστώ στην amd που πήρα εξαπυρηνο ιντελ κατω απο 200ε

 

Στον 8700 αναφέρεσαι, η σε socket 3ετιας?

Μάλλον θες να πεις πολλά ευχαριστώ σε αυτούς που συνειδητά στηρίζουν amd για χρόνια, ειδάλλως ακομα θα έπαιρνες μεταχειρισμένο διπυρηνο ιντελ στα 200ε

  • Like 21
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...