Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κανονικα θα επρεπε να υπαρχει μια εταιρεια που να αναλαμβανει το πετρελαιο και ο καθε ιδιοκτητης να εχει να κανει με αυτη ξεχωριστα οπως π.χ. η ΔΕΗ ή ακομα καλυτερα , η εταιρεια φυσικου αεριου. Ουτε μπλεξιματα ουτε τιποτα.

Επεξ/σία από Zerg13
  • Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Λοιπόν επειδή μου έχει συμβεί ακριβως το ιδιο σε παλιό διαμέρισμα.

• Ο διαχειριστής με το που μπηκα μου ζητησε 100 ευρω ως εγγυηση για το πετρέλαιο. Ειπε οτι οταν εφευγα θα το έπαιρνα πισω. Μου έδωσε και αποδειξη.
  • Πετρέλαιο έμπαινε αλλά τελείωνε στις 8 ημέρες.
  • Ο διαχειριστής υποστήριζε οτι ο απο πάνω καίει πολύ και για αυτό τελειώνει νωρίς.
  • Τους επομενους μηνες συνεχιζόταν η ιδια κατάσταση

Ηταν ξεκάθαρο πως ο διαχειριστής ειχε μηδέν αποθεματικό, έβαζε όσο πετρέλαιο μπορουσε να βάλει με τα χρηματα που ειχε και η δεξαμενή δεν γέμιζε ποτέ. 

Σκέψου λοιπόν να έτρωγε και το δικό σου κατοστάρικο, θα έπρεπε εσύ να τον κυνηγάς μετά ; 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Σκέψου λοιπόν να έτρωγε και το δικό σου κατοστάρικο, θα έπρεπε εσύ να τον κυνηγάς μετά ; 

Μα ουσιαστικά μου το έφαγε. Δεν το κράτησε για αποθεματικό, αλλά για να πληρωσει τα σπασμένα άλλων ή δικά του νωρίτερα. Οταν έφυγα (λογω του οτι δεν έβαζε πετρέλαιο), προσπάθησε να το κρατήσει, απλώς δε του πέρασε.

Η κάθε πολυκατοικία, οφείλει να έχει αποθεματικο για το πετρέλαιό της. Αν αυτό τελειώσει επειδή κάποιος δε πληρώνει αλλά καίει πετρέλαιο, θα έπρεπε να υπάρχει περιορισμός για το συγκριμένο διαμέρισμα, όχι για όλους. Δυστηχως εκει μπαίνουν στη μέση τα κοινωνικά κριτήρια και έτσι έχουμε πάντα τζαμπατζηδες, που παίρνουν και τους υπολοιπους στη κατηφόρα με αποτέλεσμα να υπάρχουν χιλιάδες πολυκατοικίες χωρις πετρέλαιο, ρευμα, ανσανσερ...Απλώς επειδη κάποιοι σταματάνε να πληρωνουν για δικους τους λόγους.

Για αυτο και η πραγματικη αυτονομια, μέσω φυσικου αερίου, που πλέον δε δινεις λογαριασμο στη πολυκατοικία, θα αλλάξει τα δεδομένα.

• Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Μια χαρά διάβασα όλο το θέμα 

Το λάθος που κάνεις είναι να ότι συγχέεις τα πράγματα στο μυαλό σου 

Το αποθεματικό της πολυκατοικίας υπάρχει για να αντιμετωπίζονται οι τρέχουσες δαπάνες

Είτε αυτές είναι πετρέλαιο είτε είναι η ΔΕΗ είτε είναι το οτιδήποτε

Είναι πολύ πιθανόν στη συγκεκριμένη περίπτωση το αποθεματικό να έχει φαγωθεί λόγω φεσωμάτων που έχει φάει ο διαχειριστής, για αυτό να μη φτάνουν τα λεφτά για πετρέλαιο

Όμως αυτό δεν αφορά τους ενοικιαστές, αφορά πρωτίστως τον ίδιο τον διαχειριστή και σε δεύτερη φάση τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες 

Εξήγησα σε προηγούμενο post τι συμβαίνει σε πολυκατοικίες ηλικίας πάνω από 20 χρόνια, με αποθεματικό που δεν έχει αυξηθεί, και τον πληθωρισμό να ανεβάζει όλες τις τιμές υλικών και υπηρεσιών, με αποτέλεσμα το αποθεματικό να μην φτάνει ούτε για τα βασικά έξοδα (ΔΕΗ, καθαριότητα, ασανσέρ κλπ).

Αυτή την πραγματικότητα αρνείσαι να την καταλάβεις και έχεις κολλήσει στο τι λέει το καταστατικό.

Αν αυτή η πραγματικότητα αφορούσε μόνο τον διαχειριστή, όπως υποστηρίζεις, το "μαγαζί" θα είχε κλείσει από καιρό και κανένας δεν θα ανελάμβανε την ευθύνη για τη συνέχεια. Η πραγματικότητα λέει ότι για να λειτουργήσει η πολυκατοικία χρειάζονται χρήματα και πολύ περισσότερο για τη θέρμανση με το πετρέλαιο στο 1 € το λίτρο στην Αττική. Αν σ' αυτό προσθέσεις και την κρίση των τελευταίων ετών, βγάζεις εύκολα το συμπέρασμα γιατί οι περισσότερες πολυκατοικίες της χώρας δεν έχουν θέρμανση, χρόνια τώρα.

Στην περίπτωση που συζητάμε, οι ένοικοι φαίνεται ότι έχουν την πολυτέλεια της θέρμανσης, με τον τρόπο που εφαρμόζει ο διαχειριστής, δηλαδή οι ένοικοι (αυτοί που ζουν στην πολυκατοικία, είτε είναι ιδιοκτήτες είτε ενοικιαστές) να προπληρώνουν την αξία του πετρελαίου, σαν αποθεματικό, για να συνεχίσει να θερμαίνεται η πολυκατοικία, αφού το έξοδο αυτό αφορά αυτούς που ζουν στην πολυκατοικία και όχι εκείνους που δεν ζουν σ' αυτήν, δηλαδή τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων που νοικιάζονται.

Εάν ο imr και κάθε άλλος ενοικιαστής της συγκεκριμένης πολυκατοικίας, δεν προπληρώσει/ουν την αγορά πετρελαίου, είναι προφανές το αποτέλεσμα και δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να το καταλάβεις.

Και επειδή το κουράσαμε το θέμα, ας κάνει ο imr ότι καταλαβαίνει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Η κάθε πολυκατοικία, οφείλει να έχει αποθεματικο

Έως εδώ :)

Το αποθεματικό - το οποίο ξαναλέω αφορά μόνο και μόνο τους ιδιοκτήτες - είναι για τις τρέχουσες ανάγκες

Εάν τελειώσει το πετρέλαιο, πρέπει να αγοραστεί καινούρια ποσότητα, με το αποθεματικό

Και μη μου πει κανείς ότι στο πετρέλαιο κάνουν χρήση και οι ενοικιαστές, αυτό είναι αδιάφορο

Αν δεν πληρώνει ο ενοικιαστής, δεν είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη να πληρώσει τις οφειλές του νοικάρη του ;

Και στην τελική αν ξεχαστούν δηλαδή όλα τα φώτα αναμμένα για κάνα δίμηνο και έρθει η ΔΕΗ 700 € (οκ, extreme λίγο, αλλά θα έχει γίνει κάτι παρόμοιο σίγουρα), θα έρθει ο διαχειριστής να μου χτυπήσει τη πόρτα για να μου ζητήσει ρεφενέ γιατί δεν έχει να την πληρώσει ;

Που το ακούσατε αυτό ; 

3 λεπτά πριν, makfil είπε

Εξήγησα σε προηγούμενο post τι συμβαίνει σε πολυκατοικίες ηλικίας πάνω από 20 χρόνια, με αποθεματικό που δεν έχει αυξηθεί, και τον πληθωρισμό να ανεβάζει όλες τις τιμές υλικών και υπηρεσιών, με αποτέλεσμα το αποθεματικό να μην φτάνει ούτε για τα βασικά έξοδα (ΔΕΗ, καθαριότητα, ασανσέρ κλπ)

Μα τώρα μου κάνεις πλάκα ; 

Δηλαδή εάν σε μια πολυκατοικία του 1975 υπήρχε αποθεματικό 20000 δραχμών (ήτοι 58.69 €, για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλιότεροι), θες να μου πεις ότι δεν θα έπρεπε να έχουν γίνει αυξήσεις αποθεματικού ; 

Επεξ/σία από AristidisZ
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Αν δεν πληρώνει ο ενοικιαστής, δεν είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη να πληρώσει τις οφειλές του νοικάρη του ;

Για το συγκεκριμένο δε νομιζω οτι ισχυει. Βέβαια καλυτερα να μας απαντησει νομικος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, pontez2 είπε

Για το συγκεκριμένο δε νομιζω οτι ισχυει. Βέβαια καλυτερα να μας απαντησει νομικος.

Απο την πολυετη πειρα μου ως διαχειριστης ισχυει το παραπανω.Αν ενας ενοικιαστης δεν πληρωνει,τοτε ειναι υποχρεωση του ιδιοκτητη να πληρωσει.Εξαρταται βεβαια τι αναφερει ο κανονισμος της πολυκατοικιας,αλλα οι περισσοτεροι κανονισμοι αναφερουν οτι ειναι υποχρεωση του ιδιοκτητη.Βεβαια μετα ο ιδιοκτητης μπορει να τα διεκδικισει δικαστικα απο τον ενοικιαστη.Εννοειται οτι ο ιδιοκτητης-ενοικιαστης δεν εχει καμια υποχρεωση να πληρωσει αποδειξεις που δεν εχουν ΦΠΑ.

Οσο αφορα το αποθεματικο πετρελαιου,για την αγορα του πετρελαιου και εκει ειναι θεμα κανονισμου.Σε ορισμενες πολυκατοικιες δεν πληρωνουν τιποτα οι ενοικιαστες για αποθεματικο-αγορα πετρελαιου,παρα μονο το καμμενο-οσο καταναλωνουν.Σε αλλες σε καθε αγορα του πετρελαιου συμμετεχουν ολοι οι ενοικοι(ιδιοκτητες-ενοικιαστες) αναλογα με τις θερμιδες των διαμερισματων,αλλα στο τελος γινεται εκκαθαριση(αναλογως με την καταναλωση-ωρες του καθενος μπορει να επιστραφουν χρηματα ή να ζητηθουν επιπλεον).

Επεξ/σία από Ultimategr
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Ultimategr είπε

Απο την πολυετη πειρα μου ως διαχειριστης ισχυει το παραπανω.Αν ενας ενοικιαστης δεν πληρωνει,τοτε ειναι υποχρεωση του ιδιοκτητη να πληρωσει.Εξαρταται βεβαια τι αναφερει ο κανονισμος της πολυκατοικιας,αλλα οι περισσοτεροι κανονισμοι αναφερουν οτι ειναι υποχρεωση του ιδιοκτητη.Βεβαια μετα ο ιδιοκτητης μπορει να τα διεκδικισει δικαστικα απο τον ενοικιαστη.Εννοειται οτι ο ιδιοκτητης-ενοικιαστης δεν εχει καμια υποχρεωση να πληρωσει αποδειξεις που δεν εχουν ΦΠΑ.

Οσο αφορα το αποθεματικο πετρελαιου,για την αγορα του πετρελαιου και εκει ειναι θεμα κανονισμου.Σε ορισμενες πολυκατοικιες δεν πληρωνουν τιποτα οι ενοικιαστες για αποθεματικο-αγορα πετρελαιου,παρα μονο το καμμενο-οσο καταναλωνουν.Σε αλλες σε καθε αγορα του πετρελαιου συμμετεχουν ολοι οι ενοικοι(ιδιοκτητες-ενοικιαστες) αναλογα με τις θερμιδες των διαμερισματων,αλλα στο τελος γινεται εκκαθαριση(αναλογως με την καταναλωση-ωρες του καθενος μπορει να επιστραφουν χρηματα ή να ζητηθουν επιπλεον).

Εγω καταλαβαινω να προπληρωσω πετρελαιο και να συμψηφηστει με τα επομενα κοινοχρηστα, απο που και ως που ομως να μου ζητησουν ενα ποσο το οποιο θα μεινει σαν αποθεματικο.

Γιατι να πληρωσω αποθεματικο που μπορει να θελουν να βαψουν την πολυκατοικια πχ

Δημοσ.
4 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Έως εδώ :)

Το αποθεματικό - το οποίο ξαναλέω αφορά μόνο και μόνο τους ιδιοκτήτες - είναι για τις τρέχουσες ανάγκες

Εάν τελειώσει το πετρέλαιο, πρέπει να αγοραστεί καινούρια ποσότητα, με το αποθεματικό

Και μη μου πει κανείς ότι στο πετρέλαιο κάνουν χρήση και οι ενοικιαστές, αυτό είναι αδιάφορο

Και στην τελική αν ξεχαστούν δηλαδή όλα τα φώτα αναμμένα για κάνα δίμηνο και έρθει η ΔΕΗ 700 € (οκ, extreme λίγο, αλλά θα έχει γίνει κάτι παρόμοιο σίγουρα), θα έρθει ο διαχειριστής να μου χτυπήσει τη πόρτα για να μου ζητήσει ρεφενέ γιατί δεν έχει να την πληρώσει ;

Που το ακούσατε αυτό ; 

Μα τώρα μου κάνεις πλάκα ; 

Δηλαδή εάν σε μια πολυκατοικία του 1975 υπήρχε αποθεματικό 20000 δραχμών (ήτοι 58.69 €, για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλιότεροι), θες να μου πεις ότι δεν θα έπρεπε να έχουν γίνει αυξήσεις αποθεματικού ; 

Αυτό με τη ΔΕΗ που γράφεις δεν το κατάλαβα. Δεν θα το πληρώσεις στα κοινόχρηστα; 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, zio10 είπε

Αυτό με τη ΔΕΗ που γράφεις δεν το κατάλαβα. Δεν θα το πληρώσεις στα κοινόχρηστα; 

Όντως το παράδειγμά μου ήταν μάλλον άστοχο, η ΔΕΗ θα βγάλει λογαριασμό

Αν όμως π.χ. η ΔΕΗ πρέπει να κάνει μια εργασία στη πολυκατοικία και απαιτήσει πληρωμή 1000 ευρώ, δε γίνεται ο διαχειριστής να ζητήσει ρεφενέ προκαταβολικά από ενοικιαστή 

Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι για οποιαδήποτε δαπάνη της πολυκατοικίας προφανώς δεν υφίσταται ως έννοια η προπληρωμή, πόσο μάλλον όταν ζητείται κάτι τέτοιο από ενοικιαστή

• Like 1
Δημοσ.

σε καθε πολυκατοικια ισχυουν διαφορετικα πραγματα με αποτελεμα το χαος.Το προβλημα θα λυνοταν αν υπηρχε νομος που περιεγραφε υποχρεωσεις και δικαιωματα ενοικιαστων,δε μιλαω για τα κωλοχαρτα που ονομαζουμε κανονισμους πολυκατοικιας που γραφτηκαν πριν 50 χρονια και χρηζουν αναθεωρησης βασει των σημερινων συνθηκων διαβιωσης

• Like 2
Δημοσ.

Είμαι ιδιοκτήτης γκαρσονιέρας από αντιπαροχή.Πολυκατοικία 12 διαμερισμάτων,μικρών και μεγάλων,εγκατασταθήκαμε το καλοκαίρι του 2008,9 ιδιοκτήτες,3 ενοικιαστές.Το φθινόπωρο, τότε,έπρεπε να γεμίσουν για πρώτη φορά οι δεξαμενές, 2000 λίτρων (τιμή λίτρου πετρελαίου τότε 0,50e περίπου),άρα χρειαζόταν 1000e αποθεματικό.Large εμείς,αρχές ακόμα γαρ,είχαμε βάλει από 150e το κάθε διαμέρισμα,είτε ήταν studio των 25τμ, είτε 3άρι των 100τμ (προσοχή,και οι τότε αρχικοί 3 ενοικιαστές,οχι οι ιδιοκτήτες τους) και μαζεύτηκαν 1800e.Λάθος μας,εκτός του ότι βάλαμε πολλά και ισόποσα,εκ των υστέρων,πάντα ψάχνοντας, έμαθα ότι ακόμα και η συμμετοχή στην πληρωμή του αρχικού αποθεματικού καθορίζεται ανάλογα με το μέγεθος του κάθε διαμερίσματος και τα σταθερά αρχικά χιλιοστά θέρμανσης του,όχι τα μετέπειτα κυμαινόμενα (το δικό μου είναι 36τμ,άρα είχα δώσει σχεδόν τα διπλάσια)

Αγοράζει ο διαχειριστής  το αρχικό πετρέλαιο,εισπράτει αυτό που κάηκε κάθε φορά,ανάλογα με την τρέχουσα τιμή αγοράς του,και το αρχικό αποθεματικό,θεωρητικά, μένει πάντα σταθερό.Κι έτσι πέρασαν 10 χρόνια σχεδόν. Αποχωρούσε  κάποιος αρχικός ενοικιαστής,κι αφού εννοείται δε χρωστούσε τίποτα στη διαχείριση,έπαιρνε (?)  πίσω το αρχικό του αποθεματικό (τα 150e) και πήγαινε  στο καλό.Ο νέος ενοικιαστής εννοείται πως ΔΕΝ πληρωνε αποθεματικό,αυτό ήταν μόνο γιά την αρχική αγορά.

Αποχωρεί κάποιος απ' την κοινή θέρμανση με πετρέλαιο και βάζει αέριο ή ότι άλλο,πάλι πρέπει να πάρει πίσω το 150άρι του,εφ' όσον το είχε πληρώσει τότε.Θα πληρώσουμε όλοι,τον Απρίλιο που μας έρχεται,ότι κάψαμε,αδειάζει η δεξαμενή,αποφασίζουμε όλοι να την κλείσουμε και να φύγει όλη η πολυκατοικία απ' το πετρέλαιο γιατί είναι πιά ασύμφορο,πάλι όλοι πρέπει να πάρουμε τα αρχικά 150αρια που δώσαμε.

Στην περίπτωση μου όλα αυτά με συννενόηση,δεν υπάρχει κανονισμός πολυκατοικίας και ούτε πρόκειται να υπάρξει.Αυτή είναι η εμπειρία μου,ελπίζω να βοήθησα,όλα είναι θέμα καλής θέλησης,αλλά επειδή δεν υπάρχει απ' όλες τις πλευρές,όσο κι αν έτσι δείχνει,τα μάτια ανοιχτά και συνέχεια στην τσίτα. Προσοχή,άλλο το αποθεματικό πετρελαίου και άλλο το αποθεματικό κοινοχρήστων,είναι εντελώς διαφορετικά,το δε ταμείο πετρελαίου πρέπει πάντα να  είναι ξεχωριστό απ' το ταμείο κοινοχρήστων.Αλλά αυτό εξαρτάται απ' τη βούληση,τις  ικανότητες ή τη διάθεση του διαχειριστή.....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επανέρχομαι καθώς είχα ανοίξει το αυτο το νήμα, για να πώ τι εντέλει συνέβει. Μπήκαμε στο διαμέρισμα τον Νοέμβριο, δώσαμε ολα τα διαμερίσματα απο 100€ για να βάλουμε αποθεματικό πετρέλαιου, και  στα πρώτα κοινόχρηστα (δίμηνο) αφαιρέθηκαν τα 100€ που είχαμε δωσει απο το πληρωτέο ποσό.  Ουτε ιστορίες ούτε τίποτα. Τόσο απλά.

Επεξ/σία από G.bar
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

" Μια Πολυκατοικια οφειλει να εχει αποθεματικο το οποιο πληρωνουν οι ιδιοκτητες " ... πού ειναι αυτο γραμμενο και ισχυει σε ολες τις περιπτωσεις ;;; 

Νοικιασα το ισογειο μιας παλιας ,οικογενειακης διπλοκατοικιας ,με αδειο και ακατοικητο  το πανω οροφοδιαμερισμα  και με εναν λεβητα με 2 μετρητες, οσα και τα διαμερίσματα,  ωρων  και ενα ντεποζιτο 1 τονου αδειο.  Τον Μαιο οντας φτηνο το πετρελαιο, αποφασιζω και εν γνωσει της Ιδιοκτητριας ,με δεδομενο οτι το πανω θα μεινει μαλλον ακατοικητο , να φουλαρω για τον Χειμωνα.

Νοικιαζεται ομως τον Ιουλιο και ενω ενημερώθηκε απο την Ιδιοκτητρια ο απο πανω νοικαρης πως η θερμανση ειναι κεντρικη μα εχει μετρητες ωρων και οτι εχω φουλαρει το ντεποζιτο ... σημερα  αρνειται ο γειτονας να μου προπληρωσει το μισο  πετρελαιο  και να συμφωνησουμε τις ωρες που θα το αναβουμε απο κοινου και ισχυριζετε πως θα μου πληρωσει μονο τις ωρες ,συμφωνα με το μετρητη  του ,οταν  τις καψει  και οτι ειναι ΥΠΟΧΡεΩΣΗ της ιδιοκτητριας να μας ειχε  ΓΕΜΑΤΟ το ντεποζιτο και οτι κακως που το πληρωσα για να το γεμισω  ,χωρις ( παραλογο  αφου άλλα δεδομενα ειχα τοτε ) να τον ρωτησω !!! 

Ζητω τα φωτα σας ,εαν ειναι νομικα βασιμο αυτο που ισχυριζεται  ,εαν  εχει δλδ δικιο και , επειδη το βλεπω οτι δεν εχει καμμια απολυτως προθεση να συμμετασχει στα εξοδα του πετρελαιου ,  εχω το δικαιωμα  να ζητησω απο την Ιδιοκτητρια ( η οποια εκ των προτερων συναινει ) να απομονωσει την θερμανση του πανω διαμερισματος εφοσον αυτοςδεν θελει να πληρωσει το πετρελαιο ; 

Ευχαριστώ !

Δημοσ.
6 ώρες πριν, drouxrysa είπε

" Μια Πολυκατοικια οφειλει να εχει αποθεματικο το οποιο πληρωνουν οι ιδιοκτητες " ... πού ειναι αυτο γραμμενο και ισχυει σε ολες τις περιπτωσεις ;;; 

Νοικιασα το ισογειο μιας παλιας ,οικογενειακης διπλοκατοικιας ,με αδειο και ακατοικητο  το πανω οροφοδιαμερισμα  και με εναν λεβητα με 2 μετρητες, οσα και τα διαμερίσματα,  ωρων  και ενα ντεποζιτο 1 τονου αδειο.  Τον Μαιο οντας φτηνο το πετρελαιο, αποφασιζω και εν γνωσει της Ιδιοκτητριας ,με δεδομενο οτι το πανω θα μεινει μαλλον ακατοικητο , να φουλαρω για τον Χειμωνα.

Νοικιαζεται ομως τον Ιουλιο και ενω ενημερώθηκε απο την Ιδιοκτητρια ο απο πανω νοικαρης πως η θερμανση ειναι κεντρικη μα εχει μετρητες ωρων και οτι εχω φουλαρει το ντεποζιτο ... σημερα  αρνειται ο γειτονας να μου προπληρωσει το μισο  πετρελαιο  και να συμφωνησουμε τις ωρες που θα το αναβουμε απο κοινου και ισχυριζετε πως θα μου πληρωσει μονο τις ωρες ,συμφωνα με το μετρητη  του ,οταν  τις καψει  και οτι ειναι ΥΠΟΧΡεΩΣΗ της ιδιοκτητριας να μας ειχε  ΓΕΜΑΤΟ το ντεποζιτο και οτι κακως που το πληρωσα για να το γεμισω  ,χωρις ( παραλογο  αφου άλλα δεδομενα ειχα τοτε ) να τον ρωτησω !!! 

Ζητω τα φωτα σας ,εαν ειναι νομικα βασιμο αυτο που ισχυριζεται  ,εαν  εχει δλδ δικιο και , επειδη το βλεπω οτι δεν εχει καμμια απολυτως προθεση να συμμετασχει στα εξοδα του πετρελαιου ,  εχω το δικαιωμα  να ζητησω απο την Ιδιοκτητρια ( η οποια εκ των προτερων συναινει ) να απομονωσει την θερμανση του πανω διαμερισματος εφοσον αυτοςδεν θελει να πληρωσει το πετρελαιο ; 

Ευχαριστώ !

Να σου πληρώσει το μισό πετρέλαιο για πιο λόγο; Το ανάβεται και όσες ώρες κάψει θα σου πληρώσει το ανάλογο ποσό. Συμφωνία για ώρες δεν μπορεί να υπάρξει, από την στιγμή που υπάρχει αυτονομία ο καθένας ανάβει όποτε θέλει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...