Προς το περιεχόμενο

Η Panasonic ανακοίνωσε την κορυφαία mirrorless ψηφιακή μηχανή της, την LUMIX G9


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τη ναυαρχίδα της στη κατηγορία των mirrorless ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών με εναλλάξιμους φακούς λανσάρισε πρόσφατα η Panasonic.

Με τη νέα G9, επιτυγχάνεται η υψηλότερη ποιότητα εικόνας στην ιστορία της σειράς LUMIX G σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία.

 

Η νέα Panasonic LUMIX G9 βασίζεται σε αισθητήρα Micro Four Thirds ανάλυσης 20,3 Megapixels από τον οποίο απουσιάζει το χαμηλοπερατό φίλτρο και ο οποίος συνεπικουρείται από τον επεξεργαστή εικόνας (ή rendering engine) Venus 10.
Η κάμερα μάλιστα μπορεί να παράγει φωτογραφίες έως και 80 Megapixels σε φορμά RAW ή JPEG (ανάλυσης 10368 x 7776 pixels) συνδυάζοντας οκτώ ξεχωριστές εικόνες, λαμβάνοντας υπόψη βεβαίως ότι θα χρησιμοποιηθεί τρίποδο. Η κάμερα διαθέτει βελτιωμένη in-body σταθεροποίηση εικόνας 5-αξόνων, που επιτρέπει τη χρήση έως και κατά 6.5 stop χαμηλότερη ταχύτητα κλείστρου.

 

Σε συνδυασμό, με τους εξοπλισμένους με σταθεροποιητή εικόνας 2-αξόνων φακούς, η G9 μπορεί να παρέχει εξαιρετικά σταθερό αποτέλεσμα, τόσο κατά τη λήψη φωτογραφιών όσο και βίντεο. Όσον αφορά στο τελευταίο, υποστηρίζει λήψη βίντεο ανάλυσης 4K στα 60fps όμως σε σύγκριση με την GH5 δεν υποστηρίζει 10-bit video αλλά 4:2:0 8-bit με data rate στα 150Mbps.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Η G9 υποστηρίζει burst mode στα 20fps με continuous AF αλλά και στα 60fps με fixed focus στην πλήρη ανάλυση των 20,3 Megapixels. Εκτός από 4Κ Photo Mode στα 60fps, η G9 διαθέτει και 6K Photo Mode στα 30fps. Όσον αφορά στο σύστημα αυτόματης εστίασης, το σύστημα autofocus Panasonic DFC είναι βελτιωμένο και 225-σημείων με την κατασκευάστρια να υποστηρίζει ότι είναι το ταχύτερο στον κόσμο με χρόνο εστίασης 0,04 δευτερολέπτων.

 

Η ναυαρχίδα της εταιρείας στη σειρά LUMIX G διαθέτει οθόνη αφής 3,0 ιντσών ανάλυσης 1040k με διάταξη sub-pixel RGBW για να φαίνεται καλύτερα σε εξωτερικούς χώρους ενώ είναι και αναδιπλούμενη. Το ηλεκτρονικό οφθαλμοσκόπιο τεχνολογίας OLED υποστηρίζει μεγέθυνση 0.83x -ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 0.7x, 0.77x και 0.83x- και ανάλυση 3680k dots με 120fps refresh rate και 100% field-of-view.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Το από κράμα μαγνησίου σώμα είναι splash-proof, dust-proof και freeze-proof έως και -10⁰C. Επίσης υποστηρίζονται WiFi, Bluetooth αλλά και δύο κάρτες μνήμης SD τύπου UHS-II ταυτόχρονα. Μόνο για το σώμα, η LUMIX G9 της Panasonic ζητάει $1699 (το Battery Grip στοιχίζει επιπλέον $349,99).

 



Link.png Site: GSMArena

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Περιμένω τον πρώτο που θα πει ότι το νέο iphone X είναι καλύτερο.

 

Υγ : Τρομερή η Lumix αλλά τώρα δεν είμαστε για έξοδα…

 

https://youtu.be/hyJbIwWma3Y

 

:P

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με χαλάει πολύ που η Panasonic βγάζει την σειρά αυτή σε Micro Four Thirds. Πιστεύω η Sony Α9 είναι πολύ καλύτερη επιλογή, ή αν θέλει κάποιος κάτι σε ίδια κατηγορία τιμής καλύτερα να πάει σε Sony A6500, βέβαια θα μου πεις χάνει το 4k 60fps...

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είμαι και στα παραδεισένια χαρτιά να πάρω καμία 10αριά,τη φτώχια μου..

Παντως εαν ημουν εγω στα χαρτιά αυτα, Α9 θα σου ειχα παρει να ξερεις!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ιδανική για χρήση με τηλεφακούς, ο 200mm / f2.8 + teleconverter = 560mm / f4 σε αντιστοιχο reach full frame

 

κάπου τα μπέρδεψες μου φαίνεται..

αν θες να το πας σε αντίστοιχο fullframe (χωρίς τον κονβερτερ) θα πας πχ στον canon 400mm 5.6L που έχει 1300ε κ το ιδιο βάρος!!!

 

ο δε αντίστοιχος 200αρης 2.8 canon ( που με αυτόν θα πρέπει να τον συγκρίνεις κανονικά) έχει 750ε!!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...