Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια κι απο εμένα! Είμαι σε σκέψεις για την αγορά ενός Mac air 13 ίντσες! Αυτο που θέλω κυρίως ειναι να το χρησιμοποιώ για autocad και arcgis! Προφανώς όχι για να δουλεύω κυρίως στο λαπτοπ, απλά να το εχω μαζί μου όταν δεν είμαι σπίτι και να μπορώ χωρίς θέματα να χρησιμοποιώ τα προγράμματα αυτά! Το 128αρι θα με βολέψει; Αξίζει να διαθέσω το ποσο που απαιτείται;

Δημοσ.

Γεια κι απο εμένα! Είμαι σε σκέψεις για την αγορά ενός Mac air 13 ίντσες! Αυτο που θέλω κυρίως ειναι να το χρησιμοποιώ για autocad και arcgis! Προφανώς όχι για να δουλεύω κυρίως στο λαπτοπ, απλά να το εχω μαζί μου όταν δεν είμαι σπίτι και να μπορώ χωρίς θέματα να χρησιμοποιώ τα προγράμματα αυτά! Το 128αρι θα με βολέψει; Αξίζει να διαθέσω το ποσο που απαιτείται;

Με μία λέξη: Όχι

Ανάλυση: Το μοντέλο είναι πλέον παλιό.. πολύ παλιό.. δεν αξίζει τα λεφτά του σε καμία περίπτωση, παλιά οθόνη, αργός επεξεργαστής, γενικώς καμία ουσιαστική αλλαγή εδώ και χρόνια και πωλείται στην ίδια τιμή. Επίσης τα 128GB είναι λίγα και για AutoCAD το MacOS το ξεχνάς, κοίτα κάτι με Windows.

• Like 1
Δημοσ.

Να διευκρινήσω οτι το 13 ειναι το μέγεθος οθόνης και όχι η χρονολογία παραγωγής!

Το γνωρίζω φίλε μου και πολύ καλά μάλιστα. Το έχει η μάνα μου και εγώ έχω 13άρι Pro. Δεν αξίζει τα λεφτά του, από τότε που βγήκε δεν άλλαξαν πολλά και ζητάνε πολλά λεφτά για αυτά που προσφέρει η οθόνη δεν είναι καν full HD.

Δημοσ.

Ξεχασμένο μοντέλο από την Apple και πολύ ακριβό για αυτό που προσφέρει! Το είχα το έδωσα και πήγα σε  pro του 16!

Δημοσ.

Εγω πάλι πιστεύω ότι είναι πολύ καλή αγορά για αυτό που θέλεις για 6 ακριβώς λόγους 

1.Κάτω από 1.200 € 

Το φθηνότερο νέο MacBook Pro ξεκινά από 1,699€, αλλά ο MacBook Air 13 ιντσών του ’17 1.8 εξακολουθεί να πηγαίνει 1,189€. Το MacBook 12 ιντσών από την άλλη, το οποίο είναι πολύ μικρό και περιορισμένο για τους περισσότερους ανθρώπους, ξεκινά από 1.699 €. Λαμβάνοντας υπόψη ότι o μέσος φορητός υπολογιστής πωλείται για περίπου 650 €, είναι σαφές ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν την πολυτέλεια να δαπανήσουν 1.500 € ή και περισσότερα.

2.Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Δεν μπορείτε ποτέ να έχετε πιο πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής μπαταρίας από ότι το MacBook Air που πιθανότατα διαρκεί περισσότερο από μια εργάσιμη ημέρα. Το Air των 13 ιντσών άντεξε πλήρεις 10 ώρες και 26 λεπτά στο Laptop Mag Test, το οποίο περιλάμβανε συνεχή περιήγηση μέσω Wi-Fi.
Στα νέα MacBook Pros, γνωρίζουμε ότι η Apple δίνει θεωρητικά μέγιστη διάρκεια ζωής μπαταρίας 10 ωρών, η οποία είναι λιγότερη. Ενώ το MacBook 12 ιντσών βγήκε στη δοκιμή αυτή, μετά από 9 ώρες και 29 λεπτά.

3.Κανονικές θύρες USB

Όλα τα MacBooks της τρέχουσας γενιάς έχουν μόνο θύρες USB Type-C ή Thunderbolt 3. Ενώ αυτές οι νέες θύρες προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα για τώρα και για το μέλλον, οι περισσότερες περιφερειακές συσκευές εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την παλιά, τετράγωνη θύρα USB Type-A. Αντί να αγοράζουμε μια σειρά από dongles, προσαρμογείς και νέα περιφερειακά, οι ιδιοκτήτες των MacBook Air μπορούν εύκολα να συνδεθούν με τις διπλές θύρες USB 3.0.

4.Υποδοχή κάρτας SD

Αν χρησιμοποιείτε μια κανονική κάμερα και επιθυμείτε να μεταφέρετε εικόνες στο φορητό υπολογιστή σας, οι νέοι MacBook Pros δεν το καθιστούν εύκολο. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε έναν αναγνώστη καρτών ή να συνδέσετε ένα καλώδιο USB από τη φωτογραφική μηχανή στο φορητό υπολογιστή. Το MacBook Air διαθέτει μια καλή υποδοχή κάρτας SD. Είναι απλά plug and play.

5.Φόρτηση MagSafe2

Όλα τα νέα Mac φορτίζονται μέσω του USB Type-C / Thunderbolt 3, το οποίο είναι εξαιρετικό επειδή σημαίνει ότι μπορούν να στέλνουν ισχύ, δεδομένα και βίντεο σε μία μόνο σύνδεση. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε το φορητό υπολογιστή σας στο σαλόνι και το παιδί σας περάσει πάνω από το καλώδιο τροφοδοσίας του, τα 1.700 τουλάχιστον € σας θα μπορούσαν να πέσουν και να σπάσουν στο πάτωμα.

Το MacBook Air χρησιμοποιεί το παλιό καλώδιο τροφοδοσίας MagSafe της Apple, το οποίο αποσπάται όταν κάποιος ασκεί πίεση στο καλώδιο. Έτσι, εάν σπρώξετε τυχαία την σύνδεση MagSafe, απλώς θα απομακρυνθεί, χωρίς να αναγκάσει το laptop σας να πάει κάτω και αυτό.

6.Καλύτερο πληκτρολόγιο

Οι νέοι MacBook Pros έχουν μια ελαφρώς ενημερωμένη έκδοση του ρηχού πληκτρολογίου τύπου «butterfly» που έκανε το ντεμπούτο του στο MacBook 12 ιντσών. Ενώ αυτά τα πλήκτρα είναι αρκετά γρήγορα, λαμβάνοντας υπόψη την χαμηλή βύθιση στην πίεση (μόνον 0,5 χιλ.), δεν είναι τόσο καλά όσο το παραδοσιακό πληκτρολόγιο στο MacBook Air, το οποίο είναι πολύ βαθύτερο και πιο ευαίσθητο. Εάν η άνεση πληκτρολόγησης είναι προτεραιότητα, το MacBook Air είναι η καλύτερη επιλογή σας.

Συμπέρασμα

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να μην αγοράσετε ένα MacBook Air. Διαθέτει έναν ξεπερασμένο επεξεργαστή Intel 4ης γενιάς Core Series και οθόνη χαμηλής ανάλυσης 1440 x 900. Ωστόσο, για τους καταναλωτές που δεν χρειάζονται την τελευταία και καλύτερη τεχνολογία, αλλά θέλουν ένα προσιτό MacBook με μεγάλη χρηστικότητα και επική διάρκεια μπαταρίας, αυτοί οι φορητοί υπολογιστές εξακολουθούν να είναι μια ισχυρή επιλογή.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω πάλι πιστεύω ότι είναι πολύ καλή αγορά για αυτό που θέλεις για 6 ακριβώς λόγους 

1.Κάτω από 1.200 € 

Το φθηνότερο νέο MacBook Pro ξεκινά από 1,699€, αλλά ο MacBook Air 13 ιντσών του ’17 1.8 εξακολουθεί να πηγαίνει 1,189€. Το MacBook 12 ιντσών από την άλλη, το οποίο είναι πολύ μικρό και περιορισμένο για τους περισσότερους ανθρώπους, ξεκινά από 1.699 €. Λαμβάνοντας υπόψη ότι o μέσος φορητός υπολογιστής πωλείται για περίπου 650 €, είναι σαφές ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν την πολυτέλεια να δαπανήσουν 1.500 € ή και περισσότερα.

To macbook 12" μπορεις να το βρεις στα 1299€, οχι στα 1699€.

Εχει μαλιστα διπλασιο σκληρο απο οτι το macbook air:

https://www.skroutz.gr/s/8901392/Apple-MacBook-12-1-1GHz-Core-M3-8GB-256GB-Flash-Storage-2016.html

To μοντελο του 2017 παιζει στα 1400€

https://www.skroutz.gr/s/12137267/Apple-MacBook-12-m3-8GB-256GB-2017.html

• Like 1
Δημοσ.

To macbook 12" μπορεις να το βρεις στα 1299€, οχι στα 1699€.

Εχει μαλιστα διπλασιο σκληρο απο οτι το macbook air:

https://www.skroutz.gr/s/8901392/Apple-MacBook-12-1-1GHz-Core-M3-8GB-256GB-Flash-Storage-2016.html

To μοντελο του 2017 παιζει στα 1400€

https://www.skroutz.gr/s/12137267/Apple-MacBook-12-m3-8GB-256GB-2017.html

αν το θεωρείς ευκαιρία αγόρασε το προσωπικά δεν στο συνιστώ 

Δημοσ.

αν το θεωρείς ευκαιρία αγόρασε το προσωπικά δεν στο συνιστώ 

Εχω το macbook air 13" και θα το αλλαζα με κλειστα ματια με λιγα χρηματα παραπανω με ενα macbook pro 13" αν επρεπε να επιλεξω.

Το macbook 12" δεν μου κανει για λογους θυρων κλπ.

Δημοσ.

Το macbook 12" δεν μου κανει για λογους θυρων κλπ.

το ίδιο ισχύει και για τα τελευταία pro

Πάντως για να μην παρεξηγηθούμε, ΣΑΦΩΣ το pro είναι καλύτερη αγορά.

Το όλο σκεπτικό που ανέπτυξα ήταν στο ερώτημα του φίλου σχετικά με την αγορά του Air και για την δουλεία που το ήθελε.

Το πολύ καλό που έχει το Air είναι η sd θύρα που έχει (η μόνη αυτή την στιγμή σε καινούριο φορητό  Apple που υπάρχει) που είναι πάνω σε usb3 και με το κατάλληλο ανταπτοράκι του βάζεις έως + 256 Giga.  Πίστεψε με το έχω κάνει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...