Προς το περιεχόμενο

Petroleum Engineering

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, ειμαι νεο μελος στο φορουμ και θα ηθελα τη βοηθεια σας!

Σπουδαζω Μηχανολογια σε ΤΕΙ (3ο ετος) και θα ηθελα να δουλεψω σε καποια πετρελαικη εταιρεια (exxon, shell, bp, total etc). Σκεφτομαι λοιπον να κανω ενα μεταπτυχιακο πανω στο petroleum engineering.

1. Αξιζει ενα τετοιο μεταπτυχιακο (στο εξωτερικο προφανως) ή ειναι χασιμο χρονου και χρηματων?

2. Που εχω προσβαση? ΗΠΑ απ'ο,τι ξερω για να σε προσλαβουν πρεπει να εχεις βιζα. Προφανως μπορω κανω ενα μαστερ εκει, αλλα μετα θα αναγκαστω να φυγω? Αν δουλεψω offshore? Αυστραλια και Καναδας το ιδιο? Αγγλια μετα το Brexit?

Ευχαριστω εκ των προτερων!!!

Δημοσ.

Ο  αδερφος του πρωην αφεντικου μου δουλευε oil&gas, ηταν offshore συνεχεια (χωρις να το εχει επιλεξει) για μια δεκαετια. Οι συνθηκες σε πλατφορμα ειναι δυσκολες, αν ενδιαφερεσαι για work/life balance δεν ενδεικνυται. Οι αποδοχες ηταν πολυ καλες, τα περιθωρια εξελιξης πολυ ικανοποιητικα (απ'οτι ξερω ακομα και τωρα). Απο τους λιγους κλαδους που ακομα προσφερεται πληρωμενη απο την εταιρια μετεκπαιδευση. Αυτα γνωριζω. Κοιτα τι qualifications ζητανε οι εταιριες του χωρου για entry level positions στο αντικειμενο σου και κανε μια αρχικη εκτιμηση κοστους. Συγχαρητηρια για το ενδιαφερον σου και καλη τυχη.

Δημοσ.

Γεια σας, ειμαι νεο μελος στο φορουμ και θα ηθελα τη βοηθεια σας!

Σπουδαζω Μηχανολογια σε ΤΕΙ (3ο ετος) και θα ηθελα να δουλεψω σε καποια πετρελαικη εταιρεια (exxon, shell, bp, total etc). Σκεφτομαι λοιπον να κανω ενα μεταπτυχιακο πανω στο petroleum engineering.

1. Αξιζει ενα τετοιο μεταπτυχιακο (στο εξωτερικο προφανως) ή ειναι χασιμο χρονου και χρηματων?

2. Που εχω προσβαση? ΗΠΑ απ'ο,τι ξερω για να σε προσλαβουν πρεπει να εχεις βιζα. Προφανως μπορω κανω ενα μαστερ εκει, αλλα μετα θα αναγκαστω να φυγω? Αν δουλεψω offshore? Αυστραλια και Καναδας το ιδιο? Αγγλια μετα το Brexit?

Ευχαριστω εκ των προτερων!!!

Γιατί θές εξωτερικό οπωσδήποτε; Το ΤΕΙ ΑΜΘ έχει τμήμα Τεχνολογίας Πετρελαίου & Φυσικού αερίου και προσφέρει και αντίστοιχο μεταπτυχιακό.

Δημοσ.

Γιατί θές εξωτερικό οπωσδήποτε; Το ΤΕΙ ΑΜΘ έχει τμήμα Τεχνολογίας Πετρελαίου & Φυσικού αερίου και προσφέρει και αντίστοιχο μεταπτυχιακό.

Γιατι στην Ελλαδα εχουμε μονο τα ΕΛΠΕ που ειναι ουσιαστικα σαν το δημοσιο...

• Like 1
Δημοσ.

Και προτιμάς να ξενιτευτείς από το να πας στα ΕΛΠΕ; Για μένα κάνε το μεταπτυχιακό σου εδώ και μετά αν δεν βρεις με τίποτα δουλειά πας στο εξωτερικό.

Δημοσ.

Και απο συνθήκες εργασίας και πληρωμές είναι ΓΤΠΚ, άσε που δε προσλαμβάνουν αν δεν έχεις μέσο εκεί με τίποτα.

Δημοσ.

Και απο συνθήκες εργασίας και πληρωμές είναι ΓΤΠΚ, άσε που δε προσλαμβάνουν αν δεν έχεις μέσο εκεί με τίποτα.

Ακριβως...

Καμια απαντηση στα ερωτηματα μου παιδια?

Δημοσ.

Ακριβως...

Έχω ακούσει οτι στη Σκωτία υπάρχουν καλές σχολές σχετικά με το αντικείμενο. Οπότε κοίτα (και) προς τα εκεί.

• Like 1
Δημοσ.

Έχω ακούσει οτι στη Σκωτία υπάρχουν καλές σχολές σχετικά με το αντικείμενο. Οπότε κοίτα (και) προς τα εκεί.

Οι σχολες σχετικες με το αντικειμενο ξερω που ειναι. Τι θα γινει με το Brexit δεν ξερω, γι'αυτο και το αναφερω πανω πανω...

Δημοσ.

Οι σχολες σχετικες με το αντικειμενο ξερω που ειναι. Τι θα γινει με το Brexit δεν ξερω, γι'αυτο και το αναφερω πανω πανω...

Και που θες να ξέρουμε εμείς τι θα γίνει με το Brexit; Εδώ δεν ξέρει ακριβώς η κυβέρνηση της Βρετανίας. Στείλε ένα mail στη σχολή που σε ενδιαφέρει και δες τι θα σου απαντήσουν.

Δημοσ.

Ακριβως...

Δεν εχεις ρωτησει κατι συγκεκριμενο ακομα, πρεπει να αποφασισεις τι ακριβως θες να κανεις πρωτα. Aντιλαμβανεσαι ελπιζω οτι oil&gas δεν σημαινει δημοσιος υπαλληλος με white coat.

Δημοσ.

Και που θες να ξέρουμε εμείς τι θα γίνει με το Brexit; Εδώ δεν ξέρει ακριβώς η κυβέρνηση της Βρετανίας. Στείλε ένα mail στη σχολή που σε ενδιαφέρει και δες τι θα σου απαντήσουν.

Ειναι λιγο νωρις ακομα για να ξερουμε σωστα, λαθος μου... Δεν εχω αποφασισει ακομα σε ποιο πανεπιστημιο θα κανω το μεταπτυχιακο. Δε με απασχολει αυτο για την ωρα.

Δεν εχεις ρωτησει κατι συγκεκριμενο ακομα, πρεπει να αποφασισεις τι ακριβως θες να κανεις πρωτα. Aντιλαμβανεσαι ελπιζω οτι oil&gas δεν σημαινει δημοσιος υπαλληλος με white coat.

Η ερωτηση νο2 πιστευω ειναι πολυ συγκεκριμενη. Προκειμενου να βρω το πανεπιστημιο που θα κανω το μαστερ πρεπει πρωτα να ξερω τη χωρα :) Αν η χωρα αυτη με "διωξει" μετα το περας των μαθηματων λογω βιζας ή δεν ξερω εγω τι, τοτε τι νοημα εχει να παω εκει? Γι'αυτο και ρωταω εδω...

Για να θελω να ασχοληθω με κατι τετοιο, λογικα ξερω τι παει να πει oil rig :)

Δημοσ.

Κοιτα τι qualifications ζητανε οι εταιριες του χωρου για entry level positions στο αντικειμενο σου και κανε μια αρχικη εκτιμηση κοστους.

Αυτο καθοριζει ολα τα υπολοιπα.

Δημοσ.

Αυτο καθοριζει ολα τα υπολοιπα.

Δυστυχως δεν παει ετσι. Πλεον αυτος που εχει τα περισσοτερα προσοντα παιρνει τη θεση. Οι εταιρειες στα sites τους λενε "Αν εισαι αποφοιτος Μηχανολογος Μηχανικος και εχεις παθος για τα αυτοκινητα (αν μιλαμε για μια αυτοκινητοβιομηχανια πχ), join us". Οι προσληψεις ομως δε γινονται ετσι απλα. Πρεπει να περασεις απο 10 τουλαχιστον συνεντευξεις και αν το βιογραφικο σου δεν κανει μπαμ απλα το πετανε και εσυ περιμενεις τηλ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...