Προς το περιεχόμενο

[Οδηγός PS4] GameSharing - Πώς να μοιράζεστε τα ψηφιακά σας παιχνίδια με τον κολλητό σας!


petran91

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάνω αυτό το θέμα γι αυτούς που έχουν ψηφιακά παιχνίδια και θέλουν να τα μοιραστούν με έναν φίλο τους.
Κάποια disclaimers πριν ξεκινήσουμε:

1. Η διαδικασία δεν περιλαμβάνει κανένα HACK/Cheat ή οτιδήποτε τέτοιο.
2. Η διαδικασία προτείνεται ΜΟΝΟ για πολύ κοντινό σας πρόσωπο/άτομο ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ.
3.ΔΕΝ είναι ξεκάθαρο για το αν είναι λόγος για ban(αν και τεχνικά μπορεί κάποιος να βρει λόγο), γενικά αν είστε προσεκτικοί(θα εξηγηθεί πως) μειώνεται σημαντικά τις πιθανότητες να «πιαστείτε».
4.Ό,τι κάνετε γίνεται με δική σας ευθύνη.


Εισαγωγικά: Το σύστημα Primary-Secondary Console
Κάποια γεγονότα που θα μας βοηθήσουν να αντιληφθούμε λίγο καλύτερα τι πρόκειται να κάνουμε:

1.Κάθε PSN λογαριασμός μπορεί να έχει ορίσει μόνο μία κονσόλα ως PRIMARY και όσες θέλει ως SECONDARY. Η ιδέα είναι ότι έχεις την βασική σου κονσόλα, αλλά μπορείς με τον ίδιο λογαριασμό να έχεις πρόσβαση στα παιχνίδια σου και από άλλες κονσόλες που έχεις για παράδειγμα στο εξωχικό σου ή στο υπνοδωμάτιο κ.ο.κ.
2.Όταν αγοράσεις μία κονσόλα και φτιάξεις μέσα από αυτήν τον πρώτο σου λογαριασμό, τότε αυτή η κονσόλα γίνεται αυτομάτως η PRIMARY κονσόλα σου.
3.Όταν σε μία κονσόλα ο PRIMARY λογαριασμός έχει κάποια παιχνίδια ή ΚΑΙ συνδρομή PS PLUS, τότε σε αυτήν την κονσόλα ΟΛΟΙ οι λογαριασμοί έχουν πρόσβαση σε αυτά τα παιχνίδια ΚΑΙ μοιράζονται και το PSPLUS.
4.Ο κάθε secondary λογαριασμός για να παίξει τα παιχνίδια του πρέπει αναγκαστικά να είναι συνδεδεμένος (logged in) και τα παιχνίδια του δεν μπορούν να μοιραστούν με τους υπόλοιπους λογαριασμούς που είναι στην κονσόλα. Μόνο ενός Primary λογαριασμού τα παιχνίδια μοιράζονται.

H διαδικασία:
Εκμεταλλευόμαστε το γεγονός ότι αν ο λογαριασμός μου είναι primary σε μία κονσόλα τότε τα παιχνίδια μου μοιράζονται σε όλους τους λογαριασμούς. Άρα βάζω το λογαριασμό μου ως Primary σε ενός φίλου μου την κονσόλα ώστε να μπορεί να παίζει τα παιχνίδια μου από τον δικό του λογαριασμό.Το ίδιο κάνω και στην κονσόλα μου, δηλαδή βάζω τον λογαριασμό του φίλου μου ως Primary ώστε να μπορώ να παίζω τα παιχνίδια του από τον δικό μου λογαριασμό. Όμως, είπαμε ότι κάθε λογαριασμός μπορεί να έχει ΜΟΝΟ μία κονσόλα ως Primary, επομένως αναγκαστικά ο λογαριασμός μου πρέπει να είναι secondary στην κονσόλα μου, και ο λογαριασμός του φίλου μου πρέπει να είναι secondary στην δική του.
Παρακάτω λίγο πιο απλά όσα είπαμε:

Η διαδικασία σε βήματα:

1. Μπαίνουμε στην κονσόλα μας και απενεργοποιούμε τον λογαριασμό μας από Primary.
[Ρυθμίσεις] -> [Διαχείρηση Λογαριασμού] -> [Ενεργοποίηση ως κύριο PS4] -> [Απενεργοποίηση]
Λέμε στον φίλο μας να κάνει το ίδιο για τον λογαριασμό του στην δική του κονσόλα.
 

2.Στην συνέχεια κάνουμε ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ(ή απλά κλείνουμε την κονσόλα μας) από τον λογαριασμό μας και ο φίλος μας από τον δικό του

 

3.Στην κονσόλα του φίλου μας, κάνουμε σύνδεση από τον λογαριασμό μας. Αυτό μπορεί να γίνει  όταν ανοίξουμε το PS4 στο μενού που διαλέγουμε χρήστη επιλέγοντας
[Νέος χρήστης] -> [Δημιουργία χρήστη] και επιλέγοντας σύνδεση σε υπάρχοντα λογαριασμό.

 

4.Μένουμε συνδεδεμένοι στον λογαριασμό μας και κάνουμε την κονσόλα του φίλου μας PRIMARY για τον λογαριασμό μας.
[Ρυθμίσεις] -> [Διαχείρηση Λογαριασμού] -> [Ενεργοποίηση ως κύριο PS4] -> [Ενεργοποίηση]

 

5.Πάμε στην κονσόλα μας και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τον λογαριασμό του φίλου μας. Ο φίλος μας κάνει για τον λογαριασμό του στην κονσόλα μας το βήμα 3 και 4.

Τελειώσαμε.

Πώς μοιράζεστε τώρα τα παιχνίδια?
Αν θέλετε να κατεβάσετε παιχνίδι του φίλου σας στην κονσόλα σας, ανοίγετε το σύστημα σας και κάνετε login στον λογαριασμό του.
ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ οπότε όταν πρόκειται να μπείτε στον λογαριασμό του να τον ενημερωνετε για να κάνει αποσύνδεση από την κονσόλα του.
Στη συνέχεια πηγαίνετε στην [Βιβλιοθήκη] -> [Εχουν αγοραστεί] και πατάτε λήψη για όποιο παιχνίδι του θέλετε. Τότε το παιχνίδι αρχίζει να κατεβαίνει και εσείς ΑΜΕΣΩΣ κάνετε αποσύνδεση(Προσοχή! Όχι εναλλαγή χρήστη, αλλά ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ) από το λογαριασμό του φίλου σας και μπαίνετε πάλι από τον δικό σας.
Τότε θα δείτε ότι το παιχνίδι του συνεχίζει να κατεβαίνει και όσο είστε συνδεδεμένοι εσείς και όχι ο λογαριασμός του. (Αυτό συμβαίνει γιατί, κάναμε primary τον λογαριασμό του στο σύστημα μας).
Τώρα ο φίλος σας μπορεί να κάνει το ίδιο και με τα δικά σας παιχνίδια.
ΞΑΝΑΛΕΩ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΛΛΗ ΚΟΝΣΟΛΑ.
Αυτός είναι και ο τρόπος να είσαι προσεκτικός και να μην στρέψεις το βλέμα της Σονι πάνω σου για επικείμενο ban.

Κάποιες απαντήσεις σε πιθανές απορίες:

1.Αν ένας από τους 2 έχει συνδρομή στο PS Plus, τότε με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να μοιραστείτε και την συνδρομή. Όμως τα δωρεάν παιχνίδια του μήνα θα τα παίρνει ο λογαριασμός στον οποίο έχει ενεργοποιηθεί η συνδρομή. 

2. Μπορείτε να παίζετε με την μοιρασμένη σας συνδρομή ταυτόχρονα και από τους 2 λογαριασμούς σας.

3.Μπορείτε να παίζετε το μοιρασμένο σας παιχνίδι και οι 2 ταυτόχρονα, φυσικά ο καθένας από το λογαριασμό του.

Επεξ/σία από petran91
  • Like 10
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

πολυ καλο thread..

Αλλα γιατι εγω νομιζα οτι δν τιθεται θεμα ban?

 

Κι εγώ έτσι πιστεύω, όμως εφόσον δεν υπάρχει κάτι επίσημο από μεριάς Sony και επειδή αν κάνεις μια έρευνα στο google γενικότερα οι απόψεις διίστανται, δεν μπορώ να πάρω κάποιον στο λαιμό μου με αυτόν τον οδηγό γι αυτό και το ξεκαθαρίζω.

Κατά τα άλλα κι εγώ χρησιμοποιώ τη μέθοδο και όλα βαίνουν καλώς :)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχει επίσημο και είναι στους όρους χρήσεις που αποδέχεσαι. Απαγορεύεται να δώσεις λογαριασμό και κωδικούς σε άλλο άτομο κτλ. Εάν κάποιος έχει χρόνο μπορεί να ξαναβρεί το συγκεκριμένο κομμάτι και να το ποστάρει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

https://www.youtube.com/watch?v=DSXFMLZnzk0


Όπως είπα οι απόψεις διίστανται.
Επίσης δεν μοιράζεσαι τα στοιχεία του λογαριασμού σου σε κανένα σημείο.

Ακόμα και τόσο παράνομο να είναι όμως, εφόσον δεν γίνονται προσπάθειες ταυτόχρονης σύνδεσης για τον ίδιο λογαριασμό σε 2 κονσόλες δεν υπάρχει κανένας τρόπος να "πιαστείς".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είναι θέμα απόψεων εάν απαγορεύεται κάτι ή όχι. Διαβάζεις όρους χρήσης ή παίρνεις ένα τηλέφωνο στην sony και το διαπιστώνεις.

Επίσης πως δεν μοιράζονται τα στοιχεία; Δεν θα βάλεις username και password και στην άλλη κονσόλα για να μπει ο λογαριασμός;

Όσο για το εάν μπορεί να εντοπιστεί ή όχι μια χαρά γίνεται εάν η κονσόλα είναι online και ας μην συνδεθείς στο psn μέσω αυτού του λογαριασμού. Ακόμα και primary να είναι ο λογαριασμός και να μην χρειαστεί να συνδεθείς ποτέ με αυτόν αφου θα παίζεις τα παιχνίδια σε άλλον πάλι γίνεται έλεγχος. Πως το ξέρω; Έχω φάει ban σε 3 αγορασμένους (άλλο πάλι αυτό..) primary μέχρι που σταμάτησα να ασχολούμαι. Όπως και να έχει χωρίς να συνδεθώ ποτέ με αυτούς έγινε έλεγχος των drm μετά το ban και εμφανίστηκε το λουκετάκι...μόνος τρόπος πιστεύω είναι με τελείως offline την κονσόλα αλλιώς φαντάζομαι είναι πολύ εύκολο να δει ότι ο λογαριασμός είναι σε αυτές τις κονσόλες οι οποίες είναι online με διαφορετική ip κτλ κτλ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίτα, δεν υπήρχε περίπτωση να πάρεις τηλ την σονι και να σου πει ότι επιτρέπεται. Ενα παιχνίδι αγοράζεται από έναν και τέλος.
Σε βόλτα σε φόρουμς του εξωτερικού είδα 2-3 να λένε ότι έχουν ρωτήσει τη Σονι με τηλέφωνο και τους είπαν ότι επιτρέπεται αλλά μόνο μέσα στο ίδιο σπίτι.

Δεν σε αμφισβητώ, απλώς η εντύπωση που μου έχει δωθεί έως τώρα είναι ότι ακόμα και παράνομο να είναι, η σόνι δεν ασχολείται με αυτό. Βέβαια μπορεί να έρθει ξαφνικά το κεραμίδι, οπότε γι αυτό ο καθένας ό,τι κάνει, το κάνει με δική του ευθύνη :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίτα, δεν υπήρχε περίπτωση να πάρεις τηλ την σονι και να σου πει ότι επιτρέπεται. Ενα παιχνίδι αγοράζεται από έναν και τέλος.

Σε βόλτα σε φόρουμς του εξωτερικού είδα 2-3 να λένε ότι έχουν ρωτήσει τη Σονι με τηλέφωνο και τους είπαν ότι επιτρέπεται αλλά μόνο μέσα στο ίδιο σπίτι.

 

Δεν σε αμφισβητώ, απλώς η εντύπωση που μου έχει δωθεί έως τώρα είναι ότι ακόμα και παράνομο να είναι, η σόνι δεν ασχολείται με αυτό. Βέβαια μπορεί να έρθει ξαφνικά το κεραμίδι, οπότε γι αυτό ο καθένας ό,τι κάνει, το κάνει με δική του ευθύνη :)

 

Συμφωνώ ότι ακόμα η sony δεν ασχολείται ακόμα και εάν δεν προσέχεις..πχ αρκετές φορές έχει τύχει να συνδεθούμε ταυτόχρονα με έναν φίλο που έχω τον λογαριασμό μου μόνιμα στο ps4 του ως secondary και άμα κατεβάσω κανένα digital που μπορεί να τον ενδιαφέρει του λέω να τον βάλει primary και να το παίξει από τον λογαριασμό του. Παρόλα αυτά άμα κάτι αλλάξει στο μέλλον και η sony ρίξει κανένα ban δεν θα μπορώ να πω τίποτα και θα έχω χάσει και αρκετά χρήματα..

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν τίθεται θέμα ban, αλλιώς δεν θα υπήρχε και η επιλογή Primary/Secondary

 

αρκεί βέβαια να είναι φίλος και γνωστός και όχι αγορασμένο account από κάποιον που μπορεί να έχει γίνει flagged ή να μπορεί να δηλώσει ψευδώς αργότερα ότι κλάπηκε το account του

 

στο ΧΒΟΧ μάλιστα αναφέρεται και σαν επιλογή μέσα στα settings (share gold on this xbox) οπότε δεν νομίζω να το απαγορεύει η SONY

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Link.png Site:

http://legaldoc.dl.playstation.net/ps3-eula/psn/e/e_tosua_en.html

 

"Do not share, trade, phish for or harvest Account sign in details"

 

"In addition you must not:

(i) share, sell, buy, transfer, rent or sublicense all or part of an Account (including Accounts of Child Family Members), an Online ID or any other Account credentials"
 
Το ότι δείχνει ανοχή είναι άλλο θέμα..ας μην είχε απέναντι την Microsoft και θα βλέπαμε τη ανοχή θα έδειχνε.
 
 
"Sharing personal Sony Entertainment Network account information in order to obtain access to another person's PlayStation Network account. "
 
Η επιλογή primary και secondary είναι για κάποιον που έχει δύο κονσόλες δικές του και όχι για τον λόγο που το χρησιμοποιούμε εμείς.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

Χρόνια Πολλά!

Αυτό που δεν γνωρίζω είναι αν ο λογαριασμός που δεν έχει ενεργοποιήσει τη συνδρομή-αυτός δηλαδή που την απολαμβάνει ως shared- θα μπορεί εκ των υστέρων -δηλαδή αφού τα έχει κατεβάσει ο Primary account- να κατεβάσει τα δωρεαν παιχνίδια και να τα παίξει κ εκείνος, ή περιορίζονται (τα δωρεαν παιχνίδια) στο account που έχει αγορασμένη την συνδρομή...

Και μια ακόμα απορία...Ας υποθέσουμε οτι έχει γίνει όλη η διαδικασία με τα βήματα που περιγράφονται αναλυτικότατα, στο τέλος, αφού και τα 2 PS4's εχουν πρόσβαση στα purchased games, ο καθένας θα μπαίνει στον λογαριασμό του απο το ps4 που έχει μπροστά του ε? (ας είναι Primary του 2ου ατόμου...)

 

Κάποιες απαντήσεις σε πιθανές απορίες:

1.Αν ένας από τους 2 έχει συνδρομή στο PS Plus, τότε με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να μοιραστείτε και την συνδρομή. Όμως τα δωρεάν παιχνίδια του μήνα θα τα παίρνει ο λογαριασμός στον οποίο έχει ενεργοποιηθεί η συνδρομή. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χρόνια Πολλά!

Αυτό που δεν γνωρίζω είναι αν ο λογαριασμός που δεν έχει ενεργοποιήσει τη συνδρομή-αυτός δηλαδή που την απολαμβάνει ως shared- θα μπορεί εκ των υστέρων -δηλαδή αφού τα έχει κατεβάσει ο Primary account- να κατεβάσει τα δωρεαν παιχνίδια και να τα παίξει κ εκείνος, ή περιορίζονται (τα δωρεαν παιχνίδια) στο account που έχει αγορασμένη την συνδρομή...

Και μια ακόμα απορία...Ας υποθέσουμε οτι έχει γίνει όλη η διαδικασία με τα βήματα που περιγράφονται αναλυτικότατα, στο τέλος, αφού και τα 2 PS4's εχουν πρόσβαση στα purchased games, ο καθένας θα μπαίνει στον λογαριασμό του απο το ps4 που έχει μπροστά του ε? (ας είναι Primary του 2ου ατόμου...)

Χρόνια πολλά!

Για την πρώτη ερώτηση αν και δεν το έχω δοκιμάσει η λογική μου λέει ότι μπορείς και τα κατεβάζεις και αυτά του Plus και από τους 2 λογαριασμούς.

 

Για την δεύτερη ερώτηση σου, εσύ μπαίνεις με τον λογαριασμό σου από την κονσόλα σου, στην οποία ο λογαριασμός σου είναι secondary.

Αν είστε μαζί με τον φίλο σου στον ίδιο χώρο και θέλετε να παίξετε κάτι διπλό για παράδειγμα, μπαίνει ο καθένας με τον λογαριασμό του δεν υπάρχει πρόβλημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατατοπιστικότατος!

Τελευταία ερώτηση (για φέτος) :D

Ας υποθέσουμε οτι εχει γίνει η όλη διαδικασία που περιγράφεις στο αρχικό post, για να μοιραστούν τα purchased games και εν τέλει μοιράστηκαν!

Στη συνέχεια μπαίνει ο καθένας στο account του απο την κονσόλα του, ωραία ως εδώ.

Ηρθε λοιπόν η ώρα και υπάρχει διαθέσιμη συνδρομή Ps Plus σε ένα απο τα 2 accounts. Χρειάζεται να γίνει κάποιο extra βήμα για να μοιραστεί η συνδρομή ή τη δηλώνει αυτός που έχει τον Redeemed κωδικό, στο account του, στην κονσόλα του (η οποία δεν είναι Primary), και αυτόματα την συνδρομή τη χρησιμοποιεί και ο 2ος χρήστης?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κανένα extra βήμα δεν χρειάζεται.
Την ενεργοποιεί ο ένας στον λογαριασμό του και αυτόματα μοιράζεται και στους υπόλοιπους λογαριασμούς της κονσόλας που ο συγκεκριμένος λογαριασμός που ενεργοποιήθηκε η συνδρομή είναι Primary.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και στο xbox υπάρχει καιρό αυτί το κόλπο, μια χαρά μας έχει κάτσει και το κυριότερο, έχουμε τα παιχνίδια με 50% έκπτωση. Πολλές φορές και ειδικά στις εκπτώσεις, βγαίνουν πιο φθηνά από παιχνίδια για pc

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...