Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

λοιπον,αδελφια μου...,θελω να τραβηξω ενα καλωδιο ethernet απο το router και στο τελος του καλωδιου να συνδεσω ενα splitter για να συνεχισει το internet σε δυο ξεχωριστες συσκευες.μπορω να χρησιμοποιησω αυτο εδω το σκατουλακι?? Ή θα υπαρζουν επιπλοκες ? 

https://www.dhgate.com/product/rj45-new-fast-lan-ethernet-splitter-connector/386941389.html

Δημοσ.

αυτο δηλαδη ,απλα θα μεταφερει το δικτυο,δεν θα διαιρει την ταχυτητα αναλογα με το ποσες συσκευες θα ειναι συνδεδεμενες πανω στο router?

Δημοσ.

Ενα switch θες αυτος ο διακλαδωτης μονο πονοκεφαλο και αναστατωση θα προκαλεσει στο δυκτιο σε εσενα να ριχνεις οτι καταρα υπαρχει και δεν υπαρχει

• Like 1
Δημοσ.

Και να προσθέσω στα παραπάνω οτι αντι να αγοράσεις switch μπορεις να χρησιμοποιήσεις κάποιο παλιό router, αφου απενεργοποιήσεις το dhcp (στο παλιο router) και να αλλάξεις το default gateway (παλι στο παλιο router και αν ειναι ιδιο gateway με το βασικο σου router)

Επισης το switch/router δε μοιράζουν το traffic δια δυο/τρια/κλπ. Καθε συστημα τραβά οσο χρειαζεται

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι κάτι δυσκολο αν εχεις βασικές γνώσεις.

Συνδεεις υπολογιστη με παλιο router, ανοιγεις browser, πας στη σελιδα του router (ειναι κατι του στυλ 192.168.1.1), κανεις login και αναλογα με το router βρισκεις το dhcp και το απενεργοποιείς

Δημοσ.

Δεν είναι κάτι δυσκολο αν εχεις βασικές γνώσεις.

Συνδεεις υπολογιστη με παλιο router, ανοιγεις browser, πας στη σελιδα του router (ειναι κατι του στυλ 192.168.1.1), κανεις login και αναλογα με το router βρισκεις το dhcp και το απενεργοποιείς

Αυτόν τον τρόπο μπορείς να τον χρησιμοποιησεις και για  να επεκτείνεις την εμβέλεια του wifi? (τοποθετώντας το δεύτερο modem σε ένα άλλο δωμάτιο που δεν υπάρχει τόσο ισχυρό σήμα).

Δημοσ.

Αυτόν τον τρόπο μπορείς να τον χρησιμοποιησεις και για  να επεκτείνεις την εμβέλεια του wifi? (τοποθετώντας το δεύτερο modem σε ένα άλλο δωμάτιο που δεν υπάρχει τόσο ισχυρό σήμα).

Μην κάνεις hijack το θεμα του ts

Ουσιαστικά φτιάχνεις ενα access point, που παιρνεις ενα access point router, το βάζεις οπου σε βολευει, το συνδεεις με το αρχικό ρουτετ με καλωδιο ethernet και πλεον στο τελικό σημείο (εκει που ειναι το access point) εχει δυνατοτητα ενσυρματης αλλά και wifi συνδεσης (με αλλο ssid). Πολλα modem routers (OXI ΟΛΑ) παιζουν και ως access points αν κλεισεις το dhcp τους και φροντίσεις να εχουν διαφορετικο gateway (ετσι κι αλλιως ειναι αναγκαιο να εχει αλλο gateway)

Τα powerlines ειναι και αυτά μια μορφή access point απλα χρησιμοποιούν το ηλεκτρικο δικτυο αντι για καλωδιο ethernet

• Like 1
Δημοσ.

Μην κάνεις hijack το θεμα του ts

Ουσιαστικά φτιάχνεις ενα access point, που παιρνεις ενα access point router, το βάζεις οπου σε βολευει, το συνδεεις με το αρχικό ρουτετ με καλωδιο ethernet και πλεον στο τελικό σημείο (εκει που ειναι το access point) εχει δυνατοτητα ενσυρματης αλλά και wifi συνδεσης (με αλλο ssid). Πολλα modem routers (OXI ΟΛΑ) παιζουν και ως access points αν κλεισεις το dhcp τους και φροντίσεις να εχουν διαφορετικο gateway (ετσι κι αλλιως ειναι αναγκαιο να εχει αλλο gateway)

Τα powerlines ειναι και αυτά μια μορφή access point απλα χρησιμοποιούν το ηλεκτρικο δικτυο αντι για καλωδιο ethernet

Θεώρησα ότι είναι σχετικό γι αυτό το ανέφερα. Υπάρχει κάποιο σχετικό link στο forum για να μην συνεχίσω την συζήτηση εδώ?

Δημοσ.

εγω δεν εχω θεμα με το καινουργιο ερωτημα που προεκυψε.ισα ισα το ειχα και εγω κατα νου.σε ευχαριστω φιλε μου.και τους υπολοιπους επισης.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...