Itachi Uchiha Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 λοιπον,αδελφια μου...,θελω να τραβηξω ενα καλωδιο ethernet απο το router και στο τελος του καλωδιου να συνδεσω ενα splitter για να συνεχισει το internet σε δυο ξεχωριστες συσκευες.μπορω να χρησιμοποιησω αυτο εδω το σκατουλακι?? Ή θα υπαρζουν επιπλοκες ? https://www.dhgate.com/product/rj45-new-fast-lan-ethernet-splitter-connector/386941389.html
NikosKallithea Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Ena switch θέλεις http://www.e-shop.gr/ypologistes-switches-list?table=PER&category=SWITCH 1
Itachi Uchiha Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 αυτο δηλαδη ,απλα θα μεταφερει το δικτυο,δεν θα διαιρει την ταχυτητα αναλογα με το ποσες συσκευες θα ειναι συνδεδεμενες πανω στο router?
soteras Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Ενα switch θες αυτος ο διακλαδωτης μονο πονοκεφαλο και αναστατωση θα προκαλεσει στο δυκτιο σε εσενα να ριχνεις οτι καταρα υπαρχει και δεν υπαρχει 1
isay Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Και να προσθέσω στα παραπάνω οτι αντι να αγοράσεις switch μπορεις να χρησιμοποιήσεις κάποιο παλιό router, αφου απενεργοποιήσεις το dhcp (στο παλιο router) και να αλλάξεις το default gateway (παλι στο παλιο router και αν ειναι ιδιο gateway με το βασικο σου router) Επισης το switch/router δε μοιράζουν το traffic δια δυο/τρια/κλπ. Καθε συστημα τραβά οσο χρειαζεται 1
Itachi Uchiha Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 και για πες μου κατι,ειναι δυσκολο να κανεις αυτη την ενεργεια στο ρουτερ σου?να απενεργοποιησεις το dhcp ?
isay Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δεν είναι κάτι δυσκολο αν εχεις βασικές γνώσεις. Συνδεεις υπολογιστη με παλιο router, ανοιγεις browser, πας στη σελιδα του router (ειναι κατι του στυλ 192.168.1.1), κανεις login και αναλογα με το router βρισκεις το dhcp και το απενεργοποιείς
Anonymousx Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δεν είναι κάτι δυσκολο αν εχεις βασικές γνώσεις. Συνδεεις υπολογιστη με παλιο router, ανοιγεις browser, πας στη σελιδα του router (ειναι κατι του στυλ 192.168.1.1), κανεις login και αναλογα με το router βρισκεις το dhcp και το απενεργοποιείς Αυτόν τον τρόπο μπορείς να τον χρησιμοποιησεις και για να επεκτείνεις την εμβέλεια του wifi? (τοποθετώντας το δεύτερο modem σε ένα άλλο δωμάτιο που δεν υπάρχει τόσο ισχυρό σήμα).
isay Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Αυτόν τον τρόπο μπορείς να τον χρησιμοποιησεις και για να επεκτείνεις την εμβέλεια του wifi? (τοποθετώντας το δεύτερο modem σε ένα άλλο δωμάτιο που δεν υπάρχει τόσο ισχυρό σήμα). Μην κάνεις hijack το θεμα του ts Ουσιαστικά φτιάχνεις ενα access point, που παιρνεις ενα access point router, το βάζεις οπου σε βολευει, το συνδεεις με το αρχικό ρουτετ με καλωδιο ethernet και πλεον στο τελικό σημείο (εκει που ειναι το access point) εχει δυνατοτητα ενσυρματης αλλά και wifi συνδεσης (με αλλο ssid). Πολλα modem routers (OXI ΟΛΑ) παιζουν και ως access points αν κλεισεις το dhcp τους και φροντίσεις να εχουν διαφορετικο gateway (ετσι κι αλλιως ειναι αναγκαιο να εχει αλλο gateway) Τα powerlines ειναι και αυτά μια μορφή access point απλα χρησιμοποιούν το ηλεκτρικο δικτυο αντι για καλωδιο ethernet 1
Anonymousx Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Μην κάνεις hijack το θεμα του ts Ουσιαστικά φτιάχνεις ενα access point, που παιρνεις ενα access point router, το βάζεις οπου σε βολευει, το συνδεεις με το αρχικό ρουτετ με καλωδιο ethernet και πλεον στο τελικό σημείο (εκει που ειναι το access point) εχει δυνατοτητα ενσυρματης αλλά και wifi συνδεσης (με αλλο ssid). Πολλα modem routers (OXI ΟΛΑ) παιζουν και ως access points αν κλεισεις το dhcp τους και φροντίσεις να εχουν διαφορετικο gateway (ετσι κι αλλιως ειναι αναγκαιο να εχει αλλο gateway) Τα powerlines ειναι και αυτά μια μορφή access point απλα χρησιμοποιούν το ηλεκτρικο δικτυο αντι για καλωδιο ethernet Θεώρησα ότι είναι σχετικό γι αυτό το ανέφερα. Υπάρχει κάποιο σχετικό link στο forum για να μην συνεχίσω την συζήτηση εδώ?
Itachi Uchiha Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 εγω δεν εχω θεμα με το καινουργιο ερωτημα που προεκυψε.ισα ισα το ειχα και εγω κατα νου.σε ευχαριστω φιλε μου.και τους υπολοιπους επισης. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα