Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν κάποιος μπορεί να με βοηθησει έχω μια καντίνα στο εξωτερικό Ο πίνακας έχει Τριφασική συρμάτωση τώρα η παροχή είναι μονοφασική Τη πρεπι να αλάκτη στο πίνακα ? Η συρμάτωση ? η τίποτα ? μπορώ να χρησιμοποιήσω  Μαύρο ,καφέ και μπλε και τα υπολίπα να τα αφήσω όπως έχουν στην συρμάτωση του πίνακα ?

Δημοσ.

Λοιπόν, ας ξεκαθαρίσουμε μερικές έννοιες. Δεν υπάρχει ο όρος μονοφασική τάση. Αυτό που υπάρχει είναι η φασική τάση και η πολική τάση. Φασική τάση είναι η τάση μεταξύ φάσης και ουδετέρου, ήτοι 230V. Πολική τάση είναι η τάση μεταξύ δύο φάσεων, ήτοι 400V. Ακολούθως, μπορείς να έχεις ένα τριφασικό πίνακα στον οποίο η τάση μεταξύ μεταξύ φάσης (κάθε φάσης) -ουδετέρου θα είναι όπως ειπαμε 230V άρα μπορεις να συνδέσεις μονοφασικά φορτία και η πολική τάση η οποία είναι η τάση μεταξύ φάσεων 400V (για σύνδεση 3φ φορτίων).

Κατ επέκταση σε τριφασικό πίνακα (δηλαδή πίνακα τροφοδοτούμενο από τριφασική παροχή) μπορείς να συνδέσεις και μονοφασικά και τριφασικά φορτία. Σε πίνακα τροφοδοτούμενο από μονοφασική παροχή μόνο 1φ φορτία.

copy-paste, εγω δεν ξερω τπτ!

• Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστώ Αγγλια, Δεν είμαι άσχετος με το θέμα Έχω σπουδάσει Ηλεκτρονικός αυτοματισμούς και έχω δούλεψή πάνω στο αντικημένο Δεν θα πιραζα κάτι που δεν έχω ιδέα Αυτό που θέλω να μάθω και δεν το ξέρω αν πρεπι να πιραξο την συρμάτιση του πίνακα Για αυτό ρώτησα εσάς που είναι το καθημερινό σας αντικημένο ....Θέλω να καταργήσω την παροχή τριφασικού στον πίνακα και να πεζει με μονοφασικό αν κατάλαβα καλά αφήνω την συρμάτωση όπως έχει απλώς δεν χρεισιμοποιώ της άλλες 2 φάσης σωστά ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...