giorgos_di Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Καλημέρα μετά από σχεδόν μια δεκαετία, νομίζω έφτασε η ώρα να φτιάξω ένα νέο σύστημα που θα κρατήσει μια 5ετία. Ποσό που διαθέτουμε : 2500 - 3000Χρήση υπολογιστή : programming και gamingΕιδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: NetBeans, Visual Studio, VMware, Matlab, EclipseΑν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη: Ναι Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι: Ποντίκι, Ηχεία θα βάλω στο μελλονΤοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος): ΑθήναΑν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα: 2-3 καταστήματα, κατά κύρια προτίμηση από Msystems.Επίσης, και από γερμανικό Amazon ή CasekingΑν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο: Θα στηθεί από εμέναΑν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πoιο: όχιΣτο σύστημα θα γίνει oc σε λογικά πλαίσια.CPU: 8700kGPU: EVGA 1080ti SC2 ή EVGA 1080 FTW2 MOBO: Asus Rog Strix Z370-ERAM: G.Skill 16GB 3200MHzPSU: EVGA SUPERNOVA P2 750W ή EVGA SUPERNOVA G2 850W ή EVGA SUPERNOVA G3 850WCASE: Phanteks Enthoo Evolv ATX TG ή NZXT H700i ή Phanteks Eclipse P400s TG ή Fractal Design Define C TG(δεν το έχω βρει πουθενά ακόμα να έχει κυκλοφορήσει)ΨΥΞΗ: NZXT Kraken X62HDD: WD 1TB BlueSSD: Samsung 850 Evo 250GBUPS: APC BLACK 1400VA(Schuko)Monitor: Dell S2716DGMouse: Razer Lancehead TE ή StellSeries Sensei 310Η παραπάνω λίστα είναι στο μυαλό μου, απλά δεν είμαι σίγουρος για την οθόνη(ΤΝ panel). Πιστεύετε αξίζει για τις υπόλοιπες δουλείες που τη θέλω πέρα από το gaming? Επίσης στο θέμα το τροφοδοτικού, είναι καλύτερα μεγαλύτερο efficiency και λιγότερα Watt ή το αντίθετο? To UPS θεωρείται εντάξει για αυτό το σύστημα, με βάση τον ακόλουθο calculator μου έβγαλε ότι χρειάζομαι κοντά τόσα VA.
jeandoumpier Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Για τροφοδοτικό, και με ένα gold ποιοτικό 650άρι θα είσαι αρκετά άνετος --> https://www.skroutz.gr/comparelists/30?compare=7593714%2C11968853%2C12517808 Μπορείς και m.2 ssd : https://www.you.gr/pc-parts/exartimata-desktop-pc-anavathmisis/solid-state-drives-ssd/solid-state-drive-(ssd)-samsung-960-evo-pcie-nvme Επίσης, αφού η χρήση είναι και για gaming σε αυτά τα χρήματα δες αυτή την οθόνη που τα έχει όλα : https://www.caseking.de/aoc-agon-ag271qg-68-58-cm-27-zoll-165hz-g-sync-ips-dp-hdmi-tfao-021.html
giorgos_di Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Για τροφοδοτικό, και με ένα gold ποιοτικό 650άρι θα είσαι αρκετά άνετος --> https://www.skroutz.gr/comparelists/30?compare=7593714%2C11968853%2C12517808 Μπορείς και m.2 ssd : https://www.you.gr/pc-parts/exartimata-desktop-pc-anavathmisis/solid-state-drives-ssd/solid-state-drive-(ssd)-samsung-960-evo-pcie-nvme Επίσης, αφού η χρήση είναι και για gaming σε αυτά τα χρήματα δες αυτή την οθόνη που τα έχει όλα : https://www.caseking.de/aoc-agon-ag271qg-68-58-cm-27-zoll-165hz-g-sync-ips-dp-hdmi-tfao-021.html Ευχαριστώ για την απάντηση, ωραία η οθόνη που πρότεινες, αλλά έχει άγνωστη διαθεσιμότητα στο caseking και οι υπόλοιπες σε αυτή την κατηγορία ξεφεύγουν πάνω από 750 ευρώ.
jeandoumpier Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δες την τότε από amazon Γερμανίας (την έχει σε απόθεμα, προς το παρόν) -> https://www.amazon.de/AOC-AG271QG-Displayport-Reaktionszeit-h%C3%B6henverstellbar/dp/B01GTODWPU/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1511435032&sr=8-1&keywords=ag271qg Άν σε ενδιαφέρει το gaming, σε αυτό το budget που διαθέτεις συνολικά, είναι κρίμα να πας σε ''λιγότερη'' οθόνη.
giorgos_di Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δες την τότε από amazon Γερμανίας (την έχει σε απόθεμα, προς το παρόν) -> https://www.amazon.de/AOC-AG271QG-Displayport-Reaktionszeit-h%C3%B6henverstellbar/dp/B01GTODWPU/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1511435032&sr=8-1&keywords=ag271qg Άν σε ενδιαφέρει το gaming, σε αυτό το budget που διαθέτεις συνολικά, είναι κρίμα να πας σε ''λιγότερη'' οθόνη. Ευχαριστώ πολύ, θα το σκεφτώ σοβαρά, αξίζει τα 175 ευρώ παραπάνω η AOC χωρίς μεταφορικά?
jeandoumpier Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Άν σε ενδιαφέρει πολύ το gaming, φυσικά και αξίζει με αυτό το budget που διαθέτεις να πας στην AOC.
spyreto88 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Λοιπόν αγγίζουμε την τελειότητα.... Πολύ κοντά στο build του φίλου. Τιμή με πολλούς κόπους, ψάξιμο και πολλά από τα αναφερόμενα δεν κυκλοφορούν Ελλάδα : 3420 ευρώ (έτος 2018 αγορασμένα όλα) CPU: 8700k GPU: Gigabyte GeForce GTX 1080 Ti 11GB Aorus Xtreme Edition MOBO: Gigabyte Z370 Aorus Gaming 7 RAM: G.Skill 32GB DDR4-3200MHz (F4-3200C14D-32GTZR) PSU: EVGA SUPERNOVA G3 850W CASE: fractal design define r6 tg ΨΥΞΗ: NZXT Kraken X62 HDD: WD 1TB Blue SSD: Samsung 960 Evo 1TB Monitor: Dell S2417DG Mouse: Motospeed V30 keyboard:Motospeed ck104 Network Adapter: Gigabyte GC-WB867D-I (Rev 4.2) Τα λιγουρεύεστεεεε????
GBorb Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Αφού ρωτάς θα σου πω όχι. Στην παρούσα φαση δεν έχω καμια εμπιστοσύνη στην Intel. Καλά και ισχυρα προϊόντα αλλα νιώθω ότι μας κοροιδευει 1
leros2004 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 5 ώρες πριν, spyreto88 είπε Λοιπόν αγγίζουμε την τελειότητα.... Πολύ κοντά στο build του φίλου. Τιμή με πολλούς κόπους, ψάξιμο και πολλά από τα αναφερόμενα δεν κυκλοφορούν Ελλάδα : 3420 ευρώ (έτος 2018 αγορασμένα όλα) CPU: 8700k GPU: Gigabyte GeForce GTX 1080 Ti 11GB Aorus Xtreme Edition MOBO: Gigabyte Z370 Aorus Gaming 7 RAM: G.Skill 32GB DDR4-3200MHz (F4-3200C14D-32GTZR) PSU: EVGA SUPERNOVA G3 850W CASE: fractal design define r6 tg ΨΥΞΗ: NZXT Kraken X62 HDD: WD 1TB Blue SSD: Samsung 960 Evo 1TB Monitor: Dell S2417DG Mouse: Motospeed V30 keyboard:Motospeed ck104 Network Adapter: Gigabyte GC-WB867D-I (Rev 4.2) Τα λιγουρεύεστεεεε???? Σύστημα με κόστος 3420€ δεν πρέπει να έχει TN οθόνη.... 3 1
spyreto88 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 17 ώρες πριν, leros2004 είπε Σύστημα με κόστος 3420€ δεν πρέπει να έχει TN οθόνη.... Αν πάω σε ips θα βγει πάνω από 3700 κ θα έχω μεγάλο χρόνο αποκρρισης αυτό σκέφτηκα.Κ πραγματικά είναι το μόνο πράγμα που θυσίασα... και τώρα θα πει κανείς «κάνεις έτσι για 280;; Τόσα έχεις δώσει» πραγματικά δεν γίνεται να πάει πιο ψηλά. Έπιασα ταβάνι οικονομικα
7nisiotis Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ακριβή μητρική, η συγκεκριμένη είναι για loopες customιες με υδροψυξεις. Κατα μεγάλο ποσοστό πεταμένα λεφτά. Επίσης υπερβολικό τροφοδοτικό. Οθόνη οχι ΤΝ σε τέτοια χρήματα, κρίμα είναι. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2018 από 7nisiotis 2
spyreto88 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 Στις 20/2/2018 στις 9:51 ΜΜ, 7nisiotis είπε Ακριβή μητρική, η συγκεκριμένη είναι για loopες customιες με υδροψυξεις. Κατα μεγάλο ποσοστό πεταμένα λεφτά. Επίσης υπερβολικό τροφοδοτικό. Οθόνη οχι ΤΝ σε τέτοια χρήματα, κρίμα είναι. Φίλε μου υπάρχει υδρόψυξη στο σύστημα, αλλά είσαι μέσα στο μυαλό μου. Μαζεύω λεφτά για custom loop EKWB που θα ψύχει όλα τα μέρη του pc. Τη MoBo την πήρα ακριβώς για να έχω περιθώριο αναβάθμισης. Άσε που κόστισε 50ε πάνω από την Ultra Gaming. 'Όσο για το τροφοδοτικό μπήκα στο psu calculator και μου έβγαζε 850άρια προτεινόμενα. Ο Linus στο κανάλι του σε ανάλογο βίντεο για το τι τροφοδοτικό χρειάζεται κανείς έλεγε πως προτείνει 20-40% πάνω από την κανονική ισχύ που ζητά το pc. Επίσης από τα άπειρα άρθρα που διάβασα σε TomsHardware Reddit κλπ κάπου εκεί συγκλίνουν οι περισσότεροι. Άλλωστε όταν χρειαστεί να κάνω oc σε κάρτα και cpu το pc θα ζητάει γύρω στα 700W. Ακόμα και το 650άρι να έπαιρνα θα γλίτωνα 50-70ε. Τέλος για να πάρω IPS panel monitor με g-sync 2k >144Hz και με μικρό χρόνο απόκρισης η λύση είναι μία AOC η οποία εκτός οτι κάνει γύρο στα 700ε, στα σχόλια λένε οτι είναι λαχείο το αν θα δουλεύει σωστά χωρίς Bleed effect κλπ. 4κ οθόνη δεν θα έπαιρνα με τίποτα γιατί αν τώρα η 1080ti βγάζει στα σημερινά παιχνίδια 55-60 fps φαντάσου τι θα γίνεται σε 2-3 χρόνια. Πολύ κρίμα να παίζω 4κ στα 35-50 fps. Άσε που στην Ελλάδα δεν υπάρχουν 4κ 120 Hz. Και πραγματικά όταν ζήσει κανείς τα 144 Hz δεν γυρνά ποτέ πίσω. Οπότε οκ. Αν θεωρείται χασούρα η δυνατότητα μέγιστης αναβάθμισης με 50ε και η εγγυηση του EVGA PSU εφ όρου ζωής πλέον, τότε έχασα το πολύ 120ε, τα οποία και να τα έβαζα στην οθόνη δεν θα μπορούσα να πάρω IPS. Στις 21/2/2018 στις 5:43 ΜΜ, dimoskoutr είπε Την βγάζετε να την μετρήσετε και εδώ; Ρε το παλικάρι ρώτησε για υπολογιστή και άρχισε η επίδειξη... Να χαίρεστε τους υπολογιστές σας, μην έχετε αυταπάτες ότι οι φυσιολογικοί άνθρωποι σας ζηλεύουν για αυτούς και όταν μπαίνετε να απαντήσετε σε κάποιον που ζητάει συμβουλές δώστε έστω feedback από το σούπερ ντούπερ pc σας...α και ποντίκι πληκτρολόγιο σε τόσο ακριβό υπολογιστή που μας λέει ότι έχει ο "ζηλεύετε" είναι τέρμα άκυρα... Να σημειώσω ότι έχω το ck104 εδώ και ένα χρόνο... Έλεος ρε Bro. Δεν το εννοούσα έτσι. Απλά είμαι σε ένα χώρο με άτομα που έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα κι επειδή μόλις το είχα χτίσει είπα να μοιραστώ τη χαρά μου με άτομα που πίστευα πως θα χαρούν. Σε ένα topic "Σύστημα τερατάκι". Εγώ προσωπικά χαίρομαι και λέω μια καλή κουβέντα. Είναι φανερό πως ΕΣΥ ζηλεύεις φίλε κ μάλλον πολύ θα ήθελες το τερατάκι. Αλλά δεν είναι ανάγκη να κάνεις έτσι. Διότι μόνο για να θάψεις έκανες σχόλιο. Δεν είδα κάποιο feedback από εσένα... Μόνο διδαχές. Ίσως επειδή δεν έχεις κάτι καλό να πεις. Ούτε για εμένα, ούτε για το παλικάρι. Το πληκτρολόγιο και το ποντίκι ήταν τίμιες επιλογές που δεν θα έδιναν τπτ λιγότερο από τα αντίστοιχα επώνυμα των 200ε. Είναι τέρμα άκυρα το ποντίκι και το πληκτρολόγιο γιατί ας πούμε??? Ξέρεις κάποιο άλλο που θα έκανε τον υπολογιστή πιο γρήγορο? Ή μήπως επειδή τα έσκασα για τα υπόλοιπα θεωρείς λογικό να τα σκάσω και γι αυτά. Τι να πω? Ειλικρινά εκπλήσσομαι... "Μας λέει οτι έχει" , "Ο κύριος Ζηλεύετε". .. Πολύ κόμπλεξ... Δεν έκανα καμία σύγκριση είπα "κοντά στου φίλου". Υπόψιν σου έχω κι ένα δωράκι. Πάρε και τις φώτο, επειδή "Λέω ότι έχω". Να προσθέσω επίσης ο HDD που χρησιμοποιώ ως αποθήκη (το λειτουργικό και παιχνίδια είναι στον 960EVO) είναι 2TB WD και οι ανεμιστήρες NOCTUA. Αγγίζουμε την τελειότητα λέμεεεε... Tέλος θα σου πώ πως δεν κάνω ποτέ επίδειξη. Αλλά εσύ το ζητάς απεγνωσμένα. Στις 18/2/2018 στις 5:58 ΜΜ, GBorb είπε Αφού ρωτάς θα σου πω όχι. Στην παρούσα φαση δεν έχω καμια εμπιστοσύνη στην Intel. Καλά και ισχυρα προϊόντα αλλα νιώθω ότι μας κοροιδευει Ισχύει δυστυχώς. Στις 23/11/2017 στις 9:09 ΠΜ, giorgos_di είπε Καλημέρα μετά από σχεδόν μια δεκαετία, νομίζω έφτασε η ώρα να φτιάξω ένα νέο σύστημα που θα κρατήσει μια 5ετία. Ποσό που διαθέτουμε : 2500 - 3000 Χρήση υπολογιστή : programming και gaming Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: NetBeans, Visual Studio, VMware, Matlab, Eclipse Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη: Ναι Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι: Ποντίκι, Ηχεία θα βάλω στο μελλον Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος): Αθήνα Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα: 2-3 καταστήματα, κατά κύρια προτίμηση από Msystems. Επίσης, και από γερμανικό Amazon ή Caseking Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο: Θα στηθεί από εμένα Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πoιο: όχι Στο σύστημα θα γίνει oc σε λογικά πλαίσια. CPU: 8700k GPU: EVGA 1080ti SC2 ή EVGA 1080 FTW2 MOBO: Asus Rog Strix Z370-E RAM: G.Skill 16GB 3200MHz PSU: EVGA SUPERNOVA P2 750W ή EVGA SUPERNOVA G2 850W ή EVGA SUPERNOVA G3 850W CASE: Phanteks Enthoo Evolv ATX TG ή NZXT H700i ή Phanteks Eclipse P400s TG ή Fractal Design Define C TG(δεν το έχω βρει πουθενά ακόμα να έχει κυκλοφορήσει) ΨΥΞΗ: NZXT Kraken X62 HDD: WD 1TB Blue SSD: Samsung 850 Evo 250GB UPS: APC BLACK 1400VA(Schuko) Monitor: Dell S2716DG Mouse: Razer Lancehead TE ή StellSeries Sensei 310 Η παραπάνω λίστα είναι στο μυαλό μου, απλά δεν είμαι σίγουρος για την οθόνη(ΤΝ panel). Πιστεύετε αξίζει για τις υπόλοιπες δουλείες που τη θέλω πέρα από το gaming? Επίσης στο θέμα το τροφοδοτικού, είναι καλύτερα μεγαλύτερο efficiency και λιγότερα Watt ή το αντίθετο? To UPS θεωρείται εντάξει για αυτό το σύστημα, με βάση τον ακόλουθο calculator μου έβγαλε ότι χρειάζομαι κοντά τόσα VA. Τελικά αδερφέ το έχτισες? Έκανες καμία διαφοροποίηση από την αρχική σου επιλογή?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα