jamiro Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Έχω ορισμένα ξύλινα παράθυρα από πεύκο (καινούρια) τα πέρασα ένα χέρι με βερνίκι εμποτισμού μεγάλης διαρκείας, τώρα διαπίστωσα ότι ιδανικά θα έπρεπε να τα έχω περάσει ένα χέρι αστάρι και εν συνεχεία να τα βάψω με μπογιά. Τι πρέπει να κάνω τώρα προκειμένου να τα βάψω? Τι θα συμβεί στη περίπτωση που περάσω τη μπογιά απευθείας πάνω από το βερνίκι εμποτισμού?
papoys1 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Λάθος που δεν τα πέρασες πρώτα κάποιο μυκητοκτόνο αστάρι.Τώρα δεν γίνεται τίποτε. Κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν να ξεφλουδίζουν Βερνίκι τα πέρασες νερού ή νεφτιού;;; Τώρα αν κι αν τα πέρασες καλό είναι να ξαναβάψεις με το ίδιο. Για να τα βάψεις με λάδομπογιά πρέπει με ειδική διαδικασία να βγάλεις το βερνίκι γιατί αν τα βάψεις πάνω στο βερνίκι χωρίς προεργασία αστάρι κ.λ.π. σύντομα θα αρχίσει να ξεφλουδίζει.
bluesattack Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Το χρωμα σε χαλαει ? Αλλιως και το βερνικι εμποτισμου προστατευει απο μυκητες και καιρικες συνθηκες. Καλυτερα να το τριψεις τωρα.Και αν θες βαρβατη προστασια στο τελος (αφου το βαψεις), περασε το με βερνικι θαλασσης 1
papoys1 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Τώρα το έχει βάψει απλά για ενημέρωση αν θέλετε να βάψετε τα ξύλα με βερνίκι να προτιμάτε νερού. Είναι λίγο ακριβότερο αλλά αντέχει πολύ περισσότερο είναι οικολογικό και δεν ξεφλουδίζει όπως το νεφτιού. Έχω ξύλα σε θάλασσα σχεδόν 15 χρόνια που τα δέρνει το μελτέμι και είναι άψογα. Το μόνο που κάνω ένα φρεσκάρισμα πάντα με λούστρο νερού κάθε 2 ή 3 χρόνια.
jamiro Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Με βερνίκι νερού τα πέρασα. Το σκεπτικό μου ήταν να τα ασταρώσω και μετά να τα βάψω προκειμένου να αντέξουν περισσότερα χρόνια , απλός έγινε κακή συνενοιση και αντί για αστάρι περάστηκε το βερνίκι, Θα μπορούσα θεωρητικά να τα αφήσω απλά με το βερνίκι... Από ότι καταλαβαίνω δεν είναι λύση το να τα βάψω πάνω από το βερνίκι, επομένως η μόνη εναλλακτική μου είναι να τα τρίψω, να τα ασταρώσω και να τα βάψω, σωστά? Θα προτιμούσα να αποφύγω όλη αυτή τη διαδικασία, αλλά αν δεν γίνεται αλλιώς.. Με βερνίκι νερού τα πέρασα. Το σκεπτικό μου ήταν να τα ασταρώσω και μετά να τα βάψω προκειμένου να αντέξουν περισσότερα χρόνια , απλός έγινε κακή συνενοιση και αντί για αστάρι περάστηκε το βερνίκι, Θα μπορούσα θεωρητικά να τα αφήσω απλά με το βερνίκι... Από ότι καταλαβαίνω δεν είναι λύση το να τα βάψω πάνω από το βερνίκι, επομένως η μόνη εναλλακτική μου είναι να τα τρίψω, να τα ασταρώσω και να τα βάψω, σωστά? Θα προτιμούσα να αποφύγω όλη αυτή τη διαδικασία, αλλά αν δεν γίνεται αλλιώς.. 1
bluesattack Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Για σωστη δουλεια ναι.Πανω στο βερνικι η μπογια.. Ενταξει , μπορεις να τα αφησεις και ετσι..και το αναβαλλεις μεχρι να ταλαιπωρηθει ...Αλλα δεν θα βαλουμε και το χερι μας στην φωτια για μυκητες και μουχλα,ειδικα οταν δεν ξερουμε την περιγραφη του βερνικιου
jamiro Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Με βερνίκι εμποτισμού το έχω περάσει (νερού), αποφάσισα ότι θα τα βάψω πάνω από το βερνίκι με λαδομπογιά τελικά. Έχει νόημα να τα περάσω πρώτα με αστάρι ή όχι? Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια!
papoys1 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Ειδικός δεν είμαι αλλά εάν σώνει και καλά ήθελα χρώμα θα τα έβαφα και πάλι με έγχρωμο βερνίκι νερού. Απλά θα έκανα καλή προεργασία με καλό τρίψιμο ένα αστάρι πάλι νερού, τρίψιμο εκ νέου και βάψιμο μετά με βερνίκι νερού στο χρώμα που ήθελα. Πιστεύω πως τόσο το απλό άχρωμο βερνίκι νερού όπως και έγχρωμο βερνίκι νερού πρέπει να παρασκευάζονται με τα ίδια συστατικά οπότε δεν θα υπάρξει μελλοντικά πρόβλημα ξεφλουδίσματος. Γνώμη μου ότι και αν κάνεις ρίξε και καμιά ερώτηση σε κανέναν πιο ειδικό ή έστω στο χρωματοπωλείο που θα αγοράσεις τα νέα υλικά.
sargio01 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Εφόσον τα πέρασες με βερνίκι εμποτισμού είναι κομπλέ όσον αφορά την μηκυτοκτόνα και αντιμουχλική προστασία, έχει δίκιο ο bluesattack. Τώρα, αν θες να φαίνονται τα νερά του ξύλου πέρασέ τα απο πάνω απλά με χρωματιστό βερνίκι της αρεσκείας σου(σατινέ ή γυαλιστερό), βγαίνει σε διάφορες αποχρώσεις όπως μπλέ, πράσινο κλπ αλλά και σε αποχρώσεις άλλων ξύλων. Δεν χρειάζεται αστάρι(αυτόν τον ρόλο θα τον παίξει το βερνίκι εμποτισμού που ήδη έχεις περάσει). Στην περίπτωση όμως που θέλεις να γίνουν "πλακάτα" βαμμένα, δηλαδή με κοινή ρεπουλίνη τότε πρέπει αφού ψευτοτριφτούν να σπατουλαριστούν(να γίνουν άσπρα τελείως, σαν τους τοίχους όταν είναι σπατουλαρισμένοι) με ακρυλικό στόκο(προσοχή, οχι παρετίνα), να τριφτούν καλά ώστε να γίνει το σπατουλάρισμα λείο και στην συνέχεια να ασταρωθούν με ενα χέρι βελατούρα(νερού ή νεφτιού) και τέλος να περαστούν δυο χέρια(minimum) ρεπουλίνη στο χρώμα της αρεσκείας σου(νερού ή νεφτιού). Tip: Αν θέλεις η υφή τους στο τέλος να μοιάζει σαν να είναι περασμένα με πιστόλι, πέρασέ τα με κυλινδράκι σφουγγάρι. Αν τα βήματα ακολουθηθούν πιστά τότε δεν θα 'χεις θέμα με ξεφλουδίσματα, θα κρατήσουν εσαεί(20ετία και βάλε) αρκεί να πλένονται που και που για να καθαρίζονται απο καυσαέρια, αλάτια ή ό,τι άλλο, σ'το εγγυώμαι. Μην τα αφήνεις στην τύχη τους γιατί αλλιώς δεν σε σώζει τίποτα! Ούτε βερνίκια θαλάσσης ούτε τίποτα... (...και στα ξύλινα καράβια δηλαδή που κρατάει το χρώμα είναι επειδή τα πλένουν συστηματικά! Ρώτα κανά ναύτη και θα δείς )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα