stalactite Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Γυμναστηριο εχω να παω απο τα 17 μου και σκεφτομαι παλι να ασχοληθω με το σωμα μου. Αλλα εχω την αισθηση οτι εχουν αλλαξει πολλα πραγματα, νομιζω οτι τα ομαδικα εχουν παρει τα πανω τους, το TRX το ακουω πολυ.. το crossfit νομιζω οχι τοσο.. ενα calisthenics ακουω που δεν εχω καταλαβει τι ειναι.. κατι personal, μια σχολη mma και jiu jitsu.. εγω ψαχνω κατι απλα για να γυμναστω δεν εχω καποιον πιο συγκεκριμενο στοχο, η γυμναστικη μαρεσει και απο τα 2 χρονια που εχω παει γυμναστηριο δεν βαριομουν τα οργανα που το ακουω απο πολλους.. εσεις τι απολα προτεινετε για εναν αρχαριο; Αν και για τρεξιμο παω συχνα ΥΓ μενω στο κεντρο αν εχετε να προτεινετε καποιο μερος
Undertaker25 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Έκανα 12 χρόνια bodybuilding αλλά εδώ και 1 χρόνο έχω σταματήσει λόγω κοίλης στη σπονδυλική στήλη όμως κυρίως μιας τενοντίτιδας στον έξω δικέφαλο που δεν με άφηνε να κάνω όχι μόνο χέρια αλλά ούτε πάγκο ούτε καν peg deck (!!!!!). Θα ξεκινήσω πάλι σε λίγο καιρό, κανα δίμηνο, οπότε και το χέρι μου θα έχει αναρρώσει πλήρως (παρ' ότι έχω κάνει τουλάχιστον 30 φυσιοθεραπείες, το πρόβλημα έκανε 1 χρόνο να περάσει, με πονούσα ακόμη και όταν σήκωνα μια σακούλα από το μάρκετ) Μετά από αυτή την αποχή και έχοντας καθαρίσει το μυαλό μου από το bodybuilding, σκέφτομαι να πάω σε crossfit και ίσως κανα δυο προπονήσεις πυγμαχία την εβδομάδα. Το πλεονέκτημα της προπόνησης με βάρη είναι ο όγκος, η δύναμη και η μεγαλύτερη συμμετρία που αποκτάς σε σχέση με τις άλλες προπονήσεις. Στα αρνητικά ότι σε κάνει πιο "βαρύ", σε αντίθεση με το crossfit που σε κάνει πιο ευέλικτο και με μεγαλύτερη αντοχή. Οκ, και στο γυμναστήριο μπορείς να κάνεις διάδρομο για καρδιά ή άλλες καρδιαγγειακές ασκήσεις κτλ αλλά μιλώντας εκ πείρας, το μόνο που θα σε νοιάζει θα είναι να αποκτάς μυικό όγκο και να πρηστείς, κάτι που το τρέξιμο αναστέλει. Τουλάχιστον έτσι το έβλεπα εγώ Για να το κλείσω επειδή μακρυγόρησα, το bodybuilding είναι η πιο ευχάριστη, πιο πορωτική και με τα καλύτερα οπτικά αποτελέσματα προπόνηση για μένα αλλά όχι η καλύτερη για το σώμα σου. Έφτασα να σηκώνω 150 κιλά πάγκο και 140 άρσεις θανάτου (σε 87 κιλά σωματικό βάρος) αλλά με αντάλλαγμα πολλούς τραυματισμούς. Να το ξεκινήσεις αν σε ενδιαφέρει κυρίως ο όγκος και η δύναμη. Το crossfit είναι καλό σαν πιο "φυσική" και συνδυαστική προπόνηση που βοηθάει στην ολική εκγύμναση του σώματος ταυτόχρονα και δίνει μεγαλύτερη εκρητικότητα, σε αντίθεση με το bodybuilding που βασίζεται κυρίως σε ασκήσεις απομόνωσης. Βέβαια, το crossfit δεν θα σου προσφέρει ποτέ τον όγκο που δίνουν τα βάρη. Ποτέ. Τα μαχητικά αθλήματα από εκεί και πέρα όπως η πυγμαχία που θέλω να ξεκινήσω, πέραν του τομέα της αυτοάμυνας προσφέρουν εξαιρετική γράμμωση και αντοχή (ως επιπρόσθετα σε κάποιο βασικό σύστημα προπόνησης). Το BJJ είναι άχρηστο αν σε ενδιαφέρει μόνο το αισθητικό κομμάτι. Το ΜΜΑ εξαρτάται από το τι προπόνηση θα κάνετε αλλά μην περιμένεις να γίνεις κτήνος. Εστιάζει σε άλλα πράγματα όπου ο όγκος πχ ενός bodybuilder δρα περισσότερο σαν εμπόδιο.
xgol Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Προσωπικά πηγαίνω σε ένα χώρο που ανήκει σε γυμναστή με χρόνια εμπειρίας στο περσοναλ. Ασκούνται παράλληλα 3-4 άτομα ο καθένας το πρόγραμμά του. Σου βάζει κάθε φορά ξεχωριστές ασκήσεις και είναι απο πάνω σου. Μπορώ να σου στείλω σελίδα στο φβ να δεις τι ακριβώς εννοώ. Το πρόγραμμα είναι απο trx και απλές ασκήσεις, μέχρι πάγκο, σκουοτς κτλ. 1
webparts Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Τι σε τραβαει πιο πολυ απο αυτα που μας ειπες? Μην ασχοληθεις με crossfit και calisthenics,ειναι για προχωρημενους και καραγκιοζηδες. Χαλαρα θα σου προτεινα τρεξιμο εξω και γυμναστηριο,αλλα πρεπει να μας δωσεις και καμια πληροφορια.
Vassilis_24 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Προσωπικά πηγαίνω σε ένα χώρο που ανήκει σε γυμναστή με χρόνια εμπειρίας στο περσοναλ. Ασκούνται παράλληλα 3-4 άτομα ο καθένας το πρόγραμμά του. Σου βάζει κάθε φορά ξεχωριστές ασκήσεις και είναι απο πάνω σου. Μπορώ να σου στείλω σελίδα στο φβ να δεις τι ακριβώς εννοώ. Το πρόγραμμα είναι απο trx και απλές ασκήσεις, μέχρι πάγκο, σκουοτς κτλ. Πληρώνεις τιμή πέρσοναλ ή λιγότερα, μιας κι είσαι μαζί με άλλους;
stalactite Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Τι σε τραβαει πιο πολυ απο αυτα που μας ειπες? Μην ασχοληθεις με crossfit και calisthenics,ειναι για προχωρημενους και καραγκιοζηδες. Χαλαρα θα σου προτεινα τρεξιμο εξω και γυμναστηριο,αλλα πρεπει να μας δωσεις και καμια πληροφορια. Μονο απο γυμναστηριο εχω εμπειρια ουτε σε ομαδικο ειχα παει. Μου άρεσε η φάση. Είμαι και λίγο κλειστός τύπος νιώθω μεγαλύτερη ασφάλεια να μαι μονος μου σε αυτό που κανω και όχι σε κάτι ομαδικο. Το calisthenics ειλικρινα ΔΕΝ καταλαβαινω τι ειναι, το crossfit γενικα ζορικο μου φαινεται για το επίπεδο μου...είχα δοκιμάσει κάποτε ένα μάθημα muay thai.. δε μου αρεσε γιατι 1. ηταν οι περισσότεροι μικρότεροι από εμένα 2. ήταν όλοι "περίεργοι" 3. το μέρος δεν μαρεσε, ήταν σε όροφο οπου απεξω δεν ειχε φως, ειχα βαλει φλας για να βρω μια πορτα που ηταν μεσα η "γραμματεία" 4. Μου είχαν δώσει κάτι γάντια που έζεχναν 5. μετά από την προπόνηση πλύθηκα με αφρολουτρο dettol για να μη νιωθω μπιχλας. Τώρα για κάποιο αθλημα δε ξέρω.. έπαιζα μπασκετ μικρος γιατί με είχαν πάει με το ζόρυ και το μίσησα, στο ποδοσφαίρο ναι μεν μαρέσει αλλά έιμαι άμπαλος.. στο βολευ ημουν καλος στο σχολειο και στην τοξοβολια (που δεν γυμνάζει ποτε ακυρο).. αρα ισως το γυμναστηριο να ταν η καλυτερη επιλογη για μενα. Δεν ξερω βεβαια καποιο στο κεντρο τησ προκοπης. Δε με πειράζει να πληρώσω κάτι παραπάνω προκειμένου να μην ειμαστε 1000 ατομα (αλλά οχι και στο Holmes που παει 1000 ευρω η ετήσια συνδρομή).
webparts Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Απο τον τροπο που γραφεις πιστευω οτι εισαι και λιγακι περιεργος,χωρις παρεξηγηση,οποτε σιγουρα ομαδικα ακυρωνονται. Calisthenics ειναι ακροβατικη γυμναστικη,αλλα δε μπορεις να κανεις μονος σου. Μονοδρομος για σενα το γυμναστηριο,σε συνδιασμο με εξωτερικο τρεξιματακι,αλλα με προσοχη γιατι τραυματιζεσαι ευκολα. Δεν εχω να προτεινω μερος,καθως δε μενω ΑΘηνα.
stalactite Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Απο τον τροπο που γραφεις πιστευω οτι εισαι και λιγακι περιεργος,χωρις παρεξηγηση,οποτε σιγουρα ομαδικα ακυρωνονται. Calisthenics ειναι ακροβατικη γυμναστικη,αλλα δε μπορεις να κανεις μονος σου. Μονοδρομος για σενα το γυμναστηριο,σε συνδιασμο με εξωτερικο τρεξιματακι,αλλα με προσοχη γιατι τραυματιζεσαι ευκολα. Δεν εχω να προτεινω μερος,καθως δε μενω ΑΘηνα. Έχω μέρος να τρέχω δε με απασχολεί αυτό.. συνήθως τρέχω 4 φορες την εβδομαδα 7-10χιλιόμετρα
webparts Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Εισαι ο τυπος που δεν περναει καλα με την παρεα του? η θυμαμαι λαθος? 1
Vassilis_24 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Κάτι ενδιάμεσο. Στείλε μου αν μπορείς τη σελίδα και πόσο πληρώνεις, να το κοιτάξω. Σ'ευχαριστώ.
stalactite Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Εισαι ο τυπος που δεν περναει καλα με την παρεα του? η θυμαμαι λαθος? ναι αυτος ειμαι
webparts Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 ναι αυτος ειμαι Φιλικα παντα,εχεις φανει λιγακι περιεργος. Στο λεω για να το εχεις υποψην και να κανεις και καμια αυτοαξιολογηση καπου καπου. Χωρις καμια προθεση να προσβαλω η να ξεκινησω αντιπαραθεση. Να ξερεις παντως οτι οσο θα ανεβαινεις επιπεδο στην φυσικη κατασταση,θα ανεβαινει και η αυτοπεποιθηση σου. Επισης,η γυμναστικη σου δινει παραπανω ενεργεια και ορεξη για να βγαζεις τη μερα σου.
stalactite Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Φιλικα παντα,εχεις φανει λιγακι περιεργος. Στο λεω για να το εχεις υποψην και να κανεις και καμια αυτοαξιολογηση καπου καπου. Χωρις καμια προθεση να προσβαλω η να ξεκινησω αντιπαραθεση. Να ξερεις παντως οτι οσο θα ανεβαινεις επιπεδο στην φυσικη κατασταση,θα ανεβαινει και η αυτοπεποιθηση σου. Επισης,η γυμναστικη σου δινει παραπανω ενεργεια και ορεξη για να βγαζεις τη μερα σου. Μπορει να μαι και λιγο περιεργος δε το αρνουμαι. Για την παρεα βεβαια δε φταιω εγω αν το μονο τους ενδιαφερον ειναι το ντυσιμο τους. Για τη γυμναστικη γνωριζω τα ωφελη για αυτο και θέλω να ξαναρχισω.. το μονο παραπονο μου απο το γυμναστηριο που πηγαινα ήταν οτι ο εξοπλισμος ειχε διαφορα θεματα.. πχ ο ενας διαδρομος δεν εδειχνε καμια ενδειξει.. ενας αλλος καπως ετρεμε... ποδηλατα λειτουργουσαν λιγα.. καποιες τροχαλιες στα οργανα ηταν φαρθμενες και φοβομουν μη φυγω απεναντι.. τετοια
Vapir Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Να βρεις αυτό που σου αρέσει και θα σου δώσει το αποτέλεσμα που ψάχνεις. Αν δοκιμάσεις κάτι και δεν το γουστάρεις τότε δοκιμάζεις κάτι άλλο , ποτέ μην κάνεις κάτι που δεν σου αρέσει , δεν θα έχεις διάρκεια ή θα αποτύχεις ή και τα δύο . 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα