Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτά που γράφεις ή εννοείς δεν γίνονται σ' αυτή την αλυσίδα.

Στο site γράφει αν το αντικείμενο πουλιέται από το ίδιο το κατάστημα ή  από τρίτο.

Αφού αγοράζεις από τρίτη χώρα, πρέπει να γνωρίζεις ότι πληρώνεις έξοδα εκτελωνισμού όταν φτάσει το δέμα στην Ελλάδα. Όταν παραγγέλνεις στην αμερικάνικη αμαζόνα χρεώνεσαι τα μεταφορικά και  προπληρώνεις τα έξοδα εκτελωνισμού.

Επομένως, κάτι δεν πάει καλά με όσα περιγράφεις.

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συγνώμη που δεν το εξήγησα καλά, έγραφε στο site της  Amazon ότι το αντικείμενο πουλιέται από άλλο πωλητή και επειδή προτιμώ να επιστραφεί, θα ήθελα να μάθω αν δεν πληρώσω τα έξοδα εκτελωνισμού τι θα γίνει, θα επιστραφεί στον Ινδό και θα μου επιστραφούν τα χρήματα και πως θα γίνει και η επιστροφή των χρημάτων, θα είναι μείον μόνο τα έξοδα αποστολής ή υπάρχουν και έξοδα εκτελωνισμού για την επιστροφή του στην Ινδία και έτσι θα είναι μείον και αυτά;

Επεξ/σία από ILIOS-22
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, ILIOS-22 είπε

Συγνώμη που δεν το εξήγησα καλά, έγραφε στο site της  Amazon ότι το αντικείμενο πουλιέται από άλλο πωλητή και επειδή προτιμώ να επιστραφεί, θα ήθελα να μάθω αν δεν πληρώσω τα έξοδα εκτελωνισμού τι θα γίνει, θα επιστραφεί στον Ινδό και θα μου επιστραφούν τα χρήματα και πως θα γίνει και η επιστροφή των χρημάτων, θα είναι μείον μόνο τα έξοδα αποστολής ή υπάρχουν και έξοδα εκτελωνισμού για την επιστροφή του στην Ινδία και έτσι θα είναι μείον και αυτά;

Στείλε email στο Amazon, θα σε βοηθήσουν.

ΥΓ. Ισως χρειαστεί να κανεις εξουσιοδότηση στην courier να προωθησει την επιστροφή,γιατί ειναι στο ονομα σου και όχι της Amazon.

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ.
3 ώρες πριν, ILIOS-22 είπε

Όπως έγραψα παραπάνω, τα έξοδα εκτελωνισμού, είτε το αγόραζες από Αμερική είτε από Ινδία, βαρύνουν τον παραλήπτη και αυτή είναι η μόνιμη απάντηση των καταστημάτων του εξωτερικού.

Το αν θα δεχτεί το amazon να μην το παραλάβεις και να σου επιστρέψει κάποια χρήματα, είναι δύσκολο θέμα και θα χρειαστείς  πολύ καλή αιτιολόγηση για να το αποδεχτούν. Πάντως, αν δεν το παραλάβεις, χωρίς τη συναίνεση του amazon, να γνωρίζεις ότι θα χάσεις τα χρήματά σου και, φυσικά, το δέμα, το οποίο είτε θα επιστραφεί στον πωλητή, είτε θα κατασχεθεί.

• Like 2
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Έκανα μια παραγγελία από το αμαζον.com (κάτι σαμπουαν). Νομίζω σε άλλο θέμα έγραψε κάποιος ότι εφόσον το αμαζον υπολογίζει τα Import Fees Deposit και σου τα χρεώνει, δεν θα πληρώσεις εδώ άλλα έξοδα τελωνείου. Ισχύει αυτό; Είναι κάνει ακριβώς την ίδια παραγγελία και πέρσι ίδια εποχή (που ίσχυαν ήδη οι νέες χρεώσεις) και δεν είχα πληρώσει κάτι εδώ.

Δημοσ.

Εάν σου βγάλει import fees, πριν την ολοκλήρωση της παραγγελίας, δεν θα χρεωθείς άλλα έξοδα όταν φτάσει το δέμα εδώ.

Αλλά, προσοχή, μήπως είναι απαγορευμένη η εισαγωγή στην Ελλάδα αυτών που θέλεις να αγοράσεις.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα θελω να κανω μια αγορα απο το amazon.com δυστυχως το αντικειμενο που θελω να αγορασω δεν βρισκεται καπου στην ευρωπη οποτε πρεπει να το αγορασω απο την αμερικη.Επισης για δικια μου ατυχια δεν ειχει import fees οποτε φοβαμαι για το ποσο θα ερθει το τελωνειο.Το αντικειμενο ειναι το παρακατω.Καποιος θα μπορεσουμε να μου διαλευκανει το μυστηριο για το ποσο που πρεπει να πληρωσω στο τελωνειο

https://www.amazon.com/Panda-Wireless-PAU09-Adapter-Antennas/dp/B01LY35HGO/ref=sr_1_1?keywords=Panda+Wireless+PAU09+N600+Dual+Band&qid=1560082837&s=gateway&sr=8-1

Δημοσ.

Το έβαλα στο καλάθι,  είναι από τρίτο πωλητή, βγάζει ακριβά μεταφορικά ($30.99+$25.69=) $58.68  (51,94€ με τη δική του ισοτιμία), χωρίς να κρατάει  import fees, που σημαίνει ότι  θα πληρώσεις 24% ΦΠΑ στη συνολική αξία+ 15€ τέλος ΕΛΤΑ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1. Τα ταχυδρομικά είδες ότι είναι 25,69$

2. Αν αποφασίσεις να το πάρεις τότε το κόστος θα είναι 56,68$ ή περίπου 50€+τυχόν έξοδα συναλλάγματος που θα χρεώσει η τράπεζα σου.

3. Για τα 50€ κόστος, το τελωνείο θα σου πάει

24% ΦΠΑ  = 12€

15€ έξοδα εκτελωνισμού

Σύνολο: τουλάχιστον 77€

Έχε υπόψη ότι αν το στείλουν με DHL courier το κόστος μπορεί να ανέβει πολύ παραπάνω.

PS: μέχρι να γράψω το μήνυμα απάντησε άλλο μέλος

Επεξ/σία από gbouros
  • 6 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια ερώτηση . Έκανα πρώτη φορά αγορά από am.com με χρέωση σε $ αλλά στη κάρτα με χρέωσε ακριβός ότι έλεγε το am.com εάν έκανε αυτό την μετατροπή σε ευρώ. Που μπορώ να δω στην παραγγελία αν πλήρωσα σε $ η ευρώ.

Επεξ/σία από Damned7
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Damned7 είπε

Μια ερώτηση . Έκανα πρώτη φορά αγορά από am.com με χρέωση σε $ αλλά στη κάρτα με χρέωσε ακριβός ότι έλεγε το am.com εάν έκανε αυτό την μετατροπή σε ευρώ. Που μπορώ να δω στην παραγγελία αν πλήρωσα σε $ η ευρώ.

Αφού πλήρωσες σε $, η μετατροπή σε € γίνεται από την τράπεζα με την ισοτιμία της κάρτας που έχεις (Visa/MasterCard).

Ποιας τράπεζας έχεις κάρτα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα ίδια πλήρωσα με την μετατροπή από την τράπεζα μου. Εθνική με προπληρωμένη visa με 1% προμήθεια.

Μίλησα με τράπεζα και μου είπαν ότι δεν ξέρουν που θα κλείσει η ισοτιμία σήμερα.@@ δηλαδή.

Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι ότι με χρέωσαν 3% και όχι 1%.

Αγορά 1.280$ πλήρωσα 1.181 ευρώ.

Επεξ/σία από Damned7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...