Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πληρωνω για το κλασικο shared hosting το οποιο επιτρεπει τη φιλοξενια απεριοριστων ιστοσελιδων, για να μπορω να εχω hosted και τη δικη μου ιστοσελιδα αλλα και του αδερφου μου την οποια εφτιαξα εγω και να μην πληρωνουμε δυο φορες για hosting.

Στη μια αμελησα να κανω αναβαθμισεις (joomla και plugins), με αποτελεσμα να γεμισει malwares και να μεταδοθουν και στην αλλη ιστοσελιδα.

Στον φακελο /public_html του hosting μου υπαρχουν δυο φακελοι, ενας για καθε ιστοσελιδα και με καποιο τροπο τα malwares μεταδοθηκαν και στον αλλο φακελο.

Υπαρχει καποιος τροπος με shared hosting να προστατευω τη δευτερη ιστοσελιδα απο μολυνση της αλλης; Αν οχι, ποιος ειναι ο ενδεδειγμενος τροπος για hosting πολλαπλων ιστοσελιδων;

Θελω να φτιαξω και μια σελιδα για εναν φιλο μου και δε θα ηθελα να μολυνθει και αυτη σε περιπτωση που ξαναμολυνθει η πρωτη.

Δημοσ.

Δε θα δουλεψεις με την ιδεα οτι ο ιος δε θελεις να εξαπλωθει στη νεα σελιδα. Δουλεψε με την σκεψη οτι θελεις να ειναι γενικα προστατευμενη απο malware. Αρα, χρησιμοποιησε το latest version απτο CMS και μη χρησιμοποιησεις τα ιδια plugins που χρησιμοποιεις και στις σελιδες που εχουν malware.

Κοινως, βαλε τη τελευταια εκδοση του Joomla και χρησιμοποιησε μονο plugins που ξερεις οτι ειναι ασφαλη. Γιατι ακομα και να μη κολλησει ιο η σελιδα απο τις δικες σου, αν βαλεις κατι Outdated θα κολλησεις ιο απο καπου αλλου.

Καλο θα ηταν πριν την εγκατασταση της νεας σελιδας, να καθαρισει πρωτα ο σερβερ απτο malware. Ζητησε και απτον provider να κανει εναν γενικο ελεγχο ολο το σερβερ για ιους.

Το Wordpress δε σου κανει; Οχι οτι ειναι 100% ασφαλες αλλα εχει καλυτερο community και πιο αμεσα Updates.

Δημοσ.

Wordpress θα ειναι η νεα σελιδα.

Ομως να σημειωσω οτι η δευτερη σελιδα που κολλησε εξαιτιας της πρωτης, δεν ηταν joomla αλλα απλη html, χωρις php, χωρις CMS, χωρις plugins.

Αρα απαξ και κολλησε μια κολλανε ολες ανεξαρτητα απο το πως ειναι φτιαγμενες.

Ναι τις καθαρισα και τωρα ειναι οκ αλλα δεν θελω να εχω παντα αυτο το αγχος.

Δηλαδη αυτοι που το κανουν επαγγελματικα και μπορει να εχουν 20-30 ιστοσελιδες, το κανουν σε shared hosting και εχουν παντα αυτο τον πονοκεφαλο;

Τα αλλα πακετα που βλεπω στον provider μου, οπως Reseller, VPS και Dedicated μπορουν να βοηθησουν;

Βασικα θελω να πληρωνω μια φορα οπως τωρα, αλλα η καθε σελιδα να εχει το δικο της ανεξαρτητο space και να μην μολυνει η μια την αλλη. Ποιο απο αυτα κανει αυτο που θελω;

Δημοσ.

Δες το open_basedir το οποίο μπορείς να ορίσεις διαφορετικό για το κάθε site. Συνήθως αυτό ρυθμίζεται από το .htaccess ή από το .user.ini , οπότε επικοινώνησε με τον webhost σου για να σου πει πώς γίνεται η αλλαγή στο δικό τους server.

Υπάρχει τρόπος να το παρακάμψει αυτό αυτός που τα χακάρει (π.χ. ανεβάζοντας php script που να διαγράφει το .user.ini ή το .htaccess) αλλά στις 99% των περιπτώσεων δεν θα μεταδοθεί το πρόβλημα και στα άλλα sites.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...