Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συνήθως υπάρχουν τρεις περιπτώσεις:

1. Εκείνοι που νομίζουν ότι δεν τους νοιάζει αν πάθουν τίποτα και όταν παθαίνουν αφοδεύουν πάνω τους.

2. Εκείνοι που όντως δεν τους νοιάζει, αλλά αν πάθουν κάτι ζητάνε βοήθεια.

3. Εκείνοι που όντως δεν τους νοιάζει, σε βαθμό που προτιμούν να ψοφήσουν αν πάθουν κάτι.

Οι πρώτες δύο κατηγορίες θα πρέπει να ενημερώνονται ότι δε θα έχουν μια ζωή τους γύρω τους κάποιους να τρέχουν για εκείνους στους γιατρούς και τα νοσοκομεία.

Την τρίτη κατηγορία την αφήνεις στην ησυχία της μέχρι να πεθάνει, χωρίς να ασχολείσαι περαιτέρω.

Αν είναι δικός σου άνθρωπος δεν γίνεται όμως...

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

• Super Moderators
Δημοσ.

ξερεις αν καλυπτεται απο ΕΟΠΥΥ το ολο πακετο?

εχουμε ενα μελος στην οικογενεια με αυτο το θεμα, αλλα ειναι εντελως αντιδραστικος σε οποιαδηποτε κουβεντα περι διακοπης..ακομα και αρρωστος με πνευμονια να ειναι και οι γιατροι να του λενε οτι πρεπει να το κοψει, εκει αυτος..τερμα εθισμος.

θα πει κανεις "ε, αστον στη μοιρα του"..πρεπει να υπαρχει τροπος ομως

Νομίζω δεν καλύπτεται και το συνολικό κόστος πρέπει να είναι κοντά στα 400ευρώ (δεν τα δίνεις μαζεμένα και σε παρακολουθούν για σχεδόν 1.5 χρόνο)... Στο Ευγενίδιο ήταν.

http://www.denkapnizo.org 

• Like 1
Δημοσ.

Ενήλικος και (υποτίθεται) με σώας τας φρένας;

Αφού έχει ήδη αποφασίσει ο ίδιος πώς θα πορευτεί, ποιος είμαι εγώ που θα του πάω κόντρα;

Αντιστοίχως, αν έχω προαποφασίσει πώς θέλω να (μη) ζήσω, ποιος είσαι «εσύ» που μου πας κόντρα;

• Like 1
Δημοσ.

Ενήλικος και (υποτίθεται) με σώας τας φρένας;

Αφού έχει ήδη αποφασίσει ο ίδιος πώς θα πορευτεί, ποιος είμαι εγώ που θα του πάω κόντρα;

Αντιστοίχως, αν έχω προαποφασίσει πώς θέλω να (μη) ζήσω, ποιος είσαι «εσύ» που μου πας κόντρα;

Στην πράξη δεν το βλέπω εύκολο.

Δημοσ.

Σαφώς και είναι δύσκολο, και επίπονο και πολλά άλλα, είναι όμως (και) παρέμβαση στα θέλω του άλλου;

Δεν ξέρω, κουβέντα κάνουμε.

Δημοσ.

Χωρίς να είμαι άνθρωπος που ήταν απόλυτος στο να το κόψει, όταν έπαθα πνευμονία αναγκαστικά δεν μπορούσα να καπνίσω για κανά 2 εβδομάδες οπότε πήρα την απόφαση να το κόψω χωρίς ημίμετρα και μάλιστα ήταν η τέταρτη προσπάθεια μου.

Από τότε πέρασαν 2,5 χρόνια. Για την δικαιολογία που διάβασα περί κιλών, είναι απλά μια δικαιολογία. Κι εγώ πήρα κιλά, συνολικά 12, αλλά όταν έφτασα στο pick, πήγα σε διατροφολόγο και τα έχασα, επιστρέφοντας στα ολίγον τι παραπάνω που είχα και πιο πριν.

Το να κόψεις το τσιγάρο, δεν είναι τίποτα στο να χάσεις τα κιλά που θα πάρεις.

Δημοσ.

Σαφώς και είναι δύσκολο, και επίπονο και πολλά άλλα, είναι όμως (και) παρέμβαση στα θέλω του άλλου;

Δεν ξέρω, κουβέντα κάνουμε.

Δεν είναι απόλυτο ότι πάντα δεν παίρνουν προσπάθεια και συζήτηση τα θέλω του άλλου. Αν ο άλλος θέλει να σκοτώσει κάποιον ή να αυτοκτονήσει ο ίδιος τον αφήνουμε να το κάνει για να μην επέμβουμε στα θέλω του;  

Εννοείται κουβέντα κάνουμε ναι.

Δημοσ.

Παιδιά, δεν είναι εύκολο. Έπειτα από 2,5 χρόνια έρχονται στιγμές που το ζητώ, όπως και με άλλους έχω συζητήσει που το έκοψαν περισσότερα χρόνια από μένα, το ίδιο μου λένε.

Αρχίζω να πιστεύω πως είναι μια διαρκής "μάχη".

Δημοσ.

Παιδιά, δεν είναι εύκολο. Έπειτα από 2,5 χρόνια έρχονται στιγμές που το ζητώ, όπως και με άλλους έχω συζητήσει που το έκοψαν περισσότερα χρόνια από μένα, το ίδιο μου λένε.

Αρχίζω να πιστεύω πως είναι μια διαρκής "μάχη".

Δεν σου "βρωμάει" τώρα το τσιγάρο; Το μυρίζεις και θες να ανάψεις ένα;

• Like 1
Δημοσ.

Μετά από 10 περίπου χρόνια, το έκοψα μαχαίρι. Απλά σταμάτησα ν' αγοράζω τσιγάρα. Στην αρχή ήμουν πολύ νευρικός, αλλά χάρη στην υπομονή των δικών μου το ξεπέρασα.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν σου "βρωμάει" τώρα το τσιγάρο; Το μυρίζεις και θες να ανάψεις ένα;

Εννοείται πως δεν αντέχω τον καπνό πια. Απλά που και που μου έρχεται στο μυαλό το τσιγάρο. Δεν μπορώ να το περιγράψω, όσοι το έχουν κόψει θεωρώ πως καταλαβαίνουν τι εννοώ.

Δημοσ.

Εννοείται πως δεν αντέχω τον καπνό πια. Απλά που και που μου έρχεται στο μυαλό το τσιγάρο. Δεν μπορώ να το περιγράψω, όσοι το έχουν κόψει θεωρώ πως καταλαβαίνουν τι εννοώ.

Τοτε πολυ πιθανον φιλε μου να μην το εχεις κοψει αλλα πολυ απλα να μην καπνιζεις αλλο πια.

Οι πιθανοτητες ειναι καποια στιγμη να το ξανααρχισεις λογικα,τζαμπα τυραννας το εαυτο σου να πεισεις οτι το εκοψες.

Ξαναξεκινατο τουλαχιστων και απολαυσε το

Δημοσ.

Μια φορά καπνιστής πάντα καπνιστής,που λένε.

Κάπνιζα 37 χρόνια και μάλιστα τα τελευταία  1 1/2 πακέτο stevenson κόκκινο (αυτό με τα 25 τσιγάρα) την ημέρα.

Πριν ανοίξω τα μάτια το πρωί πρώτα άναβα το τσιγάρο και μετά έπινα μια γουλιά καφέ.

Έτυχε βράδυ να κάνω και 15 χιλιόμετρα να βρω διανυκτερεύοντα περίπτερο να πάρω τσιγάρα.

Ώρες ώρες να δουλεύω και να το έχω στο στόμα σαν το λούκι λουκ

Πριν 6 χρόνια σε ένα παζάρι βρέθηκε μπροστά μου ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο.Σε μία βδομάδα τέρμα το τσιγάρο.

Μετά από ένα χρόνο τέρμα και το ηλεκτρονικό.

Σχεδόν πέντε χρόνια καθαρός αλλά παιδιά ποτέ δεν ξεχνιέται.Έρχονται στιγμές που θέλω να ανάψω ένα.

Μιλάμε για μία αέναη μάχη .

Δεν πρόκειται να με νικήσει όμως.

Αλλά να σας πω.

Τίποτε δεν είναι εύκολο.

Έδωσα πολλές μάχες κάθε ώρα κάθε μέρα μέχρι σήμερα.

Δε πα να πει παίρνεις ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο και το κόβεις.

Θέλεις θέληση και πείσμα και υπομονή.Το ηλεκτρονικό τσιγάρο απλά είναι μία μικρή βοήθεια.

Για μένα όμως είναι η σωτηρία μου.

Ενδεχομένως χωρίς αυτό δεν θα είχα δοκιμάσει να το κόψω και ακόμη να κάπνιζα.

• Like 6
Δημοσ.

Τοτε πολυ πιθανον φιλε μου να μην το εχεις κοψει αλλα πολυ απλα να μην καπνιζεις αλλο πια.

Οι πιθανοτητες ειναι καποια στιγμη να το ξανααρχισεις λογικα,τζαμπα τυραννας το εαυτο σου να πεισεις οτι το εκοψες.

Ξαναξεκινατο τουλαχιστων και απολαυσε το

Με προκαλείς αλλά δεν θα τσιμπήσω. Δεν με ξέρεις, η πλειοψηφία των συμφορουμιτών καταλαβαίνει τι γράφεις, δεν ξέρεις αν τυρρανιέμαι, δεν ξέρεις αν έχει αλλάξει η ζωή μου προς το καλύτερο, γενικά πετάς την μαλακία σου και νομίζεις πως κάτι είπες. Απλά είπες να γράψεις κάτι και δεν θα κάτσω να αποδείξω σε σένα τίποτα.

• Moderators
Δημοσ.

Θεωρω πως πρεπει ο καπνιστης να το θελησει ο ιδιος για να μπει στη διαδικασια να το κοψει. Και ειναι και λογικο ως ενα βαθμο, γιατι να μπει ο αλλος οικειοθελως σε μια ταλαιπωρια αν δεν το εχει αποφασισει ο ιδιος?

Τhat said, πρεπει να βρεις το κουμπι που θα του ενεργοποιησει τη σκεψη να σκεφτει το ενδεχομενο να το κοψει.  Αυτο προφανως διαφερει απο ατομο σε ατομο. Το οτι προκαλει καταστροφες στην υγεια δε φαινεται να λειτουργει σαν επιχειρημα. Οποτε πρεπει να βρεις τι θα εκανε τον ανθρωπο αυτον να θελει να το κοψει.

Εγω ειμαι 3 χρονια χωρις τσιγαρο (απο κοντα στα 2 πακετα την ημερα) και ο λογος που το εκοψα δεν ηταν επειδη επαθα κατι συγκεκριμενο οπως αναφερθηκε, αλλα με κουρασε ο τροπος ζωης του να εισαι καπνιστης. Ξεκινησε να με χαλαει το οτι επρεπε το βραδυ να στριβω κανα δυο τσιγαρα για να εχω μολις ξυπνησω ή το οτι επρεπε να υπολογιζω κανα πενταλεπτο εξτρα στα ραντεβου για να κανω ενα τσιγαρο κ.ο.κ

Παντως το να καπνιζει ο αλλος διπλα μου δε με ενοχλει. Δεν με κανει να θελω να καπνισω, αλλα ουτε με πιανει και αηδια, απλα μου ειναι αδιαφορο. Με χαλαει μονο η τσιγαριλα στα ρουχα και στην ανασα του αλλου, οχι ο καπνος ως καπνος. 

Και (αυτο παει στον vforvendetta85) εννοειται πως σε πιανουν καποιες στιγμες "νοσταλγιας" του feeling, αλλα κραταει καποια δευτερολεπτα συνηθως.

• Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...