kpapageo1 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Καλησπέρα! Κατ'αρχάς να ζητήσω συγνώμη σε περίπτωση που το θέμα ανοίχτηκε σε λάθος κατηγορία. Αν είναι έτσι παρακαλώ ας μεταφερθεί. Η ιστορία μου έχει ως εξής. Εργάζομαι σε εταιρεία εξωτερικού εξ'αποστάσεως και κάθε μήνα έχω έναν Χ μισθό. Μέχρι τώρα λοιπόν ο μισθός μου έμπαινε σε τράπεζα της Κύπρου (η εταιρεία έχει γραφεία εκεί). Με κάθε μισθοδοσία η τράπεζα εκεί δεν κρατούσε καθόλου προμήθεια. Αυτά μέχρι τον Οκτώβριο όμως, όταν άλλαξαν οι χρεώσεις της και πλέον το φέσι είναι 12€ (!) σε κάθε κατάθεση. Πήρα τηλέφωνο λοιπόν στην Εθνική εδώ να τους ρωτήσω για τις δικές τους χρεώσεις. Μου είπαν ότι έως 5000€ η χρέωση είναι 3€ ( ο μισθός είναι πολύ μικρότερος). Επικοινώνησα λοιπόν με τον λογιστή της εταιρείας και του είπα να αλλάξει η τράπεζα στη οποία θα πληρώνομαι, το οποίο και έγινε. Σήμερα βλέπω ότι μπήκε ο μισθός μου - και ω τι έκπληξη - φέσι 9€. Πείτε με περίεργο αλλά βρήκα τις χρεώσεις και των 2 τραπεζών εξωφρενικές. Μέσα σε φάκελο να μου τα έστελναν, πιο φθηνά θα έρχονταν. Η ερώτηση μου είναι: Μπορώ να κάνω κάτι (εγώ ή η εταιρεία) για να αποφύγω τόσο ψηλές χρεώσεις? Από ρυθμίσεις (αν υφίστανται) στον λογαριασμό μου έως άνοιγμα λογαριασμού σε τράπεζα εξωτερικού. Πραγματικά, με αυτές τις χρεώσεις θεωρώ ότι πιάνομαι κορόιδο οπότε θα εξετάσω κάθε πρόταση. Ευχαριστώ και συγνώμη για το σεντόνι και το παραλήρημα!
christou Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Την N26 την ξερεις? δοκιμασε να διαβασεις λιγο το τοπικ της Ν26 εδω στο φορουμ. απο οσο ξερω δεν χρεωνει τιποτα για τα εισερχομενα εμβασματα.το ιδιο και η commerzbank αλλα στην δευτερη θα χρειαστει να ταξιδεψεις γερμανια για να ανοιξεις λογαριασμο...ενω στην Ν26 αρκει να κατσεις μπροστα στην οθονη του κινητου σου και να διαθετεις διαβατηριο.
NikosKallithea Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 3 ή 4 ευρω ειναι η εθνικη, πως εσενα σου πηρε 9 δεν ξερω, ρώτησες την τραπεζα?
makfil Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 @kpapageo Το πρόβλημα είναι στον τρόπο που σου στέλνουν το έμβασμα. Στα τελευταία (2/11/2017 και 23/11/2017) Τιμολόγια Εργασιών της ΕΤΕ (σελ. 4) αναγράφονται οι προμήθειες που σε ενδιαφέρουν, για έμβασμα από 15-5000€ (περίπτωση 1.1.2) και στο τέλος της ίδιας σελίδας οι ερμηνείες των όρων STP και NON STP. Ο φτηνός τρόπος (3€) χρειάζεται BIC κωδικό Τράπεζας και τον ΙΒΑΝ του λογαριασμού σου ενώ ο ακριβός (9€) δεν έχει αυτά τα στοιχεία. Δώσε, λοιπόν, αυτά τα στοιχεία στο λογιστή που σε πληρώνει και έλυσες το πρόβλημα.
alexpen Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Φίλε μου, μήπως η μισθοδοσία σου είναι σε νόμισμα διαφορετικό του ευρώ; Αν ναι η τράπεζα σου κρατάει 3€ προμήθεια εισερχόμενου εμβάσματος +6€ προμήθεια για μετατροπή συναλλάγματος. Για την Ν26 που λέει ο φίλος πιο πάνω είναι πολύ καλή περίπτωση αλλά έχει υπ'οψιν σου ότι δεν δέχονται καταθέσεις σε νόμισμα διαφορετικό του ευρώ, αν βέβαια η κατάθεση γίνεται σε ευρώ δεν υπάρχουν κρατήσεις. Αν η μισθοδοσία σου είναι σε άλλο νόμισμα θα σου πρότεινα να ψάξεις τα global accounts που σου προσφέρει η transferwise.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα