ekans Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 SSD ετσί και αλλιώς ήταν καιρός να πάρω, απλά δε ξέρω αν θα συνεχίσουν τα προβλήματα. Το πρόβλημα πάντως που λέω ήταν/είναι πολύ προβλέψιμο. Δεν υπήρχε περίπτωση να μπω να παίξω κομπλέ, και μπαίνοντας δύο ώρες μετά για παιχνίδι να σκαλώσει. Όπως δεν υπήρχε περίπτωση να σκαλώσει/φάει restart και μετά να κάνει το ίδιο. μπορεί να έχεις και αλλού θέμα.. ξεκίνα να τα λύνεις ενα ενα..αν θες να μάθεις αν είναι όντως εκεί το θέμα κανε install τα windows στον hdd με το 100% health και δοκίμασε..
SOADNICK Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Λογικά θα το δοκιμάσω αύριο ή το σ/κ αυτό μιας και είναι λίγο μπελάς, άλλα πρέπει να βγει μια ακρή. Να ξέρω τουλάχιστον τι φταίει, ή τύχη μου με τις κάρτες γραφικών ή κάποιο άλλο κομμάτι του υπολογιστή.
ekans Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Λογικά θα το δοκιμάσω αύριο ή το σ/κ αυτό μιας και είναι λίγο μπελάς, άλλα πρέπει να βγει μια ακρή. Να ξέρω τουλάχιστον τι φταίει, ή τύχη μου με τις κάρτες γραφικών ή κάποιο άλλο κομμάτι του υπολογιστή. είχα και εγώ παρόμοιο θέμα με rx 470 και rx 570..
SOADNICK Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 είχα και εγώ παρόμοιο θέμα με rx 470 και rx 570.. Και έφταιγαν οι κάρτες; Είσαι στην 3η δηλαδή;
ekans Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 εμενα μου έριχναν το σύστημα τελείως.. περιμένω αντικατάσταση για 3η..
SOADNICK Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Ένα μικρό update. Windows δεν μπαίνω ούτε με αίτηση. Δε μπαίνει καν σε safe mode. Δοκίμασα να ακυρώσω το chkdsk στο boot μήπως το αναγκάσω να μπει στα windows αλλά δε πέτυχε. Δοκίμασα και ntfsfix από το mint, αλλά τίποτα. Τουλάχιστον έτσι κατάφερα να κάνει mount τους C, D (sdd, hdd1) στο mint.* Θα κάνω καθαρή εγκατάσταση στον hdd1 αργότερα και θα ποστάρω πάλι. *Να υποθέσω ότι ο ssd βρίσκεται στο νεκροκρέβατό του; 1
ekans Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Ένα μικρό update. Windows δεν μπαίνω ούτε με αίτηση. Δε μπαίνει καν σε safe mode. Δοκίμασα να ακυρώσω το chkdsk στο boot μήπως το αναγκάσω να μπει στα windows αλλά δε πέτυχε. Δοκίμασα και ntfsfix από το mint, αλλά τίποτα. Τουλάχιστον έτσι κατάφερα να κάνει mount τους C, D (sdd, hdd1) στο mint.* Θα κάνω καθαρή εγκατάσταση στον hdd1 αργότερα και θα ποστάρω πάλι. *Να υποθέσω ότι ο ssd βρίσκεται στο νεκροκρέβατό του; γενικά αφου βλέπεις τα health τους μην πετάς τσάμπα την ώρα σου.. κανε τα backup σου και περνα τα win στον δισκο που είναι εντάξει.. 1
SOADNICK Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 ...καλημέρα Έκανα καθαρή εγκατάσταση στον WD, πήγα να την bootαρω αλλά έφαγα πάλι την ιδια bsod. Έβγαλα τον ssd από το pc και μετά δεν έβρισκε OS στον WD παρόλο που είχε κανονικά windows 10. Έκανα δεύτερη εγκατάσταση και όλα δούλεψαν κανονικά. Μόλις τέλειωσα με ενημερώσεις, drivers κλπ. Θα τεστάρω αφού ξυπνήσω αν δουλεύει κανονικά. Επίσης, κάτι που μου πέρασε απ' το μυαλό όλη αυτή την ώρα. Μπόρει (άσχετα απ' τον φαινομενικά χαλασμένο ssd) να φταίει το hibernation των win10 για τα σκαλώματα. Τόσους μήνες με το πρόβλημα (με RX 480/580) ποτέ δε μπόρεσα να βρω τι αλλάζει από το πρώτο boot που θα φάει το σκάλωμα στο δεύτερο. Τι διαφορετικό γίνεται. Κάποιοι μου είπαν οτί μπορεί να φταίει το cold boot, και όμως, πολλές φορές μπορεί το pc να ήταν ανοικτό για αρκετές ώρες μέχρι να μπω να παίξω κάποιο παιχνίδι και να κολλήσει, άρα είχε ζεσταθεί οτιδήποτε έπρεπε να ζεσταθεί, πχ κάποια επαφή στην pcie. Παρόλα αυτά δε μου περνούσε από το μυαλό τι μπορεί να αλλάζει στο δεύτερο boot, γιατί να μη ξανακολλήσει; Ο SSD δεν ειναι χαλασμένος τη δεύτερη φορά; Ή η κάρτα γραφικών ή η μητρικη; Οποιοδήποτε software bug γιατί να μην εμφανιστεί όταν θα ανοίξω παιχνίδι στο δεύτερο boot? Τέλος πάντων, η μόνη απάντηση που μπόρεσα να βρω στο "τι αλλάζει;" είναι ο τρόπος που ανοίγει ο υπολογιστής. Στην περιπτώση του κολλήματος είναι πάντα μετά από shut down. Αντίθετα, μετά από επανεκκίνηση, είτε αυτομάτη λόγω bsod, είτε χειροκίνητη από το κουμπί, ο υπολογιστής θα δουλέψει κανονικά. Έτσι λοιπόν θυμήθηκα ότι τα windows 10 έχουν by default ενεργοποιημένο το fast startup. Μόνο που το fast startup το είχα σίγουρα απενεργοποιημένο. Τώρα όμως που mountαρα τον ssd στο mint και είδα αρχείο hiberfil.sys θυμήθηκα ότι υπάρχει και το hibernation στα windows 10, ενεργοποιημένο και αυτό by default. Αυτό όμως δε το είχα απενεργοποιήσει. Προφανώς το έκλεισα τώρα και περιμένω να δω πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Εννοείται πως δεν είμαι σίγουρος ότι φταίει αυτό, αλλά μου φαίνεται πάρα πολύ πιθανό. Μένει να επαληθευτεί τις επόμενες μέρες. Αν φυσικά παρουσιαστεί πάλι το προβλήμα, δεν έφταιγε το hibernation και το ερώτημα "τι αλλάζει;" παραμένει.
Alexlooker Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Βαλε ολλουs τουs hdd-ssd στον Intel H61(B3) 4 x SATA 3Gb/s port(s), blue. Κανε disable τον ASMedia ASM1061 controller 2 x SATA 6Gb/s port(s), navy blue (απο το bios) Υ.Γ. .με μητρικη κατι παιζει... 1
Dr_73 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Θα κάνω το σχόλιό μου γιατί δεν κρατιέμαι ! (με βάση το report του hdsentinel) Όλως τυχαίως, ο πρώτος ρημάδης σκληρός είναι ... Seagate . Και ο άψογος είναι WD. Και στους δικούς μου hdd , σε καμιά 20ρια συνολικά, οι δύο που έχουν υγεία κάτω από 40% είναι και οι δύο seagate. Οι υπόλοιποι ... 18 που έχουν 100% υγεία, είναι WD. Τυχαίο ; 1
SOADNICK Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Βαλε ολλουs τουs hdd-ssd στον Intel H61(B3) 4 x SATA 3Gb/s port(s), blue. Κανε disable τον ASMedia ASM1061 controller 2 x SATA 6Gb/s port(s), navy blue (απο το bios) Υ.Γ. .με μητρικη κατι παιζει... Προς το παρόν ένα δίσκο έχει πάνω (έβγαλα και τον δεύτερο hdd), σε θύρα SATA3. Εσύ γιατί πιστεύεις ότι φταίνε οι sata 3? Θα κάνω το σχόλιό μου γιατί δεν κρατιέμαι ! (με βάση το report του hdsentinel) Όλως τυχαίως, ο πρώτος ρημάδης σκληρός είναι ... Seagate . Και ο άψογος είναι WD. Και στους δικούς μου hdd , σε καμιά 20ρια συνολικά, οι δύο που έχουν υγεία κάτω από 40% είναι και οι δύο seagate. Οι υπόλοιποι ... 18 που έχουν 100% υγεία, είναι WD. Τυχαίο ; Υπάρχει μια διαφορά όμως, ο Seagate είναι δίσκος περίπου 8 χρόνων, που τον χρησιμοποιούσα ως κύριο δίσκο τα μισά από αυτά. Ακόμα όμως και όταν σταμάτησα να έχω τα windows πάνω του, έτρεχα κάποια VMs 24/7 για ένα διάστημα. Ο WD είναι 4 χρόνων και δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ ως C.
Dr_73 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Προς το παρόν ένα δίσκο έχει πάνω (έβγαλα και τον δεύτερο hdd), σε θύρα SATA3. Εσύ γιατί πιστεύεις ότι φταίνε οι sata 3? Υπάρχει μια διαφορά όμως, ο Seagate είναι δίσκος περίπου 8 χρόνων, που τον χρησιμοποιούσα ως κύριο δίσκο τα μισά από αυτά. Ακόμα όμως και όταν σταμάτησα να έχω τα windows πάνω του, έτρεχα κάποια VMs 24/7 για ένα διάστημα. Ο WD είναι 4 χρόνων και δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ ως C. Έχω όμως 3-4 wd που έχουν ίδια ιστορία και είναι 100% ! Και ο ένας από τους δύο seagate , δεν ήταν ποτέ c: και ήταν κλειστός 2-3 χρόνια , με ελάχιστες ώρες λειτουργίας. Για μένα έχει κλείσει το θέμα (όπως με τις cpu). Seagate ποτέ ξανά . Και δώρο να μου τους κάνουν , αγγελία θα τους βάλω.
SOADNICK Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2017 Hello bugcheck my old friend.. Άνοιξα υπολογιστή και λίγο αργότερα κόλλησε και έκανε επανεκκίνηση. Επομένως δεν έφταιγαν ούτε οι δίσκοι, ούτε το hibernation/fast startup. Δε ξέρω πλέον τι συμβαίνει..
ekans Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2017 Hello bugcheck my old friend.. Άνοιξα υπολογιστή και λίγο αργότερα κόλλησε και έκανε επανεκκίνηση. Επομένως δεν έφταιγαν ούτε οι δίσκοι, ούτε το hibernation/fast startup. Δε ξέρω πλέον τι συμβαίνει.. Έχεις onboard gpu? Αν ναι δοκίμασε να βγάλεις την κάρτα και να δοκιμάσεις με αυτην ίσως έπεσες παλι σε ελατωματικη..
SherlockShackleton Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2017 Θα σου πω κατι και θελω να με παρεις στα σοβαρα. Ειχε και ενας φιλος μου αυτο το προβλημα και την λυση την βρηκα στο πιο ακυρο μερος. Το παλικαρι ειχε παρει τα εξαρτηματα μονος του και δεν πολυσκαμπαζε, και το απιθανο που εκανε ειναι να αφησει το φιλμ απο το heatsink του CPU πανω και να το εφαρμοσει ετσι. Ο υπολογιστης ετρεχε κανονικοτατα μεχρι που να ετρεχες καποιο 3d accelerated οτιδηποτε, στην οποια περιπτωση απλα μολις χρειαζοταν να παρει μπρος και να δουλεψουν CPU/GPU μαζι εκλεινε το συστημα, δεν ανεβαζε καμια θερμοκρασια να πεις εκει ηταν το προβλημα. Ειναι λιγο χαζο, αλλα αξιζει να το ψαξεις. Επισης μιλατε τοση ωρα για Mobo/CPU/GPU/HDD/SDD κανεις δεν εχει πει τιποτα για την RAM. Μου φαινεται υποπτο που το συστημα κρασαρει σε περιπτωση που πρεπει να αρχισει να μετακινει αρχεια απο μνημη σε πυρηνα και αντιστροφα. Θα το κοιταζα στην θεση σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα