JustGud Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Το λοιπόν, είναι ένα pc με έναν pentium(lga1155, δεν θυμάμαι συγκεκριμένα ποιον), asrock h61m-vs3 μητρική, 1 dim 4gb ram, και κάρτα γραφικών μια Nvidia 650 αν θυμάμαι καλά. Και όλα αυτά σε ένα τροφοδοτικό 450watt της κακιάς ώρας. Μία ωραία μέρα λοιπόν και ενώ δούλευε για χρόνια έτσι, άρχισε να βαράει restart ακόμα και πριν καν κάνει boot, αν και κάποιες φορές φτάνει μέχρι τα windows. Είπα στην αρχή τροφοδοτικό λογικά θα είναι, μιας και βγάζοντας κάρτα γραφικών από πάνω ελαττώνουν τα restart. Έλα που όμως δοκίμασα άλλο τροφοδοτικό (πάλι της κακιάς ώρας δυστυχώς λόγο έλλειψης κομματιών εδώ που βρίσκομαι τώρα για να δοκιμάσω κάτι σίγουρο, αν και το δεύτερο δούλευε, απλά δεν έχει 24 pin αλλά 20 για την μητρική). Εν πάση περιπτώσει πάλι τα ίδια και με το άλλο. Δεν θέλω να βάλω τον άνθρωπο να αγοράσει psu χωρίς να είμαι 100% σίγουρος αλλά τι άλλο να δοκιμάσω μπας και το εξακρίβωσω? Σημείωση πως μπαίνοντας στο bios τις φορές που μένει ανοιχτό για κάποια λεπτά πριν το επόμενο restart τα ρεύματα φαίνονται φυσιολογικά. Έχω δοκιμάσει το κλασσικό να τα βγάλω όλα από πάνω, να αλλάξω θέση σε ραμ κλπ όπως και να βάζω ένα ένα τα κομμάτια (αν και ανούσιο μιας και δεν βρίσκω κάπου pins για speaker στην μητρική για error codes). Για δώστε τα φώτα σας.
webparts Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Εαν δεν εχεις αλλες μνημες,γραφικων και τροφοδοτικο δε θα μπορεσεις να κανεις απολυτη διαγνωση. Δε μου εχει τυχει σε επισκευη τετοιο αγριο restart,οποτε μονο να υποθεσω τα κλασσικα μπορω.. Οταν κανει restarts πριν το post εχεις κανει πολλες προσπαθειες νωριτερα? Οταν μπαινει στα windows ειναι σχετικα κρυος?
JustGud Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δυστυχώς το ότι χωρίς κομμάτια για δοκιμές δεν θα πολύ βγει άκρη το ξέρω. Όσο αναφορά τα ρεσταρτς, όχι, κάποιες φορές αρχίζει έτσι από το πρώτο boot κάποιες φτάνει μέχρι τα Windows και μετά αρχίζει, γενικά δλδ δεν υπάρχει συνοχή για να βγάλω κάποιο συμπέρασμα. Όλα γενικά είναι κρύα πάντως, και οι αισθητήρες στο bios οπότε μπαίνω τα ίδια λένε(μέχρι 30c έχω δει cpu να πηγαίνει), αλλά και με το χέρι αν τα πλησιάσω όλα είναι κρύα. Όπως και όταν φτάσει στα Windows είναι πάλι κρύος. Αυτό που με προβληματίζει είναι πω αν βγάλω την gpu και παίζει με την ενσωματωμένη τα restarts ελαττώνουν, μάλιστα περνάει κάθε φορά το post, ή τουλάχιστον εμφανίζεται το splash logo στο boot κάθε φορά. Με την gpu πάνω ούτε αυτό δεν εμφανίζεται πριν κάνει πάλι ρεσταρτ πολλές φορές.
JustGud Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Ας επανέλθω μιας και λύθηκε τελικά. Έφταιγε ένας αντάπτορας από usb σε ps/2 (που δεν χρειάζονταν κιόλας γιατί έμπαινε και σε usb το ποντίκι anyway. Και ο γνωστός μου το έβαλε πρόσφατα γιατί του περισσεύε.) Δεν υπήρχε περίπτωση να πάει ο νους μου ότι κάτι τέτοιο μπορεί να βραχυκύκλωνε κάπου και από τύχη το έβγαλα... 1
Runner25 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Ας επανέλθω μιας και λύθηκε τελικά. Έφταιγε ένας αντάπτορας από usb σε ps/2 (που δεν χρειάζονταν κιόλας γιατί έμπαινε και σε usb το ποντίκι anyway. Και ο γνωστός μου το έβαλε πρόσφατα γιατί του περισσεύε.) Δεν υπήρχε περίπτωση να πάει ο νους μου ότι κάτι τέτοιο μπορεί να βραχυκύκλωνε κάπου και από τύχη το έβγαλα... ωραιος, αντε τωρα να φανταστεις οτι ειναι αυτο
SherlockShackleton Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Άστα να πάνε.. Δεν θα το επερνα λυμενο ετσι. Αν υπαρχει βραχυκυκλωμα σασι-mobo, σιγουρα να κοιταξεις τα standoffs γιατι το προβλημα μπορει να επανελθει.
JustGud Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Το σκέφτηκα να σου πω, αλλά λόγο έλλειψης χρόνου δεν καθησα να το λύσω όλο για την ώρα, εφόσον φάνηκε να δουλεύει εντάξει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα