Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Εχω ενα αφαιρούμενο σκληρό δίσκο ο οποίος λειτουργεί με εξωτερική τροφοδωσία ρευματός (ειναι παλιός) εχει χαλάσει εδώ και 5-6 χρόνια και τον είχα στην αποθήκη.

Τωρα θέλω να δώ τι παίζει μήπος και τον φτιάξω γιατι λογικά έχω παλιές φωτο μέσα.ισα ισα να πάρω τα αρχεία.

Τον αανοιξα και μέσα είχε εναν seagate barracuda 1tb τον συνδέω σε υπολογιστή και δέν τον διαβάζει στο bios επίσης οταν ξεκινάω τον υπολογιστή κάνει μπιπ μπιπ μπιπ συνέχεια (ο σκληρός οχι η μητρική μου)

ακούγετε το πρώτο μπίπ μετά απο 1 δευτερόλεπτο ακούγουγετε το επόμενο και μετά σε μισό δευτερόλεπτο το  το 3ο μπίπ, αυτο το μοτίβο επαναλαμβάνετε συνέχεια 3μπίπ ξανά και ξανά μέχρι που σταματάει εντελός.

το πιθανότερο είναι οτι έχει χαλάσει η πλακέτα του γιατι απότι θυμάμαι είχε χαλάσει το τροφοδωτικό του και του λειχα βάλει ενα άλλο πάνω..

τώρα έχω εναν ίδιο σκληρό 2τέρα με ιδια πλακέτα (απόσο βλέπω τουλάχιστον).

Τι θα μου πωτείνατε να κάνω..υπάρχει και περίπτωση να μην εχω τίποτα σημαντικό απο αρχεία μέσα οπότε δέν ξέρω αν αξίζει να πάω σε μαγαζί γα ανάκτηση αρχείων.υπάρχει ομος και μια άλλη περίπτωση να έχω μέσα φωτο παλιές που είναι ανεκτίμητης αξίας γιατί της έχω χάσει όλες απο ένα λάπτοπ που είχα κάψει παλιά..

να επιχηρήσω να αλλάξω πλακέτες στους 2 σκληρούς η δέν υπάρχει επιστροφή μετά?

αν αλλάξω πλακέτες και δώ οτι δέν δουλευει και μετά ξανα αλαξω θα χαλάσω και τον 2ο seagate?

πόσο ευκολο είναι να γίνει η αλλαγή?οι πλακέτες κουμπώνουν επάνω η είναι κολλημένες με καλάι?

κατσαβιδάκι έχω για της βίδες..

Δημοσ.

η πλακετες δεν ειναι κολλημενες με καλαι..εχει βιδες απλα...τωρα για της πλακετες,,μπορει να φαινεται οτι ειναι ιδια πλακετα αλλα εαν δεις πανω στο δισκο εχει διαφορετικα serial number/part number οποτε δεν σου κανει..εαν googlaris το serial number απο το 1tb θα βρεις πλακετα,αλλα δεν ειναι σιγουρο οτι θα σου παιξει παλι...μην αλλαξεις πλακετες κατα 99% να μην παιξει..τωρα για data recovery δεν ξερω εαν αξιζει να το κανεις μιας και πρεπει να ειναι με ογκοχρεωση...εκτος και εαν ειναι πολυ σημαντικα...

Δημοσ.

Οι σκληροί δίσκοι δεν κάνουν «μπιπ» πάντως.

Αυτό που ακούς κατά πάσα πιαθνότητα προέρχεται είτε από τον κινητήρα του δίσκου, είτε από τις κεφαλές που κτυπάνε.

Και στις 2 περιπτώσεις δεν είναι η πλακέτα.

Μην ασχοληθείς καν με data recovery, μιλάμε για μια 300ρα ευρώ, τουλάχιστον.

Δημοσ.

Τελικά χάλλασα 2-3 σκληρούς και δέν έκανα τίποτα..

Αλλαξα δισκους πλακέτες τίποτα..

Αν βρώ απο ebay κεφαλές ιδιες φτινές θα πάρω να κάνω μια τελευταία προσπάθεια 

Δημοσ.

Φίλε δίσκους δεν αλλάζεις έτσι...δεν είναι ζάντα βγάζεις βάζεις.. Δίσκους αλλάζουν σε ένα χώρο που δεν έχει ηχνος σκόνης σε μοριακό επίπεδο..εαν δεν κάνω λάθος και σε κενό αέρος..και η βίδες είναι με δυναμοκλειδο βιδομενες από την πάνω μεριά τουλάχιστον..ευχομαι να μην χάλασες καλούς για να φτιάξεις έναν χαλασμένο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...