panossar95 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπερα στην ομαδα, θελω να μοιραστω ενα θεμα που εχω μερικες φορες αν υπαρχει και καποιος αλλος με το ιδιο. Λιγο που κοτιαξα στο ιντερνετ δεν ειναι κατι σοβαρο και το παθαινουν αρκετοι, και με φιλους που μιλησα το εχουν παθει αλλα τη τελευταια φορα τρομαξα λιγο και οποτε ισως παω σε καποιον γιατρο να το δω. Εδω και μερικα χρονια, μια φορα το μηνα ισως και παραπανω μερικες φορες ενω ακουω τι γινεται γυρω μου δε μπορω να ξυπνησω αμεσως. Μπορω μονο να αναπνευσω και αυτο μερικες φορες με δυσκολια καθως ακουω την αναπνοη μου πολυ βαρια. Προσπαθω να μην αγχωθω και να περνω κανονικες ανασες, γιατι αν τρομαξεις εκεινη την ωρα δεν αναπνεεις σωστα. Ενω τη πρωτη φορα τρομαξα παρα πολυ υστερα εμαθα να το ελεγχο καπως και ανοιγα τα ματια μου μετα απο μερικα δευτερολεπτα. Την τελευταια φορα ομως ενω εκανα οτι εκανα συνηθως οταν το παθαινω αυτο, αργησα παρα πολυ μεχρι να σηκωθω, αγχωθηκα παρα πολυ και δεν μποορυσα να αναπνευσω σωστα μεχρι που τελευταια στιγμη ξυπνησα, νομιζα οτι θα πνιγω αληθεια. Δε το ειχα ξαναπαθει ποτε για τοση ωρα και μαλιστα νομιζω οτι εβλεπα μαζι και εφιαλτη.. Συμβαινει σε καποιον αλλον εδω? Τι γιατρο προτεινεται αν χρειαζεται? Πρεπει να το κοιταξω ή ειναι κατι που συμβαινει γενικα? Επιστημονικα λεγεται υπνικη παραλυση
stavrosbmw Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπερα στην ομαδα, θελω να μοιραστω ενα θεμα που εχω μερικες φορες αν υπαρχει και καποιος αλλος με το ιδιο. Λιγο που κοτιαξα στο ιντερνετ δεν ειναι κατι σοβαρο και το παθαινουν αρκετοι, και με φιλους που μιλησα το εχουν παθει αλλα τη τελευταια φορα τρομαξα λιγο και οποτε ισως παω σε καποιον γιατρο να το δω. Εδω και μερικα χρονια, μια φορα το μηνα ισως και παραπανω μερικες φορες ενω ακουω τι γινεται γυρω μου δε μπορω να ξυπνησω αμεσως. Μπορω μονο να αναπνευσω και αυτο μερικες φορες με δυσκολια καθως ακουω την αναπνοη μου πολυ βαρια. Προσπαθω να μην αγχωθω και να περνω κανονικες ανασες, γιατι αν τρομαξεις εκεινη την ωρα δεν αναπνεεις σωστα. Ενω τη πρωτη φορα τρομαξα παρα πολυ υστερα εμαθα να το ελεγχο καπως και ανοιγα τα ματια μου μετα απο μερικα δευτερολεπτα. Την τελευταια φορα ομως ενω εκανα οτι εκανα συνηθως οταν το παθαινω αυτο, αργησα παρα πολυ μεχρι να σηκωθω, αγχωθηκα παρα πολυ και δεν μποορυσα να αναπνευσω σωστα μεχρι που τελευταια στιγμη ξυπνησα, νομιζα οτι θα πνιγω αληθεια. Δε το ειχα ξαναπαθει ποτε για τοση ωρα και μαλιστα νομιζω οτι εβλεπα μαζι και εφιαλτη.. Συμβαινει σε καποιον αλλον εδω? Τι γιατρο προτεινεται αν χρειαζεται? Πρεπει να το κοιταξω ή ειναι κατι που συμβαινει γενικα? Επιστημονικα λεγεται υπνικη παραλυση Πολυ κοσμος το παθαινει αυτο απ οσο ξερω,εγω δεν το εχω παθει.Λογικα θα πρεπει να πας σε καποιον ψυχολογο που ειδικο σε θεματα υπνου αν και δεν νομιζω οτι χρειαζεται.Δεν ξερω κατι αλλο.
azuli Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 τι σχεση εχει ο ψυχολογος?Δε νομιζω να εχει σχεση με αγχος.
vairass Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Βασικά θα πας να κάνεις τεστ ύπνου.... Γίνεται δωρεάν στα νοσοκομεία, πήγε η μάνα μου. Ίσως έχει σχέση με την αναπνοή σου ή κάτι άλλο, καντο όμως. Και εγω θέλω να πάω, αν είσαι Θεσσαλονίκη πάμε παρέα 2
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Βασικά θα πας να κάνεις τεστ ύπνου.... Ολα για τον υπνο Πειραιως 62, Μοσχατο Τιμες φιλικες
vairass Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Ολα για τον υπνο Πειραιως 62, Μοσχατο Τιμες φιλικες Τι φάση είναι;
panossar95 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Από άγχος δεν νομίζω, γενικά δεν έχω τέτοια θέματα άγχους.. Αν το ξαναπαθω σε τοσο έντονο βαθμό όπως την τελευταία φορά θα πάω σίγουρα. Γενικά το έχω πάνω από 6-7 χρόνια..
likor Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Η υπνικη παράλυση λύνεται πολύ εύκολα. Κοιμάσαι πάντα σε πλάγια στάση. Ανάσκελα μόνο για λίγο αλλά ποτέ συνεχόμενα. Γενικά δεν πρέπει να ανησυχείς.
panossar95 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Λυνεται ευκολα αν κοιμασαι σαν ανθρωπος. Δυστηχως ειμαι τοσο ατσουμπαλος στον υπνο που δε παιζει να βρισκομαι σε μια σταση ολο το βραδυ.. Με τιποτα δηλαδη δε γινεται να πεσω πλαγια και να μεινω ετσι, Παρολα αυτα πιο πολλες φορες το εχω παθει μπρουμυτα παρα ανασκελα... Βασικά θα πας να κάνεις τεστ ύπνου....Γίνεται δωρεάν στα νοσοκομεία, πήγε η μάνα μου. Ίσως έχει σχέση με την αναπνοή σου ή κάτι άλλο, καντο όμως.Και εγω θέλω να πάω, αν είσαι Θεσσαλονίκη πάμε παρέα Ναι αν ξαναγινει σε τοσο εντονο βαθμο οπως την τελευταια φορα ξεκαθαρα θα παω, απλα δεν ειχε συμβει τοσο πολυ γιατι ειχα μαθει να το ελεγχω και να ανοιγω τα ματια μου καποια στιγμη. Την επομενη θα παω να κανω το τεστ, και δεν βρισκομαι Θεσσαλονικη, αν κατεβεις αθηνα στειλε 1
super3bingo Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Από άγχος δεν νομίζω, γενικά δεν έχω τέτοια θέματα άγχους.. Αν το ξαναπαθω σε τοσο έντονο βαθμό όπως την τελευταία φορά θα πάω σίγουρα. Γενικά το έχω πάνω από 6-7 χρόνια.. Το θέμα άγχους έχει βασικό ρόλο στον ύπνο, το άγχος δημιουργεί αυπνίες αυτό είναι στάνταρ.
panossar95 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Ναι αλλά δεν έχω άγχος, αυτό λέω. Αν είχα θα το έλεγα δεν έχω θέμα, αλλά δεν έχω κάτι που να με απασχολεί και να με αγχώνει αυτό το διάστημα..
vairass Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Ναι αλλά δεν έχω άγχος, αυτό λέω. Αν είχα θα το έλεγα δεν έχω θέμα, αλλά δεν έχω κάτι που να με απασχολεί και να με αγχώνει αυτό το διάστημα.. φιλε επειδη εχω προβληματα αγχους και εγω - το αγχος δεν το αισθανεσαι οπως τον πυρετο... ειναι στο πισω μερος του μυαλου σου Ψαξτο μη το αφηνεις γιατι δεν φευγει μετα με τιποτα.
doctorkostis Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Αν πάντως με το τεστ ύπνου εννοείτε την πολυκαταγραφικη μελέτη ύπνου (polysomnography) που είναι η εξέταση εκλογής για το σύνδρομο απνοιων στον ύπνο, να ξέρετε ότι δεν έχει ένδειξη στην υπνικη παραλυση. 2
akpe Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Είχα υπνοπαραλύσεις αρκετά χρόνια, ακόμα έχω αλλά σπανιότατα. Από τα 16 μου και μέχρι τα 23-24 το πάθαινα αρκετές φορές, κατά διαστήματα συνέχεια, από μια φορά την εβδομάδα έως πολλαπλές φορές το ίδιο βράδυ. Στα 24 μου πήγα σε ψυχίατρο (σομνολόγος ακόμα δεν υπάρχει στην Ελλάδα, οπότε πήγα σε αυτόν συστημένος) και μου είπε όχι απλά πως σχετίζεται με άγχος, αλλά πως πιθανότατα πρόκειται για εκδήλωση τύπου κρίσης πανικού στον ύπνο. Απλά γέλασα γιατί μέχρι τότε δεν είχα ίχνος άγχους. Στην κυριολεξία, δεν ήξερα τι σημαίνει άγχος.Περίπου ένα χρόνο αργότερα έσκασε η ΓΑΔ και ακόμα το φυσάω και δεν κρυώνει. Κοπανάω τον εαυτό μου που δεν τον πίστεψα. Όχι πως ήταν 100% από άγχος αλλά πως -πιθανότατα- είχα θεματάκι με αυτό και εκδηλωνόταν έτσι. Ίσως όταν δεν είχα full blown ΓΑΔ μπορούσα να το παλέψω πιο εύκολα, με γνωσιακή ή συμπεριφοριακή θεραπεία ξέρω γω.Πολύ πιθανό να είναι από άγχος, μην το αγνοήσεις ως πιθανή αιτία. Ρόλο μπορεί να παίζει και ο ακατάστατος ύπνος, η διατροφή, και το αλκοόλ. Η στάση του ύπνου σε εμένα δεν έπαιζε ρόλο, και στο πλάι το πάθαινα, αν και πιο έντονα.Τότε που πρωτοξεκίνησε σε εμένα (γύρω στο 2000) δεν υπήρχε βιβλιογραφία για το θέμα και είχα γράψει αυτό. Might help. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις