panossar95 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Ωραια αν και δεν ειχα αγχος μεχρι τωρα, με εφτιαξες καλα Ευχαριστω παρολα αυτα για τις πληροφοριες. Παντως οντως μου φαινεται περιεργο γιατι πραγματι δεν ειμαι αγχωμενος για κατι αυτη τη στιγμη στη ζωη μου (πιο παλια ισως ναι, τωρα σιγουρα οχι) και επισης οι ηλικιες που αναφερεις ταιριαζουν ακριβως ομως! Απο τα 16-17 μου το εχω και τωρα ειμαι 22 στα 23 σε 2 μηνες. Oσο αφορα τη διατροφη, κανω προγραμμα διατροφης τον τελευταιο χρονο, απο αλκοολ 1-2 φορες το μηνα και ναρκωτικα οχι. (πολλα ).
xgol Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Είχα υπνοπαραλύσεις αρκετά χρόνια, ακόμα έχω αλλά σπανιότατα. Από τα 16 μου και μέχρι τα 23-24 το πάθαινα αρκετές φορές, κατά διαστήματα συνέχεια, από μια φορά την εβδομάδα έως πολλαπλές φορές το ίδιο βράδυ. Στα 24 μου πήγα σε ψυχίατρο (σομνολόγος ακόμα δεν υπάρχει στην Ελλάδα, οπότε πήγα σε αυτόν συστημένος) και μου είπε όχι απλά πως σχετίζεται με άγχος, αλλά πως πιθανότατα πρόκειται για εκδήλωση τύπου κρίσης πανικού στον ύπνο. Απλά γέλασα γιατί μέχρι τότε δεν είχα ίχνος άγχους. Στην κυριολεξία, δεν ήξερα τι σημαίνει άγχος. Περίπου ένα χρόνο αργότερα έσκασε η ΓΑΔ και ακόμα το φυσάω και δεν κρυώνει. Κοπανάω τον εαυτό μου που δεν τον πίστεψα. Όχι πως ήταν 100% από άγχος αλλά πως -πιθανότατα- είχα θεματάκι με αυτό και εκδηλωνόταν έτσι. Ίσως όταν δεν είχα full blown ΓΑΔ μπορούσα να το παλέψω πιο εύκολα, με γνωσιακή ή συμπεριφοριακή θεραπεία ξέρω γω. Πολύ πιθανό να είναι από άγχος, μην το αγνοήσεις ως πιθανή αιτία. Ρόλο μπορεί να παίζει και ο ακατάστατος ύπνος, η διατροφή, και το αλκοόλ. Η στάση του ύπνου σε εμένα δεν έπαιζε ρόλο, και στο πλάι το πάθαινα, αν και πιο έντονα. Τότε που πρωτοξεκίνησε σε εμένα (γύρω στο 2000) δεν υπήρχε βιβλιογραφία για το θέμα και είχα γράψει αυτό. Might help. Καποια στιγμη σκεψου αν θα ηθελες να μοιραστεις το πως βιωνεις/αντιμετωπιζεις τη ΓΑΔ. Πραγματικα πιστευω πως θα βοηθούσες κόσμο. 1
akpe Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2017 Μαν, εδώ τον εαυτό μου με το ζόρι μπορώ να βοηθήσω, αμφιβάλλω Άσε που πέρα από το άγχος έχω και βαρβάτες διαταραχές ύπνου. Το ένα τρέφει το άλλο, Κλασική περίπτωση πολλαπλής βλάβης!Γενικά πάντως, αυτό που προσωπικά με βοήθησε αρχικά είναι να δεχτώ πως δεν γίνεται να έχω τον έλεγχο στα πάντα (από όπου πηγάζει αρχικά μεγάλο μέρος του άγχους μου) αλλά και να καταλάβω ακριβώς τους μηχανισμούς π.χ. μιας κρίσης πανικού. Το τελευταίο ιδιαίτερα βοηθάει στο να κατανοήσω γιατί ακριβώς νοιώθω «έτσι» όταν με πιάνει άγχος ή κρίση, και το τι μπορώ να κάνω για να το αποφύγω ή να το μειώσω. Έχουμε δρόμο ακόμα βέβαια, αλλά έχω δει βελτίωση. Ωραια αν και δεν ειχα αγχος μεχρι τωρα, με εφτιαξες καλα Ευχαριστω παρολα αυτα για τις πληροφοριες. Παντως οντως μου φαινεται περιεργο γιατι πραγματι δεν ειμαι αγχωμενος για κατι αυτη τη στιγμη στη ζωη μου (πιο παλια ισως ναι, τωρα σιγουρα οχι) και επισης οι ηλικιες που αναφερεις ταιριαζουν ακριβως ομως! Απο τα 16-17 μου το εχω και τωρα ειμαι 22 στα 23 σε 2 μηνες. Oσο αφορα τη διατροφη, κανω προγραμμα διατροφης τον τελευταιο χρονο, απο αλκοολ 1-2 φορες το μηνα και ναρκωτικα οχι. (πολλα ). Μην σε ανησυχεί, το άγχος δεν είναι κάτι απαραίτητα κακό, αρκεί να μην είναι υπερβολικό. Ξέχασα να αναφερθώ και σε δύο αρκετά ύπουλες ουσίες: Καφεϊνη και νικοτίνη. Εντείνουν το άγχος, πολλές φορές ακόμα και όταν νομίζεις πως δεν έχεις. Εγώ δεν μπορώ να πω πως την «έπαθα» από αυτές, αλλά σίγουρα με πολλαπλούς καφέδες και δύο πακέτα τσιγάρα τη μέρα για τουλάχιστον μια δεκαετία, έβαλαν και αυτά ένα λιθαράκι στο άγχος. Βάλε και απανωτά ξενύχτια, και έχεις την τέλεια συνταγή.Δεν σημαίνει δηλαδή πως επειδή εμένα μου γύρισε σε ΓΑΔ, θα γίνει το ίδιο και σε εσένα. Είπαμε, εγώ είμαι περιπτωσάρα Απλά μην αποκλείεις την πιθανότητα να είναι από άγχος επειδή -τώρα- (αυτήν την περίοδο έστω) δεν έχεις άγχος ή δεν σου εκδηλώνεται. Αν έχεις την ευχέρεια να επισκεφτείς έναν γιατρό, σίγουρα θα βοηθήσει. 1
xgol Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2017 Ήδη βοηθας.. σε ευχαριστούμε. Αν και οποτε θελησεις, πες μας για το πως ξεκινησε, πως το αποδεχτηκες, πως το αντιμετωπιζεις. Και για να μη τρομαζει κ κοσμος (ουτε και εσυ) το πιο δυσκολο κομματι στις αγχωδεις διαταραχες είναι να κανεις το πρωτο βήμα και να ζητησεις βοήθεια. Ολα τα υπολοιπα θα παρουν το δρομο τους. Και στην τελικη, ολοι κατι έχουμε (και πιθανοτατα, πιο σοβαρά).
panossar95 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2017 Σε ευχαριστω πολυ akpe, νικοτινη σιγουρα εχω μεσα μου αρκετη, αν και τα τελευταια 3 χρονια χρησιμοποιω ηλεκτρονικο τσιγαρο (με νικοτινη βεβαια) και καφε εναν την ημερα σιγουρα, δυσκολα για 2. Εννοειται πως θα επισκεφθω γιατρο να το κοιταξω. Σε ευχαριστω πολυ! Και που μοιραζεσαι το δικο σου προβλημα και που ξερεις 2-3 πραγματα παραπανω και βοηθας
Super Moderators billdanos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2017 http://www.insomnia.gr/topic/449595-%CF%83%CE%BF%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%B1%CF%85%CF%80%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CF%82insomnia/
Προτεινόμενες αναρτήσεις