Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση Τώρα!


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

…εντάξει, όταν λέμε «τώρα», δεν εννοούμε «τώρα-τώρα», όπως μάλλον θα έχουν ήδη καταλάβει οι παλιότεροι, που όλον αυτό τον καιρό για αναβάθμιση ακούνε αλλά αναβάθμιση δεν βλέπουν.

Παρόλα αυτά, οι συνθήκες ωρίμασαν, ο Άγιος Βασίλης έλαβε το γράμμα μας και επιβεβαιώνει ακόμα κι αυτός πως μέσα στις επόμενες 30 ημέρες θα βγει στον αέρα η προγραμματισμένη αναβάθμιση του Insomnia.

 

Πρόκειται για την μεγαλύτερη -με διαφορά- αναβάθμιση που έχει γίνει ποτέ στην 20χρονη ιστορία του site. Ο λόγος είναι ότι δεν περιορίζεται μόνο στη πλήρη αλλαγή του σχεδιασμού, αλλά συμπίπτει με μια πολύ σημαντική ενημέρωση της πλατφόρμας που μας ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση πολλών ωραίων λειτουργιών στο παρόν και στο μέλλον.

 

Η μετάβαση στο νέο site θα γίνει σταδιακά, με το πρώτο στάδιο να είναι και το σημαντικότερο. Με την ολοκλήρωση του, το Insomnia θα ενσωματώσει επιτέλους μια σειρά από λειτουργίες που είναι απαραίτητες για ένα σύγχρονο website και αφορούν τόσο το backend όσο και το frontend. Η υποστήριξη https και ο responsive σχεδιασμός είναι μάλλον τα δύο πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Επιπλέον, θα ενσωματώνει πλήθος νέων λειτουργιών, τη συντριπτική πλειοψηφία των οποίων έχει ζητήσει η κοινότητα.

 

Τι να περιμένετε από το σχεδιασμό του νέου Insomnia

 

Αρχικά μια πιο σύγχρονη και καθαρή εμφάνιση, με νέο λογότυπο και τη μασκότ να μας αποχαιρετά μετά από καιρό. Θα διατηρήσει, παρόλα αυτά, παρουσία σε διάφορα σημεία της ιστοσελίδας. Με χαρακτηριστική καθυστέρηση, το Insomnia θα είναι επιτέλους responsive κάτι που σημαίνει ότι όλες (ναι ΟΛΕΣ) οι λειτουργίες που έχει στη διάθεσή του ο χρήστης μέσα από τον browser του υπολογιστή του, θα είναι διαθέσιμες και στο smartphone ή το tablet του, όποια πλατφόρμα και αν αυτό τρέχει.

 

Τι αλλαγές υπάρχουν;

 

Πάρα πολλές. Τόσες, που δεν είναι δυνατόν να αναφερθούν σε ένα και μόνο άρθρο. Για το λόγο αυτό, το επόμενο διάστημα και μέχρι την ολοκλήρωση της αναβάθμισης, θα δημοσιεύονται αναλυτικά άρθρα που θα αναφέρονται στις νέες λειτουργίες του Insomnia που αφορούν την κεντρική σελίδα, το forum και τις αγγελίες. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κάποια νέα χαρακτηριστικά του site δε θα ενεργοποιηθούν άμεσα αλλά μέσα στους πρώτους μήνες του 2018, προκειμένου να προηγηθούν κλειστές δοκιμές για να ελαχιστοποιήσουμε τη πιθανότητα προβλημάτων πριν το επίσημο λανσάρισμα τους.

 

Mobile εμπειρία

 

Η αναβαθμισμένη εμπειρία χρήσης του νέου responsive site είναι ο λόγος που έχουμε παγώσει την ανάπτυξη εφαρμογής για το Android και αποσύρουμε από σήμερα την υπάρχουσα για το iPhone, με τη λειτουργία της να σταματά μόλις το νέο site βγει στον αέρα. Με δεδομένες τις πρακτικές δυσκολίες που εμφανίζει η ανάπτυξη και συντήρηση native εφαρμογών σε περισσότερες από μία πλατφόρμες πιστεύουμε πως σε αυτή τη φάση η έμφαση στην responsive έκδοση του site είναι μονόδρομος. Οι λειτουργίες του Insomnia είναι πολλές και σύνθετες και δεν περιορίζονται στην απλή παρουσίαση περιεχομένου, κάτι που μας έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην περαιτέρω ανάπτυξη της iOS εφαρμογής. Επιπλέον σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που διαθέτουμε, άνω του 90% των χρηστών του site που συνδέονται από iOS συσκευή, επιλέγει τον mobile browser έναντι της υπάρχουσας εφαρμογής, κάτι που ίσχυε και στο παρελθόν με τις εκδόσεις για Android και Windows Phone.

 

Σε καμία περίπτωση δεν αποκλείουμε την μελλοντική κυκλοφορία εφαρμογών για iPhone και Android smartphones, όμως για την ώρα κάτι τέτοιο δεν είναι στα άμεσα σχέδια, με πλήρη προτεραιότητα να δίνεται στην βελτιστοποίηση της web έκδοσης. Για τον λόγο αυτό, πάντως, παρατηρούμε με μεγάλο ενδιαφέρον την εξέλιξη τεχνολογιών (PWA, Xamarin, React Native κ.ο.κ) που μπορεί να αποτελέσουν τη λύση στο θέμα της ανάπτυξης mobile εφαρμογών για πολλαπλές πλατφόρμες.

 

Τι θέλουμε από εσάς;

 

Υπομονή και κατανόηση, όχι μόνο για την περίοδο της αναβάθμισης, που αναμένεται χρονοβόρα (κάνουμε τεράστιες προσπάθειες να μειώσουμε το χρόνο της), αλλά κυρίως για το διάστημα μετά την ολοκλήρωσή της. Γνωρίζουμε ότι θα υπάρξουν χρήστες που θα δυσκολευτούν να αλλάξουν συνήθειες και να προσαρμοστούν στις αλλαγές. Πιστεύουμε, όμως, πως στη συγκεκριμένη περίπτωση τα οφέλη είναι πολλαπλά, θα γίνουν σύντομα ορατά μετά από λίγο καιρό χρήσης και είμαστε σίγουροι πως στο τέλος θα συμφωνήσετε μαζί μας πως άξιζε τον κόπο.

 

Επανερχόμαστε.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 137
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Όπως είναι τώρα μου φαίνεται τέλειο βασικά. Το μόνο που με "ενοχλεί" είναι η αναζήτηση που είναι σχεδόν σαν να μην υπάρχει...

  • Like 11
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προτείνω κάτι σαν αυτό το template!

 

http://apriezt-mkrdezign.blogspot.gr/

 

ή αυτό

 

http://www.industrialthemes.com/explicit/

Επεξ/σία από Ιάσωνbitc
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με το καλό παιδιά. :) 

 

Υπομονή θα χρειαστεί σίγουρα. Α και bug reports.

 

Hint: ήμουν από αυτούς που έμπαιναν στο Insomnia μέσω web browser αντί της native εφαρμογής στο iOS. Ο λόγος; Τα πάμπολα προβλήματα της εφαρμογής, αλλά και το ότι προσέφερε λιγότερα από την web έκδοση.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...