Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα χρειάζομαι την βοήθεια σας έχω vdsl Cosmote και μου έχει δώσει το modem router το λευκό το όρθιο πάνω στο modem έχω συνδέσει ένα hub 10/100/1000 το οποιο έχει 2 δίσκους NAS, smart tv,xbox και ps4.

Oταν βάζω να παίξει η τηλεόραση 4k ταινία από τους δίσκους NAS κολλάνε συνεχεια υποψιάζομαι ότι φταίει το modem router που είναι μονο 10/100 και δεν έχει την ταχύτητα να στήλει, γιατί πριν είχα adsl και με ένα netgear modem router που είχα αγοράσει και με το ίδιο hub δούλευαν κανονικά όλα και δεν κόλλαγε τίποτα το Netgear ήταν 1000 είχε ethernet gigabit.

Tο κακό είναι ότι το Netgear είναι μονο adsl γίνετε να το συνδέσω πάνω στο modem τις cosmote αλλα μονο για να συνδέσω τις συσκευές και internet να έχω απω το modem τις cosmote?

Δημοσ.

εφοσον το switch αν καταλαβα καλα εχει πανω ολες τις συσκευες και απλα το switch συνδεεται με το ρουτερ μονο για ιντερνετ τοτε ολες οι συσκευες παιζουν 1000.10π θα παιξουν οταν ζητησουν ιντερνετ που δεν σε νοιαζει αφου το ιντερνετ ειναι 50αρι

Δημοσ.

εφοσον το switch αν καταλαβα καλα εχει πανω ολες τις συσκευες και απλα το switch συνδεεται με το ρουτερ μονο για ιντερνετ τοτε ολες οι συσκευες παιζουν 1000.10π θα παιξουν οταν ζητησουν ιντερνετ που δεν σε νοιαζει αφου το ιντερνετ ειναι 50αρι

Καλησπέρα και πάλι εμενα δεν δουλεύει στα 1000 όμως το hub αλλα στα 100 γιατί συμβαίνει αυτό??

να το πω πιο απλά πως τα έχω συνδέσει

λοιπόν πάνω στο modem router τις κοσμοτέ έχω το speedport entry 2i (που είναι 10/100) έχω βάλει το hub που έχει 8 ethernet (ειναι 10/100/1000) και έχω βάλει και τον υπολογιστή.

Πάνω στο hub έχω xbox one x - ps4 pro - 2 σκληρούς NAS - samsung tv  - και ένα home cinema δεν έχω πειράξει IP δεν έχω ορίσει τίποτα όπως τα βρίσκει μονο του,τώρα αν ανοίξω την τηλεόραση και βάλω να παίξει από κάποιον δίσκο ταινία 4k κολλάνε αν βάλω όμως 1080p δεν κολλάνε.

όταν προσπάθησα να περάσω στον δίσκο NAS 50GB 4k video ήθελε 2:30 ώρες και την μεταφορά την έκανε με 10mb το δευτερόλεπτο.

Πριν από το καλοκαίρι είχα adsl με ακριβώς την ίδια συνδεσμολογία με ακριβώς το ίδιο hub και ακριβώς την ίδια τηλεόραση και τους δίσκους NAS το μονο που άλλαζε ήταν το modem router που είχα και ήταν ένα netgear το DGND3700 που ήταν 10/100/100 και δεν είχα κανένα πρόβλημα τι μπορεί να φταίει τώρα??????

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Το switch δρομολογεί όλη την κίνηση μεταξύ των συσκευών που έχεις επάνω του.

Από το pc προς το NAS λογικό να πέφτει η ταχύτητα αφού το pc το έχεις πάνω στο router.

Στην θέση σου θα δοκίμαζα να παίξω το περιεχόμενο από το ps ή το xbox προς την TV, μπορεί απλά η gpu της tv να μην σηκώνει την ποιότητα του περιεχομένου.

Δημοσ.

Κατα πρώτον και μονο το γεγονος οτι κάνεις μεταφορά απο pc σε NAS και σου λέει οτι είναι 10mb/s σημαίνει οτι παίζει με 100άρι. το SWITCH (και οχι HUB) σου ειναι χιλιάρι, οποτε επρεπε να εχεις 5-6 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα. Βέβαια, να δούμε και το εξής...τι NAS εχεις??? ρωτάω γιατι εγω είχα 2 WD NAS myworld νομίζω (gigabit υποτιθεται) το οποιο είχε ταχύτητα λιγότερο και απο 100άρι! Πήγα να γράψω 250GB ταινίες και εκανε 2.5 μέρες για να γεμίσει...

Βάλε όλες τις συσκευές(εαν γίνεται) πάνω στο switch και δοκίμασε πάλι. Εαν δεν γίνεται, βάλε 2 καρφωτές διευθύνσεις στο nas και το pc, βάλε τους ενα καλώδιο δικτύου απο το ενα στο άλλο και δοκιμασε. (μην πει κανεις cross,πλέον γίνεται autosense εκτός εαν είναι παλιό το pc...)

Δημοσ.
22 ώρες πριν, mpentenis είπε

(μην πει κανεις cross,πλέον γίνεται autosense εκτός εαν είναι παλιό το pc...)

Βλέπε cisco packet tracer που αναγκαστικά πρέπει να βάλεις crossover καλώδιο για να λειτουργήσουν λες και ειμαστε στα 90s.

Δημοσ.

Πού είναι ο αρχικός Poster? Hit and run έκανε;

Άμα θες 1000άρι καθαρό πρέπει οι συσκευές που θα μεταφέρουν δεδομένα μεταξύ τους να είναι πάνω σε 1000άρη εξοπλισμό.
Αν έχεις το pc πάνω στο 100άρι router και το NAS σε 1000άρι switch, τρώς μπουκάλι από το router. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν βάζουμε τίποτα πάνω στο router.

Δημοσ.
On 15/12/2017 at 5:39 PM, andreas443 said:

Καλησπέρα και πάλι εμενα δεν δουλεύει στα 1000 όμως το hub αλλα στα 100 γιατί συμβαίνει αυτό??

να το πω πιο απλά πως τα έχω συνδέσει

λοιπόν πάνω στο modem router τις κοσμοτέ έχω το speedport entry 2i (που είναι 10/100) έχω βάλει το hub που έχει 8 ethernet (ειναι 10/100/1000) και έχω βάλει και τον υπολογιστή.

Πάνω στο hub έχω xbox one x - ps4 pro - 2 σκληρούς NAS - samsung tv  - και ένα home cinema δεν έχω πειράξει IP δεν έχω ορίσει τίποτα όπως τα βρίσκει μονο του,τώρα αν ανοίξω την τηλεόραση και βάλω να παίξει από κάποιον δίσκο ταινία 4k κολλάνε αν βάλω όμως 1080p δεν κολλάνε.

όταν προσπάθησα να περάσω στον δίσκο NAS 50GB 4k video ήθελε 2:30 ώρες και την μεταφορά την έκανε με 10mb το δευτερόλεπτο.

Πριν από το καλοκαίρι είχα adsl με ακριβώς την ίδια συνδεσμολογία με ακριβώς το ίδιο hub και ακριβώς την ίδια τηλεόραση και τους δίσκους NAS το μονο που άλλαζε ήταν το modem router που είχα και ήταν ένα netgear το DGND3700 που ήταν 10/100/100 και δεν είχα κανένα πρόβλημα τι μπορεί να φταίει τώρα??????

ολες οι συσκευες σου θα συνδεθουν πανω στο switch το 1000αρι.πανω στο speedport το μονο που θα υπαρχει θα ειναι το καλωδιο απο το Switch και τιπτοε αλλο.αν ο υπολογιστης σου ειναι πανω στο speedport παιζει με 100 με τις αλλες συσκευες.επισης οτι εχεις ενα Nas που ειναι 1000αρι δεν σημαινει οτι θα σου κανει μεταφορα με 125mbyte/sec.ειχα και εγω  καποτε ενα western digital το οποιο ηταν 1000αρι αλλα η ταχυτητα δεν ηταν οτι καλυτερο.τα καλα Nas ειναι ακριβα.

Δημοσ.
On 31/12/2017 at 7:40 PM, mpentenis said:

Κατα πρώτον και μονο το γεγονος οτι κάνεις μεταφορά απο pc σε NAS και σου λέει οτι είναι 10mb/s σημαίνει οτι παίζει με 100άρι. το SWITCH (και οχι HUB) σου ειναι χιλιάρι, οποτε επρεπε να εχεις 5-6 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα. Βέβαια, να δούμε και το εξής...τι NAS εχεις??? ρωτάω γιατι εγω είχα 2 WD NAS myworld νομίζω (gigabit υποτιθεται) το οποιο είχε ταχύτητα λιγότερο και απο 100άρι! Πήγα να γράψω 250GB ταινίες και εκανε 2.5 μέρες για να γεμίσει...

Βάλε όλες τις συσκευές(εαν γίνεται) πάνω στο switch και δοκίμασε πάλι. Εαν δεν γίνεται, βάλε 2 καρφωτές διευθύνσεις στο nas και το pc, βάλε τους ενα καλώδιο δικτύου απο το ενα στο άλλο και δοκιμασε. (μην πει κανεις cross,πλέον γίνεται autosense εκτός εαν είναι παλιό το pc...)

γενικως τα Wd ειναι λιγο μαυρα χαλια σαν Nas σε θεματα ταχυτητων.

16 hours ago, SWEDEN said:

Βλέπε cisco packet tracer που αναγκαστικά πρέπει να βάλεις crossover καλώδιο για να λειτουργήσουν λες και ειμαστε στα 90s.

σε κατι cisco router 2801 κτλ θελει Crossover δυστυχως αν δεν μπουν σε switch.

15 hours ago, mpentenis said:

Ακόμα και αν το δω δεν θα καταλάβω πολλά μιας και δεν έχω ιδέα από cisco!

απλα οτι λενε για Crossover Καλωδια ενω στην ουσια οι περισσοτερες συσκευες πλεον παιζουν auto sense οποτε και straight Να βαλεις ολα μια χαρα

Δημοσ.

Καλημέρα τα έβαλα όλα πάνω στο switch τα πάντα και μονο το switch υπάρχει πάνω στο router πλέον όταν κάνω μεταφορά αρχείων από τον υπολογιστή στον nas γίνετε με 50mb πάει και λίγο παραπάνω παρακάτω δεν είναι πάντα σταθερό αλλα έχει ανεβεί η ταχύτητα το θέμα τώρα είναι ότι η ταινία 4k κολλάει και πάλι 2-3 κωλύματα θα τα κάνει και πάλι μέσα στην ταινία ο NAS είναι o WD MY CLOUD

Δημοσ.
3 minutes ago, andreas443 said:

Καλημέρα τα έβαλα όλα πάνω στο switch τα πάντα και μονο το switch υπάρχει πάνω στο router πλέον όταν κάνω μεταφορά αρχείων από τον υπολογιστή στον nas γίνετε με 50mb πάει και λίγο παραπάνω παρακάτω δεν είναι πάντα σταθερό αλλα έχει ανεβεί η ταχύτητα το θέμα τώρα είναι ότι η ταινία 4k κολλάει και πάλι 2-3 κωλύματα θα τα κάνει και πάλι μέσα στην ταινία ο NAS είναι o WD MY CLOUD

50 mbyte ειναι μια χαρα ταχυτητα.απο εκει και περα .μηπως η τηλεοραση δεν ειναι 1000αρα?μηπως απλα δεν την παλευει με 4K?δες και firmware update για την tv

Δημοσ.

με την ίδια τηλεόραση με το ίδιο switch και τις ίδιες ταινίες δεν κόλλαγε τίποτα τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν έβαλα το router του οτε

Δημοσ.
1 minute ago, andreas443 said:

με την ίδια τηλεόραση με το ίδιο switch και τις ίδιες ταινίες δεν κόλλαγε τίποτα τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν έβαλα το router του οτε

δεν θα επρεπε να σε επηρεαζει πουθενα διοτι ολη η κινηση ειναι διαμεσο του Switch πλεον και οχι διαμεσω του ρουτερ του οτε.δηλαδη μπορεις να βαλεις καρφωτες Ip στις συσκευες και να βγαλεις το ρουτερ τελειωςκαι να δοκιμασεις παλι.ή να βαλεις ενα αλλο ρουτερ τυπικα για να δεις.πχ το παλιο ρουτερ

Δημοσ.

Μπα δεν θα ασχοληθώ άλλο κάποια στιγμή θα πάρω ένα router τις προκοπης προς το παρών θα μείνω έτσι γιατί θα αλλάξω κουτί στο pc 4k δεν κατεβάζω και συνεχεια στις 1080p όλα είναι μια χαρά.

Και πάλι που μου είπατε να τα βάλω όλα πάνω στο switch είδα τεραστια διαφορα στην ταχύτητα ευχαριστώ για όλα και καλή χρονια να έχουμε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...