Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Άνοιξα αυτό το θέμα, επειδή αντιμετωπίζω ένα θέμα που σίγουρα το αντιμετώπισαν πολλοί πριν από μένα... Έχω μια Μητρική MSI z77ma-g45 η οποία υποτίθεται ότι υποστηρίζει μέχρι 2800Mhz μνήμες ραμ (μαζί με CPU 22nm φυσικά...). Πρόσφατα αγόρασα τις Corsair Dominator Platinum στα 2400mhz (με την ελπίδα να τις ανεβάζω ξέρω γω μέχρι και 2666mhz). Τους κούμπωσα πάνω στην μητρική, κάνω first boot, 1333Mhz... Λογικό, ΟΚ. Μπαίνω bios, ενεργοποιώ XMP και τις βάζω στα 2400Mhz. Δεν άνοιξε ποτέ... έκανε πολλαπλά bootloops και μου έβγαλε μήνυμα να κάνω restore τις ρυθμίσεις... Εμπειρία από OC σε μνήμες δεν έχω... παρ'όλα αυτα τό έψαξα το θέμα... έκανα reset τα BIOS, μπήκα μετά στα timings κι έβαλα αυτά που υποστηρίζουν οι μνήμες, έβαλα και το Voltage στα 1,65V... Πάλι τα ίδια... Ανέβασα κι άλλο το Voltage...τίποτα, τα ίδια! Κάνω κάτι λάθος εγώ βρε παιδιά; Επί την ευκαιρία η μητρική φοράει έναν i7 3770k ο οποίος δεν θα πρεπε να δημιουργεί κάποιο θέμα στις RAM καθώς είναι 22nm και ήταν ό,τι καλύτερο έπαιζε σε 1155 socket...

Ξέχασα να αναφέρω ότι με XMP ενεργοποιημένο μπόρεσα να τις έχω μέχρι και 2166mhz

Στις προσπάθειες μου επίσης έκανα πιο χαλαρά και τα timings χωρίς κάποιο αποτέλεσμα...

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γράφεις ότι εμπειρία για oc σε μνήμες δεν έχεις άλλα το πρώτο πράγμα που ήθελες να κάνεις όταν τις έβαλες ήταν αυτό! 

Σε μνήμες δεν κάνουμε oc. 

Κάνε reset bios. 

Όταν μπουταρει θα είσαι στα 1333Mhz 

Όταν μπεις bios ενεργοποίησε το XMP ,δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο όσο αφορά τις μνήμες. 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, panoskatos είπε

Γράφεις ότι εμπειρία για oc σε μνήμες δεν έχεις άλλα το πρώτο πράγμα που ήθελες να κάνεις όταν τις έβαλες ήταν αυτό! 

Σε μνήμες δεν κάνουμε oc. 

Κάνε reset bios. 

Όταν μπουταρει θα είσαι στα 1333Mhz 

Όταν μπεις bios ενεργοποίησε το XMP ,δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο όσο αφορά τις μνήμες. 

Αυτό λέει,ούτε με xmp δεν μπουτάρει.

TS στο bios όταν ενεργοποιείς το xmp ουσιαστικά κάνεις oc στις μνήμες. Από default όταν γίνεται αυτό,αυτόματα γίνεται και oc στον cpu γιατί είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία που ανεβαίνει το bus speed ανάλογα με το clock των ram. Για παράδειγμα μπορεί με τις μνήμες στα 2400 να ανεβαινει το cpu σε ταχύτητα που δεν σηκώνει. Θα το βρείς και από auto θα το γυρίσεις στο manual.

H ρύθμιση πρέπει να είναι καπως έτσι 

CPU bus speed : DRAM ratio  = auto 

Κάτι τέτοιο τελος παντων. Ουσιαστικά αυτό που θες να κάνεις εσύ είναι να γίνει ανεξάρτητο το dram speed από το bus speed. Ψάξε και λίγο στο net για overclocking ivy bridge και θα καταλάβεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...