Προς το περιεχόμενο

Απορια για γραμμες τηλεφωνου/συνδεσεις ιντερνετ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα στο φορουμ, εχω 3 τηλεφωνικες γραμμες στο σπιτι μια στην Νοβα και 2 στον ΟΤΕ, μια εκ των οποιων ειναι vdsl. Επειδη ειμαι ασχετος στο θεμα καλωδιωση και ενδιαφερομαι να κανω νεα συνδεση vdsl στον ΟΤΕ (4η συνδεση ιντερνετ δηλαδη) θα ηθελα να ρωτησω, χρειαζεται να περαστουν καινουρια καλωδια για τηλεφωνικη γραμμη ή μπορω να το πετυχω με τα ηδη υπαρχοντα καλωδια; Χρειαζομαι απαραιτητα καινουριο τηλεφωνικο αριθμο; Στον χωρο οπου εχω το δικο μου ρουτερ εχω καλωδιο το οποιο ερχεται απο το ισογειο απευθειας στο δωματιο απεξω απο την πολυκατοικια (δεν γνωριζω αν παιζει ρολο).

 

Ευχαριστω για τον χρονο σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να κανεις νεα σύνδεση ιντερνετ θέλεις και νεο αριθμό τηλεφώνου, τωρα αν εχεις ή δεν εχεις διαθέσιμα καλώδια αυτο το ξερεις μονο εσυ, αν δεν μπορείς να το καταλάβεις κάλεσε εναν ηλεκτρολόγο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην ουσία κάθε τηλεφωνική γραμμή είναι ένα ζεύγος καλωδίων, το πολύ μια σύνδεση στο internet και τουλάχιστον εναν τηλεφωνικό αριθμό (στις pstn μονο ένας αριθμός, στις isdn ένας, μπορεί και παραπάνω). Εσύ γιατί χρειάζεσαι τόσες τηλεφωνικές γραμμές; Χρειάζεσαι πολλαπλές συνδέσεις στο διαδίκτυο για κάποιο λόγο; Χρειάζεσαι πολλά τηλεφωνικά νούμερα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τηλεφωνικες γραμμες δεν χρειαζομαι, απλα υπαρχουν χρονια στο σπιτι λογο του οτι ηταν παλαιοτερα εργασιακος χωρος παραλληλα και οικια. Λογο του φορτου των συνδεσεων χρειαζομαστε ο καθενας την δικη του συνδεση στο σπιτι, το ιντερνετ ειναι το μονο που με απασχολει. Τηλεφωνα δεν χρησιμοποιουμε, απλα οπως υποψιαζομουν και επιβεβαιωσε ο φιλος ποιο πανω χωρις τηλεφωνο δεν γινεται να εχεις ιντερνετ. Θεωρησα ποιο ευκολο να βαλω απλα μια 4η γραμμη, η αλλη λυση ηταν να ανταλλαξω παροχους στις γραμμες 1 και 3, δηλαδη να κανω την γραμμη 1 Νοβα απο ΟΤΕ και την γραμμη 3 ΟΤΕ απο Νοβα. Εχω προγραμματα τηλεορασης και στις 2 υπηρεσιες και θελω να τα κρατησω, και η 2η λυση μου φανηκε πολυ χρονοβορα, παροτι εχουν ληξει οι συμβασεις και στα 2 νουμερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν θα βολευε πιο πολυ να κρατησεις δυο γραμμες το πολυ VDSL και απλα να της ενωσεις αυτες τις δυο μαζι η ακομα καλυτερα να βαλεις τα νεα πακετα που βγηκαν λιγοτερο κοστος θα ειναι.Απο περιεργεια τι ακριβως κανει ο καθενας και θελει αποκλειστικα μαι γραμμη για παρτυ του ? εννοω παιζει παιχνιδια ο ενας και ο αλλοτς τσακιζει τη γραμμη να κατεβαζει? γιατι αμα γινετε κατι τετοιο μπορειτε απλα να θεσετε ορια στο ρουτερ τι ταχυτητα θα περνει ο καθενας

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν κατάλαβα καλά, θέλεις τις 2 γραμμές (Nova, OTE) να τις μεταφέρεις (αλλάξεις) σε διαφορετικό χώρο στην οικοδομή.

Δεν χρειάζεται να το ζητήσεις από τις εταιρείες, καθώς είναι οικονομικά ασύμφορο αφού θα χρειαστεί να κάνεις 2 φορητότητες. Μπορείς κάλλιστα να αλλάξεις την σύνδεση των ζευγών (κάθε χώρου) στον κεντρικό κατανεμητή της οικοδομής.

 

Καλή λύση είναι αυτή που προτείνει ο soteras. Συνδέεις όλες τις γραμμές σε έναν Load Balancing router κι έχεις καλύτερη συνολική λειτουργία και έλεγχο όλου του εσωτερικού δικτύου. Προϋπόθεση να υπάρχει καλώδιο δικτύου από κάθε χώρο μέχρι το σημείο που θα είναι ο κεντρικός router.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...