Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδώ μπορούμε να προετοιμάζουμε θεατρικές εξόδους.

Ως μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων, προτείνω τους 12 ανά παράσταση.

Ως αρχική επιλογή, προτείνω τη «Μαντάμ Σουσού»: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-pallas/mantam-sousou/

Επεξ/σία από James Bon
  • Like 2
Δημοσ.

Γενικά λείπει ένα θρεντ για το θέατρο.

Από τη φετινή σεζόν η παράσταση που με έχει κερδίσει μέχρι στιγμής είναι το "ήταν όλοι τους παιδιά μου" του Άρθουρ Μίλλερ που παίζει ο Καταλειφός. Εκπληκτική παράσταση σε ένα εξαιρετικό αντιπολεμικό έργο. Το παρακολούθησα με κομμένη την ανάσα.

• Moderators
Δημοσ.

Οντως λειπει thread για το θεατρο, αλλα δεν ξερω αν εχει και μεγαλη απηχηση ετσι κι αλλιως.

In other news την Παρασκευη θα δω το "Γυναικες του Παπαδιαμαντη" με την εκπληκτικη Νενα Μεντη. Θα ποσταρω αποψη μετα, αλλα αναμενεται να ειναι φοβερη παρασταση.

• Like 2
Δημοσ.

Ήδη 2 γνωστοί μου που το είδαν το εκθειάζουν.

Είδα το Haizeberg στο θέατρο του νέου κόσμου. μεχ μεχ παράσταση, πολύ φλυαρία, ανύπαρκτη δράση, το έργο όχι κάτι επαναστατικό ή καμιά φοβερή ιστορία. Ξεχωρίζει βέβαια η Κόρα Καρβούνη που είναι ηθοποιάρα αλλά ασχημούλα :P

• Like 1
Δημοσ.

Όταν έρθουν και γκομενίτσες και πριν συμπληρωθούν 12 άτομα πείτε μου να έρθω :P

O τοξοβόλος και η παρέα  του δεν μετράνε για "γκομενίτσες" :P

• Moderators
Δημοσ.

Λοιπον η παρασταση "Γυναικες του Παπαδιαμαντη" ηταν συγκλονιστικη. Η ερμηνεια της Μεντη ηταν καθηλωτικη, εννοειται και ο υπολοιπος θιασος ηταν φοβερος, απλα η Μεντη απογειωσε για ακομα μια φορα τον ρολο της. Η σκηνοθεσια οπως ακριβως επρεπε για τη συγκεκριμενη παρασταση.

Προτεινω οσοι το σκεφτεστε, να πατε χωρις ενδοιασμους.

• Like 1
Δημοσ.

Έχω προλάβει κι έχω δει το "Το τίμημα" και το "Η λίμνη που δεν υπάρχει πια".

Αύριο, που θα έχω όρεξη θα γράψω τις εντυπώσεις μου.

ΥΓ: Γενικότερα, σα να έχουν τσιμπήσει τις τιμές φέτος....

Δημοσ.

Αλήθεια τώρα έχουμε καλό θέατρο στην Ελλάδα; Ποιοι ηθοποιοί παίζουν; γιατι όσους ξέρω εγώ είναι μέτριοι στην καλύτερη... επίσης οι παραγωγές φαντάζομαι και αυτές οικονομικές θα είναι... ενθουσιάζεστε εύκολα μάλλον :P

• Moderators
Δημοσ.

Αλήθεια τώρα έχουμε καλό θέατρο στην Ελλάδα; Ποιοι ηθοποιοί παίζουν; γιατι όσους ξέρω εγώ είναι μέτριοι στην καλύτερη... επίσης οι παραγωγές φαντάζομαι και αυτές οικονομικές θα είναι... ενθουσιάζεστε εύκολα μάλλον 

Θεωρω πως κανεις πλακα, αλλα θα απαντησω ετσι κι αλλιως. 

Η Ελλαδα εχει παραδοση στο ποιοτικο θεατρο και προφανως εχει και αρκετους ταλαντουχους ηθοποιους του χωρου. Οσο για τις παραγωγες, δεν ξερω τι εννοεις ακριβως οικονομικες, αλλα εξαρταται απο την καθε παρασταση και δεν παιζει και παντα ρολο.

Μπορεις να παρακολουθησεις εναν μονολογο που δε χρειαζεται να εχει ακριβη παραγωγη και να εκστασιαστεις, μπορει να δεις και παραγωγη του Παπαιωαννου ξερωγω.

Κατατα, το οτι οι ηθοποιοι που ξερεις ειναι μετριοι στην καλυτερη, το μονο που αποδεικνυει ειναι πως εχεις δει μοναχα μετριους ηθοποιους  :P

• Like 1
Δημοσ.

Θεωρω πως κανεις πλακα, αλλα θα απαντησω ετσι κι αλλιως. 

Η Ελλαδα εχει παραδοση στο ποιοτικο θεατρο και προφανως εχει και αρκετους ταλαντουχους ηθοποιους του χωρου. Οσο για τις παραγωγες, δεν ξερω τι εννοεις ακριβως οικονομικες, αλλα εξαρταται απο την καθε παρασταση και δεν παιζει και παντα ρολο.

Μπορεις να παρακολουθησεις εναν μονολογο που δε χρειαζεται να εχει ακριβη παραγωγη και να εκστασιαστεις, μπορει να δεις και παραγωγη του Παπαιωαννου ξερωγω.

Κατατα, το οτι οι ηθοποιοι που ξερεις ειναι μετριοι στην καλυτερη, το μονο που αποδεικνυει ειναι πως εχεις δει μοναχα μετριους ηθοποιους  :P

το ξέρουν και οι άλλες χώρες αυτό για την παράδοση; 

κάτοικοι εκτός Αθηνών; 

Οκ πες μου πχ 8 τοπ ηθοποιούς που θεωρείς ταλαντούχους.. ειναι και ο μπέζος μέσα; 

Καλά δεν πιστεύω ότι θα καταριέται κάποιος τα λεφτά που έδωσε αλλά αμφιβάλω ιδιαίτερα για το αν με ενθουσιάσει έστω και λίγο κάποια παράσταση στην Ελλάδα... 

• Moderators
Δημοσ.

το ξέρουν και οι άλλες χώρες αυτό για την παράδοση;

κάτοικοι εκτός Αθηνών;

Οκ πες μου πχ 8 τοπ ηθοποιούς που θεωρείς ταλαντούχους.. ειναι και ο μπέζος μέσα;

Καλά δεν πιστεύω ότι θα καταριέται κάποιος τα λεφτά που έδωσε αλλά αμφιβάλω ιδιαίτερα για το αν με ενθουσιάσει έστω και λίγο κάποια παράσταση στην Ελλάδα...

Οχι ενταξει δεν είναι να πεις πως πανε πολλοι ξενοι σε παραστάσεις στην Επίδαυρο ξερωγω :lol:

Οσο για τους 8 που λες, με βαση οσους εχω δει προσωπικα:

Βαλτινος

Τσακιρογλου

Μεντη

Κομνηνου

Μαρκουλακης

Πυρπασοπουλος

Καβογιαννη

Διδασκαλου

Και εννοειται πως εχω αφησει εξω πολλούς. Ο Μπεζος σίγουρα δεν ειναι στην κατηγορια.

Απλως νομιζω πως σνομπαρεις κατι χωρίς να ξερεις αρκετα πράγματα ωστε να καταλήξεις να το σνομπαρεις :P

Πάντως αν θελεις κατι για να ενθουσιαστείς, φιλτραρε το τι θα διαλέξεις, δεν παιζει μονο ο Σεφερλης και ο Μπεζος στο θέατρο.

Δημοσ.

Οχι ενταξει δεν είναι να πεις πως πανε πολλοι ξενοι σε παραστάσεις στην Επίδαυρο ξερωγω :lol:

Οσο για τους 8 που λες, με βαση οσους εχω δει προσωπικα:

Βαλτινος

Τσακιρογλου

Μεντη

Κομνηνου

Μαρκουλακης

Πυρπασοπουλος

Καβογιαννη

Διδασκαλου

Και εννοειται πως εχω αφησει εξω πολλούς. Ο Μπεζος σίγουρα δεν ειναι στην κατηγορια.

Απλως νομιζω πως σνομπαρεις κατι χωρίς να ξερεις αρκετα πράγματα ωστε να καταλήξεις να το σνομπαρεις :P

Πάντως αν θελεις κατι για να ενθουσιαστείς, φιλτραρε το τι θα διαλέξεις, δεν παιζει μονο ο Σεφερλης και ο Μπεζος στο θέατρο.

O Βαλτινός παίζει τον ρόλο του βαλτινού

Ο Τσαγκιρογλου τον ρόλο του Τσακιρόγλου

Ο Μαρκουλάκης τον ρόλο του μαρκουλάκη 

Ο Πυρπασόπουλος τον ρόλο του πυρπασόπουλου

Η Βουγιουκλάκη τον ρόλο της βουγιουκλάκη

Ο Μπέζος τον ρόλο του Μπέζου

Ο Βέγγος τον ρόλο του Βέγγου κτλ

οι περισσότεροι απο τους ηθοποιούς που διάλεξες είναι μονόχρωμοι one man show δεν είναι ακριβώς ηθοποιοί απλά ο ρόλος τους είναι να είναι ο εαυτός τους στην σκηνή  (ή η περσόνα που έχουν όταν παίζουν θέατρο σε περίπτωση που δεν ταυτίζονται τα δύο πάντως πάντα παίζουν ένα πράμα ) :P

Απλά  για nostalgia αλλά και συνήθεια σου αρέσει να βλέπεις αυτά τα στερεότυπα και το ευχαριστιέσαι... τίποτα κακό σε αυτό βέβαια. 

Αλλά υπάρχει διαφορά μεταξύ καλής υποκριτικής και signature performance... 

Τέσπα δεν είμαι κάποιος κριτικός τέχνης κτλ... απλά έχω δει 2,3 πράματα έχω γενικά μια άποψη δική μου και πραγματικά δεν βλέπω πολύ ψωμί στο ελληνικό θέατρο.. είναι καλό δια της απουσίας του καλύτερου... αυτούς έχουμε αυτούς χειροκροτούμε κάπως έτσι :P 

Ευλογούν ο καθένας τα γένια του άλλου κυρίως... Σίγουρα αν δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις ή αν ειναι φθηνά τα εισιτήρια φαντάζομαι θα περάσεις καλά καλύτερα πχ απο ακόμη ένα ποτό σε ακόμη ένα ορθάδικο κτλ... αλλά οκ δεν πιστεύω να ενθουσιαζόμουν ποτέ... έχω πάει Επίδαυρο μερικές φορές και έχω δει κανα 2 παραστάσεις και μερικά μπουλούκια (με μεγάλα ονόματα οι γνωστές ξεπέτες)  έχω δει και μερικές μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις (κυρίως απο θανόντες ηθοποιούς)  και φυσικά έχω δει άπειρο ελληνικό κινηματογράφο (κλασικό και σύγχρονο ) 

ποτέ δεν έχω ενθουσιαστεί στην Επίδαυρο απλά ο χώρος και η πλοκή των ιστορικών παραστάσεων που είδα εγώ κάπως βελτιώνουν την κατάσταση. 

Στο εξωτερικό βέβαια το θέατρο έχει εντελώς άλλη ποιότητα και διάσταση.. εκει ναι μπορεί να ενθουσιαστεί κανείς! (όχι ότι δεν έχουν και μπόλικες πατάτες βέβαια..) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...