laxanoulis Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Καλημέρα παιδιά. Μπαίνω απευθείας στο θέμα. Από προχθές έχω παρατηρήσει περίεργη συμπεριφορά του RGB πληκτρολογίου. Μπορείτε να δείτε το θέμα στο βίντεο: Ουσιαστικά αυτό που συμβαίνει είναι ότι όταν ανοίγω ή κλείνω το φως στο δωμάτιο που έχω το pc αναβοσβήνουν ακαριαία τα RGB φωτάκια στο πληκτρολόγιο. Αυτό το παρατηρώ τις τελευταίες ημέρες. Πληροφοριακά σας λέω ότι το σύστημα είναι καινούριο (1 εβδομάδας) και το πληκτρολόγιο είναι μεταλλικό. Προσπάθησα να αλλάξω πρίζα, για 1 ημέρα έστρωσε και σήμερα μου έκανε πάλι τα ίδια. Ένας φίλος ηλεκτρολόγος μου είπε ότι μπορεί να είναι στατικός ηλεκτρισμός επειδή έχω διπλωμένο σε κουλουρα το καλώδιο του τροφοδοτικού. Γνωρίζεται τι μπορεί να είναι?
alex09 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Χωρίς να είμαι γνώστης θα σου παραθέσω κάποιες ενέργειες να κάνεις μιας και κατι παρόμοιο εχει προηγηθεί σε αλλα συστήματα . Ελπίζω το τροφοδοτικό να είναι απο αξιόπιστη εταιρία και οχι κάποιο no name , Επίσης έλεγξε τις συνδέσεις μεσα στο κουτί Μήπως κάπου ακουμπάει καλώδιο στην μητρική η στο κουτί και δημιουργεί κάποιο βραχυκύκλωμα . Και το τελευταίο είναι να δοκιμάσεις αλλο τροφοδοτικό για να σιγουρευτεις ότι ειναι θεμα πριζας ή πληκτρολογίου . Μπορεί να είναι "χαζές" σκέψεις αλλα απο το τίποτα κατι ειναι. Καλη σου.μερα 1
laxanoulis Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Χωρίς να είμαι γνώστης θα σου παραθέσω κάποιες ενέργειες να κάνεις μιας και κατι παρόμοιο εχει προηγηθεί σε αλλα συστήματα . Ελπίζω το τροφοδοτικό να είναι απο αξιόπιστη εταιρία και οχι κάποιο no name , Επίσης έλεγξε τις συνδέσεις μεσα στο κουτί Μήπως κάπου ακουμπάει καλώδιο στην μητρική η στο κουτί και δημιουργεί κάποιο βραχυκύκλωμα . Και το τελευταίο είναι να δοκιμάσεις αλλο τροφοδοτικό για να σιγουρευτεις ότι ειναι θεμα πριζας ή πληκτρολογίου . Μπορεί να είναι "χαζές" σκέψεις αλλα απο το τίποτα κατι ειναι. Καλη σου.μερα Το τροφοδοτικό είναι Cooler Master. Δεν είναι ουαου αλλά ούτε no name. Είναι κάπου στη μέση. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν έχω την δυνατότητα να βάλω κάποιο άλλο τροφοδοτικό μέσα γιατί δεν έχω άλλοάλλο τη διάθεση μου. Επίσης από καλώδια δεν νομίζω να είναι γιατί είναι όλα υφασμάτινα και προσεγμένα. Δεν νομίζω να είναι θέμα του pc, γιατί δοκίμασα να πάρω ρεύμα για να το τροφοδοτήσω από άλλο κύκλωμα(από άλλο δωμάτιο) και πάλι κου έκανε τα ίδια. Υποπτεύομαι πως το σπίτι έχει κάποιο θέμα με την γείωση ή με τον ουδέτερο ή κάτι τέτοιο. Μάλλον θα πω τον φιλο μου να έρθει να το δει. Σ ευχαριστώ πάντως για την απάντηση. 1
mindtrapper Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Μου έκανε και το δικό μου ακριβώς το ίδιο. Δεν το είχα καταλάβει γιατί το έχω σε συρτάρι κάτω από το γραφείο, αλλά μια μέρα που ήμουν ξαπλωμένος και άναψε κάποιος το φως του μπάνιου είδα ότι ανάβουν τα φώτα για 1 δευτερόλεπτο. Το πρόβλημα σε εμένα ήταν ότι είχα ποντίκι και πληκτρολόγιο πάνω στο USB hub της οθόνης. Το πληκτρολόγιο έκανε αυτό που λέμε και το ποντίκι δεν έσβηνε καθόλου τα rgb όταν έκλεινε ο υπολογιστής. Και τα δύο λύθηκαν όταν σύνδεσα και τα δύο απευθείας σε USB του pc. Αν εσύ τα έχεις πάνω στο pc και όχι σε κάποιο hub τότε δες μέσα από το bios μήπως είναι κάποια ρύθμιση που κρατάει το ρεύμα στον υπολογιστή ακόμα και όταν είναι κλειστός. S4 state ή κάτι τέτοιο. Και φυσικά είναι και θέμα καλωδίωσης του σπιτιού. Πιστεύω στην περίπτωση μου το κουτί είναι σωστά γειωμένο αλλά η οθόνη όχι ή ίσως η οθόνη είναι πιο ευαίσθητη σε μικρές αυξομειώσεις της τάσης. 1
laxanoulis Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Μου έκανε και το δικό μου ακριβώς το ίδιο. Δεν το είχα καταλάβει γιατί το έχω σε συρτάρι κάτω από το γραφείο, αλλά μια μέρα που ήμουν ξαπλωμένος και άναψε κάποιος το φως του μπάνιου είδα ότι ανάβουν τα φώτα για 1 δευτερόλεπτο. Το πρόβλημα σε εμένα ήταν ότι είχα ποντίκι και πληκτρολόγιο πάνω στο USB hub της οθόνης. Το πληκτρολόγιο έκανε αυτό που λέμε και το ποντίκι δεν έσβηνε καθόλου τα rgb όταν έκλεινε ο υπολογιστής. Και τα δύο λύθηκαν όταν σύνδεσα και τα δύο απευθείας σε USB του pc. Αν εσύ τα έχεις πάνω στο pc και όχι σε κάποιο hub τότε δες μέσα από το bios μήπως είναι κάποια ρύθμιση που κρατάει το ρεύμα στον υπολογιστή ακόμα και όταν είναι κλειστός. S4 state ή κάτι τέτοιο. Και φυσικά είναι και θέμα καλωδίωσης του σπιτιού. Πιστεύω στην περίπτωση μου το κουτί είναι σωστά γειωμένο αλλά η οθόνη όχι ή ίσως η οθόνη είναι πιο ευαίσθητη σε μικρές αυξομειώσεις της τάσης. Ακριβώς το ίδιο πράγμα! Το ποντίκι μένει αναμενόμενο και το πληκτρολόγιο κάνει αυτό το πράγμα. Τα έχω πάνω στο pc απευθείας τα USB. Άρα λες να κοιτάξω το BIOS λοιπόν ε? Έχει δηλαδή επιλογή για να μην δίνει ρεύμα όσο είναι κλειστό?Εν τω μεταξύ άλλαξα USB θύρα και τώρα δεν το κάνει...
mindtrapper Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Ωραία άστο έτσι τότε. Προφανώς σε κάποιες USB κρατάει ρεύμα η μητρική σου για να μπορείς να φορτίσεις συσκευές με κλειστό το PC. Βάλε ποντίκι πληκτρολόγιο σε θύρες που τα κρατάνε σβηστά και μην ασχολείσαι άλλο. Εκτός αν έχεις όρεξη να φτιάξεις όλη την καλωδίωση του σπιτιού, εγώ δεν είχα, νοικιασμένο το έχω.
laxanoulis Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Ωραία άστο έτσι τότε. Προφανώς σε κάποιες USB κρατάει ρεύμα η μητρική σου για να μπορείς να φορτίσεις συσκευές με κλειστό το PC. Βάλε ποντίκι πληκτρολόγιο σε θύρες που τα κρατάνε σβηστά και μην ασχολείσαι άλλο. Εκτός αν έχεις όρεξη να φτιάξεις όλη την καλωδίωση του σπιτιού, εγώ δεν είχα, νοικιασμένο το έχω. Κ εγώ νοικιάζω. Άρα θα το αφήσω έτσι. Αλλά απ ότι είδα δεν είναι κάτι να μπεις στο Bios και να το αλλάξεις. Αρκετοί το έχουν κάνει. Σ ευχαριστώ πάντως για την πληροφορία. Eίσαι ο μοναδικός που μου έδωσες ξεκάθαρη απάντηση γιατί είχες το ίδιο ακριβώς θέμα. Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2017 από laxanoulis
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα