Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο κτηνιατρος μου μου ειχε πει οτι στειρωνοντας ενα ζωο του αφαιρεις και αρκετο στρες που του προκαλουν οι σεξουαλικες ορεξεις του.

• Like 2
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Η στείρωση ενός ζώου έχει απείρως περισσότερα οφέλη από το να μη στειρωθεί.

Και εννοείται ότι πρώτα απόλλα κάνουν καλό στο ίδιο το ζώο. Μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα να στειρόνωνται σχεδόν όλα τα αδέσποτα

• Like 2
Δημοσ.

Ας θεσουμε(οχι κοιμηθουμε, που λεμε στην κρητη, το αλλο) οτι η ιδια λογικη ισχυει στους ανθρωπους.

Τοτε θα ηταν ωραιο να στειρωνομαστε, ωστε να μην εχουμε την αναγκη/θεληση/...αύλα και το αγχος για γυναικες/ανδρες.

Το αποτελεσμα θα ηταν να εχουμε πιο πολυ χρονο, για το κοινωνικο συνολο.

Δημοσ.

Ναι αλλα ο ανθρωπος δεν ειναι το ιδιο με σκυλους, γατες κλπ.

Γιατι παντα πρεπει να υπαρχει καποιος/καποιοι και να εξισωνουν τα ζωα με τους ανθρωπους. 

Δεν αισθανομαστε ακριβως οτι αισθανονται τα ζωα και ουτε και το αναποδο, οποτε αυτου του ειδους τα επιχειρηματα απλα δεν στεκουν.

Κατα τα αλλα τετοιου ειδους επεμβασεις για λογους υγειας γινονται συνεχεια σε ανθρωπους, ακομα και για προληπτικους λογους, με πιο γνωστο παραδειγαμα αυτο της Angelina Jolie

https://en.wikipedia.org/wiki/Angelina_Jolie#Cancer_prevention_treatment

• Like 1
Δημοσ.

Ο άνθρωπος όμως έχει τη σχετική λογική για το αν πότε και πόσα παιδιά πρέπει να αποκτήσει λέω εγώ ;;;;

Βέβαια κάποιοι δεν την έχουν για αυτό τα βλέπουμε στα φανάρια ή αλλού να ζητιανεύουν και αναρωτιόμαστε ποιοι ασυνείδητοι γονείς τα έφεραν στον κόσμο για να τα ταλαιπωρούν  με αυτό τον τρόπο.

Δημοσ.

Δεν θα διαφωνησω οτι δεν ειμαστε το ιδιο ουτε εξισωνω τιποτα.

Αλλα εμεις τα  εκμεταλευομαστε(στις πιο πολλες περιπτωσεις) και τα θεωρουμε κατι σαν αντικειμενα που εχουν σκοπο να συμπληρωσουν την εικονα μας ή τη μοναξια μας και γενικα δικες μας αναγκες. (Δεν λεω οτι δεν τα φροντιζουμε).

Την αποψη μου για τη στειρωση την εγγραψα στην πρωτη σελιδα, δε θα γραψω τα ιδια παλι. Αλλα την Angelina Jolie δεν την στειρωσαν χωρις καποια αφορμη, διεγνωσαν/ειδαν κατι και μετα συνεχισαν.

Αυτα εχω να πω και δε θα συνεχισω, αφου η συζητηση μεσω μηνυματων βγαζει μονο ευκολα συμπερασματα και δεν γινεται αναλυση. 

Ας μεινουμε στη βοηθεια που δινουμε/παιρνουμε απο το σαιτ και τα υπολοιπα συνεχιζοναι στη καθημερινη ζωη και οχι στα πισι.

• Like 1
Δημοσ.

Η στείρωση ενός ζώου έχει απείρως περισσότερα οφέλη από το να μη στειρωθεί.

Και εννοείται ότι πρώτα απόλλα κάνουν καλό στο ίδιο το ζώο. Μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα να στειρόνωνται σχεδόν όλα τα αδέσποτα

και μετα θα γεμισουμε ποντικια οπως στον μεσαιωνα?

Δημοσ.

Ας θεσουμε(οχι κοιμηθουμε, που λεμε στην κρητη, το αλλο) οτι η ιδια λογικη ισχυει στους ανθρωπους.

Τοτε θα ηταν ωραιο να στειρωνομαστε, ωστε να μην εχουμε την αναγκη/θεληση/...αύλα και το αγχος για γυναικες/ανδρες.

Το αποτελεσμα θα ηταν να εχουμε πιο πολυ χρονο, για το κοινωνικο συνολο.

Δηλαδή ο σκύλος ή η γάτα θα κάνει τα μωρά της, θα τα ταΐσει και θα τους παρέχει στέγη με τα δικά της έξοδα, θα τα στείλει στο σχολείο και όταν με το κάλο μεγαλώσουν θα βρουν ένα επάγγελμα για να γίνουν χρήσιμα μέλη της κοινωνίας; Τι λες, που κάθεσαι και συγκρίνεις τους ανθρώπους με τα ζώα;

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή ο σκύλος ή η γάτα θα κάνει τα μωρά της, θα τα ταΐσει και θα τους παρέχει στέγη με τα δικά της έξοδα, θα τα στείλει στο σχολείο και όταν με το κάλο μεγαλώσουν θα βρουν ένα επάγγελμα για να γίνουν χρήσιμα μέλη της κοινωνίας;

οχι?

Δημοσ.

Νομίζω ότι η ερώτηση του ts δεν αναφερόταν μόνο για τ'αδέσποτα, οι γιατροί λένε και για τα κατοικίδια να στειρώνονται.

​Εγώ τον δικό μου σκύλο δεν τον είχα στειρώσει κι επειδή σκεφτόμουν ότι μπορεί κάποια στιγμή να ζευγάρωνε αλλά κι επειδή τον έβλεπα μια χαρά ευτυχισμένο όπως ήταν.
​Κανένα πρόβλημα συμπεριφοράς, οι ορμές του μεγαλώνοντας ηρέμησαν, αλλά κι όσο τις είχε ποτέ δεν τον δυσκόλεψαν.
​Για τα θηλυκά, ίσως είναι λίγο διαφορετικά γιατί κινδυνεύουν από πολλές ασθένειες, ενώ και σε περίοδο οίστρου, μαζεύουν όλα τ'αρσενικά της γειτονιάς γύρω τους, δεν είμαι σίγουρος όμως αν πρέπει πάντα αυτή να είναι η πρώτη επιλογή μας...

Δημοσ.

Στείρωση θα γεννάνε δίχως αύριο και τι να τα κάνεις μετά; Να τα έχεις να πολλαπλασιάζονται ή θα τα πετάξεις σε κούτα δίπλα από έναν κάδο. Ποσά έχω μαζέψει και τα έχω ταΐσει με σύριγγα.

Όταν στειρωθεί το ζώο πρέπει να αλλάξει και διατροφή αλλιώς μαζεύει πέτρα στα νεφρά. Θέλει πιο ακριβή τροφή για στειρωμένα .

Δημοσ.

Ρητορική ήταν η ερώτηση...

Το ξερω, αλλα ειναι η ωρα του παιδιου :P

Δημοσ.

Όταν στειρωθεί το ζώο πρέπει να αλλάξει και διατροφή αλλιώς μαζεύει πέτρα στα νεφρά

lol

Ποιος τις πουλάει αυτές τις παπάτζες; Άλλη τροφή θέλει λόγω θερμιδικών αναγκών, καμία σχέση με τα νεφρά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...