Achillf Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπέρα, θέλω να ξεκινήσω ένα project σε C# Windows Forms όπου να στέλνει σήμανση στον φορολογικό και κατόπιν να στέλνει εκτύπωση στον θερμικό εκτυπωτή για την έκδοσης της απόδειξης ή του δελτίου αποστολής. Με ποιο τρόπο θα μπορούσα να το κάνω αυτό; Υπάρχει κάποια έτοιμη βιβλιοθήκη ή κομμάτι κώδικα όπου να το κάνω και να είναι και νόμιμο; Απ όσο γνωρίζω κάθε εταιρεία έχει ένα συγκεκριμένα e-line για τη σήμανση, εγώ έχω το μηχάνημα rbs 101 net για φορολογικό. Τις φόρμες εκτύπωσης ή τα δεδομένα μην σας απασχολούν ή γενικά το στήσιμο του προγράμματος, αυτά είναι τα εύκολα. Το ερώτημα μου είναι η σήμανση και η νομιμοποίηση της απόδειξης.
albNik Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Πρεπει να 'πιανεις' την εκτυπωση του εμπορικου προγραμματος πριν παει στο εκτυπωτη, να παρεις το κειμενο της εκτυπωσης, να το στείλεις στο φορολογικο μηχανισμό, να παρεις πισω το SHA1, να στειλεις την εκτυπωση μαζι με το SHA1 στον εκτυπωτη EDIT. Αυτο που περιεγραψα ειναι προγραμμα που συνοδεύει τον φορολογικο και θελει εγκριση απο το πολυτεχνειο. Δεν νομιζω να επιτρεπεται να φτιαξει δικο του ο αγοραστης του μηχανισμου. Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2017 από albNik
Achillf Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 albNik σε αυτό το 'πιάσιμο 'αναφέρομαι και γω, το να αναπτύξω ένα λογισμικό δεν μου είναι δύσκολο. Όπως μου ανέφερες τα βήματα τα κατάλαβα, η αλήθεια είναι πως δεν ήξερα πως δεν επιτρέπεται να φτιάξω δικό μου σύστημα και να μπορεί να είναι νόμιμο. Πιθανολογώ πως και θα υπάρχει κώδικας για να 'πιάνω' την εκτύπωση να τη στέλνω στο φορολογικό και να παίρνω το SHA1. Απλά ούτε να googlαρω μπορώ διότι δεν ξέρω τι όρους να ψάξω για να βρω μια λύση.
παπι Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Αν δεν κανω λαθος, βγαινει ως virtual printer ο οποιος κανει αναδρομολογηση στον θερμικο.
Achillf Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Αν δεν κανω λαθος, βγαινει ως virtual printer ο οποιος κανει αναδρομολογηση στον θερμικο. σωστά, το πρόγραμμα που δουλεύω τώρα (αγορασμένο) κάνει ακριβώς αυτό που είπες.
vangelisbb Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Εγώ δεν έχω καταλάβει εάν θες να φτιάξεις εφαρμογή που να συνδέει τον ΕΑΦΔΣΣ με τον Η/Υ σου ή εφαρμογή που να κόβει παραστατικά και να σημαίνονται από τον φορολογικό σου. Στην πρώτη περίπτωση μην μπλέξεις καθώς ο κάθε φορολογικός έρχεται μαζί με την εφαρμογή του και είναι ελεγμένο ότι δουλεύει Στην δεύτερη περίπτωση στέλνε την εκτύπωση από την εφαρμογή που θα φτιάξεις στον εικονικό εκτυπωτή του φορολογικού και είσαι καλυμμένος. Off topic Επειδή είδα ότι ανέφερες δελτίο αποστολής τα παραστατικά χονδρικής με την τελευταία τροποποίηση του νόμου δεν χρειάζεται να σημαίνονται.
Achillf Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Εγώ δεν έχω καταλάβει εάν θες να φτιάξεις εφαρμογή που να συνδέει τον ΕΑΦΔΣΣ με τον Η/Υ σου ή εφαρμογή που να κόβει παραστατικά και να σημαίνονται από τον φορολογικό σου. Στην πρώτη περίπτωση μην μπλέξεις καθώς ο κάθε φορολογικός έρχεται μαζί με την εφαρμογή του και είναι ελεγμένο ότι δουλεύει Στην δεύτερη περίπτωση στέλνε την εκτύπωση από την εφαρμογή που θα φτιάξεις στον εικονικό εκτυπωτή του φορολογικού και είσαι καλυμμένος. Off topic Επειδή είδα ότι ανέφερες δελτίο αποστολής τα παραστατικά χονδρικής με την τελευταία τροποποίηση του νόμου δεν χρειάζεται να σημαίνονται. vangelisbb θέλω να κάνω τη δεύτερη περίπτωση που ανέφερες. Δηλαδή την εκτύπωση νόμιμης απόδειξης από την εφαρμογή που θα φτιάξω. Δεν νομίζω να είναι τόσο απλό όπως το αναφέρεις. Δηλαδή εγώ σκέφτομαι τη δημιουργία μια εικόνας Bitmap που θα απεικονίζει την απόδειξη. Τώρα αυτή την εικόνα μπορώ να την εκτυπώσω σε οποιοδήποτε εκτυπωτή αλλά δεν θα είναι νόμιμη. Πως λες εσύ να την περάσω στον εικονικό φορολογικό εκτυπωτή και να είμαι καλλυμένος; Προφανώς και δεν στέλνεις μια εικόνα στον φορολογικό και παίρνει σήμανση αλλά κάποια δεδομένα (τελική τιμή ας πούμε). Αν στείλω σε μορφή εικόνας στον εικονικό εκτυπωτή δεν κερδίζω κάτι. Η ερώτηση είναι πως και τι στέλνω στον φορολογικό έτσι ώστε να εκτυπωθεί η εικόνα της απόδειξης Bitmap μαζί με τι σήμανση στον θερμικό εκτυπωτή (όπου ο φορολογικός το στέλνει αυτόματα απ όσο ξέρω)
vangelisbb Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 και όμως τόσο απλό είναι όλες οι εμπορικές εφαρμογές του εμπορίου έτσι το κάνουν εκτός και εάν χρησιμοποιούν driver τύπου Α όπου δημιουργούν ένα txt αρχείο με την απαραίτητη γραμμογράφηση. Στο μαγαζί μου έτσι το έχω στέλνω pdf στον virtual driver εκτυπωτή του φορολογικού και παίρνει σήμανση και μου το κάνει από μόνο του ανακατεύθυνση στον φυσικό εκτυπωτή.
Achillf Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 και όμως τόσο απλό είναι όλες οι εμπορικές εφαρμογές του εμπορίου έτσι το κάνουν εκτός και εάν χρησιμοποιούν driver τύπου Α όπου δημιουργούν ένα txt αρχείο με την απαραίτητη γραμμογράφηση. Στο μαγαζί μου έτσι το έχω στέλνω pdf στον virtual driver εκτυπωτή του φορολογικού και παίρνει σήμανση και μου το κάνει από μόνο του ανακατεύθυνση στον φυσικό εκτυπωτή. Είπες τη φράση κλειδί, "τύπου Α" . Δεν ξέρω και πολλά λογιστικά γι αυτό κολλάω τόσο στους όρους, προγραμματιστής είμαι όχι λογιστής. Ναι εδώ στην εταιρεία δουλεύουμε φορολογικό τύπου Α.
dpolal Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 O Τύπου Α driver έχει συνήθως «θέματα» καθώς η εμπορική εφαρμογή είναι υπεύθυνη να: -μιλήσει με τον ΕΑΦΔΣΣ, - να του στείλει το αρχείο με την απόδειξη (txt,xml,pdf, whatever) - να περιμένει να λάβει την απάντηση από τον μηχανισμό (συνήθως είναι ένα αρχείο μόνο με την ψηφιακή υπογραφή αν θυμάμαι καλά) - να ενώσει το αρχείο με την απόδειξη και το αρχείο με την υπογραφή - να δεί τον εκτυπωτή που θα τα τυπώσει όλα αυτά - να στείλει την εκτύπωση. Σε περίπτωση προβλήματος η εμπορική εφαρμογή θα περιμένει αναγκαστικά μέχρι να λάβει την απάντηση και να τυπώσει. Ο τύπου Β driver είναι η ποιό ανέξοδη λύση. Η εμπορική εφαρμογή θα στείλει το αρχείο με την απόδειξη στον εικονικό συνήθως εκτυπωτή και ο μηχανισμός θα αναλάβει τα υπόλοιπα. Σε περιβάλλον εντατικής πώλησης με πολλούς πελάτες στην ουρά είναι σαφώς ποιό γρήγορος αυτός ο τρόπος αφού η εφαρμογή μόλις εκδόσει απόδειξη περνάει στον επόμενο πελάτη. Μην μπλέξεις με τύπου Α καλύτερα. Άποψη μου.
Achillf Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 O Τύπου Α driver έχει συνήθως «θέματα» καθώς η εμπορική εφαρμογή είναι υπεύθυνη να: -μιλήσει με τον ΕΑΦΔΣΣ, - να του στείλει το αρχείο με την απόδειξη (txt,xml,pdf, whatever) - να περιμένει να λάβει την απάντηση από τον μηχανισμό (συνήθως είναι ένα αρχείο μόνο με την ψηφιακή υπογραφή αν θυμάμαι καλά) - να ενώσει το αρχείο με την απόδειξη και το αρχείο με την υπογραφή - να δεί τον εκτυπωτή που θα τα τυπώσει όλα αυτά - να στείλει την εκτύπωση. Σε περίπτωση προβλήματος η εμπορική εφαρμογή θα περιμένει αναγκαστικά μέχρι να λάβει την απάντηση και να τυπώσει. Ο τύπου Β driver είναι η ποιό ανέξοδη λύση. Η εμπορική εφαρμογή θα στείλει το αρχείο με την απόδειξη στον εικονικό συνήθως εκτυπωτή και ο μηχανισμός θα αναλάβει τα υπόλοιπα. Σε περιβάλλον εντατικής πώλησης με πολλούς πελάτες στην ουρά είναι σαφώς ποιό γρήγορος αυτός ο τρόπος αφού η εφαρμογή μόλις εκδόσει απόδειξη περνάει στον επόμενο πελάτη. Μην μπλέξεις με τύπου Α καλύτερα. Άποψη μου. dpolal η απάντηση σου είναι πολύ ξεκάθαρη και μου έδωσες να καταλάβω και τη διαφορά ανάμεσα σε τύπου Α και Β. Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε ήδη αγοράσει τον φορολογικό τύπου Α και μάλιστα αρκετά χρήματα και επιπροσθέτως έχει ήδη δηλωθεί. Άρα θα προσπαθήσω να υλοποιήσω τα βήματα που μου ανέφερες για τον Τύπο Α σε κώδικα. Δύσκολο το κόβω αν δεν υπάρχει ήδη κάτι έτοιμο υποθέτω.
vangelisbb Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Εάν ο φορολογικός σου εχει επιλογή για δημιουργία εικονικού εκτυπωτή τότε μπορεί να παίξει και ως τύπου β, απο ότι θυμάμαι ο rbs το κάνει θα σου πρότεινα να ρωτήσεις αυτόν που σας τον πούλησε
bazzil Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Ο τύπου Α ειναι πιο ευέλικτος. Εχει περισσότερη δουλεια, αλλα διαχειρίζεσαι εσύ όλη την διαδικασία. Από προσωπική εμπειρία θα σου πρότεινα να εργαστείς με τύπου Α
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα