Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εντάξει παίζουμε με τις λέξεις. Είναι δυνατόν να ισχύει για αυτούς που αργεί η επισκευή και να μην ισχύει για αυτούς που δεν αργεί? Και στο κάτω κάτω είναι χαζό να δώσει ένα κατάστημα μεταχειρισμένο προϊόν γιατί η εγγύηση του ξεκινά πάλι από την αρχή πράγμα που δεν συμφέρει.

Και να κάνω και τον συνήγορο του διαβόλου στον εαυτό μου. Το "νέο" στο παραπάνω άρθρο τι σημαίνει? Νέο δηλ., νεότερο δηλ. αυτό που δόθηκε σαν αντικατάσταση και μπορεί να είναι καινούργιο ή μεταχειρισμένο ή μήπως εννοεί νέο με την έννοια του "καινούργιου"?

Αν αρχίζουμε να παίζουμε με τις λέξεις και τις παραγράφους τότε χάνεται η έννοια του νόμου. Τότε ο νόμος είναι άνομος.

Εχω κατι που χαλασε και στα πλαισια της εγγυησης το πηγαινω να το επισκευασουν. Αυτο ειναι το "παλιο". Εαν η ολη διαδικασια της επισκευης, κρατησει πανω απο ενα "ευλογο" χρονικο διαστημα, τοτε θα μου δωσουν ενα αλλο, ενα "νεο" και οχι το παλιο που ειχα και τους πηγα και το οποιο ακομα υποτιθεται οτι επισκευαζεται.

Αυτη ειναι η διαφορα του παλιου με το νεο.

Και ναι, ο νομος, τα νομικα, οι δικηγοροι, τα δικαστηρια και ολο αυτο το συστημα, βασιζεται ακριβως στις λεξεις. Και οι δικαστες, αφου διαβασουν τους νομους, αποφασιζουν βασει της κοινης λογικης. Για αυτο και λεμε "κερδισα το δικαστηριο" ή "εχασα το δικαστηριο". Επειδη η δικη μου δηλαδη ερμηνεια επεκρατησε ή οχι.

Το παμε μακρια παντως. Εξηγησα παραπανω τι ισχυει στις περιπτωσεις της εγγυησης, κατι που θα διαπιστωσεις και μονος σου αν διαβασεις τις προηγουμενες σελιδες απο αυτην που παρεθεσες. Αυτα σε οτι αφορα το νομικο κομματι. Και στο τεχνικο ομως εαν παμε και παλι ενα μεταχειρισμενο προιον μπορει να ειναι πολυ καλυτερο ή τελος παντων να βρισκεται σε πολυ καλυτερη κατασταση απο ενα αλλο ιδιο και εξισου μεταχειρισμενο. Λογω συνθηκων λειτουργιας, χρονου λειτουργιας, τροπου λειτουργιας κτλ. Οποτε και παλι ο νομος για αυτο και αναφερει "ιδιο ή καλυτερο", δεχομενος ταυτοχρονα οτι το δικο σου ειχε ηδη αποδωσει καποιο χρονο λειτουργιας και οφελη σε εσενα. Αρα αυτο που σου "χρωστανε" ειναι το υπολοιπο του χρονου και των οφειλομενων και οχι "καινουργιο του κουτιου".

Το τελευταιο δεν υπαρχει πουθενα παρα μονον οταν εξαντληθουν ολες οι δυνατοτητες επισκευης κι αντικαταστασης. Που και παλι δεν σημαινει οτι θα σε συμφερει σαν πελατη.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...