JohnTehGreek Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Τα παιδάκια όμως δε φταίνε. Ήξερα αρκετά παιδιά που ήταν πολύ καλά, αλλά δυστυχώς τα γράφανε στα σχολείο γιατί περνανε κάποιο επίδομα και μετά δε τα ξαναβλεπαμε. Μερικοί με θυμούνται ακόμα όταν παίζαμε μπάλα μικροί και με χαιρετάνε. Αλλά τι να το κάνεις? Τους χαλάνε τη ζωή οι γονείς τους, και είναι κρίμα γιατί είναι έξυπνοι γενικά μερικοί, αλλά μπλέκουν νωρις, ή καλύτερα τους μπλέκουν. Έτσι τους μάθανε από μικρούς, έτσι θα κάνουν και αυτοί στα παιδιά τους, αυτή είναι η αλήθεια. Ξέχασες να αναφέρεις βέβαια ότι με το που βρουν κάμερα πετάγονται σαν τις πορδές και αρχίζουν το παραμύθι για το ρατσιστικό κράτος που δεν δίνει ευκαιρίες στα παιδιά τους και δεν τα προσλαμβάνει κανείς. Εμ βρε αδερφέ, όταν το καμάρι σου δεν έχει τελειώσει ούτε την Τετάρτη δημοτικού λογικό να μην τον παίρνουν σε καμία δουλειά. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Αν σε κλέψουν εσένα τότε έχεις άμεσα μεγάλη ζημία που θα επηρεάσει τη ζωή σου και αν έχεις και οικονομικές δυσκολίες θα σε επηρεάσει άσχημα ψυχολογικά. Επιπλέον, χάνεις απ΄το αίσθημα ασφάλειας που έχεις για την κοινωνία και την περιοχή σου και ζεις με το άγχος του κινδύνου. Όταν σε κλέβουν έτσι άμεσα δεν κινδυνεύουν μόνο τα οικονομικά σου αλλά και η σωματική σου ακεραιότητα. Ενώ με τη φοροδιαφυγή δεν κλέβουν κάτι από το κράτος αλλά του στερούνε έσοδα. Όταν τα βρει σκούρα το κράτος, δεν θα επιβαρυνθείς μόνο εσύ αλλά όλοι μας, και θα δημιουργηθεί ανάγκη για λύση από κοινού. Αν κλέψουν μόνο εσένα, θα μείνεις αβοήθητος και απαρηγόρητος. To point μου είναι η γενική νοοτροπία του "χασούρα του κράτος, ας τα πληρώσει το κράτος" λες και δεν είμαστε εμείς αυτοί που τροφοδοτούν το κράτος...
panossar95 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Ναι δεν έχεις άδικο, αλλά η "παιδεία" που έχουν οι μεγάλοι Ρομά δεν είναι επαρκής για να καταλάβουν ότι αυτό συμβαίνει επειδή το παιδάκι τους δε πήγε σχολείο ή πήγε για 2 μήνες να πάρουν το επίδομα. Για αυτό επικεντρονομαι στα μικρά παιδάκια που έχουν ήδη γραμμένη την πορεία τους, χωρίς να την επιλέγουν.. αυτό με στεναχωρεί και μόνο. Γιατί σίγουρα υπάρχουν παιδιά με δυνατότητες και στους Ρομά
precursor Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 To point μου είναι η γενική νοοτροπία του "χασούρα του κράτος, ας τα πληρώσει το κράτος" λες και δεν είμαστε εμείς αυτοί που τροφοδοτούν το κράτος... Okay, αλλά προτιμάς τον ήρεμο φοροφυγά Κινέζο ή τον βίαιο και φασαριόζικο φοροφυγά Ρομά; 1
BritGreek Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Το να ανοίγουν παράνομα μαγαζιά, για μένα υποβαθμίζει την περιοχή και απειλεί την ευημερία των νόμιμων επαγγελματιών. Ή έχουμε νόμους που ισχύουν για όλους, ή δεν έχουμε. Δεν γίνεται να τα δεχόμαστε όλα αμάσητα. Μου θυμίζει την Αγία Βαρβάρα με το γνωστό καθεστώς, όπου όλα είναι μαύρα, και μερικά μέτρα πιο κάτω βρίσκεται η Ταξιαρχών όπου όλα τα μαγαζιά είναι κανονικά, ελέγχονται από την εφορία, κλπ. Τι κίνητρο δίνουν στους επαγγελματίες, έτσι ώστε να προσπαθούν να είναι σωστοί, και πόσο προστατευμένοι αισθάνονται; Αλλά φταίμε κι εμείς. Βλέπω τη μισή Αττική να ψωνίζει μαϊμούδες Air Max από Αγία Βαρβάρα με 30-35 ευρώ, και ειλικρινά εμένα προσωπικά με χαλάει αφάνταστα. Αν δεν μπορείς να το έχεις, πάρε κάποιο άλλο, φτηνότερο. Μη συντηρείς την παρανομία και μετά κλαίγεσαι που κόβονται μισθοί, συντάξεις κλπ. Έχω ψωνίσει αρκετές φορές από Κινέζικα μαγαζιά, και πάντα παίρνω απόδειξη. Δεν είναι το ίδιο. 4
JohnTehGreek Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Ή έχουμε νόμους που ισχύουν για όλους, ή δεν έχουμε. Δεν γίνεται να τα δεχόμαστε όλα αμάσητα. Καλώς ήρθατε στην Ελλάδα. 1
BritGreek Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Καλώς ήρθατε στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα ή στον ωχαδελφισμό / ανεκτικότητα των κατοίκων της; Βάζουμε ταμπέλες ότι δεν τηρούνται οι νόμοι, αλλά από την άλλη εγώ ξέρω μια εύκολη διαδικασία η οποία υποχρεωτικά εκτελείται, αλλά όλοι φοβούνται να την κάνουν. Γραπτή καταγγελία για όποιο μαγαζί δουλεύει έτσι, με αριθμό πρωτοκόλλου. Δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση να μην πάνε για έλεγχο. Ξέρω τι σου λέω.
precursor Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Στην Ελλάδα ή στον ωχαδελφισμό / ανεκτικότητα των κατοίκων της; Βάζουμε ταμπέλες ότι δεν τηρούνται οι νόμοι, αλλά από την άλλη εγώ ξέρω μια εύκολη διαδικασία η οποία υποχρεωτικά εκτελείται, αλλά όλοι φοβούνται να την κάνουν. Γραπτή καταγγελία για όποιο μαγαζί δουλεύει έτσι, με αριθμό πρωτοκόλλου. Δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση να μην πάνε για έλεγχο. Ξέρω τι σου λέω. Γιατί ποιος ξέρει καλά τους μηχανισμούς και τις διαδικασίες αυτού του γραφειοκρατικού κράτους και τις δυνατότητες-επιλογές που έχει ως πολίτης;
webparts Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Ξέχασες να αναφέρεις βέβαια ότι με το που βρουν κάμερα πετάγονται σαν τις πορδές και αρχίζουν το παραμύθι για το ρατσιστικό κράτος που δεν δίνει ευκαιρίες στα παιδιά τους και δεν τα προσλαμβάνει κανείς. Εμ βρε αδερφέ, όταν το καμάρι σου δεν έχει τελειώσει ούτε την Τετάρτη δημοτικού λογικό να μην τον παίρνουν σε καμία δουλειά. Και το μονο που εχει μαθει ειναι να κλεβει οτι δει χωρις σκεψη. Αν ανοιξεις πορτοφολι να του δωσεις 1 ευρω να παρει τυροπιτα και γυρισεις απο την αλλη σου εχει παρει κινητο και πορτοφολι. 1
JohnTehGreek Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Και το μονο που εχει μαθει ειναι να κλεβει οτι δει χωρις σκεψη. Αν ανοιξεις πορτοφολι να του δωσεις 1 ευρω να παρει τυροπιτα και γυρισεις απο την αλλη σου εχει παρει κινητο και πορτοφολι. Γιαυτό δεν τους δίνεις τίποτα και κρατάς αποστάσεις ασφαλείας. 1
webparts Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Γιαυτό δεν τους δίνεις τίποτα και κρατάς αποστάσεις ασφαλείας. Οχι εγω,λεμε τωρα. Με αυτα που εχω δει εδω περα ,αν μου διναν ενα οπλο και ενα πασσο ελευθερας θα ημουν ευχαριστημενος για τα χριστουγεννα. 3
BritGreek Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Γιατί ποιος ξέρει καλά τους μηχανισμούς και τις διαδικασίες αυτού του γραφειοκρατικού κράτους και τις δυνατότητες-επιλογές που έχει ως πολίτης; H βασική μας διαφορά σε σχέση με τις δυτικές χώρες, είναι το ότι εκεί, καταγγέλουν την παρανομία και την αδικία. Ακόμα και για τα πιο ασήμαντα πράγματα. Εμείς εδώ αν το κάνουμε αυτό, νομίζουμε ότι είμαστε ρουφιάνοι.
kleo1 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Στην Ελλάδα ή στον ωχαδελφισμό / ανεκτικότητα των κατοίκων της; Βάζουμε ταμπέλες ότι δεν τηρούνται οι νόμοι, αλλά από την άλλη εγώ ξέρω μια εύκολη διαδικασία η οποία υποχρεωτικά εκτελείται, αλλά όλοι φοβούνται να την κάνουν. Γραπτή καταγγελία για όποιο μαγαζί δουλεύει έτσι, με αριθμό πρωτοκόλλου. Δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση να μην πάνε για έλεγχο. Ξέρω τι σου λέω. καλά τα λες. βασικά γκρινιάζουμε ότι δε τηρούνται οι νόμοι όταν αφορά τους άλλους. Γιατί όταν αφορά εμάς, οι περισσότεροι κοιτάμε πως θα πάμε πλαγίως. παράδειγμα: παρκάρει κάποιος σε μέρος που ενοχλεί έντονα και αρχίζουν να γκρινιάζουν όλοι ότι δεν υπάρχει κράτος να του πάρει τις πινακίδες, να του δώσει πρόστιμο. και είναι οι ίδιοι που θα κάνουν ακριβώς τα ίδια και όταν εφαρμοστεί ο νόμος και τον πιούνε θα τρέχουν να βρούνε κανένα γνωστό να τη γλιτώσουνε. 2
aris1986 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Η εκφραση αποψης ειναι δυνατη χωρις αναφορες σε παρασιτα και τανκς, προσοχη στην εκφορα του λογουΈλα ρε συ, δεν μιλήσαμε για το Πολυτεχνείο για τους γυφτ... μιλήσαμε..!
kleo1 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 λύσεις υπάρχουν αλλά ο καθένας σκέφτεται κοντόφθαλμα. όλοι βρίζουν τους γύφτους είναι γεγονός. (έχω πετύχει και κάποιους που έχουν αντίθετη άποψη αλλά είναι εξαίρεση) ψωνίζουν όμως από γύφτους αν πετύχουν κάτι σε καλή τιμή. εκεί δε σας χαλάει που είναι γύφτος ε; αν πάρουμε κανένα χαλάκι σε καλή τιμή η κανένα 10κιλο πατάτες (που θα είναι 7 κιλά στην πραγματικότητα) τότε είναι καλοί. η λογική λέει: -δε γουστάρει κάποιον ή σου δημιουργεί πρόβλημα; τον απομονώνεις. δε τον στηρίζεις και μετά γκρινιάζεις. τρεχάτε τώρα να πάρετε μαϊμούδες παπούτσια από τους γύφτους και μετά μπήτε εδώ να τους κράξετε. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις