giorgos147 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Ποσό που διαθέτουμε: ~600€ - Με δυνατότητα να ανέβει λίγοΧρήση υπολογιστή: Office, Browsing και τα σχετικά. Δε γνωρίζω ακριβώς τη χρήση, μιας και δεν πρόκειται για μένα, αλλά γενικά χαλαρές απαιτήσεις.Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη; Δεν υπάρχει οθόνη. Μέσα στην τιμή και αυτή. Υποθέτω καμία Dell σειράς S θα είναι οκ. Οπότε, κόβοντας για την οθόνη κανένα 130-150€, απομένουν ~450 για το υπόλοιπο σύστημαΑν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι; Όχι.Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο; Από ηλεκτρονικό κατάστημα - Αθήνα, προκειμένου και να στηθεί από αυτό.Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο: Windows 10. Ανοίγω το θέμα διότι έχω ενδοιασμούς σχετικά με την επιλογή Intel ή AMD. Γενικά, αξίζει τελικά σαν επένδυση ο Ryzen ή κανένας Pentium σε αυτό το εύρος τιμής; Έστω ότι έχουμε: Άδεια Windows: ~100€ (Δυστυχώς οι άδειες χρήσης των Windows από κατάστημα, απ'όσο βλέπω μικραίνουν αρκετά το Budget) Τροφοδοτικό: π.χ. EVGA 430W - 40€ Οθόνη: ~150€ SSD + HDD: 100€ (κανένας WD Blue 1TB + Adata Ultimate SU800 SSD που βλέπω ότι παίζει αρκετά, οπότε θα είναι ικανοποιητικός) Απομένουν ~200 για μητρική, μνήμες, CPU και.... κουτί. Πράγμα σχετικά δύσκολο, αφού οι μνήμες έχουν πάει ψηλά. Οπότε, μνήμες να παίξουν στα 4gb, ή 8gb, αφού μελλοντικά δε νομίζω να γίνει αναβάθμιση και να ανέβει λίγο το budget; Προσωπικά θεωρώ καλύτερα 8gb, έστω και για απλές δουλειές, τόσο για το "futureproof" όσο και γενικότερα. Οπότε, κανέναν Pentium G4600 ή κανέναν Ryzen 1200; Ευχαριστώ.
jeandoumpier Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Από priveshop.gr, δωρεάν συναρμολόγηση και δωρεάν μεταφορικά. Άν θέλει ssd+hdd οπωσδήποτε, τότε πηγαίνει στην πρώτη περίπτωση με g4600. Άν δεν τον ενδιαφέρει ο μεγάλος αποθηκευτικός χώρος και του αρκεί ο 120άρης ssd (για λειτουργικό,προγράμματα και για μερικά αρχεία είναι αρκετός), τότε πηγαίνει στον r3 1200, δηλαδή στην δεύτερη σύνθεση. Αμφότερες οι επιλογές θα τον καλύψουν στον ίδιο βαθμό, πιο futureproof όσο να 'ναι λόγω πλατφόρμας είναι ο ryzen. Το budget και στις δυο περιπτώσεις είναι 550€, δεδομένου ότι με +100€ αγοράζεις την άδεια των windows (με την λογική ότι μπορείς να ανέβεις λίγο στο σύνολο όπως έγραψες, δηλαδή να πας στα 650€ μαζί με την άδεια). Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2017 από jeandoumpier 1
giorgos147 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου jeandoumpier. Ενημέρωσα σχετικά με τις συνθέσεις, οπότε από δω και πέρα δεν είναι στο χέρι μου. Και εγώ για αυτό είχα το δισταγμό μεταξύ των δύο πλατφορμών, μιας και οι ryzen είναι πιο οκ για μελλοντικές αλλαγές, αλλά τώρα σε PC που δεν ξέρω αν θα γίνει ποτέ αναβάθμιση και ίσως να παίζει μεγαλύτερο ρόλο ο αποθηκευτικός χώρος, ίσως τελικά να αξίζει ο Intel.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα