Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν,

Εκεί που ήμουν στο PC προχθές ξαφνικά μου βγάζει την κλασική οθόνη που λέει PC Shutting Down και σβήνει.

Μου το έκανε καμιά 20ριά φορές, μέχρι που απελπίστηκα και το έκλεισα αφού δεν έβρισκα τι φταίει.

Και μετά έγινε το εξής....άρχισε να ανοίγει μόνο του.

Χθες δεν το έκανε καθόλου.

Σήμερα το ξανακάνει.

Έχω αποκλείσει τα παρακάτω:

-Θερμοκρασίες είναι μια χαρα

-Περιφερειακά δεν είναι, το κάνει έχοντας αποσυνδέσει τα πάντα

- Λειτουργικό δεν είναι, αφου εχει τύχει να ανοίξει μόνο του και να κλείσει πριν προλάβει να booτάρει. Sleep, hibernate, restart in error, fast boot κτλ ειναι απενεργοποιημένα όλα.

Βασικά όπως το βλέπω, είναι σαν να πατάει ένα φάντασμα το on/off :P.

Το κουμπί δεν δείχνει να έχει κολλήσει. Γίνεται να εχει βραχυκυκλωσει;

Να φταίει τροφοδοτικό δεν νομίζω. Το PC δεν κλείνει ξαφνικά. Βγάζει πάντα shutting down.

Αυτο που δοκίμασα μόλις ειναι να αποσυνδεσω τα καλωδιακια του reset/power απο τη μητρική. Αν το ξανακάνει ομως τι κάνουμε;

post-48616-0-67160200-1514195424_thumb.jpg

post-48616-0-90440400-1514195766_thumb.jpg

Δημοσ.

Όταν είναι απλά ανοικτός π.χ. στο BIOS σου κλείνει πάλι. Φτιάξε ένα live linux σε ένα φλασάκι και δες αν κλείνει και εκεί.

Δοκίμασε καλού κακού άλλο τροφοδοτικό αν έχεις. Αν έχει χαλάσει το διακοπτάκι μπορείς εύκολα να αγοράσεις ένα από μαγαζί με ηλεκτρονικά και να το αλλάξεις. 

Δημοσ.

Όταν είναι απλά ανοικτός π.χ. στο BIOS σου κλείνει πάλι. Φτιάξε ένα live linux σε ένα φλασάκι και δες αν κλείνει και εκεί.

Δοκίμασε καλού κακού άλλο τροφοδοτικό αν έχεις. Αν έχει χαλάσει το διακοπτάκι μπορείς εύκολα να αγοράσεις ένα από μαγαζί με ηλεκτρονικά και να το αλλάξεις. 

μπορει να τύχει να το κάνει καθε 5 λεπτα, μπορει και καθόλου, αλλα ναι εχει τυχει να κλεισει αφου εχει ανοιξει μονο του πριν καν διαβάσει σκληρο.

αλλο τροφοδοτικο δεν εχω. live usb δεν εχω δοκιμάσει, αλλα νομιζω δεν ειναι θέμα λειτουργικου

το διακοπτάκι το ειχα ορισει και απο τα Power Setting, να μην κάνει τπτ αν πατηθεί, αλλά συνέχιζε να κλείνει

Δημοσ.

Malwarebytes..

το έχω τρέξει.

εξάλλου τι να έχω κολλήσει που κάνει start το PC, ενώ του έχω κάνει κανονικά shutdown?

Κάνε μια δοκιμή χωρίς την GPU. Το πιο πιθανό είναι το τροφοδοτικό.

επειδή δεν ξέρω, μπορεί αν έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό ή η κάρτα, να κάνουν start το PC; Και να το κλείνουν όχι ξαφνικά αλλά με κανονικό shutdown?

Δημοσ.

επειδή δεν ξέρω, μπορεί αν έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό ή η κάρτα, να κάνουν start το PC; Και να το κλείνουν όχι ξαφνικά αλλά με κανονικό shutdown?

Ναι για shutdown. Είχα μια HD4870 που μόλις τα έφτυσε μου το έκανε. Ακόμα μπορεί να μην βλέπει σωστά ρεύματα, τάσεις από το PSU.

Τώρα για startup μήπως σου κάνει restart μετά το shutdown; Έχεις γυρίσει και το έχεις βρει ανοιχτό στο άσχετο; 

Τρέξε και ένα memtest.

Δημοσ.

Ναι για shutdown. Είχα μια HD4870 που μόλις τα έφτυσε μου το έκανε. Ακόμα μπορεί να μην βλέπει σωστά ρεύματα, τάσεις από το PSU.

Τώρα για startup μήπως σου κάνει restart μετά το shutdown; Έχεις γυρίσει και το έχεις βρει ανοιχτό στο άσχετο; 

Τρέξε και ένα memtest.

δεν ανοίγει αμέσως. έχει τύχει να ανοίξει και μετά από κάνα 15 λεπτο αφού το έχω κλείσει

Δημοσ.

το έχω τρέξει.

εξάλλου τι να έχω κολλήσει που κάνει start το PC, ενώ του έχω κάνει κανονικά shutdown?

Trojan .. αλλα αφου το έτρεξες όπως λες..

Δημοσ.

Πριν από λίγες μέρες ένας φίλος από εδώ είχε το ίδιο πρόβλημα και τελικά ήταν το κουμπί. Χωρίς sfw reset και pwr καλώδιο στο κάνει? Εγώ αυτό θα κοίταγα πρώτα. Η πρόταση παραπάνω με το linux live cd επίσης ακούγεται καλή πριν αρχίσεις να ψάχνεις άλλο hardware

• Like 1
Δημοσ.

Πριν από λίγες μέρες ένας φίλος από εδώ είχε το ίδιο πρόβλημα και τελικά ήταν το κουμπί. Χωρίς sfw reset και pwr καλώδιο στο κάνει? Εγώ αυτό θα κοίταγα πρώτα. Η πρόταση παραπάνω με το linux live cd επίσης ακούγεται καλή πριν αρχίσεις να ψάχνεις άλλο hardware

προς το παρόν δεν μου το εχει κανει  χωρις καλωδιακια, αλλα και χθες δεν μου το είχε κάνει καθόλου.

οπότε υποθέτω θα πρέπει να περιμένω ετσι μια-δυο μέρες για να σιγουρευτώ πως είναι αυτό

Δημοσ.

Αν ηταν κουμπι δε θα εκλεινε ξερα?

Αυτο κανει τερματισμο απο οτι καταλαβα,με μηνυμα.

Δημοσ.

Αν έχει χαλάσει το κουμπί και κάνει επαφή θα κλείσει όπως αν θα το πατούσες, με τερματισμό. 

Αν κανει επαφη τοτε θα κλεινει οπως οταν κρατας παρατεταμενα το κουμπι,ξερα.

Δημοσ.

Μπορεί και όχι. Μπορεί να κάνει στιγμιαία βραχυκύκλωμα και να κλείνει σαν να το πατάς μια φορά. Αν ήταν τελείως κολλημένο δεν θα άνοιγε καν αφού θα έκλεινε ξερά ακόμα και πάνω στο boot

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...