Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν ήταν Lonarid (το πιθανότερο) η άλλο που περιέχει κωδεινη χωρίς να έχει μαζί της συνταγή ιατρού που τα συνταγογραφησε θα είχε πρόβλημα και σε άλλες χώρες.

Δεν το ήξερα!

Δημοσ.

Με όλα αυτά που έχω διαβάσει στο νήμα. Για τσαντάκι ΑΜΕΣΗΣ ανάγκης, μόνο μαγνητικό τομογράφο δεν έχετε προτείνει ακομα.

• Like 5
Δημοσ.

Δεν το ήξερα!

Τώρα που την είδα την είδηση η ποσότητα ήταν μεγάλη, ούτε με συνταγή ιατρού (προσωπική χρήση) τη γλύτωνε.

Με όλα αυτά που έχω διαβάσει στο νήμα. Για τσαντάκι ΑΜΕΣΗΣ ανάγκης, μόνο μαγνητικό τομογράφο δεν έχετε προτείνει ακομα.

Θα τον προσθέσουμε στη λίστα όταν βγει σε portable.

• Like 1
Δημοσ.

Και ουτε καν τσαντακι αμεσης αναγκης,για φαρμακειο ρωτησε ο ανθρωπος..

Δημοσ.

Και ουτε καν τσαντακι αμεσης αναγκης,για φαρμακειο ρωτησε ο ανθρωπος..

ε το ίδιο είναι, εξάλλου τα φαρμακεία έκτακτης ανάγκης είναι, δεν θα βάλω μέσα βερνίκι νυχιών.

Το πρόβλημα τώρα είναι πως για να τα έχω όλα αυτά μαζί μου χρειάζομαι κανονικό φαρμακείο (κατάστημα), οπότε μάλλον θα πρέπει να τα ιεραρχίσω κάπως.

• Like 1
Δημοσ.

Αγροτικό μην ξεχάσεις funbreaker, για την διακομιδή τυχόντων τραυματιών! :mrgreen:

Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ να πάρω φαρμακείο μαζί μου, μια fenistil παίρνω το πολύ πολύ! Ίσως πρέπει να το ξαναδώ...τουλάχιστον για το αυτοκίνητο.

Φαρμακείο στο αυτοκίνητο, εκτός της αδιαμφισβήτητης χρησιμότητάς του, επιβάλλεται και απο τον ΚΟΚ(συμπεριλαμβανομένων φορητού πυροσβεστήρα και τριγώνου). :)
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ να πάρω φαρμακείο μαζί μου, μια fenistil παίρνω το πολύ πολύ! Ίσως πρέπει να το ξαναδώ...τουλάχιστον για το αυτοκίνητο.

Χθες ή προχθές πήρε το μάτι μου για μια γυναίκα στην Αίγυπτο που πήγε φυλακή για παυσίπονο! Τραγικά πράγματα αν ισχύουν!

Ειναι υποχρεωτικο απο τον ΚΟΚ το φαρμακειο στο αμαξι..

Δημοσ.
On 29/12/2017 at 4:23 PM, thant said:

Νυστέρι, λαβίδα, οξυγόνο.

to οξυγονο αν και χρησιμο σε καποιες περιπτωσεις το βαρος του ειναι μεγαλο αν ειναι να το κουβαλησει καποιος

On 29/12/2017 at 6:50 PM, webparts said:

Αντλια για δηλητηριο φιδιου και ισως και ενα εγχειριδιο πρωτων βοηθειων για το τσαντακι;

το βασικο ειναι να ξερει καποιος απο πρωτες βοηθειες.αν εκεινη την στιγμη προσπαθει να δει τι θα κανει τοτε εχουμε θεματα

On 28/12/2017 at 1:50 PM, xgol said:

Με τη διαρροια ομως δινεις τη δυνατοτητα στο αιτιο της, εαν αυτο ειναι καποιος παθογονος μικροοργανισμος, να πολλαπλασιαστει και ενδεχομενως να κανει χειροτερη ζημιά. Καλο ειναι να αποφεύγονται τετοια δισκια, εκτος αν ηδη υπάρχει συγκεκριμένη διαγνωση.

Για την αδρεναλίνη ή την κορτιζονη που ρωτά καποιος πιο πανω, θα εκτιμησει ο γιατρος αν υπαρχει κινδυνος αποφραξης αεραγωγων.

υπαρχει και χαπι για την διαροια που νομιζω εχει μεσα αντιβιωση.β.οταν εισαι πχ σε καποιο βουνο και πρεπει να συνεχισεις πορεια εκει ειναι αναγκαιο κακο οποτε θα το παρεις No matter what.Οπως λενε ζυγιζεις τα θετικα με τα αρνητικα και πραττεις αναλογα.

On 28/12/2017 at 11:59 AM, Dark_son20 said:

ταξίδι χωρίς Imodium στην τσάντα δεν γίνεται! 

εχουν βγαλει και καποια αλλα με αντιβιωση μεσα νομιζω.

On 28/12/2017 at 9:53 AM, xgol said:

Καταλαβαινεις οτι με το να χορηγήσεις μονος σου καποια φαρμακα στον εαυτό σου, μπορει να κανεις κακο στον εαυτο σου? Και πως μπορει να δυσκολευεις τη διαγνωση? Π.χ. γιατι να παρεις αντιδιαρροικο? Σε πονο στην κοιλιά εαν παρεις ισχυρα παυσιπονα πως θα γίνει χειρουργική εκτιμηση για το εαν είναι οξεία κοιλία?

Αν ηταν ετσι θα χε ο καθενας απο ενα βαλιτσάκι και θα επαιρνε οτι του καπνιζε.

μα σε βουνα και τετοια αυτο γινεται.ο καθενας κρινει τι θα παρει γιατι δεν υπαρχει παντα γιατρος.οχι τοσο για παυσιπονα αλλα για πιο απλα Panadol ,depon.immodium.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οταν παω ταξιδια θα παρω σιγουρα μαζι μου:

-ντεπον και ναπροξεν γιατι τα παιρνω στην περιοδο. (ειναι μονιμα στην τσαντα μου)

- χαπια ουρολημωξης γιατι με πιανει ευκολα και παιζει ρολο να τα παρω γρηγορα, αλλα σε γενικο φαρμακειο δεν χρειαζονται (ειναι μονιμα στην τσαντα μου)

-αντισταμινικα γιατι εχω αλλεργιες κυριως την ανοιξη, παλια ειχα και μια κρεμα για δερματικες αλλεργιες αλλα με τα χρονια χαλασε και πλεον δεν εχω, απλα προσεχω τι προιοντα ερχονται σε επαφη με το δερμα μου.

-κρεμα για τσιμπιματα εντομων αν παω σε νησι ή υπαιθρο

-κρεμα για εγκαυματα απο τον ηλιο το καλοκαιρι σε γενικες γραμμες

-ισως χανζαπλαστ και καμια κρεμα για καμια μικρη πληγη

-γυναικολογικης φυσης φαρμακα για τυχων ευαισθησιες

-τεχνητα δακρυα αν παρω μαζι μου φακους επαφης γιατι ξεραινονται τα ματια μου.

-τα χαπια που παιρνω σε καθημερινη βαση

-σιδηρο γιατι εχω αναιμια γενικως

-τα χαπια για την διαρροια ειναι καλη ιδεα δεν τα ειχα σκεφτει.

γενικα ειμαι αρρωστιαρα.

το λιποζαν δεν το θεωρω φαρμακειο, ετσι κι αλλιως εχω τουλαχιστον 2-3 στην τσαντα μου ανα πασα ωρα και στιγμη.

τσιμπιδακι εχω για τα φρυδια ουτως ή αλλως.

Επεξ/σία από evabb
Δημοσ.

Βρε παιδιά γιατι ένα σκασμο πράγματα?

Απλά πραγματάκια.

Αποστειρωμένες γάζες, ιωδιο, οξυζενέ, αυτοκόλλητοι επιδεσμοι, κανα 500άρι ντεπον, θερμόμετρο αν υπάρχει παιδί (μαζι με σιροπι ντεπο και αλγκοφρεν), χάπι αερολίν για κάποια πιθανη ξαφνική αλεργία (πχ αν φας θαλασσινά) και κανα φενιστιλ για τσιμπίματα.

Απο κει και πέρα τα υπόλοιπα θέλουν εξειδικευμένες γνωσεις. Αν πχ κάποιος ειναι πιστοποιημένος ανανήπτης ξέρει και ο ιδιος οτι πάντα κουβαλάει μαζι του ένα ζευγάρι γαντάκια και μια μικρη χάρτινη μάσκα για την τεχνικη αναπνοή.

• Like 1
Δημοσ.
3 minutes ago, pontez2 said:

Βρε παιδιά γιατι ένα σκασμο πράγματα?

Απλά πραγματάκια.

Αποστειρωμένες γάζες, ιωδιο, οξυζενέ, αυτοκόλλητοι επιδεσμοι, κανα 500άρι ντεπον, θερμόμετρο αν υπάρχει παιδί (μαζι με σιροπι ντεπο και αλγκοφρεν), χάπι αερολίν για κάποια πιθανη ξαφνική αλεργία (πχ αν φας θαλασσινά) και κανα φενιστιλ για τσιμπίματα.

Απο κει και πέρα τα υπόλοιπα θέλουν εξειδικευμένες γνωσεις. Αν πχ κάποιος ειναι πιστοποιημένος ανανήπτης ξέρει και ο ιδιος οτι πάντα κουβαλάει μαζι του ένα ζευγάρι γαντάκια και μια μικρη χάρτινη μάσκα για την τεχνικη αναπνοή.

το φαρμακειο προσαρμοζεται παντα

α.στις αναγκες του καθενος ή της ομαδας αναλογως αν μιλαμε για ατομικο η ομαδικο φαρμακειο.

β.στις γνωσεις που εχει καποιος.

γ.την χρηση του.αλλη χρηση για παραλια αλλη χρηση για βολτα στο βουνο αλλη χρηση για ενα μηνα στο βουνο.

δ.το βαρος του.

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, poulinos είπε

το φαρμακειο προσαρμοζεται παντα

α.στις αναγκες του καθενος ή της ομαδας αναλογως αν μιλαμε για ατομικο η ομαδικο φαρμακειο.

β.στις γνωσεις που εχει καποιος.

γ.την χρηση του.αλλη χρηση για παραλια αλλη χρηση για βολτα στο βουνο αλλη χρηση για ενα μηνα στο βουνο.

δ.το βαρος του.

Εννοειται, άλλο αυτο ομως.

Αν έχεις μωρο ας πουμε κουβαλάς ξεχωριστο φαρμακειο μαζί σου :P

Αλλά εδω μιλάμε για απλά πράγματα, για το αυτοκινητο πχ για τη καθημερινότητα. Σωστά?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...