Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η βιταμίνη C είναι για αν νιώσεις κρύωμα να σου ρχεται μήπως και το γλιτώσεις. Εσύ κάνε ταξίδι με μιξες ή ψαχνε φαρμακείο εκείνη την ώρα.

Δεν καταλαβαίνω γιατί να πρέπει να ψάξω για φαρμακείο ενώ κόπηκα και είμαι μέσα στα αίματα και να μην έχω κάτι μαζί μου.

Γενικά σε όποιον δεν αρέσει το θέμα δεν χρειάζεται ούτε να μας ενοχλεί ούτε να λέει αστεία.

• Like 1
Δημοσ.

Βαλε μεσα και μερικα depon, hansaplast, αλοιφη voltaren ή sport gel ή κανα εμπλαστρο. Λογικα ως τωρα το βαλιτσακι θα θυμιζει περισσότερο σακ βουαγιαζ.

• Like 2
Δημοσ.

Βαλε μεσα και μερικα depon, hansaplast, αλοιφη voltaren ή sport gel ή κανα εμπλαστρο. Λογικα ως τωρα το βαλιτσακι θα θυμιζει περισσότερο σακ βουαγιαζ.

Ναι απ ότι φαίνεται δεν μπορείς να τα κουβαλας όλα εκτός αν είσαι ο sport Billy.

Δημοσ.

(...)Τί είναι αυτό;

Είναι βρογχοδιασταλτικό σπρέι, για την δύσπνοια.

Καλή ιδέα. Ο αιμοστατικός επίδεσμος για να καταλάβω είναι ένας επίδεσμος που περιέχει κάποια ουσία που σταματάει την αιμορραγία;(...)

Ναι, αν έχεις περάσει απο στρατιώτης ήταν αυτό το χαρτοκουτάκι σε μέγεθος τσιγαρόκουτου που έδιναν για την περίπτωση που έτρωγες καμιά σφαίρα(σαν στον στρατιώτη ryan!:lol:).
  • Like 1
Δημοσ.

Έχω ένα τσαντάκι με διάφορα φάρμακα για έκτακτες περιστάσεις. Πήγα πρόσφατα ένα ταξίδι και διαπίστωσα πως δεν είναι πλήρες. Θα γράψω μια λίστα με ιδέες για το τι πρέπει να περιέχει για να το ανανεώσω. Αν έχετε κάποια επιπλέον ιδέα ή παρατηρήσετε πως ξέχασα κάτι πείτε.

1. Χάπια συναχιού (comptrex / cold n flu)
  2. Spay συναχιού (Otrivin)
  3. Spay πρόληψης πονόλαιμου (hexalen)
  4. Βιταμίνη C
  5. Χάπια για πόνο στομαχιού
  6. Χάπια για διάρροια
  7. Χάπια για δυσκοιλιότητα
  8. Οινόπνευμα / Betadin
  9. Γάζες
  10. Ράμματα
  11. Ψαλίδι
  12. Τσιμπιδάκι
  13. Κρέμα δέρματος για εγκαύματα (Bepanthon)
  14. Αντιβακτηριδιακή κρέμα γεννετικών οργάνων
  15. Liposan
  16. Κολλήριο

Βιταμίνη D

Βιταμίνη Β12

Χάπια θυρεοειδούς

Χάπια αρθρίτιδας

δε ξερω που θα ταξιδεψεις, αλλα υποθετω οτι δε θα ειναι πολυ "πολιτισμενο" μερος

σε σχεση με τη λιστα, λειπουν μερικα ακομα βασικα

αναλγητικο ->depon/panadol (1000ρι)

αντιφλεγμονωδες-> niflamol/mesulid

αντιβιωση ->augmentin/amoxil

κορτιζονουχα αλοιφη ->fucicort

ωτικες σταγονες

λιστα με τηλεφωνα των γιατρων σου

προυποθεση για τα παραπανω φαρμακα να τα εχεις ξαναπαρει και να ξερεις για ποιο λογο θα τα ξαναπαρεις αν χρειαστει, μετα απο συννενοηση με το γιατρο σου

και για οσους κοροιδευουν, δεν ταξιδευουν ολοι σε τουριστικα κεντρα, ουτε μπορεις σε αλλες χωρες ετσι ευκολα οπως εδω, να αγορασεις ενα φαρμακο. σε πολλα μερη ουτε ασπιρινη δε παιρνεις χωρις συνταγη.

επισης, υπαρχει κοσμος (οπως εγω) που ταξιδευει σε κατι μερη στο πουθενα, που ουτε μαγος της φυλης δεν υπαρχει. εκει τι θα κανεις? θα περιμενεις το ελικοπτερο?

προσοχη, αν ειναι να ταξιδεψεις σε αραβικες χωρες, ρισκαρεις να σε πανε μεσα για οποιοδηποτε απο τα παραπανω (οπως εχει συμβει σε συναδελφο και περασε 2 μηνες σε κρατητηριο γιατι ειχε μαζι του παυσιπονο mesulid)

• Like 2
Δημοσ.

Καταλαβαινω αλλά δεν σκοπευα να μην επισκευθω γιατρό στην συνέχεια. Σε έχει πιάσει διάρροια πχ και έχεις πτήση την ίδια μέρα για Ελλάδα. Παίρνεις χάπια, έρχεσαι Ελλάδα και πας γιατρό. Εναλλακτικά χέζεις όλο το αεροπλάνο ή χάνεις την πτήση και πας σε γιατρό με ενδεχόμενο προβλήμα συνεννόησης.

Γενικά αν νιώσεις πως είναι κάτι σοβαρό δεν ρισκάρεις με χρήση του φαρμακείου, αλλά για τις συνηθισμένες περιπτώσεις μπορεί να σε σώσει από πολύ δυσάρεστες καταστάσεις.

Με τη διαρροια ομως δινεις τη δυνατοτητα στο αιτιο της, εαν αυτο ειναι καποιος παθογονος μικροοργανισμος, να πολλαπλασιαστει και ενδεχομενως να κανει χειροτερη ζημιά. Καλο ειναι να αποφεύγονται τετοια δισκια, εκτος αν ηδη υπάρχει συγκεκριμένη διαγνωση.

Για την αδρεναλίνη ή την κορτιζονη που ρωτά καποιος πιο πανω, θα εκτιμησει ο γιατρος αν υπαρχει κινδυνος αποφραξης αεραγωγων.

Δημοσ.

Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ να πάρω φαρμακείο μαζί μου, μια fenistil παίρνω το πολύ πολύ! Ίσως πρέπει να το ξαναδώ...τουλάχιστον για το αυτοκίνητο.

δε ξερω που θα ταξιδεψεις, αλλα υποθετω οτι δε θα ειναι πολυ "πολιτισμενο" μερος

σε σχεση με τη λιστα, λειπουν μερικα ακομα βασικα

αναλγητικο ->depon/panadol (1000ρι)

αντιφλεγμονωδες-> niflamol/mesulid

αντιβιωση ->augmentin/amoxil

κορτιζονουχα αλοιφη ->fucicort

ωτικες σταγονες

λιστα με τηλεφωνα των γιατρων σου

προυποθεση για τα παραπανω φαρμακα να τα εχεις ξαναπαρει και να ξερεις για ποιο λογο θα τα ξαναπαρεις αν χρειαστει, μετα απο συννενοηση με το γιατρο σου

και για οσους κοροιδευουν, δεν ταξιδευουν ολοι σε τουριστικα κεντρα, ουτε μπορεις σε αλλες χωρες ετσι ευκολα οπως εδω, να αγορασεις ενα φαρμακο. σε πολλα μερη ουτε ασπιρινη δε παιρνεις χωρις συνταγη.

επισης, υπαρχει κοσμος (οπως εγω) που ταξιδευει σε κατι μερη στο πουθενα, που ουτε μαγος της φυλης δεν υπαρχει. εκει τι θα κανεις? θα περιμενεις το ελικοπτερο?

προσοχη, αν ειναι να ταξιδεψεις σε αραβικες χωρες, ρισκαρεις να σε πανε μεσα για οποιοδηποτε απο τα παραπανω (οπως εχει συμβει σε συναδελφο και περασε 2 μηνες σε κρατητηριο γιατι ειχε μαζι του παυσιπονο mesulid)

Χθες ή προχθές πήρε το μάτι μου για μια γυναίκα στην Αίγυπτο που πήγε φυλακή για παυσίπονο! Τραγικά πράγματα αν ισχύουν!

Δημοσ.

Χθες ή προχθές πήρε το μάτι μου για μια γυναίκα στην Αίγυπτο που πήγε φυλακή για παυσίπονο! Τραγικά πράγματα αν ισχύουν!

Αν ήταν Lonarid (το πιθανότερο) η άλλο που περιέχει κωδεινη χωρίς να έχει μαζί της συνταγή ιατρού που τα συνταγογραφησε θα είχε πρόβλημα και σε άλλες χώρες.

• Like 1
Δημοσ.

Όταν ταξιδεύεις σε περίεργους προορισμούς ή όταν είσαι με παιδιά δυστυχώς πρέπει να κουβαλάς αρκετά πράγματα.

Μερικά που μου ήρθαν πρόχειρα στο μυαλό:

Αντηλιακό (για να μην χρειαστείς το 13)

Αντιανεμικό αναπτήρα

Κουβέρτα επιβίωσης

Δημοσ.

Όταν ταξιδεύεις σε περίεργους προορισμούς ή όταν είσαι με παιδιά δυστυχώς πρέπει να κουβαλάς αρκετά πράγματα.

Μερικά που μου ήρθαν πρόχειρα στο μυαλό:

Αντηλιακό (για να μην χρειαστείς το 13)

Αντιανεμικό αναπτήρα

Κουβέρτα επιβίωσης

Νομιζω οτι ξεφευγουμε απο τον ορο "φαρμακειο" και παμε σε survival kit.

• Like 3
Δημοσ.

Ναι ας μην ξεφύγουμε.

Αναλόγως τι εννοείς εδώ

Όχι δεν ψάχνω μόνο πρώτες βοήθειες, ψάχνω οτιδήποτε φαρμακευτικό μπορεί να μου χρειαστεί, από ασπιρίνες μέχρι προφυλακτικά.

Κι αυτό για την περίπτωση που είμαι σε βουνά ή σε ξένη χώρα ή γενικά κάπου που δεν ξέρεις ή δεν μπορείς να βρεις εύκολα φαρμακείο. Επίσης αν έχεις μαζί σου το σκεύασμα σε γλιτώνει απ την ταλαιπωρία να ψάχνεις φαρμακείο, ειδικά σε παράξενα μέρη και ώρες.

Αν εννοείς είμαι στα βουνά με το αμάξι και πάω για βόλτα οκ δεν σου χρειάζονται, αν όμως είσαι για πεζοπορία στο βουνό και μείνεις μια νύχτα από μ@λακια σε κανένα βουνό πίστεψε με η κουβέρτα και ο αναπτήρας θα σου χρειαστούν.

Δημοσ.

Αναλόγως τι εννοείς εδώ

Αν εννοείς είμαι στα βουνά με το αμάξι και πάω για βόλτα οκ δεν σου χρειάζονται, αν όμως είσαι για πεζοπορία στο βουνό και μείνεις μια νύχτα από μ@λακια σε κανένα βουνό πίστεψε με η κουβέρτα και ο αναπτήρας θα σου χρειαστούν.

Ναι οκ, αν ενδιαφερομαι για survival kit για όταν είμαι στα βουνά θα ανοίξω άλλο thread (αν και νομίζω πως υπάρχει ήδη).

Αυτό είναι για φάρμακα. Τι εννοείς τι εννοώ;

Δημοσ.

Ναι οκ, αν ενδιαφερομαι για survival kit για όταν είμαι στα βουνά θα ανοίξω άλλο thread (αν και νομίζω πως υπάρχει ήδη).

Αυτό είναι για φάρμακα. Τι εννοείς τι εννοώ;

Οκ εγώ επειδή είδα να λες και για βουνά έγραψα 2-3 πράγματα, τα απαραίτητα για ταξίδι νομίζω ότι τα κάλυψες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...