poulinos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 8 minutes ago, pontez2 said: Εννοειται, άλλο αυτο ομως. Αν έχεις μωρο ας πουμε κουβαλάς ξεχωριστο φαρμακειο μαζί σου Αλλά εδω μιλάμε για απλά πράγματα, για το αυτοκινητο πχ για τη καθημερινότητα. Σωστά? δεν εχει αναφερθει ακριβως για καθημερινοτητα.ο τοπικ σταρτερ γραφει ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Έχω ένα τσαντάκι με διάφορα φάρμακα για έκτακτες περιστάσεις. Πήγα πρόσφατα ένα ταξίδι και διαπίστωσα πως δεν είναι πλήρες. Θα γράψω μια λίστα με ιδέες για το τι πρέπει να περιέχει για να το ανανεώσω. Αν έχετε κάποια επιπλέον ιδέα ή παρατηρήσετε πως ξέχασα κάτι πείτε ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Οποτε δεν αναφερεται πληρως το ποια θα ειναι η χρηση του αφου και το ταξιδι μπορει να ειναι απο ενα απλο ταξιδι,μπορει ενα βουνο,μπορει ταξιδι με αμαξι κτλ.
funbreaker Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μετά από ξεδιάλεγμα καταλήγω σε αυτά: Τα κόκκινα είναι αυτά που δεν έχω ιδέα τι να πάρω και θα ήθελα πληροφορίες. ΩΡΛ & μάτια 1. Χάπια συναχιού (comptrex / cold n flu) 2. Spay συναχιού (Otrivin) 3. Spay πρόληψης πονόλαιμου (hexalen) 4. Κολλήριο 5. φυσιολογικός ορός 6. ωτικες σταγονες Γαστρεντερολογικά 7. Χάπια για πόνο στομαχιού 8. Χάπια για διάρροια (imodium) 9. Χάπια για δυσκοιλιότητα 10. Εμετοστόπ Δέρμα 11. Betadin 12. Γάζες 13. Ράμματα 14. Ψαλίδι 15. Τσιμπιδάκι 16. Κρέμα δέρματος για εγκαύματα και συγκάματα (Bepanthon) 17. Liposan 18. αιμοστατικός επίδεσμος 19. γάζες fucidin (για εγκαύματα) 20. σπρέι PULVO 47 21. επίδεσμοι απλοί και ελαστικοί + ταινίες στερέωσης 22. κρέμα ή αλοιφή κορτιζονούχα butavate για τσιμπήματα εντόμων-φαγούρα 23. αιμοστατικό βαμβάκι 24. hansaplast 25. Αντηλιακό Μυοσκελετικό 26. Αντιβακτηριδιακή κρέμα γεννετικών οργάνων 27. αλοιφή αντιβιωτική fucidin 28. ωτοασπιδες & μάσκα ύπνου 29. voltaren 30. εμπλαστρο 31. αντιφλεγμονωδες mesulid Διάφορα 32. γάντια μιας χρήσης 33. Σαπούνι αντισηπτικό (dettol) 34. Βιταμίνη C Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2018 από funbreaker
McNerd Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Βάλε και κάτι να σταματάει τους εμετούς, δεν ξέρω πώς λέγεται Επίσης τα φάρμακα εχουν ημερομηνία λήξης, είσαι διατεθειμένος να ασχολείσαι κάθε τρεις και λίγο; Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2018 από McNerd
poulinos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 κολλυριο και σταγονες ωτικες ειναι λιγο σχετικο. αν καποιος θελει να ριξει κατι στο ματι του επειδη πχ ειναι στεγνο υπαρχουν και δακρυα που δεν ειναι φαρμακο.εκτος αν εννοεις οτι καποιος εχει παθει μολυνση στα ματια οποτε θες κατι γενικο. το ιδιο και για το αυτι.αλλο να παθει ωτιτιδα που θελει φαρμακο και αλλο απλα πχ σταγονες που ειναι για το κερι η δεν ξερω τι που αυτες δεν ειναι αναγκαιες.
poulinos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 3 minutes ago, McNerd said: Βάλε και κάτι να σταματάει τους εμετούς, δεν ξέρω πώς λέγεται Επίσης τα φάρμακα εχουν ημερομηνία λήξης, είσαι διατεθειμένος να ασχολείσαι κάθε τρεις και λίγο; https://www.galinos.gr/web/drugs/main/packages/1536
funbreaker Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 1 hour ago, McNerd said: Βάλε και κάτι να σταματάει τους εμετούς, δεν ξέρω πώς λέγεται Επίσης τα φάρμακα εχουν ημερομηνία λήξης, είσαι διατεθειμένος να ασχολείσαι κάθε τρεις και λίγο; Done. Ε δεν κρατάνε καμιά διετία; Επίσης δεν ξέρω και αν θα πάρω τα πάντα τώρα που είμαι στον πολιτισμό. Αλλά επειδή σχεδιάζω μέσα στο επόμενο έτος μακρινό ταξίδι ίσως πάρω τα υπόλοιπα τότε.
thant Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 32 λεπτά πριν, McNerd είπε Επίσης τα φάρμακα εχουν ημερομηνία λήξης, είσαι διατεθειμένος να ασχολείσαι κάθε τρεις και λίγο; Τόσα που έγραψε σίγουρα κάποια στιγμή θα του λήξουν.. Εντωμεταξυ αυτό δεν ειναι φαρμακείο... αυτό ειναι το βαλιτσάκι του Σπορτ Μπιλλυ
funbreaker Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 1 hour ago, poulinos said: κολλυριο και σταγονες ωτικες ειναι λιγο σχετικο. αν καποιος θελει να ριξει κατι στο ματι του επειδη πχ ειναι στεγνο υπαρχουν και δακρυα που δεν ειναι φαρμακο.εκτος αν εννοεις οτι καποιος εχει παθει μολυνση στα ματια οποτε θες κατι γενικο. το ιδιο και για το αυτι.αλλο να παθει ωτιτιδα που θελει φαρμακο και αλλο απλα πχ σταγονες που ειναι για το κερι η δεν ξερω τι που αυτες δεν ειναι αναγκαιες. Ε κάτι για συνηθισμένη μόλυνση θα ήθελα μάλλον.
funbreaker Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 1 hour ago, thant said: Τόσα που έγραψε σίγουρα κάποια στιγμή θα του λήξουν.. Εντωμεταξυ αυτό δεν ειναι φαρμακείο... αυτό ειναι το βαλιτσάκι του Σπορτ Μπιλλυ Μια χαρά χωράνε σε μικρό τσαντάκι αν πάρεις μικρές συσκευασίες, πετάξεις κουτιά κτλ
poulinos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 17 hours ago, funbreaker said: Done. Ε δεν κρατάνε καμιά διετία; Επίσης δεν ξέρω και αν θα πάρω τα πάντα τώρα που είμαι στον πολιτισμό. Αλλά επειδή σχεδιάζω μέσα στο επόμενο έτος μακρινό ταξίδι ίσως πάρω τα υπόλοιπα τότε. τα περισσοτερα ναι δινουν 2 χρονια. 17 hours ago, thant said: Τόσα που έγραψε σίγουρα κάποια στιγμή θα του λήξουν.. Εντωμεταξυ αυτό δεν ειναι φαρμακείο... αυτό ειναι το βαλιτσάκι του Σπορτ Μπιλλυ α.δεν παιρνεις ολοκληρο το κουτι.ουτε κουτι ουτε οδηγιες ουτε παιρνεις 10 depon μαζι.παιρνεις λιγα απο το καθενα.το κουτι μπορει να εχει 20 ασπιρινες δεν θα τις παρεις ολες.θα παρεις 2-3. 17 hours ago, funbreaker said: Ε κάτι για συνηθισμένη μόλυνση θα ήθελα μάλλον. αυτο πρεπει να μας πει καποιος γιατρος ποιο ειναι το πιο συνηθες ή ποιο ειναι αυτο που μπορει να πιασει το μεγαλυτερο ευρος προβληματων. 1
cuspid Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 2/1/2018 στις 4:23 ΜΜ, funbreaker είπε Μετά από ξεδιάλεγμα καταλήγω σε αυτά: Τα κόκκινα είναι αυτά που δεν έχω ιδέα τι να πάρω και θα ήθελα πληροφορίες. ΩΡΛ & μάτια 1. Χάπια συναχιού (comptrex / cold n flu) 2. Spay συναχιού (Otrivin) 3. Spay πρόληψης πονόλαιμου (hexalen) 4. Κολλήριο 5. φυσιολογικός ορός 6. ωτικες σταγονες Γαστρεντερολογικά 7. Χάπια για πόνο στομαχιού 8. Χάπια για διάρροια (imodium) 9. Χάπια για δυσκοιλιότητα 10. Εμετοστόπ Δέρμα 11. Betadin 12. Γάζες 13. Ράμματα 14. Ψαλίδι 15. Τσιμπιδάκι 16. Κρέμα δέρματος για εγκαύματα και συγκάματα (Bepanthon) 17. Liposan 18. αιμοστατικός επίδεσμος 19. γάζες fucidin (για εγκαύματα) 20. σπρέι PULVO 47 21. επίδεσμοι απλοί και ελαστικοί + ταινίες στερέωσης 22. κρέμα ή αλοιφή κορτιζονούχα butavate για τσιμπήματα εντόμων-φαγούρα 23. αιμοστατικό βαμβάκι 24. hansaplast 25. Αντηλιακό Μυοσκελετικό 26. Αντιβακτηριδιακή κρέμα γεννετικών οργάνων 27. αλοιφή αντιβιωτική fucidin 28. ωτοασπιδες & μάσκα ύπνου 29. voltaren 30. εμπλαστρο 31. αντιφλεγμονωδες mesulid Διάφορα 32. γάντια μιας χρήσης 33. Σαπούνι αντισηπτικό (dettol) 34. Βιταμίνη C Εκ πείρας μερικές συμβουλές: Το μπεταντίν αγόρασε το σε μορφή αλοιφής, λιγότερος χώρος στο τσαντάκι, δεν θα χάνει μετά το πρώτο άνοιγμα από το καπάκι με αποτέλεσμα να σου τα βάψει όλα κόκκινα (σιγουράκι λέμε...) και τέλος εφαρμόζεται καλύτερα στις πληγές, χωρίς να "τρέχει" και να λερώνει άπαντες (επίσης σιγουράκι...). Τρεις προσθήκες που μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό είναι μερικά χαπάκια δραμαμίνης (για αυτούς που ζαλίζονται στο αυτοκίνητο, το πλοίο κ.τ.λ. - προσοχή, διάβασε τις παρενέργειες), ένα ψυκτικό σπρέι (για διαστρέμματα - πρόληψη πρηξίματος, αλλά και για παρασκευή ψυχρών επιθεμάτων) και ένα SOLU-CORTEF + μερικές σύριγγες για μια έντονη αλλεργική αντίδραση (π.χ. σε κάποιο τσίμπημα εντόμου). Οι σύριγγες είναι γενικά χρήσιμες π.χ. με την "βελόνα" βγάζεις εύκολα μία βαθιά χωμένη σκλήθρα από το δέρμα χωρίς να δημιουργήσεις πληγή.... Τώρα τι χρειάζεσαι τις βιταμίνες C σε ένα φαρμακείο πρώτων βοηθειών δεν μπορώ να καταλάβω, αν θεωρείς ότι θα σου χρειαστούν όλα καλά... Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2018 από cuspid
funbreaker Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 6 hours ago, cuspid said: Εκ πείρας μερικές συμβουλές: Το μπεταντίν αγόρασε το σε μορφή αλοιφής, λιγότερος χώρος στο τσαντάκι, δεν θα χάνει μετά το πρώτο άνοιγμα από το καπάκι με αποτέλεσμα να σου τα βάψει όλα κόκκινα (σιγουράκι λέμε...) και τέλος εφαρμόζεται καλύτερα στις πληγές, χωρίς να "τρέχει" και να λερώνει άπαντες (επίσης σιγουράκι...). Τρεις προσθήκες που μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό είναι μερικά χαπάκια δραμαμίνης (για αυτούς που ζαλίζονται στο αυτοκίνητο, το πλοίο κ.τ.λ. - προσοχή, διάβασε τις παρενέργειες), ένα ψυκτικό σπρέι (για διαστρέμματα - πρόληψη πρηξίματος, αλλά και για παρασκευή ψυχρών επιθεμάτων) και ένα SOLU-CORTEF + μερικές σύριγγες για μια έντονη αλλεργική αντίδραση (π.χ. σε κάποιο τσίμπημα εντόμου). Οι σύριγγες είναι γενικά χρήσιμες π.χ. με την "βελόνα" βγάζεις εύκολα μία βαθιά χωμένη σκλήθρα από το δέρμα χωρίς να δημιουργήσεις πληγή.... Τώρα τι χρειάζεσαι τις βιταμίνες C σε ένα φαρμακείο πρώτων βοηθειών δεν μπορώ να καταλάβω, αν θεωρείς ότι θα σου χρειαστούν όλα καλά... Ωραία η συμβουλή για κρέμα betadine. Ψυκτικό δεν νομίζω να πάρω, υπερβολή. Σκλήθρα δεν ξέρω τι είναι. Ως προς την βιταμίνη C, την θέλω για να προλάβω κρυολόγημα που νιώθω να έρχεται.
Ψιτ Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Πάντως σε ένα ταξίδ, πιο πιθανό είναι να στραμπουλήξεις το πόδι σου από το να χρειαστείς αντιβακτηριαδική για τον μπέουλα. 1
cuspid Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, funbreaker είπε ................................. Σκλήθρα δεν ξέρω τι είναι. ...................................................... https://www.google.gr/search?q=σκλήθρα+στο+χερι&oq=Σκλήθρα&aqs=chrome.2.69i57j0l5.8202j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
poulinos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 11 hours ago, funbreaker said: Ωραία η συμβουλή για κρέμα betadine. Ψυκτικό δεν νομίζω να πάρω, υπερβολή. Σκλήθρα δεν ξέρω τι είναι. Ως προς την βιταμίνη C, την θέλω για να προλάβω κρυολόγημα που νιώθω να έρχεται. σκληθρα = ακιδα και γενικα το εννοει με την μορφη να σου μπει αγκαθακι,ακιδα,αγκαθι αχινου ή δεν ξερω τι στο χερι/ποδι κτλ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα