Liam Lawrence Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Θα ήθελα να μάθω μόνος μου μπουζούκι. Πως θα μπορούσα να ξέρω τι μπουζούκι να αγοράσω και ποιο βιβλίο ή καποιο βιντεο στο yt θα μπορουσα να ακολουθησω για να μαθω τα βασικα;
deltagama Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Μόνο σου και χωρίς δάσκαλο (θεωρία της μουσικής)είναι να σαν να ξέρεις να μιλάς μια γλώσσα αλλά χωρίς να ξέρεις να γράφεις.Φυσικά και μπορείς να μάθεις μόνος σου αλλά στο μπουζούκι ειδικά παίζει τεράστιο ρόλο η πένα. Πρέπει δηλαδή να ξέρεις πότε κάνεις θέση (την πένα κάτω και πότε άρση την πένα πάνω,οπότε πάλι δάσκαλος.Αν και το συνηθες είναι να παίζουμε με την πένα κάτω πάνω συνεχώς,οι διπλοπενιές (το ταυτόχρονο χτύπημα δύο χορδων δηλαδή)παίζεται μόνο με την πένα να κάνει κίνηση προς τα κάτω. Επίσης αρκετά τραγούδια ξεκινούν με άρση (πένα προς τα επάνω λόγου χάρη, το που θα πας και θέλεις να με αφήσεις του Χιώτη).Μετά πρέπει να μάθεις θεωρία έστω και στο ελάχιστο ώστε να μπορείς να αλλάξεις τόνο στο τραγούδι.π.χ το ίδιο τραγούδι κάποιος τραγουδιστής μπορεί να το λέει από τόνο Ρε και άλλος πιο μπάσος από τόνο Ντο. Όλα τα παραπάνω ισχύουν αν θέλεις έστω να μάθεις για την πάρτη σου να παίζεις. Αν θέλεις να μάθεις να γρατζουνάς μπορείς και μόνος σου.Ακόμα ακόμα μπορέις να μάθεις να παίζεις αλλά τα δάχτυλα σου να μπαίνουν τελείως λάθος στην ταστιέρα, το έχω δει σε μπουζουκτσήδες αυτοδίδαχτους που παίζουν ακόμα και επαγγελματικά σε ταβέρνες.Αν τα δάχτυλα τους έμπαιναν σωστά θα έκαναν παπάδες... Αυτά τα ολίγα είχα να σου πω, οι αποφάσεις δικές σου.... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα