firepc Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 44 λεπτά πριν, strawman είπε Μιλαω για 3440x1440. Το hots ειναι βαρυ σε CPU μονο γιατι τρεχει σε 1 thread. Αδερφε δεν υπαρχουν 144hz σε αυτη την αναλυση. Αλλα και να υπηρχαν, θα τα εβγαζε η ΤΙ. Σιγα μην θελει και 2 sli 1080ti για να παιξεις dota.......
jeandoumpier Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Straw ακόμη και την 1070 να επιλέξεις, σε αυτό το budget-αφού το διαθέτεις-είναι μονόδρομος να πας σε 1440p + gsync + ips. Απλά σε κάποια παιχνίδια που έχει νόημα (π.χ. battlefield 1) θα ρίξεις λίγο τα settings και θα χτυπάς 90άρια+ που φυσικά έχουν διαφορά με τα 60, και το gsync επιπροσθέτως θα ομαλοποιεί και το παιχνίδι σου. Σε άλλα παιχνίδια (adventure κτλ) δεν σε πειράζει να χτυπάς 70fps κτλ. 1
firepc Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Χθες ηρθε η 1080ti μου και την δοκιμασα στο BF1. Ολα στα ultra και το 100ρι frames κολλημενο, στις μαχες και σε ολα. Το μονιτορ μου ειναι 3440x1440 100hz. Δοκιμασα και αλλα πιο ελαφρια games που τα ειχε για την πλακα. Θελω να βαλω και κανα πιο βαρυ 1
naruto14 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 2 ώρες πριν, firepc είπε Χθες ηρθε η 1080ti μου και την δοκιμασα στο BF1. Ολα στα ultra και το 100ρι frames κολλημενο, στις μαχες και σε ολα. Το μονιτορ μου ειναι 3440x1440 100hz. Δοκιμασα και αλλα πιο ελαφρια games που τα ειχε για την πλακα. Θελω να βαλω και κανα πιο βαρυ Έχεις προχωρήσει σε πολλές αναβαθμίσεις τελευταία βλέπω. Ανέβασε και καμιά φώτο στο insomniac desk threads να ζηλέψουμε λίγο @ts αφού δεν σ ενδιαφέρει το ppi πάνε σε στην 34αρα lg 144hz. Και με τη δικιά μου εμπειρία θα σου πω πως το 1440p έχει ελάχιστη διαφορά οπτικά με 1080p και κατά τη γνώμη μου δεν δικαιολογεί το performance loss. Εκεί όμως που με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο είναι στo productivity χάρη στο real estate. Μόνο και μόνο για αυτό δυσκολεύομαι να κάτσω πλέον σε χαμηλότερης ανάλυσης monitor.
firepc Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 3 ώρες πριν, naruto14 είπε Έχεις προχωρήσει σε πολλές αναβαθμίσεις τελευταία βλέπω. Ανέβασε και καμιά φώτο στο insomniac desk threads να ζηλέψουμε λίγο @ts αφού δεν σ ενδιαφέρει το ppi πάνε σε στην 34αρα lg 144hz. Και με τη δικιά μου εμπειρία θα σου πω πως το 1440p έχει ελάχιστη διαφορά οπτικά με 1080p και κατά τη γνώμη μου δεν δικαιολογεί το performance loss. Εκεί όμως που με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο είναι στo productivity χάρη στο real estate. Μόνο και μόνο για αυτό δυσκολεύομαι να κάτσω πλέον σε χαμηλότερης ανάλυσης monitor. οθονη και καρτα αναβαθμισα. Ημουν με την 960 τοσο καιρο. Μπορει να ανεβασω καμια
naruto14 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 59 λεπτά πριν, firepc είπε οθονη και καρτα αναβαθμισα. Ημουν με την 960 τοσο καιρο. Μπορει να ανεβασω καμια Δεν πήρες και φθηνά πράγματα όμως :P. Να δω εγώ ποτέ θα αλλάξω κάρτα... 1
firepc Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 3 λεπτά πριν, naruto14 είπε Δεν πήρες και φθηνά πράγματα όμως :P. Να δω εγώ ποτέ θα αλλάξω κάρτα... Εσυ ναρουτο, επρεπε να πας σε ultrawide 34αρα και τωρα χτυπας το κεφαλι σου στον τοιχο. Πλακιτσα σου κανω Παντως οταν θα αλλαξεις καρτα, ξερεις ποια πρεπει να παρεις ε? Μη λεμε τα ιδια και τα ιδια
Acmilangr2 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Βλέπω πως ο περισσότερος κόσμος κινείται στα 1440p/144hz και μάλλον είμαι από τους ελάχιστους που προτιμούν 2160p/60hz . Η διαφορά στα μάτια μου είναι αρκετά μεγάλη στην ευκρίνεια και θυσιάζω τα fps για την "εικόνα"
naruto14 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 28 λεπτά πριν, firepc είπε Εσυ ναρουτο, επρεπε να πας σε ultrawide 34αρα και τωρα χτυπας το κεφαλι σου στον τοιχο. Πλακιτσα σου κανω Παντως οταν θα αλλαξεις καρτα, ξερεις ποια πρεπει να παρεις ε? Μη λεμε τα ιδια και τα ιδια Δεν πήρα ultrawide γιατί ήταν εντελώς εκτός budget. Η μόνη που ήθελα να πάρω ήταν αυτή που πήρες αλλά και πάλι ήταν 300 ευρώ πάνω από αυτό που έδωσα. Δεν άξιζε κατ εμέ τέτοια διαφορά. Κάρτα κοιτούσα γύρω στο 400αρι οπότε έλεγα για vega 56. Με την αγορά όπως είναι τώρα άλλαξα γνώμη και θα περιμένω Volta και Navi (το δεύτερο χωρίς προσδοκίες). Μέχρι τότε 970 κ υποβιβασμό σε settings.
strawman Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Τελικα πηρα την LG την ultrawide. Ακολουθει mini review-εντυπωσεις. Η οθονη σε ποιοτητα κατασκευης ειναι ΠΟΛΥ ποιοτικη. Η βαση ειναι απλα απιστευτη, πολυ στιβαρη, και επιτρεπει κινησεις πανω κατω και κλιση. Θα ελεγα οτι το μεγαλυτερο ατου της οθονης ειναι η βαση (!!!). Παμε τωρα στα της οθονης.. Με το που την συνδεσα στο PC εφαγα μεγαλη ηττα. Τα χρωματα μου φανηκαν πολυ αθλια σε σχεση με την 27αρα LG που ειχα διπλα, και το κυριοτερο, δεν καταλαβα διαφορα λογω HZ, ενω ειχα διαβασει πολλους που λενε η διαφορα φαινεται ακομα και στο desktop! Μετα καταλαβα οτι επρεπε να διαλεξω 144hz απο το nvidia panel. Το εκανα και....μαγεια! Οντως, ακομα και στο desktop η διαφορα ειναι απιστευτη. Πλεον το παλιο μου monitor νομιζω οτι laggari, ακομα και σε web surfing. Φαινεται η οθονη να ειναι 1 τικ πισω σε σχεση με τις κινησεις του mouse. Οσον αφορα τα χρωματα, επαιξα λιγο με τα settings και την εφερα στα μετρα μου, με βοηθεια απο το TFTcentral. Θα λεγα οτι ειναι πλεον αρκετα καλυτερα απο τις παλιας που ειχα. Το θεμα ειναι οτι καποιες επιλογες μειωνουν την φωτεινοτητα. Τα 144hz ριχνουν το brightness, και αν μαζι με αυτο ενεργοποιησεις το 1ms blur η οθονη δεν παλευεται παρα μονο σε τιγκα σκοτεινο δωματιο. Οποτε το 1ms το εχω κλειστο, μιας και παιζω παντα με φως. Ενα θεματακι που εχει ειναι οτι οι ρυθμισεις που με βολευουν στο browsing δεν με βολευουν και τοσο στο gaming, οποτε συνεχως παιζω με τα settings. Παμε τωρα στο gaming Αφου εβαλα να παιξω καμποσα games, μετα απο λιγο η οθονη με κουρασε παρα πολυ. Δεν ξερω αν φταινε τα hz ή η μειωμενη φωτεινοτητα, αλλα μετα απο 1-2 ωρες τα ματια μου αρχισαν να δακρυζουν. Μετα απο 3-4 μερες το συνηθισα και ειμαι okay, αλλα και παλι σε σχεση με την προηγουμενη που ειχα κουραζει η οθονη. Οσον αφορα τα games, PUBG και Dota 2 που παιζω το ultrawide κανει θαυματα. PUBG οταν εισαι στα χωραφια στη μεση του πουθενα το οπτικο σου πεδιο ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ! Και για οσους παιζουν Dota 2, κυριως midlane, το awareness σου ειναι απιστευτο σε σχεση με μια παραδοσιακη. Ειναι τοσο μεγαλο το πλεονεκτημα που θα το χαρακτηριζα cheating. Ουσιαστικα εισαι στο mid και βλεπεις και απτις 2 πλευρες αν στην πεφτει κανεις, πραγμα που ειανι αδυνατο με παραδοσιακο monitor. Τωρα οσον αφορα τα 144hz, σε παιχνιδια δεν θα καταλαβεις καμια διαφορα μεχρι να ξανακατσεις σε 60hz monitor. Τοτε θα εκραγει το κεφαλι σου για το πως επαιζες τοσο καιρο. Ακομα και στο PUBG που παιζω περιπου στα 100-110 λογω Ryzen επεξεργαστη (ναι, δεν τα πανε καλα σε αυτο το game), η διαφορα ειναι χαοτικη, αλλα μονο οταν πας και ξανακατσεις σε 60αρι. Παμε στο bleeding τωρα. Υπαρχει και στις 2 κατω γωνιες, αλλα δεν τοσο εμφανες, εκτος και αν κατσεις σε τελειως σκοτεινο δωματιο με τιγκαρισμενα brightness και contrast. Σε δωματιο με φως με brightness 100 και contrast 70 φαινεται απλα ενα αχνο φως στις ακρες. Συνολικα ειναι αρκετα ευχαριστημενος με την αγορα, αν και νομιζω οτι δεν αξιζει τα 600€. Τωρα βεβαια δεν εχω δοκιμασει αντιστοιχες οθονες των 600€ για να βγαλω αποψη ολοκληρωμενη. Αν δεν ειχε το θεματακι με την μειωση του brightness στα 144hz θα της εβαζα 10/10, λογω αυτου παει στο 8. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2018 από strawman
firepc Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Ισως να παιρνες 34αρι 1440p για να ειχες καλυτερα χρωματα οπως σου λεγαμε, αλλα εσυ ελεγες οτι γουσταρες 34αρι 1080p. Τσπ με γεια σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα