Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το εργατικό δίκαιο ειναι εξ'ορισμού αρκετά περίπλοκο. Υπάρχουν εργατολόγοι που ειδικεύονται σε αυτό σκεφτείτε.

Η βασική διάκριση της εργασίας είναι 5ημερη/6ημερη και ημερομίσθια. Ανάλογα με την σύμβαση που έχει υπογράψει ο καθένας με τον εργοδότη του στην οποία θα ορίζεται ρητά το ωράριο. Στην 5/6ημερη υπάρχει και η έννοια της υπερεργασίας όπως ανέφερε ένας φίλος πιο πίσω που στην ουσία σε 5νθήμερο 8ωρο ανέρχεται σε 1 ώρα τη μέρα και σε 6ήμερο ανέρχεται σε 8 ώρες εβδομαδιαίως. Η υπερεργασία δεν αμοίβεται έξτρα αλλά σαν κανονική ώρα εργασίας. Η ΝΟΜΙΜΗ υπερωρία αμοίβεται ενα % πάνω στο κανονικό ωρομίσθιο (νομίζω 30%) και η παράνομη υπερωρία αμοίβεται με 80% πάνω του κανονικού ωρομισθίου.

Νόμιμη υπερωρία είναι αυτή που θα δηλωθεί στο βιβλίο υπερωριών μέχρι τις 16:00 κάθε ημέρας ενώ παράνομη αυτή που θα προκύψει ανάγκη να πραγματοποιηθεί χωρίς να δηλωθεί. Επίσης νόμιμη υπερωρία δεν μπορεί να υπερβαίνει τη 1 ώρα τη μέρα.

Γενικά πιστεύω ότι το deal που έκαναν στον TS δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, βασικός μισθός είναι με νόμιμες αποδοχές υπερωριών για τις παραπάνω ώρες.

• Απαντ. 148
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βασικά ας μας πει κάποιος που ξέρει, μπορεί ο εργοδότης να βάλει νόμιμα εργαζόμενο να δουλεύει 60 ώρες τη βδομάδα για έναν ολόκληρο χρόνο ;

Γιατί εμένα κάτι μου λέει ότι δε παίζει κάτι τέτοιο...

Δημοσ.
21 ώρες πριν, webparts είπε

Συγγνωμη που εμεις εχουμε μαθει να δουλευουμε παιδια.
Εαν θελετε μπορειτε να πατε Ελβετια,στην ελλαδιτσα καλως η κακως πρεπει να δουλεψεις παραπανω για να ζησεις οταν εχεις αναγκη.
Οταν δεν εχεις αναγκη κανεις τετοια σχολια στο ινσομνια.

Ρε φίλε συνεργατικά το έχουμε το μαγαζί με το αφεντικό και θα βαράμε 12ωρα και 10ωρα; Τι λογικές είναι αυτές; Και αν είναι καλομαθημένοι όσοι ζητάνε 8ωρο ή να πληρώνονται τις επιπλέον ώρες, τότε τα αφεντικά που σε βάζουν να κάνεις δουλειά για 2-3 άτομα και σου δίνουν ψίχουλα τι είναι;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με λιγα λογια εσεις στην ελλαδα του 2018 περιμενετε ακομα την ιδανικη δουλεια για να πειτε οτι πατε να δουλεψετε..
Κατα τα αλλα δεν υπαρχουν δουλειες..

Επεξ/σία από webparts
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, AristidisZ είπε

Δηλαδή βάσει νόμου επιτρέπεται να εργάζεσαι 56 ώρες την εβδομάδα ;;; 

Είσαι σίγουρος για αυτό που λες ; 

Μήπως επιτρέπεται μέχρι 48 ;

Οχι, το κανονικό εβδομαδιαίο ωράριο ειναι 40ωρο(ειτε 5μερο, ειτε 8ημερο). 48ωρο γίνεται με την εργασία του Σαββάτου που γι αυτο το Σαββατιάτικο ημερομίσθιο ειναι με προσαύξηση κατα 20%(την οποία δεν ξέρω καμιά επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα που να την καταβάλει).
Στις επιχειρήσεις του δηλωμένου 5μερου, το Σαββατιάτικο ωράριο ειναι 5ωρο(βλ εμπορικά καταστήματα).

Γι αυτό γράφω στην αρχή του προηγούμενου πόστ μου πως στην εν λόγω επιχείρηση γίνεται παιχνίδι με την υπερεργασία. Θεωρητικά(καθώς δεν εχω μιλήσει με την επιχείρηση για να ξέρω σίγουρα) μπερδεύει τον κόσμο οταν σε ενδεχόμενη διευκρινιστική ερώτηση αναφέρει την υπεργασία. Αυτό εννοώ με το σενάριο που έγραψα στο άλλο μήνυμα.

Επεξ/σία από sargio01
Δημοσ.
1 ώρα πριν, panther_512 είπε

(...)H πρόταση του εργοδότη για 60 ώρες την εβδομάδα είναι παράνομη.

Ακριβώς.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, koumos είπε

Το εργατικό δίκαιο ειναι εξ'ορισμού αρκετά περίπλοκο. Υπάρχουν εργατολόγοι που ειδικεύονται σε αυτό σκεφτείτε.(...)

Αυτό ξαναπέσ' το!

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, webparts είπε

Εμενα μου χτυπαει πολυ ασχημα  αυτο το "ας ειναι και 5ημερο με 800-900 ευρω" σε ενα θεμα που μιλαμε για μεροκαματα.

Τον προηγουμενο χρονο  εκανα κυριολεκτικα 3 δουλειες για να τα βγαλω περα.

Καποιο διαστημα ειχα ξεχασει για μηνες τι σημαινε ρεπο.

Και αντί για αγανακτισμένος, σε λίγο θα πείς και ευχαριστώ. Αν συνεχίσεις έτσι κάποια στιγμή θα αναρωτιέσαι γιατί έχασες την ζωή μέσα από τα χέρια σου....

• Like 2
Δημοσ.

http://astraparis.gr/nomimo-orario-ergasias-kai-ipervasi-tou/

Εγω εδω απο τι καταλαβαινω λεει οτι μεχρι και 12 ωρο ειναι νομιμο (την ημερα) αρα παει 60 και ανω την εβδομαδα.Και απλα μεχρι 120 ωρες τον χρονο εχει προσαυξηση 40% ενω πανω απο αυτες 60%

Δημοσ.
22 ώρες πριν, webparts είπε

Συγγνωμη που εμεις εχουμε μαθει να δουλευουμε παιδια.
Εαν θελετε μπορειτε να πατε Ελβετια,στην ελλαδιτσα καλως η κακως πρεπει να δουλεψεις παραπανω για να ζησεις οταν εχεις αναγκη.
Οταν δεν εχεις αναγκη κανεις τετοια σχολια στο ινσομνια.

Συγνώμη που έχουμε μάθει να δουλεύουμε σαν άνθρωποι. Και συγνώμη που θέλουμε να τηρειται ο νόμος. 

Ελπίζω σε άλλα θέματα να μην αρχίζεις την μουρμούρα για την Ελλάδα και τα "κακά" της αφού "Εαν θελετε μπορειτε να πατε Ελβετια,στην ελλαδιτσα καλως η κακως όλα είναι"  μπο@ρδ#λ@ και έτσι λειτουργούν. 

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

http://astraparis.gr/nomimo-orario-ergasias-kai-ipervasi-tou/

Εγω εδω απο τι καταλαβαινω λεει οτι μεχρι και 12 ωρο ειναι νομιμο (την ημερα) αρα παει 60 και ανω την εβδομαδα.Και απλα μεχρι 120 ωρες τον χρονο εχει προσαυξηση 40% ενω πανω απο αυτες 60%

Ό,τι ώρες δουλέψεις πέρα απο το 48ωρο είναι υπερωρίες, αν είναι δηλωμένες είναι και νόμιμες. Αν οχι, είναι παράνομες.

(δεν άνοιξα το link, θα το κάνω τώρα...)

...ναι, αυτό για το οποίο αναφέρεσαι μιλάει για το κόστος των υπερωριών και πόσες επιτρέπονται ανά ημέρα(4). Αν δεν αναφέρονται στο φύλλο απασχόλησης(υποχρεωτικά αναρτημένο σε εμφανές σημείο), σημαίνει οτι δεν είναι δηλωμένες οπότε είναι παράνομες("μαύρα" που λέμε).

Επεξ/σία από sargio01
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε

Συγνώμη που έχουμε μάθει να δουλεύουμε σαν άνθρωποι. Και συγνώμη που θέλουμε να τηρειται ο νόμος. 

Ελπίζω σε άλλα θέματα να μην αρχίζεις την μουρμούρα για την Ελλάδα και τα "κακά" της αφού "Εαν θελετε μπορειτε να πατε Ελβετια,στην ελλαδιτσα καλως η κακως όλα είναι"  μπο@ρδ#λ@ και έτσι λειτουργούν. 

Οχι φιλε,εγω εχω μαθει να μην κλαιγομαι στα φορουμ.
Αν ειχατε αναγκη θα βλεπαμε τι θα λεγατε.
Στην ελλαδιτσα καλως η κακως μονο χειροτερα θα γινουν τα πραγματα,ή το δεχεστε ή οχι.

18 λεπτά πριν, vfragos είπε

Και αντί για αγανακτισμένος, σε λίγο θα πείς και ευχαριστώ. Αν συνεχίσεις έτσι κάποια στιγμή θα αναρωτιέσαι γιατί έχασες την ζωή μέσα από τα χέρια σου....

Δεν δουλευω μονιμα  3 δουλειες φιλε και ειτε το πιστευεις ειτε οχι εχω πολλα περισσοτερα ενδιαφεροντα και ασχολιες απο πολλους και ας δουλευω φουλ.
Βλεπω και αλλους που δεν ξερουν τιποτε παραπανω απο ποτα και καφεδες τι ζωη κανουν.

Εαν θες να δουλεψεις και να εχεις και πραγματικη προσωπικη ζωη θα βρεις τον τροπο.

Επεξ/σία από webparts
  • Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, webparts είπε

Στην ελλαδιτσα καλως η κακως μονο χειροτερα θα γινουν τα πραγματα,ή το δεχεστε ή οχι.

Δεν δουλευω μονιμα  3 δουλειες φιλε και ειτε το πιστευεις ειτε οχι εχω πολλα περισσοτερα ενδιαφεροντα και ασχολιες απο πολλους και ας δουλευω φουλ.
Βλεπω και αλλους που δεν ξερουν τιποτε παραπανω απο ποτα και καφεδες τι ζωη κανουν.

Εαν θες να δουλεψεις και να εχεις και πραγματικη προσωπικη ζωη θα βρεις τον τροπο.

Κάτι τέτοια διαβάζω και σκέφτομαι ότι πραγματικά μας αξίζει αυτό που τραβάμε 

Καλή συνέχεια, εύχομαι την επόμενη δεκαετία να σου ρίχνουν και καμία με τον βούρδουλα αν δε βγάζεις τη δουλειά 

Δε πειράζει μωρέ, ανάγκη θα τους έχεις

• Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, webparts είπε

Στην ελλαδιτσα καλως η κακως μονο χειροτερα θα γινουν τα πραγματα,ή το δεχεστε ή οχι.(...)

Το θέμα δεν είναι το αν κλαίγεται κάποιος ή οχι, το θέμα είναι: Κάνει κάτι να αλλάξει αυτά που δεν του αρέσουν ή σκύβει το κεφάλι με αποτέλεσμα να γίνονται χειρότερα;

(...κι έτσι φτάνουμε στο μοτό "κάθε χθές και καλύτερα")

Επεξ/σία από sargio01
  • Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, sargio01 είπε

Το θέμα δεν είναι το αν κλαίγεται κάποιος ή οχι, το θέμα είναι: Κάνει κάτι να αλλάξει αυτά που δεν του αρέσουν ή σκύβει το κεφάλι με αποτέλεσμα να γίνονται χειρότερα;

(...κι έτσι φτάνουμε στο μοτό "κάθε χθές και καλύτερα)

Σιγουρα κανουμε κατι.Δε ζουμε για να δουλευουμε,δουλευουμε για να ζουμε.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...